Турция ще продава природен газ на България

Документът ще бъде подписан от ръководствата на "Боташ" и "Булгаргаз" в присъствието на министъра на енергетиката Росен Христов и турския му колега Фатих Дьонмез

Обратно в новината

Коментари - Турция ще продава природен газ на България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правете като него.

Сега на Султана ли ще се сърдим или на недоклатените българо-брюкселовидни диверсифициращи олиго-friends с канадско гражданство ? Ама си личи, че Турция е наследник на Империя, а България е в режим на изчакване... дори за Освобождението си.... СРАМ за номенклатурните безгръбначни в т.нар. народно събрание....

Турция ще продава руски газ, само че по-скъп. Кирчо направи каквото можа да ни оскъпи и усложни живота на българите. Преди това Тиквун. Ганчо пак в ролята на будалата.

Со кротце, со благо и со малко кьотек пак ше ви ударик един тек.

Когато руският газ премине през някой посредник, като Турция, САЩ и прочее, тя сетава демократична, а не гадна руска газ и вече можем да я ползваме...

Газпром не желаее вече да ни продава газ, дори и за рубли.Така се прави с предатели.

я си ходи в рашистан

Е да си дойдем на думата.13 години ще се плаща комисионна на Турция.Е това е дългосрочно партньорство.Явно зависимоста е била отдавна планирана и мъчително реализирана.

Разлика между: Ползване на газопреносната мрежа И Покупко-продажба на газ Правите ли?!

Е затова ББ, Орешарски и Доган спряха южен поток. Това се нарича национално предателство, ако някой все още не е разбрал!!!

България ще купува руски газ от Турция. Хахахахахахахаа

Така ще е! Свиквайте, учете турски и приемате исляма!

Горките тъпи българи.

От Газпром паднали от смях.

Ех да имаше наблизо някоя държава, която да не е в ЕС да и продавам нефт...

Руски газ с турска комисионна

Булгаристан е вече нашо!

Мислех радев само свирки беше правил, а той поради липса на пари направо действа.

Плащат пенсиите на 500 000 турци, при изселени 75 000. Сега ще поеме и сметките им за ток и топло. Рая, проста рая!

Тъпаци! Ще купуваме Руски газ през Турция! Как може да ни управляват такива идиоти!

Не са идиоти, американски подлоги са.

Не сме идиоти. Работим за "родината"!

Вече съм БАНГО ВАСИЛ!

И за какво сме живели?

От както ни окупира американския агресор, България затъва все повече.

Колко искаш му давай да руча академии, тренинги, пагони, пари, власт, почит и уважение. Жалката гяурска евроатлантическопроститутска пасмина си иска чалмата и да е раята.

Коригирайте си заглавието: Турция ще продава руски природен газ на България!

Bye, bye ватници, шалалалала :) хахахаха

Нискооо, нискооо се поклони рая!

Не разбирам вашият роден език, моля пишете на Български !

Айсиктир

И така докато Русия воюва за многополярен свят в Украйна, султана си стана полюс на Кавказ. Очевидно вече и на Балканите. Машаллах Путин ефенди.

Русия му виновна.

Турция пък да купува нефт от България? От Нефтохима?

България трябва незабавно да се освободи от американска окупация, сега за трети път сме от страната на булката.

Само русофилистиците са от страната на булката и така ще е дълги години напред, нормалните хора са ОК :) хахахаха

Вие третополовите за нормални ли се имате?

"НОРМАЛНИТЕ" в България си искат гяурството...

Няма логика.Можеше ние да им продаваме на турците руска газ ,сега ще купуваме. Политик да си .

Само да те светна: Южен поток, (за разлика от Северен) щеше да е построен от Газпром и първите 30 години нямаше да вземем и една стотинка от транзит на газ, камоли да го "продаваме на Турция". Не съм нито за краварите, нито за путинките, но сега поне взимаме някакви транзитни такси (около 1 млрд. на година). По-малко са от преди Турски поток, ама ич - при Южен?!?

Абе ей дебил, а сега вземаме ли транзитни такси ?

Да, и са предплатени за 2 години.

Малееее, срам и позор за България а доскоро транзитирахме газ за Турция. Но така е като слушаме американските ни окупатори а можехме ние да сме газов хъб на Югоизточна Европа ако бяхме направили Ю.поток.

Борисов и Радев са живи кючеци. От истинското значение на термина кючек. Меки БГ кючеци, пък уж генерули (кат' марули)

Искам чалма!

Дайте им ЧАЛМИТЕ!

Дайте им на генералюйщите Радев и Борисов ЧАЛМИТЕ!

Честита ви промяна балъци, пак руска газ но с турска надценка, стягайте кисиите сега, че демокрацията идва, а далаверите спират, скоро....аааааахахахахахахахахах!!!!!

