Ще стигнем ли дотам да произвеждаме сами енергия

Общностите за възобновяема енергия може да се финансират от фондове и да предвиждат квоти за граждани с ниски доходи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

Догодина стартираме в ИЗ Божурище строителството на първата в света пилотна Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма- vertikalna-ferma.alle.bg , 50м висока, върху 2дка площ, за Оранжерийно Производство върху рото-рафтове, на над 5000 тона на Ден (420 Тона на Час) Карбон-Неутрална, Бързорастяща (един метър на ден) Бамбукова Биомаса (SGBB) - bamboo-biomass.alle.bg, която ще консумира стотици тонове СО2 дневно, ще може да се изгаря директно в пещите на ТЕЦ-овете - horti-energy.alle.bg със същата - и дори по-висока калоричност от тази на Лигнита (20MJ/kg), и на Себестойност, близка до НУЛА - nula-energia.alle.bg ; да се продава за Износ- Е70/Тон и/или да се преработва в редица чисти Биогорива като Биогаз , Биоетанол , Биометан- и Зелен Био-Водород от него , Органично Горивно Олио (OFO - ofomobile.alle.bg ) плюс БиоДизел - biodizel.alle.bg , Пелети , Брикети ; в редица стерилно-чисти Храни - hrani.alle.bg , Фуражи , Протеини , Масла, Захари, Пулпове, Влакна, Торове, Биополимери, Опаковки , СО2-Складиращи (CCUS) Ламинатни Панели и Профили, и много други извънредно търсени на пазара продукти - една цяла нова Многомилиардна Бамбукова Икономика- bamboo-economy.alle.bg. 50 такива В-Ферми ще спрат изцяло вноса на Руски газ и др. горива, ще стартират Експорт за стотици милиарди евро , ще разкрият стотици хиляди нови работни места, ще върнат емигрантите и ще наредят България сред най-богатите страни в света до 2030 г. - bg-razvitie.alle.bg . Зелен Трилион - https://green-trillion.alle.bg

Ще стигнем до там сами да си шием цървули, сами да си палим газените ламБи, сами да си палин огина вкъщи и т.н. и т.н.

_stankow

Ще стигнете, разбира се. Ще затворите АЕЦ, ВЕЦ, газови централи, топлоцентрали и ще си добивате енергия чрез горене на сухи съчки. Но ние няма да сме с вас, когато стигнете дотам !

Аз, ако трансформирам биенето на чекии ,ЩО енергия ще мога да произведа!?

Грин спит да се махат. Управляващите да променят законите. Да може да сложиш лесно соларни на покрива. Сега има такси и взимат пари.

такива данъци ще наклопат на тиясоларки и тем подобни, че като теглиш чертата ще се чудиш за чии ху. са ти. Ще е все тая от мрежата ли от соларката ли. Само дето нервите и разправиите за соларката ще ти останат.

Големчеп! Че Русия има всичко и дава....на приятели.

Ще стигнем ние, точно до кривата круша!

Ако не е зелена пропаганда от давоските феодали, ще е руска пропаганда от източните феодали... Ако зелените и русите са заети, тогава ще е обратна пропаганда от давоските феодали... Феминацистките и те се вклюват когато Давос ги е наградил за разделението, дето всяват... Остана да отбележим и китайския просперитет на източните феодали... Да ти се прииска да станеш индиец в тези времена...

..многословник!...

1.Българите сме най-енергийно бедни в Европа. 2.Произвеждаме най-много енергия на глава от населението. 3.Ползваме най-много енергия на глава от населението. 4.За капак, няма дефиниция за енергиина бедност! Как успяхте от четири напълно противоречащи факта да извадите логиката, че сме най-зле от всички! Май сте на популярния принцип от "доброто старо време": "Дайте, да дадем!"

Как успяха, питаш? Харвардските екскурзианти всичко могат. Най-добре би било ако можеше глупостите им да се превръщат в енергия, тогава ще имаме и за продан е чужбина.

Много глупости са изцвъкани в тази статия, ще припомня само за незнаещите историята как Мао Дзе Дун по време на тъй наречената Културна Революция е карал всяко китайско семейство да направи собствена доменна пещ за да изпреварят света по добив на стомана и чугун.Е изпреврили са го, но после този чугун е отишъл в деретата.

Добро сравнение. Да, същото безумие гледаме. И откровено викат - ше финансираме тея глупости. Чакайте бе, ми то ако има файда от тех, нема нужда да ги финансирате, всеки сам ше си тури соларка на покрива. Викат - трудно било да се присъединят соларките в мрежата. Т.е. един път ше субсидираме строежа на соларки, втори път ше ги субсидираме като принудително изкупуваме ток от тях. Е, после нема чудно че тока става лукс. НЕМА такова безумие никъде (онова в Китай с домашните леярни е невинна детска игра в сравнение с това което сега става)