Коментари - Смела прогноза за 2050 г.: България шампион по зелена трансформация | Бизнес.dir.bg
назад

Смела прогноза за 2050 г.: България шампион по зелена трансформация

Илия Лингорски, главен икономист на ББР в бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
| Автор : Стефан Кунчев

Коментари - Смела прогноза за 2050 г.: България шампион по зелена трансформация | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кво? "Един тъмнозелен донесъл медал за България. Не се споменава откъде е зел медала. " Толкова и за зелената трансформация в страна, в която населението обеднява, остарява, оглупява, а тези, които изкарват паричките стават все по-малобройни. Дир-ът е взел едни пари за спонсирана кампания, щото слушат... и сега, искат-не искат, трябва да списват глупости.

То 2050 няма да има България.

Обективно погледнато - това е нелепо!!!

Е те този плъх ще оправи работата . Както върви до 50 та няма да я има България . Сега само остава Тиквон да се завърне и край...

На тъпите дирници им се плаща за тая жалка пропаганда.

Хубаво е банкерите да се занимават с банкиране а енергетиците с енергетика. У нас банкерите се занимават с енергетика а енергетиците с банкиране и за това всичко или е посрано или се посира. Този банков бастун е знае, че дори и да искаме да сме шампиони, чисто технологично няма как да стане. Едни такива банкери и икономисти денонощно ни обясняваха, че цената от 60лв.мвч е прекалено висока и за това проеката Белене трябва да бъде спрян. Днес цената на енергията е 579лв./мвч.

Чуя ли някой да обещава нещо за след 20,30 години де сещам как през 1989-та ни казваха как най-късно до 4 години ще се "оправим". 32 години по-късно ... Знаете отговора.

...ама отзад напред.

2050 България няма да съществува!

Каква по-зелена трансформация от това всички да изпукаме? Ник'ви коли, ник'ви производства, ник'ъв боклук ...

Водещият го гали с перце и онзи се измъква по терлици като ни обяснява за светлого бъдеще. Аз искам някой да ми обясни като на прост човек защо част от домакинствата не се захранят САМО с възобновяеми източници ? Ние знаем каква е очакваната им консумация. Какъв е проблема да ги закачим към възобновяемите източници и да ги откачим от ТЕЦ-овете и АЕЦ-а ? Тъкмо ще видим колко ще им струва тока на месец и колко време ще изкарат без прекъсване.

Прав си но за съжаление положението е по - лошо ! Не банкери се занимават с енергетика а брюкселски бюрократи !

амчи до 2050 година България ще има ли? са каръКдайрък кат стане президент и тва ще е...

Идеята на новия зелен неофашизъм е към 2050г. почти цяла България да е зелена като над повечето българи расте зелена трева и цветя.

Шампион?! В какво?! Скоростно самоубийство на енергетиката на страната и сметки за ток и данъци, 10 пъти по-високи от сегашните? И за какво? За да са доволни разни зелени утописти, за които единственото важно нещо е да могат да си карат велосипедите покрай електрически (а не димящи) автомобили?

Зелен преход = тотално разграбване на Западния свят, към който вече и ние се числим, и подчинение на народите. Системата ще наподобява китайската все повече и повече.

Но щом запада си е загубил акъла и се самоубива.... кой му е виновен? Ще останат дурги народи, света няма да се свърши. Е, и ние както винаги с губещите, но това ни е нац особенност, и тук нищо не може да се направи.

До 2050 г. демографски всичко ще е приключило. Незнам какви болни мозъци мислят тоия тъпи стратегии. ДЕЦА ВИ ТРЯБВАТ, НЕ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ.

Тоя Лангурски утепа слона с лопататацццц

2050 може да не съществуваме като държава.

Каква лопата, утрепа слона с черпака направо

Намериха новият начин за източване на Евро пари.

Мили деца!

Няма население, няма емисии.

Нема да сме живи дотогава! Льольо!

