UBS сключи сделка за купуването на Credit Suisse

Стойността й не беше уточнена веднага. Информация на "Файненшъл таймс" по-рано я определи на повече от 2 млрд. долара

Обратно в новината

Коментари - UBS сключи сделка за купуването на Credit Suisse | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз като ви казвах, че чифутските банки и борси са най-голямото зло на света. Като печелят милярди добре, като забатачат държавата да помага.

Интерессно защо и петрола се срива...

Съгласен съм. Наложете още санкции, за да не фалират още банки. 12-13 пакет, номерът вече няма значение. Дайстваме! Слава на Зеленски! Слава на белия сняг!

Добре ве, как така се продава публична собственост от днес за утре в неделя. Аз исках да отправя моя оферта. Предишната американаска банка, нейното английско отделение го купиха за 1£. Сега мога да дам двойно повече като оферта 2£. Продават само на наши, А?

Както писах по долу Швейцария не може сама да напечата парите които швейцарските банки дължат на вложителите по целият свят, особено в долари и евро. Затова тази вечер централните банки на САЩ и ЕС се договориха да обръщат неограничени количества долари в евро и швейцарски франк и обратно. Сега вече има светлина в тунела. Радвам се, че купувах акции през последните няколко дена. И въпреки, че загубих доста пари се надявам да си ги взема обратно тройно с лихвите и дивидентите.

И аз се радвам за теб.

Цената днес преди отваряне на пазара е около 2$, през седмицата беше паднала до 1,6$ на моменти. Ако сделката мине така като е обявена в момента, всички акции ще бъдат свалени от борсата, а собствениците им ще получат 0,36$ на акция. Не знам какво и как си купил, но ако реално имаш Credit Suisse Group AG (CS) най-вероятно си прецакан! Когато става въпрос за акции на иначе фалираща фирма ситуацията винаги е горе долу такава. Задай си въпросите: Защо някой ще купи фалираща фирма на пазарната и цена? Защо някой би поел заемите, дълговете ... на пазарна цена. Отговора е: Няма причина да го прави! Взимаш пазарната и цена, вадиш от нея дълговете и, делиш остатъка на 2 или на 5 (каквото ти кефне) заради неудобството което това придобиване ще ти създаде - това е типичната формулата за придобиване на фалираща организация. Акционерите ... никой не му пука за тях в случая ... да го духат, алтернативата за тях е Credit Suisse Group AG (CS) фалира, акциите биват свалени от борсата и получават 0$. Дори и по една студена вода не им се полага!

Разбира се че не съм купувал швейцарски банки Не съм толкова луд. Има други банки които са читави и след два месеца ще плащат дивиденти до 10 13%..

Аз бих изчакал сряда - срещата на FED и Световната банка на която ще се реши, какво да правят напред. Най-вероятно ще вдигнат лихвения процент, което автоматично ще срине пазара още повече ... но определено да тази пролет е чудесно време за купуване на акциии на банки, стига тези банки да се окажат сред оцелелите наесен банки. Не е случайна народната приказка "Пилците ги броим наесен!"

Прочeтох го като USB

са се договорили да налеят ликвидност в банковият сектор на страните си, т.е. печатанвто на тапети продължава с пълна сила.

КОЛКО Е ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО? .... АМИ ФОН ЛАЙНЕНИЦА ИЗЛЕЗЕ И КАЗА : .... "ВЕРВАЙТЕ МИ ЕВРОПЕЙЦИ " .. ... ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА Е СТАБИЛНА

Банкрутира, колкото и всячески се опитват да избягват тази дъма. И като гледам шефа и травестит не се учудвам.

Швейцария е една пирамида .Винаги съм го казвал .Почва нова седмица .Ще фалират поне три банки..Дайте ОШЕ САНКЦИИ.!

Някой друго пакетче санкции няма ли Тая седмица коя банка ще фалира Айде весела банкова пролет

Прехвърлят една Понци схема към друга Понци схема!

От гинеколог финансист не става. Давай следващите санкции те ще се върнат, като бумеранг.

