Токът за 8 август поскъпна с почти 60% на енергийната борса

Данните от БНЕБ показват, че са продадени общо 71 532,40 мегаватчаса електроенергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е така защото шанса на България да си построи нова Заместваща Ядрена мощност е НАМАЛЯЛ с 60%. Целта на Сащ е срока на годност на ядрените ни централи да изтече и ние да се превърнем в бананова република без банани.

Токът за бизнеса е 250 лв. Всичко друго се поема от държавата.

На мен за 5 мегавата ми плащат само 1000 лева от държавата. Стига сте лъгали!

Палячовци, влезте на www.ibex.bg и не пишете простотии, за неща които не разбирате. Средната цена за предната седмица е по - висока от тази за 08.08, но в Неделя 07.08 пада с 300 лв. и в Понеделник се връща обратно и хоп 50% увеличение. Тази статия е писана да надъхва невежи идиоти, които не знаят как се проверява информация и приемат всичко за чиста монета. Тока е скъп от край време, но не е мръднал особено от настоящата си цена през последните два месеца.

.... и на мен кръвното ми е различно всеки ден, но не пишат статии за това.

при колебания от няколко процента затварят .

Ха честито драскайте по форумите и си стойте в къщи Тока ще стане 200%ама тва е демокрация

Токът през зимата ще стане ужасно скъп.Тецът в градовете също но няма съвсем да спре макар и ще мъждее на 40 градуса.Ще прибегнем отново към дървата я на село я на вилата но като няма вече старите печки с чугунените колела за готвене отгоре...?Диверсификация,значи и ограничаване на въглеродният емисии.АЙ СЕКТИР,БЕ,АЗ СИ ЗАПАЗИХ ЕДНО КЮМБЕ С ЧУГУНЕНИ КОЛЕЛА ЗА ГОТВЕНЕ И ЩЕ СЕЧЕМ ГОРУТО...

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври? 55.1% - ГЕРБ 19.4% - Продължаваме промяната 6.2% - Възраждане 2.7% - БСП 1.3% - ДПС 1.4% - Демократична България 1.7% - Има такъв народ 3.3% - Български възход 9% - Не знам

Еваларка хора, евтин газ, евтин ток и Харвардския кеф на бучки. Това ни беше любезно осигурено от промяната на Киро и кокоро. А сега да се помолим на дедо Господ зимата да не е толкоз люта!

Росатом инвестира милиарди и строи АЕЦ. 25000 човека имат работа на този строеж. 350 турски младежи са се обучили в Русия за атомни инженери. Росатом ще продава тока на Турция на в пъти по-ниски от българските цени. Отказахте Белене? Защото сте тъпанари, можехте да имате и газ, и газопровод Южен поток, и АЕЦа, ама не та не! Ся мизерствайте, дебмли ниедни!!!

Държавен департамент, Козяк и Киро са направили всичко възможно, за да измрете и фалирате. Щом сте толкова лесни слушковци, така ви се пада!

По-глупавите ни съграждани дали ще разберат правилно ситуацията зимата? Гладът и студът са добри философски събеседници и път към просветление на съзнанието.

да ви е честит зеления преход стадо овче тъпоумно да ви е честита демократичната газ

По голямата, е че овцете не ходят да гласуват, а квот друг някой там им отреди приемат смирено съдбата си...

Щом изборите ги манипулират, лъжат ви ЕС и НАТО, зависима от САЩ територия сте, те ще ви унищожат като индианци и ще ви вземат земи, минерални източници, планини, море и гори.

Да,нали бяхме с най евтиния ток произведен в Европатаа,бее?Но пари за компенсации взимат само от печалбата на държавните централи,но не пипат от свръхпечалбата на частните.Мнозинството в НС не разреши да се взима от свръхпечалбите на частниците като на Прокопиев и дружина,техните ВЕИ и солари,а плюс това им оставиха и държавнитс субсидия.Колко лобистко .Демек за гуруто медиен олигарх ,дестабилизатор и кукловод печалбата ще расте още и милионерства.А тези борсови цени да свръхспекулативни,също държавните са в неконкурентна позиция.

Ето защо трябва да убием Боко че спря втория АЕЦ не един а два пъти. Сегашния с два блока по 1000 може да направи максимум 48000 на ден. А ние посред лято ползваме 72000 и то в неделя. Ако не бяха разрушили старите блокове в оригиналния си вид АЕЦ-а можеше да достави 86000 на ден, екологично чиста енергия. А сега не стига.

Глупости,втория АЕЦ в сеизмична зона,външен инвеститор които ще си изплаща инвестицията на наш гръб,плюс това отработеното ядрено гориво вече не се изнася.Белене не става,въпреки рева на цоциалистите,те така си лаят уж за РФ,колкото да се протака,но реакторите са в Козлодуй,поне там да направят нещо.

То е изключително малко и 50 сантиметра бетон е достатъчно за да го пасивира на практика вечно. Имаме изоставени дълбоки мини в които може да се складира съвсем безпроблемно.

като решат да ликвидират бизнеса, поне могат да го направят със един замах. Ето ви Великото Голямо Зануляване от Бай Анал Шваб и Бай Дън.

тези на жълтите павета са за растрел.

ПП, според които нямало никаква криза.

За тях няма бе

Бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс купи ТЕЦ „Марица Изток 3“

Така ще е, еврогейци шибани! Вече няма да ви шибат само араби, цигани и негри, и руснаците и калинките ще ви шибат, малоумни дебили!

Цената на тока я изпусна първото служебно на Муню , с Янев , Кики и Коко .

