След 13 години: "Нестле" затваря фабриката за сладолед във Варна

72 души остават без работа, някои могат да се преместят в чужбина, съобщиха от компанията-собственик

Обратно в новината

Коментари - След 13 години: "Нестле" затваря фабриката за сладолед във Варна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха ха

Да се махат и от България. Най-смотаната фирма в която съм работил. Високи цени за съмнително качество. Много работа за смешни пари. Меринджейте си сменят служебните коли на всеки 6-8 месеца с по-нови. Източиха и продадоха сладоледите, закриха базите, продадоха всичко каквото можеше да се продаде, а каквото не може го дадоха за скрап. Какво друго да очакваш от Жико-Смешнико! щщд

Ех,защо бързате?Защо не изчакахте да минат евроизборите?Неблагодарници,тръгнали да мътят водите на "успешните "ни крадливи"управници"V Колко добре е тук,бай мангал ще интегрирате и ще ви работи за малко пари.Българите свършиха,изпариха се.

за да се затвори. Така е още от древността.

За два дни, две производства спират!

...за съжаение няма да са само тези фирми ,този рекет ,който се осъществява върху фирмите става непоносим ...

Когато от някъде си тръгват отвратените, ОСТАВАТ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ! И омаломощените и предалите се, онези, които не могат “да се движат”...

" Компанията продължава да има около 90 служители в страната в области като продажби, маркетинг, доставки и финанси. " - иначе казано продукта с добавена стойност ще идва в България от някоя съседна страна и от производител внасящ данъци в бюджета за пореден път се превръщаме в износител на капитали в чужбина. Вместо от нас да купуват, ние ще купуваме. Готов съм да се обзаложа, че отровните сладоледчета на Нестле много скоро ще бъдат с гръцки надписи. И ако сме патриоти трябва да накажем наглите гърци и да не купуваме гръцки сладоледи. За съжаление неграмотните ни събратя пак ще купуват гръцката отрова. Макар, че и от това ще има полза.

Те произвеждат пълни боклуци, които са далеч от сладоледа

Това е една добра новина (освен за работниците може би) - по-малко боклуци за нашия пазар. На тема мляко - данон нали продадоха завода в София на някакви "шрайбър фудс" - американци, които се опитват да пробутват тяхната продукция (и на данон бъркочите) в големите вериги. За бога, братя, не купувайте!

Ами като слагат боклуци в сладоледите и никой не ще да ги яде ще си ходят.

След Ровер,Сушард,Видима идеал,Кока Кола ,Бош и тези напускат Боколандия!

това означава, че евтината работна ръка в България свърши

Както ни оещават Баце и Цвъки, у нас стабилно идват инвеститори от чужбина... Или пък не? Може и да бягат, ама за Баце, Цмъки и Делянчо то е все едно - дали идват или си отиват. Важнот е да е стаблино! Всичко бяга от държавата на мутрите - някой да се сеща за българските цигари, българските маргарини и кво ли не още? У, ще си останете със спомчените и... вноса им от чужбина.

тука е баси каламбура. Сладоледа менте , алкохола менте , цигарите менте , кашкавала менте , сиренето менте...политиците и те едно големо Менте. Като гледам как ГРОБ целенасочено години Българите то след години тука болшиството население ще остане само българи Менте. Тука нещо оригинално има бе ?

Ние, българските патриоти, сме ургинални...

В цял свят е така.

Стига с тоя "цял свят"! Ние си имахме БДС, но комунягите го направиха пожелателно. Достатъчно е да се върне като задължително, а ЕС да го дууууууууууу.....

В интерес на истината преди Нестле,като бяха Делта,сладоледите бяха невероятни. Гърците и Италианците правят невероятни сладоледи.

Е! Има и други фирми освен Нестле. Ще ядем от тях . Аз бойкотирам фирми изнесли се от България, но въпрос на избор !

Тоа па..бойкотирал бил. Келеш. Ще фалират като ги бойкотираш сигурно..

Сладоледите им са 2-3 пъти по скъпи от българските марки ,които дори са по вкусни,но не за сметка на химията...напротив...като ДЕНИ!

"Дени" от средата на лятото са собственост на "Юнилевър". Там са други отявлени алхимици на световно ниво......

И сега какво да очакваме ? Меди да си купи и сладоледена фабрика за беС пари след ТЕЦа ? Някакъв афинитет към Варна май му се очертава ?

Толстой беше прав. Всички руснаци гледат във Варна.

Вие верно даже Тръмп изкарахте руснак, та един Доган ли ще ви се опре?

щото ДПС не е руска етническа партия в България. Не е.

Започна се.

