Коментари - Скочиха цените на колите втора ръка заради пандемията | Бизнес.dir.bg

Коментари - Скочиха цените на колите втора ръка заради пандемията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че откъде допълзяха тези малоуници ....... кънтри бизнесмени и накъде ще олазат след време .....!

Не мога да преценя кое е по-зле - "логиката" на качващи се цени като реакция на намаляло търсене или колко често срещнах думата "копувачи" в коментарите.....

Хората били склонни да намалят отделените за кола пари, заради пандемията, затова търговците вдигали цените и фалирали заради намалените продажби!!!! Икономика на малоумието

Интересното е, че тази тенденция я има при хотелите и при имотите, както и при горивата. Тоест излиза, че в България всичко е много объркано и логика не може да се търси. Дали корупцията и изпирането на паричните потоци нямат общо с тези странни явления?

Това не е само у нас. По цял свят е същото. Просто преобадаващата част от хората са малоумни и си мислят, че могат да потребвават до безкрай без да произвеждат нищо/без да работят/. Искам да кажа, че да си в офис, банкер, политк, мениджър, музикант, режисьор, кино актьор ... не е работа. И че е нелогично да са най-високоплатените. Искам да кажа, че това са мошеници. Хората си мислят, че държавата/политиците/ може да раздават достатъчно пари на всички, и че срещу тези пари ще има достатъчно храна в магазина за всички. Нямат си на идея, че в основата на обществото и икономиката е проиводството на храна. Мислят си, че най-страшнот е да нямат "безплатно" "здравеопазване", пенсия ... Че вируса е най-страшното, което може да им се случи и да ги убие. Скоро ще разбреат, че има по-страшно - ГЛАДА. Ще го раберат по целия свят, по трудния начин, и то скоро. Първо ще дойде глада, после ще започнат да измират от глад. Няма да чакме дълго, съвсем скоро е се случи. Хората ще си мислят, че причината ще е климата, природата. Защото не могат да разберат, че самите те са причината. 80-90% от хората са ПАРАЗИТИ, в по-добрия случай са само Търтеи.

фигуранта ти да траеш!!!! оди си у президеството докато можеш да влизаш там!!!

"Асоциацията на вносителите на автомобили в България" Трябва да се преименуват на: "Асоциацията на хитреците, превъращи километражи, замазващи проблеми, внасящи гробници в България" Как хем 30% фалирали, хем цените се повишават? Няма логика! В моменти на криза цените падат, само в България се вдигат, защото е една голяма перачница на пари!

Всъщност логиката да поскъпнат колите втора ръка идва не от намалялото търсене, каквато е интерпретацията на пишещият статията. Търговците на скрап втора ръка виждат че оттам откъдето купуват боклуците се задава поскъпване дължащо се на това, че все повече европейски граждани не бързат с подмяната на автомобила си. Това довежда и до по малко предлагане на автомобили втора ръка в страните от където се внасят в България. Не се купуват нови коли - спада е с 35% заради : 1. Ковида 2. Рецесията от преди Ковида 3. Новите изисквания за екология на новите коли. 4. Забрана на някои типове двигатели заради еко норми.

Аз също съм планирал да си сменя колата тази година. И следя цените от 3-4 месеца. Моите впечатления са обратните, има цени, които скочиха, но повечетоцени цени спадат. На употребваваните спадат на едни с по 50 лева, на други с 200-300 лева. Което е смешно при цени от 5000 до 10 000 лева, това са някакви си 1% или 2% намаление. Спада е най-вече при новите коли, там има сериозни промоции при цените над 10% надолу. А пък продажбите им като брой са общо с 50% по-малко отколкото са били през 2019 г.. Но пък за последните 10 години цените на новите коли се повишиха с 30%-40%. За сметка на това цилиндрите им намаляха от 4 на 3, а обема от 1600-1800 куб. см. на под 1000 куб. см. Хората не купуват защото са притеснени за доходите. Но и защото новите "достъпни" коли са 3-цилиндрови немощни "вибратори", неспособни дори да отидеш до супермаркета с тях. А пък Фолксваген ти продават "двуцилиндрова" кола с 4-ри цилиндъра на цената на четирицилиндрова. И всичко това заради малоумната псевдо еко европолитика. Да се продават по-икономични коли. Които обаче са "икономични" само в лабораторията, при тестовете, на пътя харчат дори повече от старите коли. Другият проблем, е че новите коли ставт все по-скъпи за подръжка и все по-чупливи и едвам изкарват 5-10 години експлоатация. След което не подлежат на ремонт и са за боклука.

