"Турски поток" и газовата връзка с Гърция: Борисов и Петков (снимки)

Бившият и настоящият премиер задочно спорят за два газопровода през територията на България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Турски поток - 3 млрд. лева - 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация...... Кирчо ако си спомням добре тея твоите сценаристи не ни дадоха да го пуснем тоя Южен поток. Та сега Турция да лапа.

"Продължаваме подмяната" - аматьори, аматьори, аматьори...

Е, Боко като е професионалист ще има още "шменти капели и всички парле ве франсе". Всеки народ си заслужава управниците. Като българите сме тъпи - тъпанари ще ни управляват.

Баце дава депутатитие като суджуци. Тия хора изобщо собствена мисъл имат ли някаква специална школовка за слугинаж пред вожда и другите по-дебни мутрички се минава в ГЕРБ:)

Борисов и Трифонов си приличат и са толкова безочливи, че не се усещат колко нелепо да "даваш" депутати (Борисов) или да си "изтегляш" депутати(Трифонов). Именно това е фасадната демокрация-депутатите са в парламента но са купени предварително и правят каквото им се нареди. Нищо общо с понятието и смисъла заложен в Народен представител... Тези хора трябва да бъдат изметени от парламента. Мястото не им е там!

При партийните листи е така

Пък азерите си купуват руски газ ама дорде им врътнат кранчето.

Венелина Попова за ББ: "Колко трябва да си нагъл, за да стовариш вината за състоянието на магистралите-най-голяма гордост на 12 годишното ти управление на едно правителство, което падна на шестия месец от конструирането си. Магистрала "Тракия" била опасна за живота на хората, но не, защото фирмите на хранилка в твоите мандати ги построиха и ремонтираха некачествено, за да откраднат половината пари и не плащаха с месеци на подизпълнителите, а защото "Продължаваме промяната" не направила нещо за краткия си престой във властта? Колко безочлив трябва да си, за да кажеш, че дори със своя опит не се наемаш да оправяш държава, която по твое време оглави всички черни класации като най-бедната и най-корумпираната страна в Европа, а по някои показатели и в света? Колко дебелоок трябва да си, за да играеш ролята на евроатлантик, когато с подвита опашка подаряваше куче на диктатора Путин; когато му построи с 3 млр. лева тръба, за да снабдява с газ своите протежета в Сърбия и Унгария и когато не направи нищо, за да откъснеш България от руската енергийна зависимост? Колко безсрамен трябва да си, за да се изправиш с просташко самочувствие пред хората, които те възненавидяха заради нечуваната корупция, която деморализира институциите; заради подчиняването на всички останали власти в страната; заради мафиотизирането на държавата и да твърдиш, че си единственият, който може да я спаси? През 12 годишното ти управление България влезе в най-тежката си демографска криза, защото младите не искаха и не можеха да приемат да останат в страна, управлявана от мафията, в която всеки момент могат да си откраднат бизнеса, да те премаже на улицата пиян или дрогиран наследник на бившата и сегашната върхушка, да те пребият за 5 лева и да чакаш правосъдие от система, в която начело на прокуратурата стои човек като Гешев. Емблема на твоето управление ще останат разбитата улична мрежа в градовете, управлявани от ГЕРБ и централни площади, които ги унифицираха по най-лошия начин; футболни игрища по селата, които стоят заключени; спортни зали, в които потънаха стотици милиони и протекоха в първата година от откриването им; бетонирани паркове и градини; отчайващо здравеопазване и напълно несъстоятелна образователна система, изсечени гори и мръсен въздух, разсипан ж.п. транспорт...не си струва да продължавам - списъкът с "постиженията" на твоето управление е дълъг и отчайващ. Достатъчно дълго хората трябваше да гледат физиономията ти от екрана на телевизорите си и да се слушат лакърдиите ти. Забрави, че повече можеш да се върнеш във властта. Ако все пак онази част от народа, която избираше такива като теб, Слави Трифонов, Марешки, Костадинов и пр. отново решат, че си техния избраник, България наистина ще се превърне в гетото на Европа със застаряващо, маргинализирано и полуграмотно население. Пази Боже!"

