ТЕЦ "Марица изток 2" включи още още един блок

Очакванията за днес са цените на електроенергията на сегмента "Ден напред" отново надвишават 300 лв/МWh

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакъв смисъл да пуска Марица да работи, не е проблема, че липсват мощности, а в това, че има договорки между доставчиците да вдигат цена. Нарича се задкулисие, нарича се картел! Служебните комуняги да спрат с PR и да сложат в ред важните институции и БЕХ.

За незнаещите, ТЕЦ МИ2 не може да направи нищо сама. Дори договорите им се одобряват от БЕХ. А дали някой Блок ще работи ли не, решението се взима извън централата в ЕСО, което също е част от БЕХ.

БЕХ е 100% държавен холдинг! Не пишете така, все едно някакви частници го правят това.

е изкупен на безценица от енрегомафията и сега го продават скъпо в гърция. Но алтернатива на елколите няма, само ако можеш да зареждаш акумулаторни модули в къщи - виж на http://rentelex.tech

Това е целта на енергийната мафия, схемата се изясни тези дни, много-много бързо в момента в който протестираха, че ще пускат Марица: - първо правиш картел и се уговаряте да вдигнете "свободната" цена; - второ закупуваш C02 квотата на Марица със свързани фирми, с цел уж ти да ги ползваш; - трето вдигаш цената и протестираш срещу пускането на Марица, защото ти имаш договор ТЯ да не работи, защото ако работи ще използва квотата на C02, която ти си купил! Разбира се, това е незаконно и се надяват да мине номера. Жестоки, ама много жестоки глоби. Ако са спечелили 50млн както твърдят, държавата трябва да ги глоби с 200! За да си знаят!

Тези театри си ги запазате за някой друг. Държавния министър не може да каже на държавния БЕХ да каже на държавния ТЕЦ, че трябва да работи, за да не клатят с цени бизнеса и да не трупат пачки Доган и Ковачки. Това явно може да се случи в държава собственост на Доган и Ковачки. Друго обяснение няма.