Коментари - Цените на какаото стават солени заради климатичните промени | Бизнес.dir.bg
назад

Цените на какаото стават солени заради климатичните промени

Неблагоприятните условия, засегнали какаовата реколта, се дължат на Ел Ниньо

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Цените на какаото стават солени заради климатичните промени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието си противоречи с подзаглавието. Ел Ниньо не е "климатична промяна", а цикличен феномен.

Причината е всъщност, че белият човек предлага унизително ниски цени на хората, които го произвеждат. И те постепенно се отказват да дават труда си си срещу пластмасови гребенчета и мъниста.

Това ми напомня, как изклаха селскотопанските животни, от страха от чума, която беше виртуална. След това узакониха изтребването им, за да ни направят зависими.

Спрете да им купувате какаото да видите как бързо ще свалят цените.

Какво означава "климатична промяна"? Всеки ден от годината е различен сравнено с дните от всяка предходна година. Това,че има отклонение в темперятурите не означава нищо! Клоуни!

Това че чернилките в Африка се събудиха и изритаха бившите си колонизаатори след като разбраха че 1 тон Какао е равен на 1 кашон шоколлади "Линт" нормално е да вдигнат цените! А нашите Гений го клсифицират като глобално затопляне. Тиа от ДИРа са супер хумористични. По смешни са от Киевсския Клоун дори.

Само глупости

ти някога, в твоят скудоумен живот, засял ли си една семка, отгледал си си едно дърво? Откъснал ли си един домат, една чушка отгледани от теб? Лошото време е само причина за задълбочаване на проблема. Нямаш на представа, какви мащаби има производството на плодове и зеленчуци в САЩ. Особенно в Калифорния. На блоковете не вижда краят. Всичко се обработва машинно. Водата се кара от хиляди километри от чрез канал подобен на река, минаващ през няколко нива чрез гигантски помпени станции. С магаре и плуг на маломерни ниви не можеш да конкурираш нуждите на пазара. Какаовите плантации са изтощени, дърветата живеят вече няколко живота. Бандитизъм по цялата верига от производството до достигане какаото до борсите. Истинска русия, но без сняг.

Като няма картошки яжте шоколади.

Къде го ползват: Шоколада е захар и палмова мазнина, течния и малко смлени ядки. За 20 тина процента какао колко да се вдигне себестойността на крайния продукт. Нека вдигат Линда дето е 70% и нагоре.

Ураганите като цяло намаляват а не се увеличават. Това, че е било по - влажно тази година не значи, че следващата ще е така. Да не преувеличаваме и да се мъчим да свързваме всичко с климатичните промени. Да почакаме няколко години пък тогава пак ще говорим. Ако догодина има рекорден добив на какао, това какво би означавало?

Понятието "климатични промени" е въведено за да могат зелените партии да искат пари и власт.

Това за какаото го слушам вече 20 години...

нещастник, вземи та се образовай малко тези от "'Фереро Груп'", ""Нестле, "'Линт" и много други от къде мислиш, че си набавят ресурсите и на какви ценни Американски или Африкански виж колко струвва 1тон какао по Африка и колко е в Америка бе дървен философ