Коментари - Циментовият гигант Lafarge се призна за виновен, че е плащал на ИДИЛ | Бизнес.dir.bg
назад

Циментовият гигант Lafarge се призна за виновен, че е плащал на ИДИЛ

Корпоративната престъпност достигна ново дъно и много тъмно място, заяви американският заместник-главен прокурор по адрес на компанията, която прие да плати глоба от $778 млн.

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Циментовият гигант Lafarge се призна за виновен, че е плащал на ИДИЛ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами очевидно най-големият крадец и изнудвач в света е САЩ! Взимат 770 милиона, за нещо, което няма нищо общо с америка! Да не кажем даже, че ИДИЛ е американска терористична организация! Ебати двойният рекет!!!!!!!

Кажи го де, всички знаем че е така. Има едно интервю на един чифут, където казва че целта е винаги да се борим срещу нещо което хората не могат да го видят ! Последните 30 години се борим срещу тероризъм, вируси, затопляне итн итн. Върви и го докажи.... тези които успяха да го докажат, не са между живите. И те така.....

Tova vsicko e delo na amerika na nikoi drug,kadeto se e namesila amerika dobro ne e doslo ne e imalo .Putin trjabva da im isprati njakolko raketi i da si sednat nagaza tija koito sa oceleli

И какво толкова лошо са направили собствениците на завода? Платили си, за да работят и да си опазят машините и персонала. А излиза, че е трябвало е да избягат и да ги оставят на произвола на който дойде пръв. Ама че логика. Глобата пък е несъразмерно голяма - повече от цената на завода. Не беше ли достатъчно наказание, че са загубили цял завод, та ги карат да го платят още веднъж. Така сирийците вместо да имат работа на своя територия, ще търсят работа в ЕС. Стана ми ясно.

Точно в този сайт е безсмислено губене на време да се опонира и обяснява пряката връзка между законност, правила и пряката им връзка със стандарта на живот. За хората живеещи все още в постсъветската орбита си е напълно естествено да задават подобни въпроси.

Така ли бе дебил?

А САЩ кога ще платят за създаването и поддръжката на ИД?

А сега плащат такса Спокойствие на терористите от САЩ! И защо точно САЩ искат 777 милиона долара от френско швейцарска фирма за работата и в Сирия!?? Защо България не получи тези пари...или Мексико... САЩ са терористи и рекетьори

Четенето с разбиране никой не го е отменил.

Ако искаш можем да ги дадем на бедна розия, а комунисте?

Може би защото САЩ съдят френския гигант, а не Мексико или България. Когато Великобритания осъди Мета за милиарди да не би Франция да е взела парите. Много сте прости руските роби.

Защото докато долара е основна валута за разплащания могат да правят каквото си искат!

Американците, колко военна техника и оръжие оставиха в Афганистан, значи и те търгуват с талибаните

Айде сега санкции на САЩ, че подкрепят световния тероризъм. Така де, да сме коректни:)

Отде ви намират толкоз прости не знам... Поне да четяхте новините, преди да се изсерете в коментарите. Първото изречение е - "Френският производител на цимент Lafarge ("Лафарж")...." !!!!! И нататък продължава с - "Производителят на цимент, който беше купен от швейцарската Holcim ("Холсим") през 2015 г......"!!! Дето се вика - Нерде Ямбол, нерде Стамбул?

Нерде америка да краде 770 милиона от тях! А, да те са световният съдия - бог и господ и .... главен ганстер и обирджия на света!

Ама някой като каже че в Еропа има яко лицемерие всички скачат дружно да се обиждат и те обявяват за тероррист, русифил, и т.н. всякакъв фил....

А в русия има ли лицемерие? Или сега ще ми кажеш, че съм соросоид, джендър а?

Стига сте гледали тази Русия бе! Вижте нашите посрани задници! Цял ден се плюят в суратите и не могат да изберат спикер на Парламента!