Вие сте изпаткали. Ще питам с какво ще се топлите през 2050-та.

Лингорски е Женята от "Васко да Гама от село Рупча". Хубаво дете беше....

Това е цел на всяко правителство. Досега успешно изгониха можещите специалисти, качиха държавата да е номер едно по смъртност, заселиха турци в плодородните райони и се грижат за циганите. И като се замисля ние като граждани нито веднъж не скочихме по правилният начин. Разцъкаха ни на отборчета и фенчета а отзад всички са на една еничарска трапеза. Относно зелената идиотия. Елитът в Давос, готви от двадесет години този момент. Повечето министър председатели на държави са от клубът "Млад Лидер" на Давоските мекерета. Подготвени са от малки от сатаниста Клаус Шваб: https://www.younggloballeaders.org/ Всичката патаклама е да се стигне до глобално правителство и тотално премахване на свободите на гражданите. Трансформиране на демокрацията в тоталитарна система по модел на Китай. И като гледам овцете световно нищо не правят.

този е тичичния зелен утопист, който изобщо не знае какво ще стане след зеления преход! ще го светна, преминаването на ток само на мсп ще утрои консумацията на ток в СВЕТА, И ЩЕ ИЗЧЕРПИ МЕДТА като метал до 2030г!!!! няма такова нещо развитие на технологии и екология,това е шизофренията на хилядолетието! технологията означава усложняване на продукт, което директно води до влагабе на различни и задължително повече материали в един продкт, сиреч още боклук и още ток!!!! до 89 к мляко бозата и лимонадата се носеха в амбалаж, техниката се ползваше по 30 г, кофата за боклук се изхвърляше веднъж на три дни, днес сметищата в България са изчерпване, както и в цяла европа, боклука е невероятен от РАЗВИТИЕ НА икономиката! екология ще има само ако целта е по ниско бвп в съчетание със социализъм и население три пъти по малко. тя планетата си знае работата

Хората с пари в българия са адски прости живеят на 2 туби нафта от София и говорят за зелена трансформация. А в центъра 40% на прага на бедността още палят печки на дърва а ромите в общинските имоти палят каквото намерят на улицата станели 20:00 вечерта не можеш да се покажеш от дим прибираш се и дрехите ти миришат на пушек около бул. христо ботев , бул стамболийски , цар симеон 2ри. И ти става едно зелено на черни сажди щом се прибереш. По скоро трябва да се раздават безплатно противогази.

Абе кой го боли фара за 2050г. зелена трансформация бе. Аре стига сме се правили на по големи католици от папата. Искат да крадат държавни пари с тия зелени енергии, и то съвсем законно и легално десетилетия наред. затова е това напъване за тия пусти зелени енергии. Поредната възможност за крадене на т. нар. бизнес в България. Бизнесът в БГ е пародия. То бизнес нема -- всичко е мафиотизъм, шуробаджанаштина, политически връзи и чужди колонизатори. Това е. Истински бизнисмени в Бг са по малко от честните хора в парламента. Целият български бизнес е ташак работа !!!

Този комплексиран чичко е далеч от идеята, и въобще какво става по света. Да се пъне да обяснява какво щяло да стане след 30 години, на базата на онова което било преди 100 години...(направо срам), не можа да ме убеди! Обаче сега като спряха кранчето за фондове и като всички крадените пари се проследяват във всички посоки, мани-мани.. край с бизнеса от който чичковци като него богатееха безпрецедентно- Водещият добре го прекъсваше тук-таме, обаче много лабаво някак си.

Че кой го интересувач че вие руснаците ще останете без държава до тогава

За съжаление България няма да я има след 2030 г.

Неарденталците не случайно са изчезнали. Дошлите от Африка са ги претопили. Точно това се случва отново.

Мечтай си еврейска мършо. България ще бъде и ще пребъде. А вие постинните плъхове ща изчезнете за радост на човечеството.

Да, виждам още по големи пущинаци и обезлюдена територия.