Синдикатите настояват за минимална заплата от 750 лв.

Трябва да има пълни компенсации за всички потребители на ток и газ, както и да се увеличат работните заплати поне с 15%, настояват от КНСБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахаха СИНДИКАТИТЕ. Как звучи само. Тича им повече Марионетките.

На този вярва ли му някой въобще. Иначе да - минималната заплата е добре да стане минимум 750 лева, но да се осъвременят и другите възнаграждения, за да не се получи вариантът със санитарка, взимаща с 200-300 лева под счетоводител, учител, мед. сестра.

Добре като толкова искат синдикатите да дадат средства за увеличаване на заплатите от събрания си членски внос.

А "експерта" Зайкова, изходи ли се по въпроса? Щото "оправи" пенсиите и е време за срз.

АМАН!

Не трябва синдикатите да имат прекалено много власт. Иначе рискуваме да се върнем в комунизма, където всичко се определя не от парламента, а от “синдикатите”.

Истински синдикати имат гърците, и не само те. А защо не се сетиха тези псевдо-синдикати да я искат тая мин. заплата докато царуваше на "цар" борис?!

От 1.01.2022 година, съседите ни в Румъния повишиха МРЗ на 515 Еврака. А минималната им пенсия е 320 Еврака.

конструкторът ти е с прекалено много липсващи елементи?

Да искат и 7500 все тая! Проблемът е,че сме много вожд малко индианец! Тези който пращаме данъци и заплати ставаме все по малко за сметка на заетите в бюджетната свера и пенсионерите! Аз имам 6 работника и няма как да ги осчетоводявам на парите който взимат! Просто обстановката е такава,че като си платиш всички задължения и сметки не остава почти нищо!

По-добре да не я вдигат, че как ще обяснявам на жената, че изведнъж заплатата ми е паднала до минималната.

най добре е да работиш като държавен служител или просто да работиш за накого!Във края на месеца просто протягаш ръка и си взимаш ПАРИТЕ,без да рискуваш нещо,да му мисли този,който е работодател!А на тези,които искат повече пари, ГЕРМАНИЯ ги очаква със отворени обятия

Първо, нека не забравяме, че в България синдикати на практика няма. На теория има някакви казионни организации, които дължат съществуването си на факта, че от време на време трябва да казваме "Ето, имаме синдикати. Не е като да нямаме". И това е. Останалото е "непречене" на бизнеса. Второ, синдикатите в България (поради своята природа - виж точка първа) са лишени от всякакви познания за икономика. Добре, ще направим минималната заплата 1000 лева. А колко ще струва тогава един хляб? Опаковка яйца? Литър гориво? Нали след като търговците усетят, че на пазара има повече пари, те веднага ще вдигнат цените, за да приберат възможно най-голяма част от тези пари. И трето. Хайде да не се лъжем. Хората, които наистина (повтарям - наистина) работят за минимална работна заплата са много малко. Далече повече са хората, които се осигуряват на минимална работна заплата. Или биват осигурявани на такава под заплахата от уволнение. И оттук се вижда, че минималната работна заплата всъщност е минимален осигурителен доход. А бизнеса изобщо не харесва да осигурява. Българският бизнесмен живее в Дикенсовия капитализъм, където се плаща в края на деня на всеки излязъл от мината. Няма платени отпуски и осигуровки - трябва да си влязъл в мината. А ако не излезеш и останеш в нея, няма пари и собственикът е доволен - колкото си изкопал преди да те затрупа, все е чиста печалба. И след това същите тези работодатели оревават сутрешните блокове, че нямало кадри. А кой инженер би влизал всеки ден в мина, от която може и да не излезе? И защо да влиза в тази мина при условие, че далеч по хубави мини са на 2 часа път със самолет в западна посока?

Демек ще бачкам на минимална. Чудесно....

Цялата съндания е да се увеличат приходите в хазната защото осигуровките ще се вдигна на всички които се осигуряват на минимална. Заплатите остават същите..

Да, Германия ни очаква с отворени обятия. Както и Англия. И Холандия. И Франция. И Америка. И дори Австралия. А ти като започнеш да береш душа в някоя болница, си помисли за всички лекари, които са там, а не тук. Ако не друго, последните две години показха, че техника и легла има предостатъчно, но лекари няма. А те не се поръчват по телефона и не се доставят със самолет в хладилни чанти. Ай, със здраве.

Лошото е, че в частните фирми няма да има ъпдейт на заплатите. Ще "намажат" само хора, които се водят на мин.заплата

Престанете да пишете глупости! При толкова липса на персонал, в частните фирми даже заплатите по-често се вдигат отколкото в държавния сектор! Проблемът е, че накрая ще имаме минимална заплата от 1000 лева и за най-тъпата професия и в най-бедните населени места, където няма кой да я плати. Махнете тази минимална заплата и вкарайте минимално заплащане на час както е по белия свят!

Борят се УЖ временни явления (по техните думи) с перманентно увеличение на данъците и минималната заплата. По-сигурен начин за още по-голяма инфлация и изпаряване на спестяванията - здраве му кажи..

А в "най-малката кошница", която включва хлебец, сиренце, кисело млекце и доматки, инфлацията е почти 100%...!

В Австрия търговците като виждат, че има пари в купувачите , защо не вдигнат цените, а там са дори по-ниски и от нашите ?

Егати! Че моята заплата ще стане близка до тази на чистачката ни, леля Радка!