Сравнено със затварянето на фабриката на Булгартабак в Благоевград, това е нищо. Явно сладоледената фабрика на Нестле във Варна е работила основно за местен пазар. Конкуренцията в бранша обаче е доста сериозна със солидно присъствие и на местни играчи. При спадащи продажби (силна конкуренция + намаляващо потребление обослувено от възможно най-простия аспект - демографската катастрофа) е нормално в един момент поддържането на местно производство да стане доста по-неизгодно, отколкото вноса от съседна или близка държава.

още 1992ра година на руския пазар имаше над 80 различни вида ментета на българските ццигари Родопи. Затова руснаците купиха Булгартабак. Заради марките.

купиха марките,а не Булгартабак купиха: ТУ 134,Опал,Голдън Игъл,Хасково и т.н

Руснаците от оае и катар ?

Къде няма руснаци?

предвиждат голяма финансова криза през 2019та година. Богатите компании могат да предвидят това и да се преструктурират ПРЕДИ да настъпи кризата, за да оцелеят, а по някога дори да спечелят от това.

Изчакаха новогодишните празници, /да не са коледни да не дразнят мигрантите/ какво още искате? Елегантно, любезно напускат и социална отговорност показват- готови са да изселят добрите работници да не се мъчат тук. Един тимбилдинг за раздяла дали няма да има и концерт на площада с помощи за бедни ромски деца.

Умните народисъщо си правят изводите. Моят е, че тази година са решили да ни оставят дори без пари за сладолед.

Нестле сдават багажа. Закриват бизнеса си и в Румъния, пак заради преструктуриране и за да запазят позициите си!

Като за един ПУП ве правят на луди, извиват ви вратовете далеч далеч по яко от извивките които е правила кметицата на Младост нищо не може да се случи в града без ТИМ, Кмета Портних си разваля цялата улица пред очите Ви за да направи улицата паркинг с парите на варненци на ТИМ, защо гледате и мълчите скочете ние, а не само ние цялата страна ще подкрепи протестите стига само сме гледали и траяли.

Беларуските сладоледи са по-хубави в руските магазини на Варна

Честно... гадни сладоледи правят Нестле

По голяма глупост не бях чувал: Затваряме фабриката ама взимаме част от работниците в чужбина. А бе да не е дошъл края на Третата световна война и хайде крадем кадри.

Ха, и дано се научите да правите сладолед от натурални продукти. Може и да ни броите за нормални хора, ама поне сладолед от мляко или сметана сме яли. Ако в Америка им харесва - продавайте си го там, а тук - да бяхте се помолили да ви научим и тогава да го продавате. Иначе жалко - във Варна за радост на управници и мутри полека-лека не остава кьорава фабрика.

Каква Америка те гони бе? Ти сладолед преди 1989та ял ли си бе? Имаш ли идея на какви трици имаше вкус? Сигурно още си Шоколадче Кума лиса... на времето може да ти се е сторило супер, но сега ако ти го дам ще го изплюеш. Щото тогава нямаше база за сравнение. Аман от тъпаци.

На теб и лайна да ти дадат ще се оближеш, ако ти кажат че са от янки... Аман от простаци - тъпи и недоучени, дето им е втълпено, че светът започва от тях, а преди тях не са живели нормални хора. Просто Чичо Сам си смени методите с по-меки - вместо да избива местните индианци (в случая - ганьовци), си ги прави роби и слуги, а територията им става бантустан!

Ескимото още не могат да го направят каквото беше ве тиквеник

Коста, я ни светни. Руските лайна дето ги ядеш по-вкусни ли са?

ти истински сладолед ял ли си? Не си ял, защото си от "умните и красивите"! А когато някога ядеш истински сметанов руски сладолед ми кажи, че боклуците, които ни продават са по-добри!

Иванчо, очевидно и съм по-умен от теб, и съм по-красив, у съм по-успял. Много сладоледи съм ял, но хубав руски няма. Наблизо В Италия например може да опиташ нещо добро. Жалко, че си прост човек и не си имал възможност да направиш сравнение.

За вкуса "Шоколадче Кума лиса" може само да мечтаете ...

Защо ще ги учиш бе, тъпунгер. Вземи фабриката и ги конкурирай. Ето такъв скапан материал сте драскачите по сайтовете.

само те. Ще се изнесат всички, които са разчитали на евтиния труд. А това са много фирми и работници, които работят главно за западни фирми с техни материали (така нареченото ишлеме). До сега те разчитаха на евтината работна ръка, но в последно време и това се промени, въпреки че сме далеч от техните заплати. А нашите малки предприятия работят предимно на ишлеме. Българския пазар за тях е недостъпен поради експанзията на китайски стоки, които можеш да закупиш на цена, която е по-малка от материалите вложени в тях. А като сложим и труда стоките стават непродаваеми, освен ако не са бутикови. Но това са стоки, които не са за масовия български потребител, който гледа да купи най-евтиното, въпреки че след краткотрайна употреба ще изхвърли.

