Коментари - Скочиха цените на колите втора ръка заради пандемията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-ха-ха, ако това е начина автокъщите да избият загубите и спада на продажбите, са обречени!

Липсват клиенти следователно вдигат цените ???

Май трябва да падат цените? Или се бъркам нещо? Лили(авторлата) май е искала да пише по друга статия и се е объркала.

Ако съм тръгнал да купувам кола втора употреба за 10 000 лв., която в момента ще ми струва 11 000 лв., а с тази тенденция, след половин година вече ще е 12 000 лв., то не е ли по-добре да си купя нова за 20 000 лв., дори и от по-нисък клас, защото новото си е ново?!

А колите в коша ли ги хвърлиха "фалиралите" автокъщи? Пълни им са оборите с таралясници и никой не купува. По пазарна логика, цените трябва да ПАДНАТ с 10%, а не да се вдигат. По-българска "логика" може и обратното да е.

Ами да си ги държат на паркинг...Нормалните търговци свалят цените, като не им върви стоката, джамбазите обаче са пазарни гении...Бях загледал една кола, 17к. начална цена, вече 8м. стои и вече струва 12к...ама балами няма, същия таралясник струва 5к. в Белгия...

Ти сега не ги учи на логика.

Не е в Лили проблема, а в пишман джамбазите.

Ще си им стоят за спомен като увеличат

Няма нови коли за 20 000 лв.

Като са скочили, хората ше купуват нови....

Еми ходи си я вземи от Белгия. Коли,дрехи,очила,парфюми всичко знаете къде е по-евтино.

Има има..... и то не малък избор...

Дървено Желязо, каква е логиката хем фалират а пък увеличават цените, карайте си ги аз съм с Метро и ел.Тротинетка.

18год. нова кола! на 100000км(разбирай 400000км), една жена е карала детето си до детската градина, чорапчетат му са в багажника!

За каква криза ми говорят, като на морето видях толкова много луксозни автомобили ?!

Като се сетя какви измамници са 99% от търгашите по автокъщите бих казал, че всички те си заслужават фалита.

И като вдигнат цените с 10%, хората още по малко ще купуват. Що за логика?

Сандеро-то е 14800.

Ами така ще направя, знам език, имам познати, няма да ме цака някакъв нискочел тарикат!

Или-гаражна е била, на една баба-1ви и единствен собственик.

...та Казвате - ДъСъ Отново увеличиха Исканите цени от “наште” автоджамбази..упс ! - “търговци” ...ама Реално Купувачи - ЙощПоНиц... —— Нямам въпроси. —> режИ Главата на задунайВонята !

няма търсене, те увеличават цената???

Че то отдавна е по изгодно да си хванеш самолета и да си докараш сам една кола.Тука като гледам все още има балъци дето купуват дизелови Голф петици за по 6-7 бона, а в Германия буквално ги чистят за без пари.

Ще си я вземе да, свършиха будалите да ви купуват всички коли на по 140 000 км.

Сандерото е на тази цена е без климатик пък и двигателя му е 1.0 75коня.

да, ама тя не я е карала много време и са рязали дървото пред гаража да я изкарат, а дупката в пода е от бастуна на бабата!

Само олигофрен може като не му вървят продажбите да си вдига цените. Ама какъв бизнес нюх да очакваш от тия селтаци. Иначе, това че били фалирали 30% са долни лъжи. Същите ги слушаме и за кръчмите, пък те пълни. Интересно догодина, като реално усетим кризата тия идиоти до колко ще си вдигнат цените на бракмите, като им спаднат продажбите с още 50%. Щото там при тях ходят само хората без пари. А те най-много ще са засегнати. Въобще какъв малоумник трябва да си, клиентелата да ти е най-бедната част от населението, а ти да и вдигаш цените. Какво очакваш да стане бе малоумен собственик на автокъща за европейски брички такъв?

Качило се всеко на кола и бипка вече...

Значи търсели се коли от 5 до 20 000. Голяма криза е налегнала българите. :-) Цените се вдигат, защото няма "нов внос". Онези там спряха да купуват нови коли и да изхвърлят старите.