"автокъща" с "мошеник", моля. Да фалират я, долни типове-печалбари. Първо вкарват боклуците в тайно хале да ги понапудрят, позамажат и превъртят километрите, после - перфектна, карана от един собственик в полите на Алпите или стара жена до магазина, всичко сменено, перфектна и т.н. глупости. Чак дни след "сделката" виждаш всъщност какво си купил. А при регистрация в КАТ могат и да ти я вземат, че половината са крадени. Другата половина ги взимат на кило от автоморгите. Дали нормален чужденец ще притежава още 35-годишна Алфа или Ланча за продан? Едва ли биха го търпяли там, както знаете. И на това тук му викат бизнес! Мръсни боклуци и косвени убийци.

Цялата статия пращи от "иконимическа логика" , та се къса! Търсенето намалява - цените се вдигат!

Това е платена манипулативна стаия. Плаши хорицата да побързат с покупката на трошка, "защото, ако продължават да изчакват ще трябва да платят по-скъпо". Подобно беше с апартаментите 2007 г. цената беше 1000 -1200 евро на кв.м. и брокерите КРЕЩЯХА, копувайте,че ще поскъпват още. И какво стана през 2010 г. апартаментите станаха по 700 евро на кв. м.

Закона за търсенето и предлагането не работи ли тук. Когато търсенето спадне се намалят цените за да се увеличи и отново да се изравни баланса, когато има голямо търсене се увеличават цените отново за да се стигне баланса. Противно на логиката този случай е точно обратното.

в бг още дълги години ще се карат втора употреба коли, защото на тази територия 80% от хората ще са винаги с няколко пъти по-ниски доходи от необходимите за стандарт на живот с нова кола. Западните ни "приятели" са отредили на бг да бъде страна от третия свят, където да си произвеждат евтино и да си изнасят боклуците. Има и втори вариант:ако се появят нови коли с цени в пъти по-ниски от сегашните, за лоето има възможност.

А изтпчните приятели от СССР се бяха погрижили избраните да пакат за Москвич 20 години. Глупак.

И се караха 20-30 годишшни Волги, Москвичи, Лади ... кърпени по 3-4 пъти и пърдящи Трабанти и Варбързи.

Варбързи?!

Епа щом са скочиле цените на колите, нема да си купувам нова/стара кола. Ше си карам старата таратайка оти нема паре!

И аз така нЕма да купувам докато, цените на новите коли не спаднат до 20 000 - 25 000 лева. Ама за 4-ри или 6 цилиндрова цилиндрова атмосферна над 1600 - 2000 куб. см. над 120-150 коня. Няма да си давам парите за 3 цилиндрова "турбо" немощна неикономична скъпа за подръжка бричка.

и не мога да схвана - хем не продават, хем наистина са вдигнали цените .... ба маа му????? Made in Bulgaria. Тогава отлагам и аз...........

евробангии, нафтови печки, и газови горелки на колола на надути като балон цени. като се спука балонът повечето ще изпофалират

Нас повече ни интересува падат ли цените на нови автомобили, щото в тая криза никой не прави такъв разход?

Супер всички да фалират....да изчезнат кочините по улиците....кой има пари за кочина а няма за нова кола...да се качва на рейса...и без това София е задръстена с таралясници....

От кога автоджамбазите станаха търговци де толко акъл у тях

Чудни коли особено тези от Италия. Все на по 70 - 80 000 км :) Мамето ви мутренско...

АМАН от пълнежи!!!

За 25 хиляди ще си купя нова кола от официален дилър или най0много на две години!

Ти на 3 цилиндровите турбо ДАЧИИ ... ФОРДОВЕ, РЕНА, ПЕЖА коли ли им викаш? Защото аз иза мен са кошници.

Паднах от коня. Баси малоумното обяснение за увеличение на цените. Търсенето спаднало и затова вдигнали цената. Егати и набедените търговци. Не стига, че от край време продават пълни боклуци. Не знам дали някой друг освен ромите и някой и друг заблуден пишман купувач пазарува кола от автокъщите в България.

