Синдикатите настояват за минимална заплата от 750 лв.

Трябва да има пълни компенсации за всички потребители на ток и газ, както и да се увеличат работните заплати поне с 15%, настояват от КНСБ

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите настояват за минимална заплата от 750 лв. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

750лв е малко по- добре ама не вярвам да се случи

Дано се случи пи,всичко се вдига,а заплати колкото за джобни!

Когато се криминализира даването на пари в пликче а осигуровките на минимална.Чак тогава нещата за бг икономиката ще тръгнат нагоре. Както и че ще има и пари за по висока пенсия на хората.

Минималната заплата трябва да е колкото в Румъния там от тази година е 515евро нали почнахме от равен старт това е подигравка 710лв. това правителство няма да го бъде да не се мъчат а да си отиват заедно с техния тартор п.резидента защото ако продължава така ще отидем в тинята и няма да можем да излезем от там който и да дойде да ни оправя които гласуваха за тези са русофили и комунисти Господ да ги накаже

Махнете данъците на минималната заплата

Кък господа частниците и ресторантьори.Работих една година в ресторант по 12 часа за 25 лв.без никакви осигуровки. Годината беше 2021.

Само ако дойде октомврийската революция ще оправи нещата!

Трябва да се въведе необлагаем минимум нещо знаете ли по-въпроса?

МРЗ чисто вземаш 540 лв как се изкарва цял месец

Като не могат да плащат бизнесмените да отиват да работата на минимална заплата, а не все да реват и да забогатяват на хората на гьрба.Да отварят бизнес тия които могат да плащат минимум 1200 лв. ако не да не му се разрешава да отваря фирма

Да бе, ама като затворят и 650 лв. няма да има кой да плати. То хубаво казваш, че трябва да отварят бизнеси, само тези, които могат да плащат 1200 лв., ами ако няма такива, ние без работа ли да стоим?

Като настояват, да доплащат те над това което аз давам. Мързеливи популисти симулиращи работа.

Не си работодател а РОБВЛАДЕЛЕЦ

2022-01-05 09:36:34 ОК (нерегистриран) Щом мислиш, че МРЗ трябва да е 1000 лв. направи свой бизнес и плащай не 1000, а 5000 лв. заплати на твоите работници, ако искаш! ---- ДА ТИ ВИДЯ ТОГАВА "БИЗНЕСА" !

Ти не ги мисли работодателите! Като много ги натискат разни синдикати и чиновници - затварят, продават бизнеса и отиват на Карибите! Обаче работниците остават без работа и ако затворят и други работодатели, все по-трудно и на все по-ниски заплати ще си намират работа. Запомни, заплатите не ги плащат синдикатите и държавните чиновници, а бизнеса!!!

рюсенче, много е вредно: Мечтата му в главата е да направи пенсионерите с еднакви пенсии, работещите с еднакви заплати! Смърди на комуне отдалече. Да си взима военната пенсия и си отива от къде е!

Синдикатите у булгаристан винаги са си били боклуци. Какви 750 лв. най-налко 1200 лв. трябва да е.

Ами тя толкова си беше заложена, бе?! Ама нали промени искахме...Румъния прехвърли 1000 вече, ние си играем на партизани и фашисти.

Има действаща икономика и може да си го позволи. България няма действаща икономика, а с това безхаберно комунистическо правителство и литналата инфлаация хептен и малкото български фирми тук там ще услекнат и закъсат. Тогав между избора безработен на улицата, миюч на гъзове в чужбина и заплата 600лв. На сегашните пари, ще видите кон боб яде ли. Се работодателите ви са виновни на вас...

Ама поне 90% от заплатите в частния сектор не зависят от минималната работна заплата. Други думи за повечето работещи и 1000 лв да я направят все тая. Пола с минималната работна заплата е същото като с така наречената социална пенсия-като не ставаш за нищо дават и там едни пари колкото да не умреш от глад.

Не зависят. Ама приходите в бюджета и особено в НОИ зависят!

Фирмите ще плащат данъци върху 1000 лв. но работниците ще продължат да вземат по 480 лв.

Кви 750 бе чалмар, трябва да е минимум 1000 лева

Щом мислиш, че МРЗ трябва да е 1000 лв. направи свой бизнес и плащай не 1000, а 5000 лв. заплати на твоите работници, ако искаш!

Ако не взимат и 1000 бруто твоите работници, по-добре затваряй. Не си полезен.

Не държа да съм полезен. Обаче ако затворя, работниците ми стават безработници! И не 650 а нищо няма да вземат и ще се опитват да изместят тези с 1000 лв. заплата. Ще са съгласни и на 500 лв. заплата, само и само да вземат нещо.;))) Заплатите не се плащат от синдикати или държавни чиновници, а от бизнеса. Ако той фалира, все едно какво са решили чиновниците, народът ще е гладен!