Абе докога ще ти четем глупостите като коментар под всяка новина? Явно смяташ че си написала нещо гениално. Да нещо е равно на едно голямо нищо.

Ама много си зле. Понеже, българинът е свикнал винаги да обвинява някой друг за собствените си неуспехи, и когато една лъжа се повтаря многократно, че разбираш ли Бойко е виновен за всичко - минало, сегашно и бъдеше, с умели съветски похвати, прокарани професионално от БКП мафиотите, и подето от съвременните измамници и крадци, то това става истина за отчаяната физиономия на съвременният българин, разраняващ си устната кухина от злословене по адрес на единственият "всеобщ враг", виновен за всичко завинаги. Ами погледни първо себе си, ти честен човек ли си, не крадеш и не мамиш на дребно, не завиждаш зверски на някой успял, работиш честно и се трудиш усърдно?. Еми то промяната трябва да започне от всеки нас първо, преди да търсим сметка ма някой друг. Много е просто. България е такава, защото българите в нея са такива. Е, сега можете пак да отидете и да гласувате за измамниците

Ама много си зле. Понеже, българинът е свикнал винаги да обвинява някой друг за собствените си неуспехи, и когато една лъжа се повтаря многократно, че разбираш ли Бойко е виновен за всичко - минало, сегашно и бъдеше, с умели съветски похвати, прокарани професионално от БКП мафиотите, и подето от съвременните измамници и крадци, то това става истина за отчаяната физиономия на съвременният българин, разраняващ си устната кухина от злословене по адрес на единственият "всеобщ враг", виновен за всичко завинаги. Ами погледни първо себе си, ти честен човек ли си, не крадеш и не мамиш на дребно, не завиждаш зверски на някой успял, работиш честно и се трудиш усърдно?. Еми то промяната трябва да започне от всеки нас първо, преди да търсим сметка ма някой друг. Много е просто. България е такава, защото българите в нея са такива. Е, сега можете пак да отидете и да гласувате за измамниците

Kenn1111

Що дигате тогава цената нагазта с близо 30% щом по новата тръба идва нещо което е три пъти по изгодно от руския газ???За идиоти ли ни имате?!

Е ти не си бил слушател в Харвард.

За почитателите на тиквата.Никога повече няма да управлява .Така,че не се хабете да му вдигате акциите.

За почитателя на Кирчо, по-горе. Кирчо ще гледа министерски съвет през газова тръба.

До математика от Харвард.Турски поток е построен от Провадия до сръбската граница.От турската граница до Провадия беше построен преди години.Така,че вземи си направи сметките отново.За терена трябва отделно да се говори.

 ББ: "Петков, внеси проектозакон за 100 процента диверсифициран газ, различен от руския, и ще получиш 60 депутати. Нали това каза, че като дойде служебното правителство, ще върне руския газ? Напиши два реда проектозакон и ти гарантирам 59-60 депутати, за да няма опорката, че ти си свършил всичко." Путин ЯКО диверсифицирал Банкянския на КИЛИМЧЕТО. Та се Прибра ПРЕЖДЕВРЕМЕННО и по ТЪМНИ ДОБИ.

Баце си е Баце - тъп и упорит! И бай Ставри мисли така...

Урок по математика за Кирил Петков от учебника за втори клас. Дадено в условието: Цена на Турски поток - 2,5 млрд лева. Дължина - 480 км. Капацитет - 15,7 млрд. кубика Цена на гръцка връзка - 500 млн. лева. Дължина - 180 км. Капацитет - 3 млрд. кубика Кой от двата газопровода е по-скъп: Решение: За да можем да сравним двата проекта, трябва да намерим стойността на км за едни и същи кубици капацитет. 2,5 млрд : 480 км = 5 208 лева на км за 15,7 млрд. кубика. 500 млн : 180 км = 2 778 лева на км за 3 млрд. кубика. 5 208 : 15,7 = 336,30 лв на км за 1 млрд кубика 2 778 : 3 = 926 лв на км за 1 млрд кубика Тоест гръцката връзка е почти 3 пъти по-скъпа на км от "турски поток"!