Колите по улиците откъде са? От луната ли ?

Ми хората или ходят и си купуват сами от Еевропа или имат приятели за тази цел. Верно е, че само идиоти пазаруват скрапа по нашите автокъщи.

Големи яйца на скрап и фалит с боклуците. Джамбази

Купувай боклуци...

Увеличава пение заради липса на клиенти е извън всякаква логика. Цената се определя от търсенето и предлагането. В момента предлагането е значително по-голямо от търсенето което значи, це цените трябва да падат. С по-високи цени ще има още по-малко купувачи и това ще ускори процеса към фалит.

Ще ме прощават, ама искат сума пари за отчайващи таралясници! Тва е кожодерство, да си ги държат боклуците, с които са се набълбукали... пише - леки външни забележки - пък тя цялата удрана, китосвана и боядисвана... носят някакви купени на безцениза и тук искат да им вземат 5-8 хиляди лева

сам да си внесе автомобил.Кви джамбази,кви 5 ЛВ

Само глупакът вдига цените при "криза". Потребителя ще го накаже като не купува и ще фалира, освен ако е по-голям глупак от него и купува.

Внасям си сам- карам чудесен автомобил мой внос. На приятели също внесохме. На един дори вкарахме 2 буса за бизнеса му в разноса на зеленчуци и плодове. Тукашните джамбази да качват колкото искат.

Копувачите намалявали и за това вдигнали цените с 10%. Е сега копувачите ще намалеят с 20%. Когато търсенето е слабо цените падат, в нормалните икономики.

Които е луд да си купува кола от България, 1 няма кола с реални километри и 2 не съм пък толкова бос за да не мога да си докарам сам кола

Продавах коли втора употреба цели 17 години. Купувал съм ги скъпо, тук от други автокъщи. Средно по 1000 - 1200 лева. Продавал съм ги между 4000 и 7000 лева. При такива цени печелих средно по 2-3 х.лв. от кола. Вносителите на коли втора употреба ги купуват от Германия, Австрия, Италия.... на цени между 50 - 300 евра. Не само коронакризата е причина да се намалят продажбите на стари коли. Още миналата година продажбите започнаха да намаляват. Хората рязко обедняха, макар ръста на БВП и големите постижения в икономиката. В последните 2 години основните купувачи на коли бяха циганите. Те са бързаци, веднага щом си купят книжка, купуват и кола. Има и друго. Много продавачи на коли станахме. Елате в с. Труд и вижте. За 17 години успях да спестя по малко от милион, казвам ви го за да не ми правите сметката вие. Колко от вас за толкова време могат да спестят толкова пари ?

Напротив, хората имат повече пари и не са толкова прости - купуват си нови автомобили, сами ходят да си ги купуват или са се преместили при някой по-честен. И нема нужда да се хвалиш, ние знаем. Не ми дреме обаче, аз карам нов автомобил. Приключих с търгаши, за които кола година храни.

Много си тъп

Брато, ти си напълно ненормален. Вземи се прегледай...

Нещо ти излиза нито сметката, нито стратегията. Някъде в България, подчертавам вътре в страната, има коли в автокъщи за 1000 лв, които са на реална стойност 7000 лв. Другите автокъщи не са в състояние да ги продадат за 7000 лв, но ти успяваш. Клиентите готови да купят съответния автомобил никога не успяват да ги открият на по-ниски цени в интернет - ти винаги ги изпреварваш. Тази схема не е сработила просто веднъж, тя е сработвала десетилетия наред. Не мога да ти се начудя, защо реши да спреш?

