Коментари - Технологичният сблъсък между САЩ и Китай се задълбочава | Бизнес.dir.bg
назад

Технологичният сблъсък между САЩ и Китай се задълбочава

Пекин предприе стратегически ход в отговор на замисляни от САЩ рестрикции в сектора.

Обратно в новината

Коментари - Технологичният сблъсък между САЩ и Китай се задълбочава | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приключи зеленият преход

Германии има и в булгаристан и естесвено чужди фирми го добиват и изнасят, а за местното население остават само отпадъците!!

Проблема с Китай не са чиповете а ЧИПОВЕТЕ ЗА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ. А Нидерландия не произвежда чипове а ТЕХНОЛОГИИ за производство на чипове.

САЩ заплашиха Южна Корея със санкции ако продължи да продава чипове на Китай... 40% от производството на корейците е купуван от китайски фирми, та може би и за това китайският министър на търговията Уан Уентао бе проагитиран от южнокорейския министър на търговията Ан Дук Гюн да гарантира доставките точно на китайските "стратегически" суровини и материали за производството на така проблемните напоследък чипове;)

Чиповете не са проблем от половин година поне.

Щото САЩ вече никого не могат да уплашат... и хората си търгуват свободно, а да заводите в САЩ, за производство на суровини за чипове които Байдън обеща да финансира, ще започнат работа най-рано след 4 години и едва след това може да се говори че заводите за чипове, които ще се строят извън Китай, ще станат независими от Русия и Китай-)

Айде поредните тъпотии. САЩ нямат проблем с пластините и пак в САЩ Учени от Масачузетския софтуерен институт усвоиха способ за „ развъждане ” на транзистори на атомно равнище непосредствено върху повърхността на силициевите чипове. Практическата реализация на този метод ще усили плътността и продуктивността на полупроводниковите схеми.

Байдън твърди точно обратното на това което твърди дадаиста Дада... някой ще ми помгоне ли в това на кого да вярвам, на ръководителя на най-известната икономика в света... или на никому неизствения Дада, от чието име постоянно се разпространяват бомбастични, и често неверни, твърдения за всичко което засяга Запада;)

ей щом трола разбирач казва, че има чипове значи има, тва че чакаш 1 година за нова кола не е защото няма чипове, а защото няма гуми, нефта свърши и се чака за рециклиране

краха и разпада на запада и краварите става все по-неизбежен и все по-близък

Затова пък Путин е цъфнал и вързал :)

Мокрите мечти на тъпия путлераст. Всъщност тъпаците кано вас трябва да знаят че всичко което ползват на тоя свят е измислено на Запад и най-вече в Америка. Китай е просто работилница. хладилник, климатик, микровълнова, автоматична пералня, бойлер, миялна, сушилня, тостер, прахосмукачка, ел.крушка, котлон, миксер, фритюрник, яйцеварка, смесителя, компютър, монитор, телевизор, дистанционно, грамофон, магнитофон, говорител, LCD-екран, вентилатор, лаптоп, телефон, мобилен телефон, машата за коса, калкулатор, асансьор, електрически двигател, масовия автомобил, чистачките, въздушните възглавници, химикалките, безжичните дрелки, флексове, моторната резачка, инфрачервените термометри, електрически мотриси, масовия автомобил, параход, самолет, хеликоптер, 5 дневната работна седмица, Кока кола, KFC, Макдоналдс, кетчупа, 1-ви май, транзистор, диод, светодиод, интегрална схема, процесор, операционната система, фотоволтаичната клетка и панели, химическото чистене, памперсите, фулмастрите, ксерокса, лазерния принтер, електронни и компютърни игри, електронната книга-ебук, ядрените реактори, лазеритe, сублимационното сушене, пейсмейкърите, обезледяването на самолетите, хемодиализата, прозрачните брекети, димните сензори, конвейра, течно горивните ракети, радиоизотопният термоелектрогенератор и т.н

Това беше и основната причина Запада да прогресира... а сега го резнаха от възможностите му да краде и Запада взе да реве, ей го на от както Запада не краде най-много научни открития се правят в Китай-)

Кое е откраднал бе кретен. ето ти гореизброените неща - всички са измислени в САЩ от американци. Само Путлер прави цапцарап, цапцарап, цапзарап. И само официално го обяви като политика.

