Коментари - Цените на какаото стават солени заради климатичните промени | Бизнес.dir.bg
назад

Цените на какаото стават солени заради климатичните промени

Неблагоприятните условия, засегнали какаовата реколта, се дължат на Ел Ниньо

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Цените на какаото стават солени заради климатичните промени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това за какаото го слушам вече 20 години...

Ураганите като цяло намаляват а не се увеличават. Това, че е било по - влажно тази година не значи, че следващата ще е така. Да не преувеличаваме и да се мъчим да свързваме всичко с климатичните промени. Да почакаме няколко години пък тогава пак ще говорим. Ако догодина има рекорден добив на какао, това какво би означавало?

Къде го ползват: Шоколада е захар и палмова мазнина, течния и малко смлени ядки. За 20 тина процента какао колко да се вдигне себестойността на крайния продукт. Нека вдигат Линда дето е 70% и нагоре.

Като няма картошки яжте шоколади.

Само глупости

Това че чернилките в Африка се събудиха и изритаха бившите си колонизаатори след като разбраха че 1 тон Какао е равен на 1 кашон шоколлади "Линт" нормално е да вдигнат цените! А нашите Гений го клсифицират като глобално затопляне. Тиа от ДИРа са супер хумористични. По смешни са от Киевсския Клоун дори.

ти някога, в твоят скудоумен живот, засял ли си една семка, отгледал си си едно дърво? Откъснал ли си един домат, една чушка отгледани от теб? Лошото време е само причина за задълбочаване на проблема. Нямаш на представа, какви мащаби има производството на плодове и зеленчуци в САЩ. Особенно в Калифорния. На блоковете не вижда краят. Всичко се обработва машинно. Водата се кара от хиляди километри от чрез канал подобен на река, минаващ през няколко нива чрез гигантски помпени станции. С магаре и плуг на маломерни ниви не можеш да конкурираш нуждите на пазара. Какаовите плантации са изтощени, дърветата живеят вече няколко живота. Бандитизъм по цялата верига от производството до достигане какаото до борсите. Истинска русия, но без сняг.

нещастник, вземи та се образовай малко тези от "'Фереро Груп'", ""Нестле, "'Линт" и много други от къде мислиш, че си набавят ресурсите и на какви ценни Американски или Африкански виж колко струвва 1тон какао по Африка и колко е в Америка бе дървен философ

Какво означава "климатична промяна"? Всеки ден от годината е различен сравнено с дните от всяка предходна година. Това,че има отклонение в темперятурите не означава нищо! Клоуни!

Понятието "климатични промени" е въведено за да могат зелените партии да искат пари и власт.

Спрете да им купувате какаото да видите как бързо ще свалят цените.

Причината е всъщност, че белият човек предлага унизително ниски цени на хората, които го произвеждат. И те постепенно се отказват да дават труда си си срещу пластмасови гребенчета и мъниста.

Това ми напомня, как изклаха селскотопанските животни, от страха от чума, която беше виртуална. След това узакониха изтребването им, за да ни направят зависими.

Заглавието си противоречи с подзаглавието. Ел Ниньо не е "климатична промяна", а цикличен феномен.