Кво стана европейци Санкции на Раша Пък 3 хам и 1 евро банк глътнаха Гола вода Бу ха ха

За нас, най-тъпото е че имаме валутен борд и сме вързани с еврото. От нарисуваните евра, ние ще получим САМО инфлацията. Ние нямаме банкова система. Но такава е съдбата на колниите.

Може ли да се смени курса ?

Европа се оказа бензиностанция без ракети. И без бензин.

Това банката на кой клон на Ротшилд е? На германския, австрийския или френския?

Истинското шоу ще настане когато започнат да спасяват цели държави, Италия, Португалия, Испания, евентуално Франция. Европа я чака десетилетие "турска инфлация", около 60% годишно, за да се отмие ефектът от мъдрото американско ръководство. И това само при условие че като начало изгоним американците от Европа.

Доларът е един голям балон в момента. Интересно ми е коя ще е карафицата която ще го спука. Предстои да видим. Може и да го понадуят ще малко та гърмежът да е по силен.

Това, Плющене на банки... една след друга ще е РЕЗУЛТАТ от "САНКЦИИТЕ"... срещу ПУТИН !!! ТОЙ,... е "ВИНОВЕН".... , че Кухите.. Празни , Ограбени , Източени ...."Колоси" ....РУХВАТ ...Ефекта на Доминото !!;) НЕ купуват,.. НИЩО от НЕГО ...нито Газ,..Нито Петрол , Нито зърно , Нито ...Н И Щ О , тоест ...ПУТИН не получава НИТО..цент (дори му блокираха 300 милиарда Държавни Пари и го изключиха от СУИФТ )???;) НО ,...въпросът е ....КЪДЕ са ПАРИТЕ ???;) Цените, на ВСИЧКО,.. до НЕБЕСАТА,..и ...ПАРИТЕ ги НЯМА !!;).... ЗАЩО ...??? ;)

По-спокойно. Статията е за Швейцария, а не за обвиняемия.

Даа, интересно е после UBS кой ще я спасява :-). Вече ще организирам залагане “Коя е следващата US/EU банка дето ще гръмне преди да наложат capital control” :-). Нещо бензиностанцията с ракети с БВП колкото на Испания - как е? Къде е онова лайно Кирил Петков да де изкаже? Ще печатате хартийки - ама снаряди и танкове (ще ви трябват за Париж) - как ще ги печатате?

СЕГА ДАЖЕ АФРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛНИ БАНКИ ЩЕ СИ ИЗТЕГЛЯТ ДЪРЖАВНИТЕ РЕЗЕРВИ ....КОИТО СА В ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКОВЕ :)

Честита швейцарска пролет на всички евоатлантици!

До края на март ши ви честитим нов фалит Евро джендъргейлесбиянки

"Сделката" беше претупана набързо с цел задържане "принципа на доминото"!!!! Никаде не беше уточнено СТОЙНОСТТА на поглъщането!?!? По лично мнение тя е не по-малка от 18-20 милиарда. Смятам така защото за предпазване на фалита в САЩ бяха наляти 25-30 милиарда долара от 3 банки.Явно предстои разпад на банковата система в "западният свят!?!?

СМЯТАЙ , ЩОМ ШВЕЙЦАРСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ЩЕ ПОКРИЕ 10 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАГУБИ НА ЮБИЕС

Религията е примитивизъм! Съвременният човек няма нужда от църкви и други подобни простотии …

Като не искаш църква,ходи в Анадола,да те клъцнат и готово! Слагай феса и бъди щастлив!

наместо Руските банки да се разорят - западните се разоряват наместо в Русия да има бунтове в Европа има бунтове - днес гласуват вот на недоверие на пасивния педераст Макрон ша му поядете хуя на Путин, 3-тополовци западни

Много хора купуват нещо за да скрият парите си от инфлацията, без да съобразят че по този начин губят всичко.

ХЕХЕ .... "ШВЕЙЦАРСКА ПРОЛЕТ" .... ГЛАВНИТЕ ЗАПОДОЗРЯНИ СА "САУДИТСКИ ТЕРОРИСТ"," РУСКИ ВОЕННОПРЕСТЪПНИК" И "ПАНДАТА МЕЧО ПУХ" .....

Нали знаеш, че само вие си ги подозирате? На военопрестъпника икономиката е по-малка от на Калифорния, а и тримата са сред най-потърпевшите от ситуацията.

