Toblerone губи Матерхорн от опаковката си

Производството на прочутия шоколад напуска Швейцария и по тази причина не може да използва в логото си неин национален символ, какъвто е не по-малко прочутия алпийски връх

Обратно в новината

Коментари - Toblerone губи Матерхорн от опаковката си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според швейцарското законодателство продукти на млечна основа могат да използват национални символи в маркетинга си, само ако са изцяло произведени в Швейцария." На нас толкова националистическо законодателство не биха ни позволили. От Жълтопаветната левица ще съботират....

Преди години Mondelez купиха от Крафт марката Милка и я набутаха в продуктите й още повече фруктозен сироп, палмови шитни и други идиотии. Сега разбирам, че ще изнасят производстовото на Тоблерон... ми да, печалбата е важна... по-важна, най-важна. Маркетинг отделът ще стилизира ново лого, ще похарчат малко парички за ребрандиране, ще съчинят нова история в която щастливо семейство весело похапва блокчета, опа, триъгълничета нещо си там подобно на шоколад. И готово. Това е играно милион пъти вече. Само да не е чудим после, що висим по доктори. Хайде, да ни е сладко.

се случва и с тази елитна марка шоколади. На Коледа купих три блока с по 6 шоколада, да има ....като че ли съм предусещал съдбата им. Тоблерон едва ли ще има успех в Словакия, но словашката двойно препечена " Татрански Сливовиц" е на световно ниво.

Тоблерон и Тик Так - можеха да се купят само от кореком - за долари! Каква беднотия беше! Ама нео-комунистите се опитват да ми разправят, че било земен рай! Всички комундета - на кюфтета!

продаде се за 2 тоблерона

ЩЕ СМЕЯТ ИМЕТО Świnica Свиница е планина в главния хребет на Високите Татри ПРИЛИЧАТ СИ

Матерхорн е парче от кора, колизионен навлак от Африка.

жалко, вкъщи купувахме само тоблерон и бонбони моцарт, защото са оригинални

"производството на Toblerone със сигурност ще се отрази на Берн - столицата на Швейцария. " Пардон, столицата на Швейцария е Цюрих!

столицата е Берн, а Цюрих е най-големият град в Швейцария

Да не миеш коли в Цюрих, че така захласнато пишеш глупости?

Нито стандартния , нито белия ми харесват .

на мен ми харесва черния

А на мен - рязания

На мен без орехи?

Нас по ни интересува ще почнат ли да слагат палмово масло и в него. Защото тоблеронът беше един от малкото останали шоколади без палмово масло.

тия изкупиха всичко но още не знаят че марката не означава нищо. пример нокия и още един милион за които не помня.

На същият принцип изкупиха Гучи, Карл Лагерфелд, Пако Рабан и т.н. Купувайте си само продукти, на които оригиналният производител е жив, макар че и това не е сигурно, ако е продал дялове на компанията на корпорация.

Благодаря за съвета. Аз пък си мислих че избираме и купуваме каквото ни хареса а не кой е жив и умрял.

Словакия ли? Защо тези хора не идват в България бе?

нема го бай Тошо да ги покани учтиво...

или охранителят му...

Тоблерон няма да е същият. Със сигурност вкуса ще се промени, всичко произведено в Източна Европа го скапват от към съставки и вкус....

Tobleron не е същтият от 1970г., когато от оригинална локална марка се превръща в собственост на мултинационална корпорация. Не мястото на прозиводство, а съставките определят качеството. Мога да ти посоча малки цехове в България (поне два), които работят с най-качественото какао от Латинска Америка и тръстикова захар от Азия, за да произвеждат автентичен шоколад, а не мултинационална шитня с палмова мазнина, рошков, глюкоза и т.н.

Айде кажи ги, за да знаем какво да купуваме.

Casa Kakau и Гайо

вече не пия кафе, но преди пиех Монарх, реших да си купя оригинално кафе, което беше три пъти по-скъпо, не ми хареса, после полско със същата марка, нашето е най-добро, навремето още през 60-те избират България за производство на Кока Кола, защото само ние сме спазвали стриктно лиценза, същото се отнася и с Швепс, преди няколко години преместиха кока кола в България и в Атина цяла година са протестирали не купувайте българската кока кола, сега мисля вече е в румъния и украйна

ИТАЛИАНСКАТА КОМПАРТИЯ е виновна, Товарищ. За да има кока-кола в България през соцреализъмът. Всички други песни за "лиценз" са бошлаф. Комунистите правеха огромни пари, като Италианската Компартия си получаваше комисионна по сделката и лобираше за "българско" производство. Което не се случи с "Булгар-Рено". Що, ве?!

Тоблеронът не е "същият" (какъвто го помня от 80-те) от поне 25 години. А откакто американците придобиха марката ама въобще няма нищо общо. Същото се отнася и за милката.

Така е за съжаление. Последния път, като си купих, го ядох цял месец. Просто ми беше безвкусен. Все пак, колкото и да пада качеството, нищо не може да бие вкуса на шоколад произведен в - САЩ. Толкова е отвратително на вкус, че нямам идея как го консумират. Нямам нищо против страната, но масовата им хранително-вкусова промишленост определено не е за Южна Европа, където добрата храна е традиция.

Милката е голям шит. От години не става за нищо. Без значение дали тук или на запад, все тая. Почна да придобиха вкуса на боклуците на бай Тошо...