има една малка подробност: ТП е транзит и никак не те "грее", а другото е газ директно за българската икономика и още нещо много важно пускаш и други търговци което е удар по монопола

Като напълня бутилката на колата с газ изобщо не и дреме дали е диверсифицирана. Ама на портфейла ми му дреме. При Бойко по едно време беше под 1 лев. Сега е 1.50-1.60. Не сме виждали договора нито за ТП, нито за гръцката връзка, та да ги сравним и да видим кое е по-изгодно. Но на бензиностанцията/газстанцията се усеща много хубаво кое грее и кое дере кожите на народа.

Боко Отпадъка построи на врага на Запада паток, като похарчи 3 милиарда лева от Бюджета на България, а Кирил Петков се справи за 6 месеца с диверсификацията и построи връзка с Гърция. България вече е независима от руския газ и точно затова беше изгорен бушона Славуца и свалено първото демократично правителство на България!

Интерконекторната връзка е ПОСТРОЕНА от ГЕРБ, Кирцата само преряза лентата. Сега, в този ред на мисли, тя е за 3 млрд кубика, а Турски поток за 15,7 млрд. Нешо за капацитетите да ми речеш.

Клоун е любимия ти Боко лъжестроителя. Мнооого се постара Боко да зависим само от руския гаг и нищо друго. Само идиоти му вЕрвате още.

Не им вервам и на двамата. Някои вярват на ББ, добре, да приемем че са заблудени или нещо там - платен трол и други глупости, измисляни по форумите. А какво да кажем за тези, що верват на харвардското канадско недоразумение? Борисов може да има издънки за 12 години, ама тез се омазаха повече за 6 месеца само, рекордьорите-аматьори!!!

ви я построи фирма от Саудистка Арабия която е собственост на САЩ - така че в Американското Посолство трябва да питате защо ни струва 3 милиарда можете да питате и къде са 8-те Американски бръкми за които платихем 2 милиарда

"Консорциум Аркад " е между фирма "Аркад " от С. Арабия и АВв от Швейцария. По интересно е, че руска фирма купи Консорциума и на 2.01.2020 г. започна да работи по Турски поток. Но понеже си тъп - плещиш ги врели-некипели...

Интересно, ако и двете твърдения са верни, то излиза, че САЩ продали фирмата понай-НЕДЕМОКРАТИЧЕН начин, на...руснаците:::)))

Петков каза от 1 юли, а гръка каза от 31 юли. Самохвалко Киро излъга без нищо съществено да е направил с ПП.

Киро брутално се изсра върху България! 1 Македония 2 руските дипломати

Рускини предлагат на Елон Мъск да емигрира в РФ!!! https://www.youtube.com/watch?v=dvMBSpDiIoc

На кого да вярваш ? Буда с майка еврейка , а Кирчо 24 карата мангал ? И двамата са за разстрел пред Парламента и точка !

кат толкоз знае кире, шо не каже тогава как газта поскъпна 3 пъти...

Борисов е намразен от народа.

Русия свали правителството на Кирил чрез ИТН, защото работи за България, а не за Русия. Бойко работеше за Русия.

дреме ми кое правителство за кого работи.... знам само че при кире сичко поскъпна 3 пъти.... и ся кво, требе да ми е кеф че плащам 3 пъти повече оти кире бачка за американците а не за руснаците??? некой тука е многу проз

Борисов изпълняваше заповеди на Путин, Кирил работи за България.

Ти май си от новите попълнения тролове на Киро. Личи си!

Хахахахахахаа, колекционер на минуси, хахахахахаха!