Вина може да се вмени и за действие и за бездействие… След като САЩ отказа въдушна подкрепа на Иракската армия през 2014 при отбраната на Мосул ИДИЛ превзе града и според иракчаните от банковите трезори идилци са се обогатили с над 400 милиона долара, а Хайдер Абади,назначен по американско искане за министър-председател, в последствие потвърди че от арсеналите в града ИДИЛ е пленил 2300 бронирани американски джипа "Хъмви", тогава американските експерти прибавиха и предните загуби на иракската армия, включващи поне 40 танка M1A1, 74 хиляди автомата, 52 подвижни гаубици M198 и безброй муниции, сметнаха че ИДИЛ имат оръжие за да водят война поне през следващите две години. На фона на гореописаното е странно че американския конгрес блокира доставката на вече купените от Ирак изтребители, та се наложи Ирак на пожар да си купува системи за залпов огън, изтребители, щурмови самолети и бойни хеликоптери от Русия и Беларус(а година по-късно Абади ходи до Москва за още оръжие и в свое изявление пред журналистите каза:” Ние дойдохме в Русия въпреки съветите на някои сили да се откажем от това посещение.”). Американците се активизираха едва, след като иракските кюрди започнаха да отстъпват пред ИД и загубиха стратегически градове, населени с малцинствата на християните и язидите. Последва ги Европа - Франция обяви, че ще изпрати оръжия за кюрдите, Великобритания се ангажира да им предостави бивше съветско въоръжение от източноевропейските страни, а други държави също обещаха да изпратят хуманитарна или военна помощ...

САЩ имат навика да забравят оръжия за милиарди във вражески територии, и дефакто така финансират терористи. 20 години борба в Афганистан да сменят талибаните с ..... талибани, и на всичкото отгоре им оставиха оръжия и техника за над 80 милиарда. В Йемен мисля също се случи нещо подобно.

Да се смееш ли, да плачеш ли! Значи в Сирия са плащали такса спокойствие, за да работят. На Ислямска държава! Сега пък са платили такса спокойствие на Терористите от Краварските Съединени Щати, пак за да работят! Не виждам особена разлика, освен че в Кравария тероризмът е държавна политика! Всъщност какво се променя, когато Белият дом прибере тези пари? Освен че те отиват пак за финансиране на терористи от ДАЕШ, Ал Кайда, Окрайна и най-вече за финансиране на колониалните администрации, включително и тези в България!

Ах, колко е лесно да съдим морала на хора, върху които са падали бомби и около които да летели куршуми.

Ислямска държава бе създадена и финансирана от САЩ и Израел. Естествено е да не закачат правилните бизнеси. И това, че Холсим "не знаели" са пълни тъпотии и приказки от 1001 нощи...

американските управници са полудели

Френска компания, оперирала в Сирия. бива съдена в САЩ. Е те т'ва е Глобализъм с главано Г!

Това е понеже САЩ които толкова уважат установените от ООН държавни граници, все още окупира и експлоатира петролните залежи в североизточна Сирия, за тази нелегална окупация не се говори много, но те си прибират петрол и си го продават на пазарите.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТЕРОРИСТ НА СВЕТА

не е така, на второ място е, след Раша,

Е най големият терорист в света за сега.Преди това беше СССР с безкрайни атентати,революции и преврати в Африка,Латинска Америка,Близкият и Среден Изток,а така също и н Европа.Червените бригади,Баадер Майнхоф,ИРА..

Даже не е тайна, Операция Timber Sycamore, има си статия в укипедия дори. - https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore - "One consequence of the program has been a flood of US weapons including assault rifles, mortars and rocket-propelled grenades into the Middle East's black market. Critics saw it as ineffective and expensive, and raised concerns about diversion of weapons to jihadist groups and about Timber Sycamore-backed rebels fighting alongside the al-Nusra Front." Ал Нусра в Сирия са Ал кайда, и това е само върха на айсберга. ЦРУ също финансира ислямистите в Чечня във войната преди години, Алкайда помагаха и за свялянето на Кадафи, един от тези терористи е прибран от Либия и впоследствие прави бомбен атентат в Манчестър на концерт на Ариана Гранда, това също е добре документирано.