Светът разполага с достатъчно суровини, за да осъществи зеления преход, сочи проучване

Редкоземните минерали или елементи, всъщност не са толкова редки. Според данни на Геологическия институт на САЩ те са "относително изобилни"

Обратно в новината

Коментари - Светът разполага с достатъчно суровини, за да осъществи зеления преход, сочи проучване | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че разполага. Най-вече с природен газ, който си е ни е направо спасението заради това, че е най-чистото екологично гориво. Трябва категорично да забравим за въглищни централи, дори да намалим производството на електроенергия, а бензин, нафта, дизел... да не говорим какви щети нанасят върху климата. И за да балансираме нещата трябва да наблегнем на синьото гориво, което освен всички еко ползи, има и битови такива - като лукса да имаш топла вода непрестанно...

grainis

Технологията SGB - biomass.alle.bg консумира единствено и само вода (95% се рециклира) и СО2 от въздуха или от отходни газове , предлагайки възможност за производство на милиони тонове дневно стерилно-чиста и 100% карбон-неутрална биомаса - суровина за редица биогорива, храни, материали , на почти нулева цена - nula-energia.alle.bg .

Добре, че са краварите за да ни светнат за зеления преход. Хвала!!!

Си върви, русотроловете си лаят. Дори и преди войната в Украйна си вървеше -сега още повече! Лидери са Европа и забележете Китай! Скъпите и несигурни въглеводороди принуждават тези държави да ускорят процеса! Дори богати на въглеводороди страни като, ОАЕ, Саудитска Арабия, Египет се ориентират натам и са на път да построят едни от най-големите соларни паркове в света.

"Скъпите и несигурни въглеводороди"... Това ще да е новата мантра. Скъпи и несигурни са т.нар. "зелени" истории, за справка цената на енергията в най-"зелената" Германия.

Зелената енергия е една голяма измама.Тази енергия от слънчеви панели и перки е много нерентабилна и не може да замени енергията от нефт и въглища. Но някой печели мангизи и затова я налагат,вместо да се търси енергия ,която не изисква толкова ресурси и да бъде рентабилна.

Зеления преход е план за заробване на дебилното стадо, не им пука на кукловодите за природата.

А тези "велики" умове като ги правиха тия "проучвания", проучиха ли как ще накарат Слънцето да грее повече, вятъра да духа повече, а океаните да произвеждат повече вода ??? Или са готови да си скъсат дипломите за пари ???

КИСЕЛО Е ГРОЗДЕТО, А, КОПЕЙКИ! АЙДЕ ЗАВИРАЙТЕ СИ ГО ГАЗА В ГЪЗА СЕГА!

Аз бях открит седераст, после гербераст, но сега ще гласувам за Възраждане. А ти си ври батериите у газо, да ги рециклираш !

Аз не разбирам какво означава, че тези елементи са в достатъчно количество. В достатъчно количество за какъв период? Подобно на петрола, това също не са неизчерпаеми или възобновими източници. След като зявърши въпросният "преход", т.е. след като преминем изцяло към зелена енергия, нали ще са необходими още и още от същите редкоземни елементи?

Светът да, ама Светът не е само колективният Запад.

Значи включиха въглищните централи за да ни е гадно. Ресурс винаги има, но на каква цена?

И още нещо -- реализацията на "зеления" преход ще е свързана с якото осиране на огромни площи с перки и фотоволтаици. Единственото полезно място на фотоволтаиците са покривите на сградите, а за перките няма такова -- грозят пейзажа от километри.

Перките са безумие, адски мръсно производство и на практика не могат да се рециклират.

Основният въпрос е кому е нужен т.нар. "зелен" преход... Няма една дългосрочна прогноза на затоплистите, която да се е сбъднала. А "прогнозите" им са в основата на "необходимостта" от "зелен" преход...

Светът ли! Не, американските социопати се налагат само в европа. Никъде другаде не се говори за подобни глупости.

Са доста по-назад от Европа в това отношение, а Китай е по-напред от Европа.

Gлупости на търкалета. Добре, че има такива статии, за да минава времето на безделниците.