Бойко Борисов, Митьо Пищова, Георги Близнашки, Бай Ганьо, тази особена порода нисши бозайници трябва по възможност да се изолира в някой резерват в Странджа, докато държавата се пооправи.

Странджа е твърде хубаво място, за да го отделяме за такива...

Здравейте русофили , яжте ми кура, шибана зган такава

Не виждате ли колко вреди нанесе на България Борисов и колко ползи за Русия.Кирил поне работи за България.

Ама лъжите на Киро май са заразни.

Какво точно сработи за България?

Кирил обслужи България, а Борисов Русия и то с наши пари.

Втората тръба на Турски поток с 15 милиарда кубометра капацитет годишно се появи на турския бряг. Отпадна транзита през Украйна, който ни носеше 1.3 милиарда годишно от транзитни такси. Газта от ТП беше определен за България, Сърбия, Австрия и Унгария. Продължението на тръбата можеше да мине през България или през Гърция и Македония. Финансирането беше от чужди банки и въпрос на предприемчивост беше кой да организира строежа и да вземе транзитните такси. Булгартрансгаз уговори предплащане за две години от Газпром. Така нашият дял го получавахме без да плащаме транзита на някой друг. Лъжа е, че ТП няма отклонения в България. Има 5 точки за присъединяване. Не ги ползваме, защото не сме си поръчали и платили газ за България по това трасе. Руският газ идва по старото трасе на Трансбалканския газопровод, по който бяха сменени компресорите с реверсивни. Днес имаме български газопровод с връзка към Турция и Сърбия, предплатен за две години и нетежащ на бюджета на България. По него може да транспортира всеки, който заяви капацитет и плати преноса.

Мир на праха на съпруга ти. Ако мислиш, че 3 милиарда биха могли да увеличат пенсиите, много бъркаш. За по-високи пенсии трябва да се върнем назад във времето и да почне вашето поколение да отглежда по 3 деца, вместо по 2.

Транзита на газ ни е носил около 230 мил. долара. А ти лъжеш без срам...

тулупа мие засмяна тулупа ми е засмяна

Просто минах на кажа - Много поздрави на майките ви ПП труженички(тролове)! Напразно се хабите. Всички ви видаха какви боклуците сте, а изборите са скоро и ще играе сатъра. И на Рашков му лъсна задника колко е корумпиран покрай случая с онзи наркоман дето затри две млади момичета! Сега очаквам онзи да го самообесят в ареста, защото знае много неудобни истини. Квичете под мен тролове миризливи, винаги ще сте под мен, мишки!

Просто от прост русофил не ме интересува , отивай при шибаните рашки и не се вращай . Путконофили не ни трябват.

Кирил е по-добър премиер от Бойко.

Как лъже само, а!

Ако си забелязал Бойко лъже повече, всяка втора дума му е лъжа.

като имаш 20% резервиран за теб капацитет, но на 100% запушен капацитет в Сърбия - за къде ще пращаш газ в Европа? Това първо.. Второ - част от Балкански поток е стария тръбопровод от Украйна. Той е от 1999-та година. И като се наложи да пращаме повече газ за Румъния по него. Демек - дигнахме му налягането до макс.. ТРЪБАТА ГРЪМНА.. А новите тръби на Балканскио поток са от Провадия до Сърбия.. И пак си провери - две връзки или компресорни станции трябва да се строят по него..

Балкански поток е с нови тръби 1200 мм. Общото с Трансбалканския газопровод е, че на някои места се движат успоредно. Срещат се в компресорните станции „Расово“ и „Нова Провадия“.

"Скъса се газопроводът към Румъния.." След като нръбата от Украйна е спряна.. По коя тече газа за Румъния?

https://static.dir.bg/uploads/images/2018/12/19/1621456/orig.jpg

Га им казвах на ГЕРБ да не правят на блядовете ПАТОКА те се подсмихваха а НУШКА си въртеше очите като котарак кога сере в сламата Янките ви гледаха сейра и вас оставиха хубаво да ви лъснат задниците Сига квичити Що

Ама нали сми играчи и другото са прости

Две псета се надлайват, за да впечатлят стопанина си.

