Коментари - Технологичният сблъсък между САЩ и Китай се задълбочава | Бизнес.dir.bg
назад

Технологичният сблъсък между САЩ и Китай се задълбочава

Пекин предприе стратегически ход в отговор на замисляни от САЩ рестрикции в сектора.

Обратно в новината

Коментари - Технологичният сблъсък между САЩ и Китай се задълбочава | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западът си прави хара кири. Китайски технологи плюс Руски ресурси и Холандия ще се удави във Северно море от безпомощност.

Чудят се как да вдигнат цените на чиповете. Нищо повече не се случва.

Усети се ЗАПАДА, че раZия и Чайна са техни ВРАГОВЕ и нищо повече! :) Все по тегав ще става живота на алкаша и колхозната хлебарка! А това плашене с ресурси е СМЕШНО! Ресурси има навсякъде! Обаче ТЕХНОЛОГИИ КОЙ ИМА само! ЗАПАДА! :)

От тези войни (технологични и реални) такива като нас само страдат

За да водиш такава война трябват ресурси като литий който Американците внасят от Китай и др. редкоземени метали които в САЩ ги няма така че изхода е лесно предсказуем

Днес Иран става пълноправен член на ШОС. А Саудитска Арабия стана пълноправен член на 29 Март 2023г. Другата новина, която тук се пропуска услужливо е изваждането на въоръжените сили на ОАЕ от американската коалиция, която уж "охранявала" Гълфа...

Благодарение на това решение, Кризата с чипове, ще се задълбочи, допълнително, във всички сектори на индустрията, в цял свят! Жалби и оплаквания, Няма да се приемат!

Бай дън, приема!

Санкциите продължават да стимулират развитието на китайските технологии.

Мокри русофилски сънища ! китай едно че е блокирало много руски пари . излезе от всички технологични съюзи с тях последно за направата на самолет ! А и след пуча на Пригожин се изтеглят и китайски компании . Русия отдавна я ползват всички за ресурси само че тя си свалии цената още повече дефакто елитна проститутка на шосето няма ! Разбирай го както искаш

хаха много ми е интересно наистина ли си вярваш на глупостите които си написал? и запада като имал технологии що така като отидеш в Китай изглежда все едно си отишъл в бъдещето? и не, не навсякъде има ресурси, то ако беше така нямаше да се водят тея войни в Близкия Изток например

краха и разпада на запада и краварите става все по-неизбежен и все по-близък

Затова пък Путин е цъфнал и вързал :)

Виж кои са най-големите производители на Литий. Китай е доста назад. Данни от Геоложкия топографски институт на САЩ сочат, че в две държави през 2022 г. са се произвели 77% от лития по света. Производството в Австралия за миналата година достига 61 000 тона, а в Чили – 31 000. Общо произведеното количество в двете държави достига 100 000 тона спрямо съвкупните 130 000 тона за всички държави по света.

И къде в близкият изток се водят войни за ресурси?

Мокрите мечти на тъпия путлераст. Всъщност тъпаците кано вас трябва да знаят че всичко което ползват на тоя свят е измислено на Запад и най-вече в Америка. Китай е просто работилница. хладилник, климатик, микровълнова, автоматична пералня, бойлер, миялна, сушилня, тостер, прахосмукачка, ел.крушка, котлон, миксер, фритюрник, яйцеварка, смесителя, компютър, монитор, телевизор, дистанционно, грамофон, магнитофон, говорител, LCD-екран, вентилатор, лаптоп, телефон, мобилен телефон, машата за коса, калкулатор, асансьор, електрически двигател, масовия автомобил, чистачките, въздушните възглавници, химикалките, безжичните дрелки, флексове, моторната резачка, инфрачервените термометри, електрически мотриси, масовия автомобил, параход, самолет, хеликоптер, 5 дневната работна седмица, Кока кола, KFC, Макдоналдс, кетчупа, 1-ви май, транзистор, диод, светодиод, интегрална схема, процесор, операционната система, фотоволтаичната клетка и панели, химическото чистене, памперсите, фулмастрите, ксерокса, лазерния принтер, електронни и компютърни игри, електронната книга-ебук, ядрените реактори, лазеритe, сублимационното сушене, пейсмейкърите, обезледяването на самолетите, хемодиализата, прозрачните брекети, димните сензори, конвейра, течно горивните ракети, радиоизотопният термоелектрогенератор и т.н

Това беше и основната причина Запада да прогресира... а сега го резнаха от възможностите му да краде и Запада взе да реве, ей го на от както Запада не краде най-много научни открития се правят в Китай-)

САЩ заплашиха Южна Корея със санкции ако продължи да продава чипове на Китай... 40% от производството на корейците е купуван от китайски фирми, та може би и за това китайският министър на търговията Уан Уентао бе проагитиран от южнокорейския министър на търговията Ан Дук Гюн да гарантира доставките точно на китайските "стратегически" суровини и материали за производството на така проблемните напоследък чипове;)

Кое е откраднал бе кретен. ето ти гореизброените неща - всички са измислени в САЩ от американци. Само Путлер прави цапцарап, цапцарап, цапзарап. И само официално го обяви като политика.