(1) С 10 % са се увеличили цените на автомобилите втора употреба от началото на пандемията. Търговците обясняват кризата в сектора с (2) липсата на клиенти и по-малко внесени от чужбина коли заради коронавируса. ---- (1) Е В ПЪЛЕН РАЗРЕЗ , КАТО ЛОГИКА, ИЗХОЖДАЙКИ ОТ (2) КАТО НЯМАШ КЛИЕНТИ, ЧА ЧИЙ УЙ ВДИГАШ ЦЕНАТА ? НАЛИ И БЕЗ ТОВА НЯМА КЛИЕНТИ ? А КАТО НЯМА КЛИЕНТИ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ - ДАЛИ ИМИ ИЛИ НЯМА ВНОС! ПЪЛЕН , ТОТАЛЕН ПАЗАРЕН АБСУРД ! Е СЕГА ВЕЧЕ ХЕПТЕН НИЩО НЯМА ДА ПРОДАДЕТЕ , КАКТО БЕШЕ С "ПАТРИОТИЧНИЯТ ДОМАТ" ! НАБУТАХО ГО СИЛОВО У КАУФЛАНД И КВО ... НА 5 ЛЪВА - НИКОЙ НЕ ГО ЩЕ ... НА 3 - СЪЩО! И НАКАРЯ КВО - СЛЕЗЕ НА НИВОТО НА ТУРСКИЯ ... ИЛИ НИЩО ! И ВАШТА ШЕ Е СЪЩАТА - ШЕ СЕ МОЛИШ И СЪС 20% ПО-ЕВТИНО ДА ГИ ВЗЕМАТ, ХЕЛЕ ДА ИЗЛЕЗЕШ "НА НУЛАТА" !

Противно на всякакъв икономически баланс... Вдигнете още цените, ще ви ги купят. Хахах, обикновено, като няма търсене цената пада.

веднага държавна помощ 80/-20

Гледам, че вече са нахранили "родниете биезнисмени", ама и аз да кажа. ТОВА върви срещу всякаква пазарна логика кретени.

По тая логика като им паднат продажбите с още 20 процента заради увеличението дето правят сега, те ще ги увеличат с още 20 -и ше се чешат по мазните вратове що продължават да падат продажбите още...еваланка браточки-бъбреци, бъбрецииии. Яко мутромаркетинг в действие -ма то да бяха само миризливите таралясници, добре. Я вижте хотелите, аре тяй ги мани, ми лекарствата -уелкъм ту мутристан.

Онли в "клетъ майка българиа"

Аз най се чудя на хората които си купуват коли на 10+ години за 25+ хил лева. Това са лимузини БМВ, Ауди, Мерцедес и др. подобни. Не е ли по добре да си купиш чисто нова кола среден клас?

Та това е МАЛОУМНО! Та, къде е ролята на Медиите, да дръпнат един Анализ, че когато покупките спадат, трябва И цените да спадат, за да върнат клиентите, да направят предложенията Атрактивни! Или Старият автомобил е нещо като хляба - без което човек не може?!

Немеца вече не изхвърля колата си ,ще я кара 15-20 години.

Не с 20% а със 100% трябва да слязат за да са на нула. Ма те си вдигат цените, е и аз си го вдигам :D :D :D

Сега разбрах логиката по морето тов лято.

Продавам кола - стара цена - 8 000 лв , нова цена 8 800 лв. Купувайте, защото от 1 октомври ще увелича цената с нови 20 % .

Най-хубаво не се напъвай да мислиш вместо тях!

Изравнете цените на старите и новите коли. Както при апартаментите.

Ами взимаме си, няма да храня бай ганьо тариката!

Да видим дали съм разбрал правилно - понеже нямат клиенти, те вдигат цените?!

Новата кола има 5 години гаранция. А старата гаранция Франция

Батко знам хора които бачкат робска сезонна работа в чужбина тука като са ядат кренвирши, но иначе талигата пред портата трябва да е премиум марка с кожен салон.

Едно време пред блока беше само моята лада и дванайсетака на Гошо. Ладата изгни, Гошо се отърва от москвето отдавна. Напълни се с коли. Съседите само ме навикват - дъртио, кога ще го разкараш тоя кафез, че няма къде да паркираме бе. Кафез, кафез...ама с история.

Това е реалността в доста държави . В съседна Турция колите втора ръка в момента са по скъпи от новите . Щото прост нови няма от това което се търси . Ако не ви се чака половин година и повече за някой модел си купувате втора ръка леко употребявана и толкоз . Това е ситуацията .