ВСЕКИ ГЛЕДА СЕБЕ СИ И ВАРНЕНСКИ БИЗНЕСМЕН АКО ИМА 2 ФАБРИКИ---ЕДНА ВЪВ ВАРНА И ЕДНА ВЪВ РАЗГРАД ПРИМЕРНО КОЯ ЩЕ ЗАКРИЕ РАЗБИРА СЕ ЧЕ РАЗГРАДСКАТА ВСЕКИ ГЛЕДА ПЪРВО СЕБЕ СИ НАЙ-СИГУРНИ ИНВЕСТИЦИИ СА ТЕЗИ НАПРАВЕНИ ОТ БИЗНЕСМЕНИ В РОДНИЯТ ИМ КРАЙ А И САМИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ДА ЖИВЕЯТ ДО ФАБРИКИТЕ СИ ТАКА СЕ КОНТРОЛИРА ВСИЧКО ТАКА Е БИЛО В НАШАТА ИКОНОМИКА ДО 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ИЛИ ПО-ТОЧНО ДО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА 2-3 ГОДИНИ ПО-КЪСНО

Струва ми се, че всички бягат от България.

Не ти се струва !

Успокойте се, другари - Нестле затвориха завод и в Румъния наскоро и то не заради герб... Сега какво ще пишете!?

Викаш - има и по-зле от нас... така ли? Е и какво ни топли това, че и други бедни държави като нас в ЕС ГУБЯТ ПРОИЗВОДСТВО И РАБОТНИ МЕСТА?! ТРЯБВА ДА СМЕ РАДОСТНИ ЛИ?!

Истината е,че Герб затвориха изцяло кръга,само близки до тях фирми поддържат,доставят,печелят търгове и т.н .И в момента тук е много трудно да се пробие. Аз също освободих 5 работника и се ориентирам към чужбина,мъчно ми е,но нямам друг избор.

Айде, Нестле, много ви здраве! Сладоледът ви в последно време беше отвратителен! На никого няма да липсвате. Марш! П.П.: На работниците пожелавам бързо устройване!

Всичко живо се изнася от ТЕРИТОРИЯТА,но според простия и гуменката всичко е стабилно и процъфтява....

Тъжно ама наистина МНОГО ТЪЖНО !!!

Толкова години не се научиха да правят диетичен сладолед!

Кмета на Варна има много пари след като плати за една дупка 47 милиона значи Варна се ориентира към други приоритети за какво са и производства.

ПЛАТИЯ Я КРАТУН-ПРЕМИЕРА С ПАРИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТ БЮДЖЕТА! С ТАЗИ ВРЪТКА, УЖ ПАРИТЕ СА ЗА ДУПКАТА, А ВСЪЩНОСТ МУ ПЛАЩА КУРОРТНИЯ КОМПЛЕКС СЛЪНЧЕВ ДЕН!

За мен бонусите, за Вас минусите

За съжаление не само тази компания се изнася от Варна, а се изнасят и други компании защото средата за бизнес във Варна се срина. Настоящето ръководство на града е много не последователно, няма капацитет, административното облслужване е катастрофално. За един елементарен ПУП те правят на луд, извиват ти врата далеч далеч по яко от извивките които е правила кметицата на Младост и не на последно място нищо не може да се случи в града без ТИМ, нещо повече Кмета Портних развали цялата улица пред образцов дом за да направи улицата паркинг с парите на варненци на ТИМ.

няма значение дали сладоледа е качествен или не.въпроса тук е принципен,че масово всички решили да правят бизнес се изтеглят от родната кочинка.

Специално за БГ пазар се правят продукти пълен боклук. Шоколадите им нямат нищо общо с оригиналните продукти за западния пазар. Сладоледа им нищо не струва за високата цена , на която го продават. БГ пазар се залива от ментета, а на края всички западни корпорации, ще си вдигнат чукалата, след като унищожиха БГ икономика. Майната им на гоУЛемите инвеститори, дето ги каниха с бъклица, да ни изкупят печелившите фабрики и заводи !

Не си купувайте Нестле сладолед- просот е! Ние чакаме автомобилен завод, а те не искат и сладолед да правят!!

На там отива целият бизнес, респективно цялата държава!

Така ли му викат вече преструктуриране.

Apollony

Паразитите ВЪН.

Че кой яде сладоледите на Нестле ?? Те за никакъв сладолед не стават. Бяха хубави преди години, може би 10 години назад. След това станаха неприятни и пълни с палмово масло. Какво да им ядеш на тези боклуци.