Тристранният съвет не подкрепи предложението за допълнителен отпуск за майките

Синдикатите обяснимо подкрепиха идеята, представителите на правителството и бизнеса се въздържаха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много просто е. Феминистките са откачени и не знаят какво искат. Да вземат да се образоват малко в материята, която интерпретират, защото за тях е измислен терминът 'Хем душата в рая, хем х@я до края".Искат да са на работа наравно и равноправно, ама да не са на работа, а да са си у дома при децата. Да, ама като са при децата, са дискриминирани, обаче те държат да не са на работа, а с отпуск да ги пращат при децата (да ги дискриминират). В крайна сметка, постановката "На жените мястото е в кухнята и при децата" ги обижда, но те с нокти и зъби искат точно тази обида да се узакони в кодекса... Сега -понеже се кръстих феминист, ще изразя и моята позиция. Аз съм за пълна равнопоставеност -да се полагат по еднакъв начин отпуски по семейни причини, както за майките, така и за бащите. Или по еднакъв начин да се отказват. Различното третиране по пол, води до това, че работодателите ще отбягват назначаването на привилегированите. Не заради пола, а заради администативната тежест, наложена от законодателя, който пък с действията си легитимира половата дискриминация, делегирайки полово детерминирани привилегии. А бе, кой разбрал -разбрал.

В същото време - Унгария, майчинство до 6г. на дете. 30,000 евро помощ, жилище почти без пари. Тази тристранка е атавизъм, който трябва да се премахне. Използва се за параван за взимане на решения които са достойни за 5 стени на срама. Министерския съвет да не забравя, че той е отговорен за политикита, и като такъв ще си отнесе заслуженото. Всякакви други частни организации нямат място да решават кой да живее и кой не.

Аз предлагам като роди от болницата направо на работа.

1 ден!?

правете синдикат, за да ви дадат един ден милостиня! С години раждаме на инат и това ще продължава безкрай... Срамна работа. И вашите деца ще се срамуват от вас.

Тая с тъпият поглед не беше ли секретарката на Валери Симеонов

ВиШте ко. Сички сме наясно, че ако генерално не промените целата държава и целия бизнес, и народа целия е емигрирал на Т2. Начи, наясно сте, е е въпрос на време да хлопнете кепенците, с текиви политики. А МОЖЕ БИ ТФА Е ЦЕЛТА А. Който е цакъл майките, сам се е прецакъл. Това се плаща - фклучително и пред Бога. После да не се чудите отде ви дойде.

Аллоу Q-to, я ми кажи къде има 2 год. платено + 1 год непл. майчинство + 45 дни платенин болнични преди термина + неограничен брой платени болнични за болно дете ....

А кой рИве постоянно, че хора нема в държавата, и бебета нема? И държавата рИве, и бизнеса. Като цакът майките, после кой пак ши рИве? Пак държавата, и пак биснеса. Еми карайте мерцедеси, ходете по чалга кръчми сека вечер, а после кой ми сра в гащите и защо нема кой да ражда. Еми нема и да има. Неска държавата и бизнеса цакът майките, утре майките зимът децата и айде на Терминал 2. Цакайте се де, не ми пречите.

държавата ако иска може да го направи и тя да плаща отпуската. ама това означава повече данъци. ако има повече данъци обаче всички ще ревнат защо трябва да плащат. когато се плаща от работодател, т.е. лош човек, лош бизнесмен и т.н. това не е проблем. нека да сложат тези жени на възложи места в общината, в детската градина и т.н. и да ви питам като излезе 60 дни в отпуск на кой ще си подадете документ в общината и кой ще ви гледа детето. всички са много отворени с чужди пари. насърчаването на раждаемостта не е ангажимент и приоритет на частния бизнес. ако обществото е загрижено нека плаща повече данъци и през различни социални програми да се плаща неплатения отпуск на тези хора. и за да има равенство между половете този отпуск тряба да се разделя между мъжа и жената. все пак и таткото е човек и трябва да има време да ходи на риба през работно време. а и е лицемерие да искаш отпуск за 16 годишно "дете", освен ако детето не е инвалид или има специални потребности, но това вече е към социалното подпомагане на такива родители.

ЕДИН РАБОТЕН ДЕН ГОДИШНО? И то на работещи майки! Егати мизерниците! Раждаемостта на България е трагична! Особено сред работещите, българи с образование по-високо от основно.

Тази леля оправи ли вече киберсигурността?

Kenn1111

От една страна плачем и се вайкаме че имаме отрицателен приръст при българите и само циганите раждат от друга нямаме никаква визия как да го променим.Реално това е геноцит спрямо българите и най лошото е че сами ние си го причиняваме с такива решения като горното.Реално тия хора плачат за народен съд цялата управляваща върхушка от ноември 89 до ден днешен!!!Дано го доживя.

При лошия социализъм тази придобивка съществуваше! Ама искате дивокрация! Ето ви я! Удрят за пореден път по работещоте български майки! Не им трябва на САЩ и НАТО население! Трябва им територията на България!

Това се нарича то "Насърчаване на раждаемостта"! Щото и детските надбавки са достатъчни, за да наемеш детегледачка и да ходиш на работа!

Коя е тя ли? Вицепремиер по икономическата и демографска политика. НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ПОДХОДЯЩА ЛИ Е ТАЗИ ПЕРСОНА ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ, С КОЯТО ЗАДЪЛБОЧАВА ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ!?? СРАМ, СРАМ!!!

Искате демокрация-ето ви я. В прехвалените демокрации има отпуск за раждане 2 до 6 месеца и после неплатен до 3 месеца.След това не си ли на работа-отиваш на борсата.Да не говорим , че за висшите позиции има точка в договора , забраняваща забременяване.Та който иска деца , да си прави сметката.Частния бизнес не може да плаща от джоба си че някоя е решила да спи без гащи.

така ли ти казаха? Еми не е вярно! Не ги слушай, лъжат те.

Така е, но България е мнооого далеч от това, което описваш, а същевременно с това се нуждае със спешни мерки, свързани с отрицатлния демографски прираст. Така че, подобни твърдения са далеч от темата.

Не може държавата да прави социалната си политика с чужда пита.Като иска да плаща тя , а не бизнеса.Той не е длъжен да прави социалната политика на държавата и да плаща за нея.

Хахаха, идиотии, и после искат деца. Е, няма да има деца. Даже и в момента майките им разкатават играта с отпуските и болничните. Като отиде жена на интервю, а са разбрали, че е бременна, или че има 2-3 деца, и шут навън. Няма такава измслена държава. А тъй нареченеите "синдикати" даже няма смисъл да се коментират - едни паразити от които няма никакъв смисъл, които само прибират членски внос, но всъщност даже и там където имат синдикални организации няма нито допълнителни отпуски, нито компенсации за извънредна работа. Един членски внос срещу който получваш буквално нищо.