Малко е , требе още щото съм инфантил .

След управлението на червените боклуци държавата пред разпад.

който плю по ПП сега да види какво е Кремъл да те управлява.

Добре ли си с главата.

Ама как така поскъпва, нали Зеления чорап вече обеща че няма да има вдигане на цените?

Тока поскъпване ние си произвеждаме най евтиния ток атом а плащам на борсови цени които тока се произвежда от газ ало ще съжалявате за тези трикчета да знаете той гледа и не забравя само забавя

ден напред, век назад.

Защо трябва да има борса ???

Директива на ЕС. Това се е знаело предварително от години.

Готвят се и вдигане на цените и квоти за енергийно бедните (да, това са 30-40%+ от народа..(да го духат, нали)). За всичко останало цените отиват при промишления. Все пак някой трябва да плаща, за да може в сърцето на колективният запад да си го клатят и да си пазаруват боклуци на воля.

АЕЦ ли си имате? Имайте си.. да подарявате ток на разни европедераси срещу прясно напечатаните им евра. Балъци. тъп народ.

Имаме атомна централа! Излизаме от либерастната помия ЕС и тръгваме напред.

Махнете шибаната енергийна борса, шибани идиоти еврогейски! Махнете я!

Борсата е добре. За 6 месеца повече от милиард са влезли в бюджета от износ на ток. Фиксираш цената на стотачка и бизнеса е ок. Просто, но управляващите слагат тяхни фирми и цоцат.

Когато те управляват дебили. Фиксирайте цената и се приключва, но крадеца-Киро трябва да пълни гардероба. Защо бе, защо не фиксирате цената, както за битовите потребители?!

Киро ли управлява?

Дори и цената на борсата утре да е с 200 процента по висока, на никой не му пука. Държавата плаща, няма да е странно или нелогично токът да поскъпва още и още. И от догодина така ще бъде и с битовите абонати, но там държавата няма да даде и една стотинка компенсации

Целта е да се срине икономиката на цяла Европа. Това е по нареждане на Клавус и Шорош. За това двете съсухрени вещици методично съсипват ЕС.

на Държавата и е позволено с всичко да Играе на Борсата, а на мене ми е Забранено да си търгувам Бъбрека и излишните Органи на Борсата, та да Заработя някой Лев! А за Кръвта като искам да Продам със Закон, наложили - да е Дарение!!

Могат да извадят най важния елемент от сигурността на държавата на борсата,която е полузаконно формирование

Литмуса куролира алангро. Нема се плашите. Осигурил ни е курец.

Борса е равно на спекула.

Какво става с Чаира? Тя е супер важна за България, какво се мотаете?

Киро го счупи!

ех, а при Лошото БКП и СССР (не бяха нито Комунисти, нито Социалисти, а си бях Чисти Националисти), през Зимата в Панелката беше такава Жега от Силното Парно, че Отваряхме Прозорчите и ходихме голи само по Боксерки за да се Охладим...

Така беше. Наистина така си беше!

ЗА ГОРЕНЕ В ЕКАРИСАЖА, ЩЕ ВЪРЖЕМ ТУРБИНА И ТОК ЩЕ ИМА, ЕВТИН ;)

Либерален пазар в днешно време означава, че не можеш да си позволиш това, което се продава на него...

Фирмите на ГЕРБавите лапат яко за да имат с какво да плащат за циганските гласове!

Голяма работа. Ноември като са 600% ще се сещаме с умиление за днешния ден

1Кв.ч........1,5 стотинки Явно демократичното развитие е повече политкоректно...

Това се казва диктатура

Да, ама забравяш,че инженер взимаше 80лв заплата... И като ще сравняваш стандарти: до миналата година където живея тока бе 0.065 евро за киловат и 3е достъп до преносна мрежа.. От тази се изпедерастиха и стана на 0.12е за киловат или 24ст и 7лв за достъп до енергия и това е цена с 24% ДДС и заплата от 20е на час преди данъка. Цените и заплатите в Бг си ги знаете. Та ела пак ми говори за комунизъм и глупости. Просто в България по веригата има брутално много далавераджии и никакъв контрол. За депутатските соларни станции чиято скъпа зелена енергия задължително се изкупува на висока цена и плюс малоумната идея с тая борса са резултата.. Та много поздрави на баба ти!

Бизнесът да благодари на Боко за тази глупост с либерализацията на пазара на енергия. Той подписваше като поп в Брюксел каквото му кажат и сега виждаме резултата в цяла Европа. Абе какво стана с Гълъба и Радев, защо цената на тока не пада при тяхното управление, ами още повече се качва?

спомням си как едни дебели глави нинобясняваха по телевизора, че излизането на енергийната борса ще намаляло цените. Мисля си тези дебели глави какво казват сега, понеже ми се иска да бъдат изтребвни до крак!

Дебелите глави като тези от Съюза на работодателите - клатикурниците на Боко - искаха да закрием Марица-изток и да купуват ток от Германия. Сега реват за компенсации от държавата. На тях Боко им отпускаше помощи, а на държавните дружества - заеми .

От възраждане имат огромни количества ток на склад , но ще го пуснат безплатно само ако имат над 50% от гласовете.

Кики, Коко, Корни и Ристу ви Честитят Промяната!

Искате ли още промяна Българи Кирчу и асанчо пак ще ви предложат от същото

Да се възстановят Текезесетата

Да благодарим на сащ, гей-съюза и техните гъзоблизци Коро, Кокоро, Ристю мравояда и КУРнелия.

КУР-нелке, пропуснала си НАЙ-Големия Евро-атлантик. :)