Коментари - Сменящите фонда си за втора пенсия намаляват през първото тримесечие на годината | Бизнес.dir.bg
назад

Сменящите фонда си за втора пенсия намаляват през първото тримесечие на годината

В сравнение със същия период на миналата година техният брой е спаднал със 7 708 лица или със 7.91 на сто, докато на тримесечна база е регистрирано повишение с 12 062 лица или ръст с 15.52 на сто

Обратно в новината
| Редактор : Георги Вулов, 3е-news.net

Коментари - Сменящите фонда си за втора пенсия намаляват през първото тримесечие на годината | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички родени след 1975 просто да забравят за пенсия, освен ако не са военни, полицаи или категориини работници. НОИ ще фалира най-късно до 2035-та.

СДС бяха пуснали един голям международен фонд, който не краде, НН, изгониха го. Тези всичките са пратийни крадци. Няма значение кой ще избереш, все при партиите отиваш.

Само НОИ! Другото е лъжа! Втора пенсия, втори стълб, ала-бала!!

Ами не е много така. В пенсионните фондове има калкулатори е НОИ също има калкулатор. За всеки е различно. Да си прехвърлиш от едното на другото агитират само и единствено счетоводните и консултантските фирми защото печелят при даването на акъл.

не е интересно кой колко прехвърлил, напишете каква е доходността от фонда. 0/нула!!!/ + такса управление = изгорели пари!

Нещо краварите не ги кефи коментара ми и го изтриха. Преместете си всичко в НОИ, за да имате пари до живот. Личен опит!

Зависи от личният коефициент. Твоят колко е, че и другите да те последват?

Пич, жената се пенсионира преди 2 години. Първо от фонда й откраднаха 11% (обяснението бе, че много правителства се смениха, с намека, че те са го ограбили...) и второ подписа договор 9 месеца да получава по 444лв. И толкова. Втора пенсия само 9 месеца? Заеби! Аз преди 7 години го преместих в НОИ и веднага ми се вдигна пенсията с 80 лв. ДОЖИВОТ! Коефициента, за който ме питаш бе 1,7...

Жена ти е получила толкова, колкото е внесла във фонда (без таксите). Ти какво искаш? Да внесеш 9 * 444 лв, а после цял живот да получаваш пенсия?

До "ААА" - при мен как точно така се получи, а? НОИ да няма и той договор за време, а? До живот. Така, че никаква втора пенсия не са тия фондове. Не лъжете хората!

Да, ти получаваш пенсия на гърба на работещите в момента - не си внесъл тези пари. Всички пенсии трябва да са така - внасяш на лична партида, влагат се в активи, печелиш или губиш от тях в зависимост от пазарната ситуация и като се пенсионираш си ги харчиш. Но само твоите, а не да чакаш на работещите да ти плащат с техните пари само, защото си пенсионер.