Toblerone губи Матерхорн от опаковката си

Производството на прочутия шоколад напуска Швейцария и по тази причина не може да използва в логото си неин национален символ, какъвто е не по-малко прочутия алпийски връх

Обратно в новината

Коментари - Toblerone губи Матерхорн от опаковката си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоблерон няма да е същият. Със сигурност вкуса ще се промени, всичко произведено в Източна Европа го скапват от към съставки и вкус....

Tobleron не е същтият от 1970г., когато от оригинална локална марка се превръща в собственост на мултинационална корпорация. Не мястото на прозиводство, а съставките определят качеството. Мога да ти посоча малки цехове в България (поне два), които работят с най-качественото какао от Латинска Америка и тръстикова захар от Азия, за да произвеждат автентичен шоколад, а не мултинационална шитня с палмова мазнина, рошков, глюкоза и т.н.

Тоблеронът не е "същият" (какъвто го помня от 80-те) от поне 25 години. А откакто американците придобиха марката ама въобще няма нищо общо. Същото се отнася и за милката.

Айде кажи ги, за да знаем какво да купуваме.

Словакия ли? Защо тези хора не идват в България бе?

тия изкупиха всичко но още не знаят че марката не означава нищо. пример нокия и още един милион за които не помня.

Така е за съжаление. Последния път, като си купих, го ядох цял месец. Просто ми беше безвкусен. Все пак, колкото и да пада качеството, нищо не може да бие вкуса на шоколад произведен в - САЩ. Толкова е отвратително на вкус, че нямам идея как го консумират. Нямам нищо против страната, но масовата им хранително-вкусова промишленост определено не е за Южна Европа, където добрата храна е традиция.

Нас по ни интересува ще почнат ли да слагат палмово масло и в него. Защото тоблеронът беше един от малкото останали шоколади без палмово масло.

Casa Kakau и Гайо

Нито стандартния , нито белия ми харесват .

На същият принцип изкупиха Гучи, Карл Лагерфелд, Пако Рабан и т.н. Купувайте си само продукти, на които оригиналният производител е жив, макар че и това не е сигурно, ако е продал дялове на компанията на корпорация.

Милката е голям шит. От години не става за нищо. Без значение дали тук или на запад, все тая. Почна да придобиха вкуса на боклуците на бай Тошо...

Благодаря за съвета. Аз пък си мислих че избираме и купуваме каквото ни хареса а не кой е жив и умрял.

"производството на Toblerone със сигурност ще се отрази на Берн - столицата на Швейцария. " Пардон, столицата на Швейцария е Цюрих!

жалко, вкъщи купувахме само тоблерон и бонбони моцарт, защото са оригинални

на мен ми харесва черния

столицата е Берн, а Цюрих е най-големият град в Швейцария

вече не пия кафе, но преди пиех Монарх, реших да си купя оригинално кафе, което беше три пъти по-скъпо, не ми хареса, после полско със същата марка, нашето е най-добро, навремето още през 60-те избират България за производство на Кока Кола, защото само ние сме спазвали стриктно лиценза, същото се отнася и с Швепс, преди няколко години преместиха кока кола в България и в Атина цяла година са протестирали не купувайте българската кока кола, сега мисля вече е в румъния и украйна

А на мен - рязания

Матерхорн е парче от кора, колизионен навлак от Африка.

нема го бай Тошо да ги покани учтиво...

ЩЕ СМЕЯТ ИМЕТО Świnica Свиница е планина в главния хребет на Високите Татри ПРИЛИЧАТ СИ

Тоблерон и Тик Так - можеха да се купят само от кореком - за долари! Каква беднотия беше! Ама нео-комунистите се опитват да ми разправят, че било земен рай! Всички комундета - на кюфтета!

се случва и с тази елитна марка шоколади. На Коледа купих три блока с по 6 шоколада, да има ....като че ли съм предусещал съдбата им. Тоблерон едва ли ще има успех в Словакия, но словашката двойно препечена " Татрански Сливовиц" е на световно ниво.

ИТАЛИАНСКАТА КОМПАРТИЯ е виновна, Товарищ. За да има кока-кола в България през соцреализъмът. Всички други песни за "лиценз" са бошлаф. Комунистите правеха огромни пари, като Италианската Компартия си получаваше комисионна по сделката и лобираше за "българско" производство. Което не се случи с "Булгар-Рено". Що, ве?!

или охранителят му...

продаде се за 2 тоблерона

Преди години Mondelez купиха от Крафт марката Милка и я набутаха в продуктите й още повече фруктозен сироп, палмови шитни и други идиотии. Сега разбирам, че ще изнасят производстовото на Тоблерон... ми да, печалбата е важна... по-важна, най-важна. Маркетинг отделът ще стилизира ново лого, ще похарчат малко парички за ребрандиране, ще съчинят нова история в която щастливо семейство весело похапва блокчета, опа, триъгълничета нещо си там подобно на шоколад. И готово. Това е играно милион пъти вече. Само да не е чудим после, що висим по доктори. Хайде, да ни е сладко.

Да не миеш коли в Цюрих, че така захласнато пишеш глупости?

На мен без орехи?

"Според швейцарското законодателство продукти на млечна основа могат да използват национални символи в маркетинга си, само ако са изцяло произведени в Швейцария." На нас толкова националистическо законодателство не биха ни позволили. От Жълтопаветната левица ще съботират....