ВЧЕРА В НЮ ЙОРК ПРЕД КЪЩИЧКАТА НА БАЙ ДОНЧО ..... ИМАШЕ ГОРА ОТ АМЕРИКАНСКИ ЗНАМЕНА НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА " АМЕРИКАНСКАТА ВЕСНА"

Там американската весна си я е имало откакто е основана тази държава. Тя е фундаментален принцип на демокрацията. Събитие е само в тоталитарните държави.

Всички акции падат и много хора ще изгубят. През 2021 година балона се наду, сега надоло до нива от 2000г. Следва имотния пазар, той е трудно ликвиден и много хора ще изгубят парите си от алчност.

Спокойно, аз искам да спася някой пишман инвеститор като купя двустаен в София в приличен южен квартал. Ама да е евтино, че имам други харчове.

Въртят се парите и накрая някоя каса остава празна. Народа дава пари за хартия

офанзива на окрьйна. Тотал щета за джендьрлька.

Sm3hurk0

Глобализация в действие... сливане и наливане.. :))) И да не си мислите , че голямата рецесия идва... нещо като преди 100 години в Америка.. :)))))

Гледайте филма "The big short"/"Големият залог" и после философствайте. Ако не ви стига акъла да го изгледате целия, вижте изводите в края - много са поучителни, лесно смилаеми и разбираеми.

Това е само звезден прах за наивници.... Имаш една ГОЛЯМА и една МНОГО ПРОБЛЕМНА банка - креди сюиз. Тази ГОЛЯМА И ПРОБЛЕМНА банка била купена от ДРУГА ГОЛЯМА банка, за чието състояние не се споменава нищо. Е, как се оправя положението на ГОЛЯМАТА и ПРОБЛЕМНА банка, само като тя е купена от друга банка? Отговор - НИКАК. Каво се прехвърля проблема от БОЛНАТА, на не толкова БОЛНАТА глава. Фалитите действат ОТРЕЗВЯВАЩО на икономиката.... Когато изкуствено ги спираш... ти правиш БЕНТ пред разбушувана река.

на тва му се вика бейлоут по европейски

Америка трябва да се изолира напълно от Европа тя ни вкарва във кризи и войни, тя огромен кърлеж които трябва да бъде унищожен за винаги.

Америка ще направи всичко възможно, славяни да убиват славяни и да направи така, че НАТО уж да е засегнато от руската агресия и да трябва да пратим наши мъже да умрат на фронта. Вижте старите изказвания на американски генерали, дето казват че ние тук сме били върха на копието - смъртта е за нас, не за тях ... А за банките, много просто, източили са ги, вече измислят оправадания защо били фалирали и защо държавата трябва да печата милиарди, за да ги възстанови.

Руснаците не са славяни, а пък нейсе Шойгу

Бе какви славяни са руснаците ??? А да не говорим, че ..по ген нямаме грам общо???

След всичките санкци не трябваше ли да фалирват руските банки,или пак всичко е някакъв кур капан за обикновенният гражданин?

Няма механизъм чрез който американските граждани могат да поискат сметка от правителството си, защо печата и дава милиарди, на корпорации ...

Споко бе,нали требва да ни оставят голи като шушулки,тия фалити не са случайни,идва дигиталната система с чипирането!Не си ли спомняте ,че се казваше че ще загубим всичко и ще бъдеме щастливи?А казваха ,че това са конспирации!Следва и намаляването на човечеството на 500 милиона!И това е "конспирация"!!!

И тази банкова "криза" приключи преди да е започнала.

Рублите в долари... В един момент може да се окаже, че вече е късно.

Хайде да проследим маршрута на кремълското нищожество! Вчера в Крим - срещи осем минути... Изчезва от погледа, за да се появи в два часа през нощта в Мариупол, пристига с джип на охраната си, който управлява лично, а до него е кримският губернатор. Устройват му непринудено посрещане - четири човека - "благодарни" жители на Мариупол, които му благодарят за стореното, като единият го кани да се качи в новополучения апартамент. Пунт и пластика съвестки тип. .. Общо цялата кохорта с охраната са осем човека - правете изводи за тържественото посрещане. На всички сгради наоколо не светят прозорците, което е естествено за дълбока нощ. Качва се на веролет МИ 8 и заминава за предния команден пункт на руската армия в Ростов на Дон. Шубето е голям страх, а лъжливите пропагандатори са толкова некадърни, че сигурно се чудят, защо всичко се знае!