Никой не допринесе повече за разпадането на Южен поток, отколкото българският премиер Бойко Борисов. С усилията му в България не бяха изпълнени още два съвместни проекта с Русия в областта на енергетиката - АЕЦ Белене и петролопровода Бургас-Александруполис. Три от тези проекти като цяло в експертната общност бяха известни като „големият енергиен шлем“. Всъщност, първото нещо, което направи Борисов, когато встъпи в длъжност на 10 юли 2009 г., бе да поиска от министъра на енергетиката в напускащото социалистическо правителство да прекрати всички преговори и всички съвместни проекти с Русия. Те разговаряха за доставките на природен газ, петролопровода Бургас-Александруполис, изграждането на българския участък от главния тръбопровод "Южен поток" и АЕЦ "Белене", както и за подготовката на Български енергиен холдинг (БЕХ) за участие в строителния проект на топло-електроцентрала в столицата на Македония Скопие. Така Борисов изрази намерението си да отмени всички споразумения на предишния кабинет с Русия в областта на енергетиката. Трябва да се отбележи, че в десетте години от юли 2009 г. настъпиха много промени в българския политически живот, но не и съдбата на „големия енергиен шлем” - всички съвместни енергийни проекти с Русия са зачеркнати или остават замразени, бъдещето на нови проекти е мъгливо.

НАЙ-ДОБРЕ,ОТНОВО ДА СТАНЕМ-“ВАСАЛИ”,НА-ТУРЦИЯ!!!!! ПОНЕ ЩЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ОТ-ГРАБЕЖИТЕ НА-ЛИХВАРИТЕ-ОРКИ!!! ВИДИНО Е,ЧЕ НА ТЯХ НЕ МОГАТ ДА ИМ СПУСКАТ ЗАПОВЕДИ ОТ-СТЪЛБИЧКАТА НА САМОЛЕТА! АКО НЯКОЙ НЕ ПОМНИ-ХИЛАРИ КЛИНТЪН,ПРИВИКА-ЧЕКМЕДЖЕТО НА ЛЕТИЩЕТО,РАЗМАХА МУ ПРЪСТ(ДАЖЕ НЕ СЛЕЗЕ,НЕ СЕ РЪКУВА),А-ПАЛЯЧОТО ОБЯВИ,ЧЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ-“ЮЖЕН ПОТОК”…ОЩЕ ПРЕДИ-ОРКАТА(КЛИНТЪН),ДА Е-ИЗЛЕТЯЛА!!! ТРИБУНАЛ ЗА:КИРЧОВЦИ,РИСТЮВЦИ,ЧЕКМЕДЖЕТА,ВЪЗХОДИ,И ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ(СЛУГИ НА-ЛИХВАРИТЕ-ОРКИ)!!!

Откровения на "милият" Борисов::::"""""Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов.""""

РАЗНИ:КИРЧОВЦИ,РИСТЮВЦИ,ЧЕКМЕДЖЕТА,ВЪЗХОДИ(ВСЕ ПРОДАЖНИ ПРИСЛУЖНИЦИ НА-ЛИХВАРИТЕ),УПОРИТО СЛУГУВАТ,ДА КУПУВАМЕ СКОРО И ТОК ОТ-ТУРЦИЯ!!! СЛЕД-ДЕСЕТИЛЕТИЯ В КОИТО-ПРОДАВАХМЕ НА:ТУРЦИЯ,ГУРЦИЯ,МАКЕДОНИЯ,СЪРБИЯ…СКОРО ЩЕ-КУПУВАМЕ НА-ДВОЙНА-ТРОЙНА ЦЕНА,ИЛИ ЩЕ СТОИМ НА-ТЪМНО!!! НИТО ГЛАС ЗА-ПРОДАЖНИТЕ ПОДЛОГИ!!!

Щем не щем Европейците ще кацнем върху турската тръба. Освен че са енергиен център , и само на Черно Море скоро откриха залежи от 1 трилион м³

Ха ха добре че са руснаците и турците да ни продават газ, че американците ще ни го набутат четворен. Типично за колония е да си унищожи сами директните връзки с руснаците и само европейци и американци да преговарят. Ако сами не си защитим интересите и сами не опазваме страната си няма кой друг да защити българския интерес. Трябва да обесим няколко продажни лакеи и чужди лобисти да стоят цяла година на центъра ш София за назидание за да се оправим. Да не им позволлил да си харчат със здраве мръсните пари от продавба на род и родина.

"""Трябва да обесим няколко продажни лакеи и чужди лобисти да стоят цяла година на центъра ш София за назидание за да се оправим""""Няколко????????? Много повече са. Лично аз предпочитам да бъдат изправени до "стената"

Газта ,която се купува от Турция е руска и азербайджанскс...има 30 ,%надценка...ей така ще се диверсифицира е ..Пълен идиотизъм.

И какво стана нали нямаше да купуваме руски газ бе тъпанари Слушайте още ЕС и ще цъфнем със 100% инфлация....