Поне две от нещата за които твърдиш че са измислени в САЩ... са измислени в България по царско време, ма то, ти като наследник на Киряк Стефчов, за теб е напълно нормално да си траеш за тези изобретения присвоени от американците-)

Когато разглеждате дадена теза е добре да се взрете максимално назад в причините за нейното създаване. Изброените от вас неща са просто предмети, чиято реализация е била възможна поради ред причини нямащи нищо общо с Запада и най-вече Америка. Това са предмети създадени на базата на човешкото знание, а то няма националност или териториална пренадлежност, нима ако Менделеев (руснак) не беше създал таблицата на елементите, създаването на тези предмети биха били възможни ? Нима ако Тесла (сърбин) не беше отдал живота си за развитието на електричеството ? А Кюри (поляци) ? И още много много хора всеки допринесъл с нещо през хилядолетията. Реално в Америка коренното население е избито и натикано в резервати, а днешните американци са просто имигранти от всички краища на света. За да има среда за създаването на нови инструменти (предмети) полезни за човека, са необходими доста условия но най-важните според мен са това: 1. Група от хора с високо ниво на образование и интелигентност със сходни интереси поддържащи постоянна комуникация по между си. Уважаващи и зачитащи мнението на останалите. 2. Открит достъп до последните научни открития и новости. 3. Среда на живота която не е презадоволена и изискваща постоянно подобряване. 4. Достъп до природни ресурси или поне развита система за търговия (за набавянето на такива). 5. Либерална законодателна уредба. И сведена до минимум буквално липсваща бюрокрация. 6. Достъп до свободен капитал, готов да бъде рискуван. Може сами да си направите изводите кое от всичките условия и в каква степен в момента го има в Западните държави (ЕС и САЩ), и в останалите. Съответно сам ще прозрете на къде е насочена времевата крива на човешкото развитие. Впрочем според мен Китай и държавите около него, вече са технологични и икономически лидери в света (ако щете дори БВП на БРИКС е по-голямо от това на Г7, а 95% от съвремените технологии се създават от специалисти извън САЩ и ЕС). На запад остават едни кухи брандове, които само си лепят логото, а хората в разсъжденията си живеят 40 години назад във времето и си мислят че копирна машина е ксерокс а не бранд...

еми нормално е троловете да наскачат с тъпите коментари за Русия и Путин, ама темата е за САЩ и Китай ве олигофрени? и тея опорки как САЩ и запада били измислили всичко и никой в цялата вселена не може да измисли нищо и не може да живее без великите американци ги разправяйте на бабите си, може и да се вържат, а ако искате да видите кой кво измисля идете в Китай, Корея, Япония за да разберете защо всички казват, че тея страни са 10 години напред в бъдещето, сигурно щото не могат да измислят нищо и чакат великите американци и троловете да им кажат хаха

Санкциите продължават да стимулират развитието на китайските технологии.

Благодарение на това решение, Кризата с чипове, ще се задълбочи, допълнително, във всички сектори на индустрията, в цял свят! Жалби и оплаквания, Няма да се приемат!

Бай дън, приема!

Днес Иран става пълноправен член на ШОС. А Саудитска Арабия стана пълноправен член на 29 Март 2023г. Другата новина, която тук се пропуска услужливо е изваждането на въоръжените сили на ОАЕ от американската коалиция, която уж "охранявала" Гълфа...

Поредната малоумна путлерастска лъжа. Саудитска Арабия е Партньор по диалога и не е член на ШОС. Не че това има изобщо някакво значение по отношение на тази "китайска" организация.

За да водиш такава война трябват ресурси като литий който Американците внасят от Китай и др. редкоземени метали които в САЩ ги няма така че изхода е лесно предсказуем

Виж кои са най-големите производители на Литий. Китай е доста назад. Данни от Геоложкия топографски институт на САЩ сочат, че в две държави през 2022 г. са се произвели 77% от лития по света. Производството в Австралия за миналата година достига 61 000 тона, а в Чили – 31 000. Общо произведеното количество в двете държави достига 100 000 тона спрямо съвкупните 130 000 тона за всички държави по света.

От тези войни (технологични и реални) такива като нас само страдат

Усети се ЗАПАДА, че раZия и Чайна са техни ВРАГОВЕ и нищо повече! :) Все по тегав ще става живота на алкаша и колхозната хлебарка! А това плашене с ресурси е СМЕШНО! Ресурси има навсякъде! Обаче ТЕХНОЛОГИИ КОЙ ИМА само! ЗАПАДА! :)

хаха много ми е интересно наистина ли си вярваш на глупостите които си написал? и запада като имал технологии що така като отидеш в Китай изглежда все едно си отишъл в бъдещето? и не, не навсякъде има ресурси, то ако беше така нямаше да се водят тея войни в Близкия Изток например

И къде в близкият изток се водят войни за ресурси?

ох тоя трол ще ме скъса хахах аве овчи, я отвори и виж Тръмп какво каза, защо американците са в Сирия и Ирак? сигурно да събират пясък? хаха ей прости хора ве

Чудят се как да вдигнат цените на чиповете. Нищо повече не се случва.

Западът си прави хара кири. Китайски технологи плюс Руски ресурси и Холандия ще се удави във Северно море от безпомощност.

Мокри русофилски сънища ! китай едно че е блокирало много руски пари . излезе от всички технологични съюзи с тях последно за направата на самолет ! А и след пуча на Пригожин се изтеглят и китайски компании . Русия отдавна я ползват всички за ресурси само че тя си свалии цената още повече дефакто елитна проститутка на шосето няма ! Разбирай го както искаш

мда ако гледаш ББС, СНН и ДВ си мислиш, че сигурно Китай ще нападнат Русия скоро нали?