Токаев обяви крайни мерки в опит да овладее народния гняв срещу скъпия пропан бутан в Казахстан

Резкият скок в цената на горивото доведе до ескалация на напрежението. Четвърти ден не спират размириците. Президентът обяви извънредно положение поради "сериозна и пряка заплаха за сигурността на гражданите"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама защо не обичаме любимите на всеки колега борси????? Толкова са хубави....

Виновни са Американците , глобаристите , спекулантите , капиталистите , империалистите , соросоидите , монополистите ... и тн.т .

Щом не спират значи са боядисани вече от ЦРУ-то за ривулюцийка,която ще им го нахака двойно!

_stankow

Правителството направо си го е търсило. От регулирани цени - направо на борсата, международната. И точно сега, когато цените са космически. Демек - айде всички сега да плащате още толкова на спекулантите. Невидимата ръка на пазара и т.н., тя щяла да "успокои цените", дрън-дрън.

А вероятно е възможно да са им докарали някаква "пролет" или "оранжева революция"...Това ще е удар срещу съседа.

таковата... светът не се върти около русийката въпреки жалките опити на Путин и предишни вождове на страната да твърдят обратното. Като много им се привиждат разни цветни революции в Москва да забранят всички цветове освен черното и бялото. Странно как за няколко часа налазиха всички русотроли да обясняват колко лошо нещо са революциите. Особено в съседни на могучая държави.

тез хептен живеят във времената на Златната Орда.

"сериозна и пряка заплаха за сигурността на гражданите" - такова нещо НЯМА. Но виж - заплаха за сигурността на политиците може и да има :)

Ето, така се прави!!! А не като в България - овце.... той му вдига цената двойно, а овчицата си блее и вика "ми аз кво да направа, то от мен нищо не зависи".

Kazakhstan's minimum wage rate is 22,859 Kazakhstani tenge a month ($67) for all employees. Като в България падне минималната заплата на 100 лева, тогава ще искаш и бензин за 20 стотинки. Не искаш ли и апартаменти в центъра на София за 2 хиляди лева, както и нов автомобил за 600 лева, пък заплатата ти ако може да е 2000 мева, ама само твоята.

Защо не искате да разберете че държави като България не определят цената на енергийни суровини като газ, петрол и въглища?

Е около 50 стотинки А при на в Бензиностанциите е 1.40лв!!!

Тя и там минималната заплата е 67 долара. Тук не знам някой да работи за 100 лева бруто на месец.Kazakhstan's minimum wage rate is 22,859 Kazakhstani tenge a month ($67) for all employees.

тя там мин.заплата може да е и 50 долара ама я получават 10% от заетите в икономиката, а у нас около средната зплата получават цели 45 % от работещите.Разликата е огромна.

Там правителството вече падна,триста ти мерки,полиция и армия минаха на страната на народа и правителството подаде оставка... Това следва и тук,ако не се опомнят наще продажници...

Тук еничарите, разбирай - полицията НИКОГА няма да мине на страната на народа. Повярвай ми - познавам и полицаи, и "спецчасти", и военни - всички до един са абсолютни, пълни комплексари. Дай му власт да мачка и да бие - той това иска. И те им го дават. Тоя ако е сам на улуцата без униформа, палка и оръжие - е по-тих и от тревата. Ако обаче се съберат 10 еничара - гледай какво става...

Народа винаги може да отнесе който и да е ...

_stankow

Гледахме ги, няколко месеца. По време на протестите срещу Борисов. Бихме се, здрависвахме се. Та ги знаем. Кога се държат и кога ще минат на страната на народа ... Сложно е, но като цяло - не се излиза на глава с народа !