Бойко е вреден за България.

Бойко е за затвора.

На тати надрусаното. Не може да завърши смислено изречение.

Подарявача на кучета как е кометирал ?

Да се махат русфилите от България.

Бойко е лъжец и крадец, Кирил е честен и открит.

Втората тръба на Турски поток с 15 милиарда кубометра капацитет годишно се появи на турския бряг. Отпадна транзита през Украйна, който ни носеше 1.3 милиарда годишно от транзитни такси. Газта от ТП беше определен за България, Сърбия, Австрия и Унгария. Продължението на тръбата можеше да мине през България или през Гърция и Македония. Финансирането беше от чужди банки и въпрос на предприемчивост беше кой да организира строежа и да вземе транзитните такси. Булгартрансгаз уговори предплащане за две години от Газпром. Така нашият дял го получавахме без да плащаме транзита на някой друг. Лъжа е, че ТП няма отклонения в България. Има 5 точки за присъединяване. Не ги ползваме, защото не сме си поръчали и платили газ за България по това трасе. Руският газ идва по старото трасе на Трансбалканския газопровод, по който бяха сменени компресорите с реверсивни. Днес имаме български газопровод с връзка към Турция и Сърбия, предплатен за две години и нетежащ на бюджета на България. По него може да транспортира всеки, който заяви капацитет и плати преноса.

Кирил мисли за България, Бойко за Русия и Сърбия.

Кирил не мисли, само повтаря като папагал, това което му шепнала нощес еугЛена

Ти си олигофрен, гледай с очите си.

Кирил направи газопровод за България, Бойко за Сърбия.

И то с наши пари.

На думи го направи Киро. Ако само да се снимаш е правене здраве.

Кирил бие Бойко по всички параграфи.

България все има нужда от спасители(както таткото на Кирчо го нарече по тв вчера). Преди спасител беше Боко, сега спасител е Кирчо. И култът към личността е направил невъзможно да кажеш лоша дума срещу един от двамата. Дали някой от двамата въобще защитава българските интереси? Питам и не очаквам отговор. Овчедушната плява ще защитава и двамата и ще спори помежду си по линия на Русия-САЩ-ЕС.

Да вземе да монтира парапет на онази мансарда, да не падне пак Кирето от висока. Тръгнала да дава акъл за газовите връзки, а и за морал говори.

за 6 месеца Киро направи повече отколкото тиквата за 12 години. няма как да се оправдае Мутрьо

Да запратим еврофилите в Брюксел и Лондон

Ок. Отгазафостата.

Ти грамотен ли си?

И двата проекта ги направи ББ и Герб, простотокире вчера просто преряза лентичката.

Тиквата спря Южен поток, хвалешеше на американците, че е спрял три големи енергийни проекта на руснаците и после след години направи за сметка на държавата турски поток... Дето полза от него нямаме НИКАКВА. А НИЕ ГО ПЛАТИХМЕ. Смятайте в каква степен продажните ни политици засягат интересите на държавата, за да докажат вярност я пред руснаци, я пред американци. Та да не им правят проблеми и да не ги свалят от власт. Поставени сме в робско положение. От всички страни ни стрижат

Южен поток беше спрян от Путин по времето на Орешарски. Това ако не помниш къде си тръгнал да пишеш?

Кое е по скъпо на километър относно капацитета за пренос ? :) Капацитетът към Сърбия - 13 млрд. m³ годишно Капацитет на интерконектора с Гърция - 3 млрд. m³ годишно :)

много им се иска на козяк да има битка на гербавите срещу п-рости п-утки и те да са водещи политически сили в българия, ама да не се изненадат неприятно когато на есен Възраждане стане първа политическа сила.....

Да не стане ватка:)