"... успях да спестя по-малко от милион, казвам ви го за да не ми правите сметката вие. Колко от вас за толкова време могат да спестят толкова пари ?" Ей "тарикат", я ни кажи: Какъв ще е "новия ти бизнес", в който ще инвестираш спестения милион? Въобще остана ли достъпен печеливш бизнес за обикновените хора у нас и по света? Пропусна си да кажеш, че за 17 години си платил и най-малко 1 млн. данъци на държавата. Ако не бяха данъците сега щеше да имаш 2 млн. лева спестени. Ама те и Сакскобургодски, Станишев, Орешарски, Борисов ... трябва да спестяват, нали така за времето когато приключат с политиката. Аз пък познавам "инвеститор", който за 15 години спечели 10 млн. лева от строеж на апартаменти. "Тарикат", я ми кажи, ти някога ще успееш ли да спечелиш толкова пари? Всички знаем за един "безнесмен",избягал в Дубай, който за 10 години от продажба на талончета спечели над милярд лева. "Тарикат", я ми кажи, ти някога ще успееш ли да спечелиш толкова пари? За колко време, без да работиш, ще ти стигне спестения милион? Може би си мислиш, че парите ще ти стигнат за 100 г. .Т.е. ще има и за внуците ти. Само, че си в грешка, световната върхушката е измислила "инфлацията". И ако доживееш до 2030 г., тогава, след 10 години ще осъзнаеш, колко си прецакан и ти от българската и световната върхушка.

Режете им главите на автожамбазите !!! От ухо до ухо !!! Смърт на джамбазите !!! Да ги изтрепем до крак !!!

Щом все още ги има значи са необходими на някого, ако станат излишни ще изчезнат по естествен път.

Режете им главите на автожамбазите !!! От ухо зо ухо !!! Смърт на джамбазите !!! Да ги изтрепем до крак !!!

Извинете, може би аз съм тъп, но когато нещо не се предлага, то неговата цена не следва ли да падне, а не да се вдигне? Ами... приятен ви фалит, скапани търгаши на кенефи!

ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ТОГАВА, КОГАТО ПРОДАВАЧЪТ Е АДСКИ НА ЗОР - ДА СИ ИЗБИЕ ПО-НАЙ-БЪРЗИЯТ НАЧИН ПАРИТЕ, ТАКА ЧЕ ПОНЕ ДА Е "НА НУЛАТА"

Явно фалита не е достатъчен зор тогава.

Ясно

ЧЕ ЦЕНАТА СЕ КАЧВА ИЗКУСТВЕНО, ИЛИ ПОНЕ СЕ УДЪРЖА, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА ТЪРСЕНЕ, САМО КОГАТО ПРОДАВАЧЪТ Е НА АДСКИ НА ЗОР, ДА СИ ИЗБИЕ БЪРЗО ПАРИТЕ, Т.Е. ТОЙ С НИСКА ЦЕНА БИ БИЛ "ВЪТРЕ" И ЗАТОВА НЕ ЩЕ ДА СМЪКВА...ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ПОНЕ "НА НУЛАТА" ! ТАКА СИ ГО ОБЯСНЯВАМ АЗ ... ИНАЧЕ НЯМА ЛОГИКА!

Поне 70-80% от българските търговци са на принципа "не излъжеш ли, няма да забогатееш". Което не е чудно когато и хотелиерите ни са такива, да не говрим пък за банките.

Не се учудвам. Огромна част от кочините, внесени в България от разни пишман бизнесмени, и без друго никога нямаше да се продадат (освен за скрап някой ден). Понеже всеки реши да се прави на голям търговец, да купи от Италия три коли за €5000 общо и тук да се пробва да ги продава за толкова всяка - вкараха се сума ти бангии, които с години ръждясваха и прашасваха по автокъщите. Просто сега балонът се спука.

Абе, хора, вие луди ли сте? Има се предвид, че като падне бройката на предлагането ще се увеличи цената на возилата като цяло. Ако в София се предлагат 10 хил. коли вместо 100 хил. няма ли да се вдигне цената?

ПРЕДЛАГАНЕТО НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЕНАТА ! КЪМ ЦЕНАТА ИМА ПРЯКО ОТНОШЕНИЕ - ТЪРСЕНЕТО! А КАКТО СЕ РАЗБРА - ТЪРСЕНЕ НЯМА ! Е КАТО НЯМА ТЪРСЕНЕ - ПО КАКВА ЛОГИКА КАЧВАШ ЦЕНАТА ? МОЖЕ ДА ИМАШ ЕДНА-ЕДИНСТВЕН БРОЙКА , АМА АКО НИКОЙ НЕ Я ЩЕ , КВО ШЕ ПРАВИШ ? ИЛИ СИ Я ДЪРЖИШ НА ВИТРИНАТА И ЛАПАШ ХУРКАТА ИЛИ СВАЛЯШ ДО ТАМ, ДО КЪДЕТО СЕ ПОЯВЯВА ТЪРСЕНЕ! НИКОГА "ПРЕДЛАГАНЕТО" НЕ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА, А "ТЪРСЕНЕТО" ! А ТЪРСЕНЕ НЯМА НА НИЩО, ЩОТО РЕАЛНО - ВСЕКИ СИ ИМА ВСИЧКО, ДЕТО МУ ТРЯБВА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА ! ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ НЕЩО НОВО ... ОТ ЧИСТА ГЛЕЗОТИЯ, АКО МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ !

Ебати тъпата статия....клиенти няма, автоджамбазите фалират, обаче цените се качват!?!:;/??'!! Малоумни драскачи

Статията е тенденциозна. Както навремето писаха за качващите се цени на жилищата през 2010 г. А идеята е много проста - обажда се автоджамбазин на познат "журналист" и му казва, да пише, че цените се вдигат. Хората се уплашват и се засилват да си купуват кола нов внос. И далаверата на автоджамбазина не свършва. Само да попитам - като постоят 1 - 2 г. на паркинга на автокъщата и започнат да ръждясват, дали пак ще им се вдигне цената на колите от Италия?

няма логика в тази статия, обикновенно ако някой фалира си разпродава всичко на безценица, не е ли редно като нещо не се търси да му се намали цената ?! Автокъщите са задръстени със стари коли.

Искаш да кажеш със залежали над 1-2 години коли. Те винаги са били пълни със стари коли, но досега не им залежаваха.

Ганьо както винаги недоволен, беден, но разбирач. Още 1000 години ще карате трета употреба кочини от по-богатите и населени с по-умни хора държави.

Ще дигат ще дигат и като видят че пак няма пациенти и те ще фалират или ще свалят цените :)

Като цените на горивата по БГ бензиностанциите - като поскъпне петрола ги вдигат! Като падне цената на петрола пак ги вдигат :)

да ви пикам на ождруцаните щайги милионници

Идете в Норвегия там колите ги карат загасени и ги носят на ръце за да не замърсяват природата плащат данъци и са три пъти по скъпи как да не ползваш еленски впряг : топлина ,път и месо !?

Точно така се фалира, като вдигнеш цените в криза. Няма търсене на кукурузници.

.....с 10% ? Ми иди да видите цените на колите как чупят рекорди в Турция! Там колата вече е лукс. Така че не плачете.

Цитирам от малко по-надолу: " 2020-09-01 22:45:13 Джани (нерегистриран) Краска разбрал си нещо за Турция, но не напълно. Втора употреба колите няма как да са по-скъпи от новите, но наистина са скъпи, защото никой не внася втора употреба автомобили в Турция, защото митата са огромни с цел да се стимулира покупката на нов автомобил от Турция. Има пазар на коли втора употреба там, но е ограничен само да коли купени нови от Турция и вече остарели или някой изключения на внесени отвън."

В Турция, за последната изминала година имат над 20% инфлация. А за зиминалите 10 години имат 80% инфлация и то отчена спрямо долара. Като се отчете инфлацията, пак ли са вдигнати цените? Или пък като се отчете инфлацията има спад? У нас инфлацията е 1%-2% годишно, а нормалната амортизация/поевтиняване/ на колите е повече от 2%.

30 % от автокъщите са фалирали, но цените са с 10% нагоре, защото хората отлагали покупките :) Това е БГ "пазарна" икономика. Едно време, когато доларът растеше цените се качваха, когато падаше пак :)

Съществува тъй наречената "пазарна ножица" между търсене и предлагане. При условие че при дадена цена няма търсене, да вдигаш цената се обричаш на тотален фалит. Може да имат единични удари, но като цяло едва ли ще успеят с тактиката си.

Разстрел за всички автожамбази !!! Това не е човек. !!! Гърмиш го насред улицата като куче !!!

Разстрел за всички автожамбази !!! Това не е човек. !!! Гърмиш го насред улицата като куче !!!

Глупости.

Режеш му главата на автожамбазина , режеш му уя и му го завираш в устата насред центъра на градо. За страх на другите изроди !!

Ако искате колата да ви излезе 2 до 3 пъти по-евтино купувайте директно от частно лице от Германия или Италия. Автоджамбазите докарват само скрап.

Даже пет пъти по-евтино излиза.