в дигиталната ера на валутите(CBDS) където ше имате максимален кредит на месец и няма да можете да харчите повече от колкото ви каже правителството. Примерно за месо..5лв., за автобус 10лв. на месец...да малко е, но ще ходите пеша и ще ядете корени, защото иначе ще ви блокираме парите и няма да можете да преживеете месеца. Това ни чака. Който разбрал..разбрал.

След това и данък, кокошка - щом имаш кокошка, тя отделя метан и т.н. А пък за по-голям добитък да не говорим, там направо си за затвора ... В същото време "Давос" предатели, ще прелитат с частни самолети, яхтите не са в зелената сделка ...

Доларите в лева...В един момент може да се окаже, че вече е късно.

UBS е инвестиционна банка основана навремето си в Швейцария, но сега дали е швейцарска е спорен въпрос. По-точно е да се каже че мултинационална банка с главна централа на територията на Швейцария.

Най калпавите банки са мултинационалните. За това сега се клатят като тръстики. Двете български банки са си чисто български. Имаме и руски банки, които се водят български, както има руски хотели, които се водят по документи български. Но това е тема за друг разговор.

Левон Хампарцумян е инженер химик който благодарение на Костов дълго време се правеше на банкер. Докато на края се усетиха че няма нито ценз, нито знания на банкер и го прогониха.

В момента имаме една от най-стабилните финансови системи в света. По стабилна от швейцарската. За да я запазим трябва да излезем от ЕС и НАТО.

не ти ли хрумва че е такава защото сме в ес, нато и валутен борд

Напротив, тя е такава въпреки прогнилата банкова система на ЕС вкоято дори швейцарските банки взеха да гърмят и въпреки НАТО от която ползи никакви, само огромни и безумни разходи и загуби. НАТО само взема и то по много а ползата от него е нула, само колосални вреди.

Тая работа ако беше сватба, щеше да е уместно да се определи като shotgun wedding. За който не е запознат с тези особености - това е краварска сватба, на която бащата и братята на булката са с двуцевки, а на младоженяка му се реве.

Ама га младоженецът яде кюфтетата с момата - не рева.

пуснете една новина за BRICS. Какво е то и мима ли почва у нас. Че май, май страните в BRICS ще изместят САЩ и Европа до 2 години от лидерските позиции. Защо не ни информирате малко повече по темата?

развиващите се страни, а бразилия, русия и китай са такива, трудно ще изпреварят развитите страни, още повече за година-две, няма как.

а я ми обясни сега защо вече близо 40 банки в САЩ фалираха, ти знаеш само за 3 предполагам. И защо вече 6 банмки в Европа фалираха, една от които е Бундеснанк и другата Суис Банк или с други думи двете най-големи банки в Европа? И после ми обясни как така официално Китайската икономика надминава американската вече и още в твоето изьродено съзнание тази страна се води развиваща? Аз съм бил в Китай 3 пъти, в САЩ 2 пъти...ами в САЩ не бих се върнал...

Отрицателните лихви доведоха до изчезнали банки. Левоне, нали гледаш отвисоко и отдалеч, къде се скри нали даваше примери, че в страната на кравите банките ти дават кредит и връщаш по-малко отколкото са ти дали и бум, та пляс. Затова банката сега изгОРЕ

Българската банкова система е желязна. За миналата година е над 5 милиарда на печалба. Отрицателните лихви не пречат. Просто имаме страхотен шеф на БНБ. Който при това работи за жълти стотинки.

В момента банката на Цеко е една от най-добрите банки в света. Държавната ББР също беше желязна, но Киро, Кокор и Лена я окрадоха и съсипаха за нула време.

Ето затова трябва да си имаме лев. Поради грабежа и блокирането на каквито им падне руски сметки, изтока изгуби доверие в банковата система на запада и започна да си тегли валутните резерви..... доминото започва да повлича масово западната банкова система... санкциите се върнаха като бумеранг...