Чиповете не са проблем от половин година поне.

Щото САЩ вече никого не могат да уплашат... и хората си търгуват свободно, а да заводите в САЩ, за производство на суровини за чипове които Байдън обеща да финансира, ще започнат работа най-рано след 4 години и едва след това може да се говори че заводите за чипове, които ще се строят извън Китай, ще станат независими от Русия и Китай-)

Поредната малоумна путлерастска лъжа. Саудитска Арабия е Партньор по диалога и не е член на ШОС. Не че това има изобщо някакво значение по отношение на тази "китайска" организация.

Айде поредните тъпотии. САЩ нямат проблем с пластините и пак в САЩ Учени от Масачузетския софтуерен институт усвоиха способ за „ развъждане ” на транзистори на атомно равнище непосредствено върху повърхността на силициевите чипове. Практическата реализация на този метод ще усили плътността и продуктивността на полупроводниковите схеми.

Поне две от нещата за които твърдиш че са измислени в САЩ... са измислени в България по царско време, ма то, ти като наследник на Киряк Стефчов, за теб е напълно нормално да си траеш за тези изобретения присвоени от американците-)

Байдън твърди точно обратното на това което твърди дадаиста Дада... някой ще ми помгоне ли в това на кого да вярвам, на ръководителя на най-известната икономика в света... или на никому неизствения Дада, от чието име постоянно се разпространяват бомбастични, и често неверни, твърдения за всичко което засяга Запада;)

Проблема с Китай не са чиповете а ЧИПОВЕТЕ ЗА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ. А Нидерландия не произвежда чипове а ТЕХНОЛОГИИ за производство на чипове.

Когато разглеждате дадена теза е добре да се взрете максимално назад в причините за нейното създаване. Изброените от вас неща са просто предмети, чиято реализация е била възможна поради ред причини нямащи нищо общо с Запада и най-вече Америка. Това са предмети създадени на базата на човешкото знание, а то няма националност или териториална пренадлежност, нима ако Менделеев (руснак) не беше създал таблицата на елементите, създаването на тези предмети биха били възможни ? Нима ако Тесла (сърбин) не беше отдал живота си за развитието на електричеството ? А Кюри (поляци) ? И още много много хора всеки допринесъл с нещо през хилядолетията. Реално в Америка коренното население е избито и натикано в резервати, а днешните американци са просто имигранти от всички краища на света. За да има среда за създаването на нови инструменти (предмети) полезни за човека, са необходими доста условия но най-важните според мен са това: 1. Група от хора с високо ниво на образование и интелигентност със сходни интереси поддържащи постоянна комуникация по между си. Уважаващи и зачитащи мнението на останалите. 2. Открит достъп до последните научни открития и новости. 3. Среда на живота която не е презадоволена и изискваща постоянно подобряване. 4. Достъп до природни ресурси или поне развита система за търговия (за набавянето на такива). 5. Либерална законодателна уредба. И сведена до минимум буквално липсваща бюрокрация. 6. Достъп до свободен капитал, готов да бъде рискуван. Може сами да си направите изводите кое от всичките условия и в каква степен в момента го има в Западните държави (ЕС и САЩ), и в останалите. Съответно сам ще прозрете на къде е насочена времевата крива на човешкото развитие. Впрочем според мен Китай и държавите около него, вече са технологични и икономически лидери в света (ако щете дори БВП на БРИКС е по-голямо от това на Г7, а 95% от съвремените технологии се създават от специалисти извън САЩ и ЕС). На запад остават едни кухи брандове, които само си лепят логото, а хората в разсъжденията си живеят 40 години назад във времето и си мислят че копирна машина е ксерокс а не бранд...

еми нормално е троловете да наскачат с тъпите коментари за Русия и Путин, ама темата е за САЩ и Китай ве олигофрени? и тея опорки как САЩ и запада били измислили всичко и никой в цялата вселена не може да измисли нищо и не може да живее без великите американци ги разправяйте на бабите си, може и да се вържат, а ако искате да видите кой кво измисля идете в Китай, Корея, Япония за да разберете защо всички казват, че тея страни са 10 години напред в бъдещето, сигурно щото не могат да измислят нищо и чакат великите американци и троловете да им кажат хаха

ей щом трола разбирач казва, че има чипове значи има, тва че чакаш 1 година за нова кола не е защото няма чипове, а защото няма гуми, нефта свърши и се чака за рециклиране

ох тоя трол ще ме скъса хахах аве овчи, я отвори и виж Тръмп какво каза, защо американците са в Сирия и Ирак? сигурно да събират пясък? хаха ей прости хора ве

мда ако гледаш ББС, СНН и ДВ си мислиш, че сигурно Китай ще нападнат Русия скоро нали?

Германии има и в булгаристан и естесвено чужди фирми го добиват и изнасят, а за местното население остават само отпадъците!!

Приключи зеленият преход