Тръмп се готви да забрани вноса на лимузините на "Мерцедес" в САЩ

В Белия дом подготвят въвеждане на мито от 25% за всички европейски автомобили, продавани на американския пазар

Обратно в новината

Коментари - Тръмп се готви да забрани вноса на лимузините на "Мерцедес" в САЩ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите управляват света.без пари си никой.Тръмп опитва да реши търговския дефицит на САЩ но ако колите им бяха достатъчно качествени нямаше да внасят немските возила.И не мисля че трЪмп ще успее по този начин.Навлиза в червена зона.

Тръмп го кара тоталитарно нещо. НЯма реципрочност, защото Шевролет явно не може да се мери с Мерцедес! Какво с основната политика на САЩ пазара да се решава с конкуренция, а не забрани. Май им харесаха приомите от времето на СССР.

Да се консервират и да ги забравим. Тогава ще има свят проспериращ и без войни.

Шеви и Мерцедес са като Москвич и Мерцедес.

Добре че не се е сетил и за нас. Що то сме собственост на BMW...

Добре че не се е сетил и за нас. Що то сме собственост на BMW...

Тези идиоти в Америка вярват ли си....Че те богаташите мерцедесите ги купуват, с цел да се покажат колко са богати. Ако поскъпнат още повече престиж ще осначават / и който тогава има мерцедес, съвсем ще блесне....Специялно за мерцедес нищо по-хубаво не можеше да се случи :))

Абсолютно си прав! Това гарантирано няма да намали пазарния дял на германските луксозни коли. В Америка знаят какво е добро. Там проблема за местните автомобилопроизводители не са MB, BMW, AUDI. Там проблема е Тойота, Хюндай, Хонда... , цени на американски коли и качество на европейски. Никой не е виновен на американците че топ инженерите им не работят в индустрии като втомобилостроенето, а се изявяват във военно промишления комплекс! Не виждам голяма разлика с руснаците тук:)))))

Ти специЯлисте първо научи поне правописа! Можеш да обърнеш и специЯлно внимание на стиловото си напъване!

Пълни глупости! Това не се отнася за Америка,там "Мерцедес" е престижна марка,но с нея далеч не се демонстрира богатство като в Европа .Други са марките на богатите там,порови се малко и ще го разбереш.

Крайно време е Германия да излезе от Европейския съюз.

Чичо Том ще ни направи услуга, ще смъкнат цените на новите Мерцедеси в Европа, съответно ще има стари на по-достъпни цени... :) Май Хамериканците не се усещат май, че в скоро време НАТО ще е история само. Време е за нов Европейски военен съюз.

за кво му е мерцедес, като си има истинска кола!

Днес е един изключетелен прекрасен ден , това ни съобщават медите от срещата но Г-7 финансови министри в Торонто , днес ! Вдъхновение , възторг , радост : светлото бъдеще на съотношения САЩ-Европейски Съюз-Русия(Китай) . Без Резидент Тръм нямаше как да стигнем до блестящия резултат , и скоро ще се развие цялостната красота на планирания икономически растеж . Отноно Мерцедеси на Fifth Avenue : Ще ги си купим ние , втора ръка , естествено !

играят като пиян комарджия изгубил всичко на комар, поради това че останаха бананво колос на дървени трупчета.

''САЩ , СВАЛЕТЕ РЪЦЕ ОТ ЕВРОПА''. Да , ама след 3 седмици , отиде на посещение при Тръмп !?

Уместен въпрос, защо няма паркирани "шевролети" в Германия?! Може би защото Меркел е забранила вноса? Или да питаме що няма и ладички? Или защо краставичаря не си купува корнишончета? Ха-ха-ха, на американците "конкуренцията" и "свободния пазар"...

ИНТЕРЕСНО , ЗАЩО НЯМА РЕКЛАМА НА ''МЕРЦЕДЕС''!

Една от големите реклами е , рекламата за лекарствата , например вечер за запек и разтройство .

Давай малкия, събаряй ЕССР ...

Нещо се е ОЗОРИЛ ! Китай ги вкараха в икономически срив , а руснаците печелят /за сега/ , и кибер войната ... Това бе отразено в доклад до Тръмп , от съветникът му по икономически въпроси : ---''ЗАГУБИХМЕ КИБЕР ВОЙНАТА С РУСИЯ , И ИКОНОМИЧЕСКАТА ВОЙНА С КИТАЙ ''.

Сам срещу всички?! До сега никой не е печелил този мач. Да си купиме европейски пуканки и да погледаме, ще е интересно.

САЩ искат да са сами , за да правят каквото си искат и нито един съд в света и нито една организация , да може да им търси сметка , за ''хуманните'' войни които води по целият свят ! Не се знае ОБАЧЕ КАКЪВ ЩЕ Е КРАЯТ , ЗА СЕГА Е 50/50 ! САЩ все още смъкват от ЕС милиарди , като се прикриват зад НАТО .

ако Шевролет ставаха за автомобили колкото немските марки - щяха да се карат по-масово. По-интересен е въпросът защо Опел го докараха до фалит, та се наложи Дженепал Моторс да ги продадат на Пежо/Ситроен...Това говори достатъчно за американското автомобилостроене, което загуби окончателно Детройт...

