Коментари - "Швейцарското правило" ли е най-добрата схема за увеличение на пенсиите | Бизнес.dir.bg
назад

"Швейцарското правило" ли е най-добрата схема за увеличение на пенсиите

Пенсионните осигуровки не са малки, 17,8%, а не трябва да се натоварват и работещите, каза екссоциалният министър Христина Христова

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - "Швейцарското правило" ли е най-добрата схема за увеличение на пенсиите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Против съм увеличаването на тежестта на годините осигурителен стаж, защото не е едно и също да се осигуряваш на минимален осигурителен доход и на действителния! Време е за лична партида за първи стълб. Така всеки ще получава според личния си принос и ще бъде мотивиран да спестява повече.! Всичко останало е лъжа и произвеждане на търтеи, които точат системата! Социалната пенсия следва да мине към социалните помощи!

Само едно уточнение: швейцарското правило не се прилага в Швейцария. Вече им намаляваха пенсиите с референдум. Неолибералните икономики се с рутват. Още няколко години и САЩ, световният генератор на неолиберална политика (еврейски патент) ще са принудени да спрат с финансовата отрова, която вкарват в целия свят с некотрнотлируемото печатане на долари. Вече отровиха и себе си. Така че е време такива като ПП, които теглят заеми, за да подкупят некомпетентните мили стари хора с песнийки - да се нахат от политиката, веднага. Пенсиите се изяждат от корупция и държавни кредити не бива да са единственото решение. Но докато управляват такива келеши с мечта да получат пенсия на остров, като отиграят игричката с посолството (ПП) и които имат неофициален кеш, т.е. сиви пари за предизборната кампания (ПП), пенсиите няма да се вдигнат реално. Само ще се боричкат с инфлацията и ще отлагат решенията за вдигане, за да подлъгват народеца. Корупцията идва от лъжата която назапад е станала освносно средство за политика и преживяване, както и за срам. А лъжата идва на власт, когато вярата в Бог се отслаби в народа. Това е целта на шепата евреи, които управялват САЩ и опитват да управляват и света - да убият хистиянството. Смятам тази мисия за невъзможна, понеже Господ си крепи християнството. Само онези, които отсъпваме, няма да получим благодат. А истински християни ще има винаги, докато е време на Земята. Само ние трябва да помислим към кои сме.

Е ми то вече няма хора без лични партиди по първи стълб, обаче завалиите пак си я прехвърлят в обшия кюп при НОИ. Там където са и парите на тия дето се осигуряват символично.

Партида за всеки отделно за да честно, не ми се хранят гейове,хеле пък тея пендели тук ... И социална минимална пенсия за всеки.

Е време за лична партида за първи стълб. Така всеки ще получава според личния си принос и ще бъде мотивиран да спестява повече. Всичко останало е лъжа и въдене на търтеи, които точат системата. И да, премахване на социална пенсия веднага!