кви 1000 лева бе барбарон !? тебе те е таковал лудия на литър водка

ссдс такива клепари кат тебе трябва цял живот да са на минимална

аз съм бакшиш

Минималната заплата трябва да е по градове и региони както е в САЩ. Не може в Монтана да е 700 лева и в София толкова, защото разходите по път и наеми са 3 пъти по-високи в София отколкото в Монтана. В София минимална заплата трябва да е 2100 лева, в Пловдив, Варна и Бургас 1700, а във Видин примерно може и да остане 650 лева.

Ице оди си намаай една злобарка лешпер смотан

Е да де ама първо в САЩ не е така, а има минимална надница на час (minimum wage). Второ, освен страните от бившия СССР, не знам да има други държави в които пропастта между столица и провинция да е толкова огромна като в България! Северозападнала България, бившия видински окръг прилича повече на Афганистан отколкото на държава от ЕС!

На който не му харесват наемите в София, да си седи в Монтана.

Ми тя е както в САЩ. Само че в САЩ в един щат е еднаква, не е по градове. И в ЕС е така. Всяка държава (щат) си има собствена МРЗ

РЕАЛНАТА ИНФЛАЦИЯ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА Е НАД 50%, А ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХР. ПРОДУКТИ - НАД 100% САМО БАНАНИТЕ ПОЧТИ НЕ СА МРЪДНАЛИ - ЩОТО СА 101% ГМО! ХЛЯБ - ПОЧТИ 100% МЕРЕНО НА КГ СИРЕНЕ - 100% ОЛИО- 200% ЛЮТЕНИЦИ - 100-150% ДАЖЕ ПЛАСТМАСОВИТЕ ТУРСКИ ДОМАТИ И ТЕ СА 50% КОМПЮТЪРНИ ЧАСТИ - 50% ЗА КАКВИ 8% ГОВОРЯТ ТИЯ БАНДИТИ, КАТО РЕАЛНО В ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИМА УМИШЛЕНА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, ЗА ДА ВИ ДОВЕДАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА, ЗА ДА НЯМАТЕ ИЗБОР И ДА ВИ ТИКНАТ ЕЛЕКТРОННО-БАНКОВИЯТ КОНЦЛАГЕР НА БЛОКЧЕЙНА И ЕЛЕКТРОННИТЕ "ПАРИ" И ЧИПОВЕ В ГЛАВИТЕ .... И ВСИЧКО ТОВА - "В ИМЕТО НА ВИМЕТО"! МАМИЦАТА ВИ ДА ЕБА, БАНДИТИ С БАНДИТИ...

Знаеш ли какви простотии има в потребителската кошница когато смятат инфлацията .В повечето случаи не са стоки от първа необходимост.Искам да видя с какви продукти е пълна кошницата, и внимавайте да няма автомобил, пияно, телевизор или нещо друго което се копува веднъж на 10 години.

От времената "те ни лъжат, че ни плащат, а ние ги лъжем , че работим" остана само "те ни лъжат, че ни плащат". Честито!!!

НИЕ ИМ РАБОТИМ ...

Явно си на някоя хубава длъжност в държавната сфера, с отпусчици и почивчици.... В частния сектор експлоатацията е огромна, в месеца я се почива по 4-5 дни, я - не, пари за извънреден труд няма, хората се водят много често на граждански договотри или на непълно работно време, с което и заплатата е никаква, а работят все едно на пълен работен ден + няколко часа отгоре!

Депутатите си вдигнаха огромните заплати и взеха и 13-та заплата,а за народа дори не останаха и 50 лв за вдигане на минималната,която е най ниската в Европа и спрямо цените най ниската в света! Геноцидът продължава с пълна сила,една мафия смени друга мафия,статуквото си остана!

Егати! Че моята заплата ще стане близка до тази на чистачката ни, леля Радка!

И моята така!

Всички ще ни направят еднакво бедни!

А в "най-малката кошница", която включва хлебец, сиренце, кисело млекце и доматки, инфлацията е почти 100%...!

Борят се УЖ временни явления (по техните думи) с перманентно увеличение на данъците и минималната заплата. По-сигурен начин за още по-голяма инфлация и изпаряване на спестяванията - здраве му кажи..

Лошото е, че в частните фирми няма да има ъпдейт на заплатите. Ще "намажат" само хора, които се водят на мин.заплата

Престанете да пишете глупости! При толкова липса на персонал, в частните фирми даже заплатите по-често се вдигат отколкото в държавния сектор! Проблемът е, че накрая ще имаме минимална заплата от 1000 лева и за най-тъпата професия и в най-бедните населени места, където няма кой да я плати. Махнете тази минимална заплата и вкарайте минимално заплащане на час както е по белия свят!

Бе ти недей така! Работя в голяма частна фирма в София, и напоследък ни режат от заплатите вместо да ги вдигат! Да, имаше период на индексация, но беше кратък и отмина. А инфлацията не. Хубавото е че много фирми изпитват недостиг на персонал. Тъй че ако ми предложат по-голяма заплата - веднага си вдигам гълъбите!!!