Демокрация и пазарна икономика и честна конкуренция по американски.

Имаш ли представа колко мито се плаща за американските коли в Европа? Затова са неконкурентоспособни. В същото време европейските досега се внасяха в САЩ безмитно. Освен цените за техния пазар са по-ниски, отколкото в станата производител. Много хора купуват почти нови европейски коли от САЩ и ги внасят с контейнери. Излизат по-изгодно отколкото да купиш същата кола втора употреба от ЕС. Даже имаше някаква врътка, регистрират нови коли в САЩ, стоят над 6 месеца без пробег и ги връщат като употребявани.

Иначе по принцип САЩ са най-демократичната държава...

Само където си бият негрите , ама и това е друго !

Разбирам защо Тръмпи е плакал на Макрон. Относно автомобилите и потребителите им двамата са в една лодка.

Тръмп се опитва да докара следващата голяма рецесия. Хеле 2008 година спукаха имотния балон в щатите и световната икономика рухна. След 10 години явно е време за следващата рецесия. Какво се случва по време на рецесия - хиперинфлация. Тръмпи и хамериканците са натрупали голям дълг и се опитват да го обезценят дори и с цената на световна рецесия. След това тия дето са се набълбукали с американски дълг ще пият една студена вода и кой откъде е.

без да съм казал нищо нецензурно , няма как да ме накарате да харесвам мерцедес по този начин!

Само не мога да разбера - САЩ е демократична държава с пазарна икономика. ДАЛИ?

в САЩ е комунизъм отдавна!

Тръми ще умори хората от смях.Иска американси автомобили да се продават по света че и в Германия.Никъде по света ниикой от 20години не купува американски таралясници.По две прости причини: 1.Те са неконкурентни и 2.Около две трети от автомоб.индустрия на САЩ обяви техническщи фали още 2007г. като започна кризата.

НАЙ-Изключителната най войнолюбивата най тъпата шайка мародери -САЩ За 200 години жалко съществуване 200 гроабителски войни О грешка-едната е почти справедлива

ДА СИ КАРАТ СКАПАНИТЕ САНДЪЦИ

че кой идиот би си купил американски автомобил, дето харчи гориво като ламя?

Първо се научете да правите коли, а после, току-виж някой ги купил....

Цялата дандания с тези мита по същността си е увеличаване на данъците за населението, защото в крайна сметка тези мита се калкулират в крайната цена. На това са навити правителствата и в САЩ, и в Европа и в Китай, само разиграват театро как се съпротивляват на лошия Тръмп. А в същност си е поредното пребъркване на джобовете на потребителите и пълнене на бюджетите. А парите от бюджетите ще отиват главно за погасяване на лихвите към частните централни банки.

има известна логика, но това по-скоро ще доведе или до предпочитане на американски стоки от американците (реципрочно европейски стоки от европейците) или до рецесия в икономиката, защото малко хора ще искат да си дават парите за надценени продукти

Супер нелогичен коментар. По същата логика, всички в Европа гледат американски филми и слушат американска музика, защото немските филми и музика са отврат.

За музиката бъркаш, освен ако не си хлапе.

сега има едно изследване на филмовата гилдияа.Преди 20 години американските филми са заемали 70% от пазара по света в тази индустрия.Днес в световният пазар на филмова индустрия американските филми заемата 12%.

Американците да се научат да правят качествени автомобили, тогава да ги продават в Европа!! Европейците не искат скапани автомобили. Тук е проблема, качеството.

Малейййй,колко си компетентен,браво! Сигурно от собствен опит си го установил,тц,тц,тц.......

Браво, Браво

Тръмп да не е руски шпионин ???

По времето на сухия режим е имало контрабанда на алкохол. Сега ще има контрабанда на Мерцедеси. ;)

Къде отиде свободната търговия на стоки и пари, за която САЩ вееха байрака толкова години? Когато имат интерес - свободна търговия, когато губят от конкуренцията - протекции на собственото производство. Мерцедеса си е мерцедес, затова го "паркират" америнаците. Когато и те направят кола като мерцедес, току виж и германицте да започнат да я паркират тук и там :) ха ха ... ама надали.

Никога не е имало свободна търговия. Имаше някакви правила ощетяващи малките производители и облагодетелстващи големите корпорации. Ерата на глобализма свърши, започва ерата на протекционизма. Както знаете има цикли и цикличност във всичко.

всички искат да карат "Мерцедес" и бедни и богати. Последните могат и да си го позволят. И да, с 25% по-скъпо също.

Мерцедес и БМВ имат заводи в САЩ. Така че това не ги бърка много. По-зле ще е за САЩ, ако изобщо си изтеглят заводите, след глупостите на Тръмп, а и цените на Мерцедесите втора употреба най-много да скочат значително. Ако целта е да принуди тези фирми да разширят производството си в САЩ може и да постигне нещо, но определено се забърква в голяма каша.

Хахахахах, даже ББ не може да чупи тъпомера както патока Доналд :). Всеки в Щатите бил паркирал Мерцедес пред къщата, а в Европата никой не искал да кара Шевролет. Дали е заради митата, а?