Депутатите си вдигнаха огромните заплати и взеха и 13-та заплата,а за народа дори не останаха и 50 лв за вдигане на минималната,която е най ниската в Европа и спрямо цените най ниската в света! Геноцидът продължава с пълна сила,една мафия смени друга мафия,статуквото си остана!

От времената "те ни лъжат, че ни плащат, а ние ги лъжем , че работим" остана само "те ни лъжат, че ни плащат". Честито!!!

РЕАЛНАТА ИНФЛАЦИЯ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА Е НАД 50%, А ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХР. ПРОДУКТИ - НАД 100% САМО БАНАНИТЕ ПОЧТИ НЕ СА МРЪДНАЛИ - ЩОТО СА 101% ГМО! ХЛЯБ - ПОЧТИ 100% МЕРЕНО НА КГ СИРЕНЕ - 100% ОЛИО- 200% ЛЮТЕНИЦИ - 100-150% ДАЖЕ ПЛАСТМАСОВИТЕ ТУРСКИ ДОМАТИ И ТЕ СА 50% КОМПЮТЪРНИ ЧАСТИ - 50% ЗА КАКВИ 8% ГОВОРЯТ ТИЯ БАНДИТИ, КАТО РЕАЛНО В ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИМА УМИШЛЕНА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, ЗА ДА ВИ ДОВЕДАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА, ЗА ДА НЯМАТЕ ИЗБОР И ДА ВИ ТИКНАТ ЕЛЕКТРОННО-БАНКОВИЯТ КОНЦЛАГЕР НА БЛОКЧЕЙНА И ЕЛЕКТРОННИТЕ "ПАРИ" И ЧИПОВЕ В ГЛАВИТЕ .... И ВСИЧКО ТОВА - "В ИМЕТО НА ВИМЕТО"! МАМИЦАТА ВИ ДА ЕБА, БАНДИТИ С БАНДИТИ...

Минималната заплата трябва да е по градове и региони както е в САЩ. Не може в Монтана да е 700 лева и в София толкова, защото разходите по път и наеми са 3 пъти по-високи в София отколкото в Монтана. В София минимална заплата трябва да е 2100 лева, в Пловдив, Варна и Бургас 1700, а във Видин примерно може и да остане 650 лева.

Бе ти недей така! Работя в голяма частна фирма в София, и напоследък ни режат от заплатите вместо да ги вдигат! Да, имаше период на индексация, но беше кратък и отмина. А инфлацията не. Хубавото е че много фирми изпитват недостиг на персонал. Тъй че ако ми предложат по-голяма заплата - веднага си вдигам гълъбите!!!

Кви 750 бе чалмар, трябва да е минимум 1000 лева

НИЕ ИМ РАБОТИМ ...

Ице оди си намаай една злобарка лешпер смотан

Щом мислиш, че МРЗ трябва да е 1000 лв. направи свой бизнес и плащай не 1000, а 5000 лв. заплати на твоите работници, ако искаш!

кви 1000 лева бе барбарон !? тебе те е таковал лудия на литър водка

Е да де ама първо в САЩ не е така, а има минимална надница на час (minimum wage). Второ, освен страните от бившия СССР, не знам да има други държави в които пропастта между столица и провинция да е толкова огромна като в България! Северозападнала България, бившия видински окръг прилича повече на Афганистан отколкото на държава от ЕС!

ссдс такива клепари кат тебе трябва цял живот да са на минимална

Икаква е разликата между МРЗ и минимална почасова ставка? Дръжте се сериозно моля ви се!

На който не му харесват наемите в София, да си седи в Монтана.

аз съм бакшиш

Защото в България пазарът е малък. Играчите са много малко. И картелите се образуват почти естествено. Разказвали са ми хора от близкия пазар, че ако продаваш на по-ниски цени сергията ти е разбита, а на буса са му срязани гумите. Може и до бой да се стигне. Разбира се, полицията се занимава предимно със статистическа дейност.

И моята така!

Ама поне 90% от заплатите в частния сектор не зависят от минималната работна заплата. Други думи за повечето работещи и 1000 лв да я направят все тая. Пола с минималната работна заплата е същото като с така наречената социална пенсия-като не ставаш за нищо дават и там едни пари колкото да не умреш от глад.

Всички ще ни направят еднакво бедни!

Явно си на някоя хубава длъжност в държавната сфера, с отпусчици и почивчици.... В частния сектор експлоатацията е огромна, в месеца я се почива по 4-5 дни, я - не, пари за извънреден труд няма, хората се водят много често на граждански договотри или на непълно работно време, с което и заплатата е никаква, а работят все едно на пълен работен ден + няколко часа отгоре!

Не зависят. Ама приходите в бюджета и особено в НОИ зависят!

Ами тя толкова си беше заложена, бе?! Ама нали промени искахме...Румъния прехвърли 1000 вече, ние си играем на партизани и фашисти.

Защото нямаше инфлация тогава.

Ако не взимат и 1000 бруто твоите работници, по-добре затваряй. Не си полезен.

Синдикатите у булгаристан винаги са си били боклуци. Какви 750 лв. най-налко 1200 лв. трябва да е.

Фирмите ще плащат данъци върху 1000 лв. но работниците ще продължат да вземат по 480 лв.

рюсенче, много е вредно: Мечтата му в главата е да направи пенсионерите с еднакви пенсии, работещите с еднакви заплати! Смърди на комуне отдалече. Да си взима военната пенсия и си отива от къде е!

Ми тя е както в САЩ. Само че в САЩ в един щат е еднаква, не е по градове. И в ЕС е така. Всяка държава (щат) си има собствена МРЗ