Икаква е разликата между МРЗ и минимална почасова ставка? Дръжте се сериозно моля ви се!

Цялата съндания е да се увеличат приходите в хазната защото осигуровките ще се вдигна на всички които се осигуряват на минимална. Заплатите остават същите..

Демек ще бачкам на минимална. Чудесно....

Първо, нека не забравяме, че в България синдикати на практика няма. На теория има някакви казионни организации, които дължат съществуването си на факта, че от време на време трябва да казваме "Ето, имаме синдикати. Не е като да нямаме". И това е. Останалото е "непречене" на бизнеса. Второ, синдикатите в България (поради своята природа - виж точка първа) са лишени от всякакви познания за икономика. Добре, ще направим минималната заплата 1000 лева. А колко ще струва тогава един хляб? Опаковка яйца? Литър гориво? Нали след като търговците усетят, че на пазара има повече пари, те веднага ще вдигнат цените, за да приберат възможно най-голяма част от тези пари. И трето. Хайде да не се лъжем. Хората, които наистина (повтарям - наистина) работят за минимална работна заплата са много малко. Далече повече са хората, които се осигуряват на минимална работна заплата. Или биват осигурявани на такава под заплахата от уволнение. И оттук се вижда, че минималната работна заплата всъщност е минимален осигурителен доход. А бизнеса изобщо не харесва да осигурява. Българският бизнесмен живее в Дикенсовия капитализъм, където се плаща в края на деня на всеки излязъл от мината. Няма платени отпуски и осигуровки - трябва да си влязъл в мината. А ако не излезеш и останеш в нея, няма пари и собственикът е доволен - колкото си изкопал преди да те затрупа, все е чиста печалба. И след това същите тези работодатели оревават сутрешните блокове, че нямало кадри. А кой инженер би влизал всеки ден в мина, от която може и да не излезе? И защо да влиза в тази мина при условие, че далеч по хубави мини са на 2 часа път със самолет в западна посока?

В Австрия търговците като виждат, че има пари в купувачите , защо не вдигнат цените, а там са дори по-ниски и от нашите ?

Защото в България пазарът е малък. Играчите са много малко. И картелите се образуват почти естествено. Разказвали са ми хора от близкия пазар, че ако продаваш на по-ниски цени сергията ти е разбита, а на буса са му срязани гумите. Може и до бой да се стигне. Разбира се, полицията се занимава предимно със статистическа дейност.

най добре е да работиш като държавен служител или просто да работиш за накого!Във края на месеца просто протягаш ръка и си взимаш ПАРИТЕ,без да рискуваш нещо,да му мисли този,който е работодател!А на тези,които искат повече пари, ГЕРМАНИЯ ги очаква със отворени обятия

Да, Германия ни очаква с отворени обятия. Както и Англия. И Холандия. И Франция. И Америка. И дори Австралия. А ти като започнеш да береш душа в някоя болница, си помисли за всички лекари, които са там, а не тук. Ако не друго, последните две години показха, че техника и легла има предостатъчно, но лекари няма. А те не се поръчват по телефона и не се доставят със самолет в хладилни чанти. Ай, със здраве.

По-добре да не я вдигат, че как ще обяснявам на жената, че изведнъж заплатата ми е паднала до минималната.

Да искат и 7500 все тая! Проблемът е,че сме много вожд малко индианец! Тези който пращаме данъци и заплати ставаме все по малко за сметка на заетите в бюджетната свера и пенсионерите! Аз имам 6 работника и няма как да ги осчетоводявам на парите който взимат! Просто обстановката е такава,че като си платиш всички задължения и сметки не остава почти нищо!

От 1.01.2022 година, съседите ни в Румъния повишиха МРЗ на 515 Еврака. А минималната им пенсия е 320 Еврака.

Истински синдикати имат гърците, и не само те. А защо не се сетиха тези псевдо-синдикати да я искат тая мин. заплата докато царуваше на "цар" борис?!

Защото нямаше инфлация тогава.

Не трябва синдикатите да имат прекалено много власт. Иначе рискуваме да се върнем в комунизма, където всичко се определя не от парламента, а от “синдикатите”.

АМАН!

А "експерта" Зайкова, изходи ли се по въпроса? Щото "оправи" пенсиите и е време за срз.

Пешо

Добре като толкова искат синдикатите да дадат средства за увеличаване на заплатите от събрания си членски внос.

конструкторът ти е с прекалено много липсващи елементи?

На този вярва ли му някой въобще. Иначе да - минималната заплата е добре да стане минимум 750 лева, но да се осъвременят и другите възнаграждения, за да не се получи вариантът със санитарка, взимаща с 200-300 лева под счетоводител, учител, мед. сестра.

хахаха СИНДИКАТИТЕ. Как звучи само. Тича им повече Марионетките.