2023-01-03 06:01:46 8 юни 2014г-здата, когато комунистите спряха южен поток (нерегистриран) А досега0половин век България изнасяше на турция руска газ, и печелише стотици мииони годишно ---------- ДЕТО Е ПЕЧЕЛИЛА ? ЩОТО АЗ ПОМНЯ, ЧЕ НАШИТЕ СИ БРОЯХА СТОТИНКИТЕ ... И СЕГА ПРАВЯТ СЪЩОТО ... ДЪРЖАВА КОЯТО НАСТИНЕ НАРОДА И ПЕЧЕЛИ Е НОРВЕГИЯ, КОЯТО ДО 70-Е ГОДИНИ БЕШЕ АБСОЛЮТНО СКАПАНА СТРАНА, И СЛЕД ОТКРИВАНЕТО НА НЕФТ - ТАМ Е СОЦИАЛИЗЪМ...В БУНКЕРА ОБАЧЕ , ВЪПРАКИ НАЛИЧИЕТО НА НЕФТ И ГАЗ ...Е ТОТАЛНА МИЗЕРИЯ ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ! ЯВНО НЕЩАТА СА ДО "ЧИПА НА Т.Н. "ДЪРЖАВА" !

Напълно проверимо е-на 8 юни 2014 правителството на БСП спря южен поток. Не е проблем да намерите новините от тази дата, когато правителството на СП ояви,че спира южен поток. И какво постигнаха-тръбата е направена-но до Турция. И пак ще купуваме Руска газ,чрез посредник Турция. А досега0половин век България изнасяше на турция руска газ, и печелише стотици мииони годишно. Сега България ще плаща на Турция за...Руската газ. Същата Руска газ, която допреди няколко години ние изнасяхме на Турците-срещу комисиона, сега ще си плащаме да я внасяме.

Турция, без никаква инвестиция, само защото пусна тръбата на южен поток ще прибира комисионите за руската газ. А тази тръба трябваше да е директно до Варна. Сега тръбата е до Турция, като крив макарон. И после прави разклонение до България-тоест ще се плаща комисиона на Турция. Винаги досега България е изнасяла газ за Турция, а сега турците ще ни продават руската газ. Соросоидите и протестърите бяха против тръбата от русия до България, е тази тръба е до Турция, и после турците ни продават същата газ. Защо БСП спря южен поток на 8 юни 2014г?????? Тогава те управляваха, ите спряха проекта. Дойдоха конгресмвени от САЩ, кадаха да не прави южен поток, и веднага правилетството на ЛСП спря проекта. Сега тръбата е до Турция, и същата гаи турците ни я продават.

ПРОТИВОРЕЧИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДИРЕКТИВИ ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ - ЗА КАКВО БЕШЕ ТОЗИ ПОТОК ...ЗА ДА ЗАВИСИШ "ДО ГРОБ" ОТ ШИБАНИТЕ МОСКАЛИ ! НЯМА ТОЛКОВА РОБСКИ НАРОД КАТО БЪЛГАРОПИТЕЦИТЕ - 140 ГОДИНИ СТОЯТ УНИЖЕНИ ПОД КОНЯ .... ... НЕ НАРОД, А ЖИВА МЪРША ... И С ТОВА ЩЕ СВЪРША !

И като противоречи на европейските директиви защо има Северен поток? Северен поток 2 не работи-по ясни причини, но северен поток 1 си работи! Руска газ до България-не може. Руска газ до Германия-може?

Си, но какво ги интересува българските продажбнци, че народа ще плаща по - скъпо, нали доставчиците газ не губят, защото кой плаща, е народът

Тоест-Русия изнася газ за Турция, а Турция ще ни го препродава. Вместо тръбата от южен поток да е до Варна, и да купуваме от производителя, ще купуваме същата газ, на завишена зена чрез посредник-Турция-чрез тръбата, която достига до Турция, а не до България..

ТРЯБВА-ТРИБУНАЛ,ЗА-НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ! АКО,НЕ БЕШЕ СПРЯН-“ЮЖЕН ПОТОК”,ЩЯХМЕ НИЕ ДА ПРОДАВАМЕ НА-ТУРЦИЯ,НЕ ТЕ НА НАС!!! ИНАЧЕ-ГАЗТА СИ Е СЪЩАТА!!!

БСП спря южен поток, по време на правителството на Орешарски. Точната дата е 8 юни 2014г, и е проверимо. Защо комунистите спряха южен поток, и сега тръбата е до турция, и ще купуваме през посредник?

руски газ, този път през задния двор на Гугутко Донев.

Еееей по прости от българите няма гласувайте още за тези народоубици АЕЦ прецакаха с а мериканците продадоха БГ сега и война готвят гладни ще умират бе хора

ЩЕ СТАНАТ ПОНЕ 80% БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОСТАВЯТ "КРЪСТ" НА ТАЗИ КРЕМЪЛСКА КЛОАКА, КАТО НИКОГА НЯМА ДА И СТЪПЕТ НА "ИЗБОРИ" И ДА Я ЛЕГИТИМИРАТ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА ТЯ ДА ГИ УНИЖАВА, КАТО НИ ПОСТАВЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БЛБЯДОВЕТЕ !