Ще има крайна дата за колите с ДВГ в Европа

ЕС се стреми към намаляване на емисиите парникови газове до 2050 г. с 55% спрямо равнището от 1990 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е Проблема Германия Която завъртя Третата Световна да се Разпадне на Бундесрати така или Иначе тя е Основния проблем за Европа. Бисмарк е обединил Селото Германия което 20 години по късно си организира Първа а после и Втората Световна явно Германия е Бъг в Европа и трябва да бъде Очистена.

Кат ми цъфне налъма ще има

Всичко е за пари нищо еко няма.Защо на Марс се топят ледените шапки със същата скорост като на Земята.Каква изобщо индустрия има там . Под вола няма теле има само м..е.

А японските коли на какво ще са?

До 2050-та, я камилата, я камиларя.Или както казват в Нагорни Карабах - I'm the camel, I'm the camel driver .

И като ги спрем колите на ДВГ и като плъзнат онези ми ти елктромобили из гейропата и като не достага тока то тогава братята американци ще ни пращат електрически кораби пълни с втечнен ток.

Когато петрола поскъпне достатъчно, за гориво ще се върнем на спирта. Знаменития "Форд - Т" е работел на спирт. Бил е евтина кола, която всеки фермер може да си купи и да ползва за гориво спирта, който той сам си произвежда. При това ако не се пие, спирт може да се произведе от всякакви органични отпадъци. Ще е къде метилов, къде етилов, къде порапилов, но ще гори. Та ДВГ на спирт не е толкова екзотична идея.

По принцип може да стане, спират ДВГ-то и минаваме на колелета, хахахахха

После ще се чудите какво да правите с токсичните батерии, ама ...............

Какво стана с кобалта в литиево йонните батерии които се ползват? Последно беше проблем защото се добиваше с детски труд от мините на Демократична Република Конго.

Ще те пратят ти да го копаеш и проблемът е решен! дейба тъпака

Да ви кажа ли кое е хубавото в лошото? Че комунистите винаги и напълно успешно, със 100% успеваемост сами закопават себе си. А лошото е, че този процес все пак отнема време.... и взима жертви.

Или тия новини са изблик на неграмотност или има нещо силно недеобмислено. За момента ама въобще не е ясно, откъде и как ще се намерят и рециклират ресурси за тия нови превозни средства! И ако мислите за екологията вземете забранете автоспорта! Маторите, АТВ-тата, разните SUV-та и купища напълно ненужда превозни средства, които не се ползват за транспорт, а само за вдигане на шум и горене на фосили! Махнете от пътищата и извънпътищата всички превозни средства, които не са със стопанска цел и не са за превоз на хора, а също така ограничете до минимум това 3 тона желязо да превозват 5 кила силиконки. Айде всичко по колелетата на мускулна тяга, автомобили само за извън града и в лошо време! Нация от затлъстели глигани! Не могат 500 метра на собствен ход да минат... за казарми и войни ми говорят... Да ви хване прапорчик Зъл дух да ви види! :)))))

Ей по-тъп коментар не бях чел.

Тогава подарете на всяко семейство по един електромобил.

Преди доста години като юноша бях голям почитател на списание Космос. Вярвах на всичко написано в него и бях убеден, че в началото на сегашния век всички ще пътуваме до планетите от слънчевата система.

По-вероятно след 100 години конската каляска да е Мерцедесът на 22ри век.

И не си само ти. Много бяхме дето четяхме онея фантазии (онова си бяха фантазии с загатнато нещо научно) и вярвахме. То и сега си е същото, даже сега фантазират повечко, но поне има много инфомация и всеки сам може да си направи изводите.

Истината е, че за да се случат много от тия мечтани неща, ако въобще са физически и физиологически възможни според природните закони в тази Вселена, ще трябват огромни усилия, от огромна част, ако не и цялото човечество в продължение на десетилетия, столетия, а може би дори хилядолетия и тук е проблемът - никой не би тръгнал да инвестира в нещо с възвръщаемост едва при пра-пра-пра внуците му. Тук се иска глобално мислене и планиране на съвсем друго ниво. Ако случайно не капне от фантастиката някое магическо космическо откритие е напълно възможно човечеството да си остане вечно заковано за планетата, докато изхаби лесно достъпните ресурси в името на вечния икономически разстеж. Вземете дори само "конкуренцията" която е съществувала повреме на космическата програма на СССР, не друга дори само как са се паткали там помежди си Корольов и останалите и ще видите, как направо е чудно, че нещо се е случило въобще!

И не случайно въпреки огромният напредък на технологиите като цяло, някакво голямо впечатляващо развитие в космонавтиката за последните 50 години няма. Общо взето си седим на същото ниво, дори совалките спряха да летят.

Даже четох някъде, че ако сега се опитат да възпроизведат апаратите, които са летели до Луната, няма да успеят, защото хората, които са ги правили отдавна са се пенсионирали и измрели, а ноу-хауто загубено някъде. Тоест ако правят нещо, ще бъде изначало. Колко е вярно това - не знам, но по моите разбирания за технологии, доста вероятно.

Така е. Последните 50г има напредък само в изчислителната техника и дисплеите. Инак всичко си е примерно на нивото от преди 50г. Изглежда като технологиите да опират в фундаментални физически ограничения.

По-скоро фундаментални икономически ограничения. Най-големите умове по физика и математика отиват да въртят алгоритми по финанси, как да изпреварят другите с наносекунда в търговията и да измъкнат няколко милиарда повече.

Беаси тъпаците - направо всичко е като преди 50 години. Що не си направите труда двамата, да сравните характеристиките на двигателите тогава и двигателите сега - тези на SpaceX? За да ви станат и на двамата очите на палачинки. Цената за 1 тон на орбота е в порядки намалена. Което дава възможност за лавинообразно развитие, само трябва да си купите пуканки и да гледате. Иначе ако пишете от руското посолство - да руските технологии и сега са си не на 50 ами на 70 години и ще си останат там. Сори.

Крайна дата за всичко има, от раждането до смъртта ... и за колите с ДВГ ще е така , както и за технологията, която ще ги замести ... Но цялата статийка е силно тенденциозна и допълнително объркваща неориентирания читател.

Еми била е втора икономика, сега е 3та, току виж скоро ще се преборим за 4та.. няма лошо, важното е на грета детството да не е откраднато

Би било хубаво някой да разясни как се рециклират батериите на електромобилите и какви са замърсяванията от батериите. Да не намалим емиссите във въздуха трансформирайки ги във по-вредни вещества във почвата и водата.

Ами те и малките батерии уж се рециклирали. И как бе, отваряте ги батерийка по батерия? Или всичкото го закопавате, хайде да не се лАжем ся.

Доста мизерна е технологията за рециклиране, съвсем леко по-лошо от рециклирането на хартия.

на НеВаксинираните ще им Спират Чипчето и Електрокара - Йок! Комунистическа България също произвеждаже Електрокари!!

Нашият лидер правилно постъпи с това недоразумение като го прати да чака мъжете на дивана!

Недоразумението се казва Урсула фон …

,,Уруспия фор Лайнен"

ПОНЕЖЕ "СВОБОДНИТЕ МЕДИИ" МИ ИЗТРИХА КОМЕНТАРА, ПАК ЩЕ ГО КАЖА В ЕВРОПА ПЪРВО СЕ ВЗИМАТ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ НА ЦЕНТРАЛНО НИВО, А ПОСЛЕ СЕ ТЪРСЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ И ТЕХНИЧЕСКИ ОБОСНОВКИ ЗА РЕШЕНИЯТА, В РЕЗУЛТАТ, ИКОНОМИКАТА НА ЕС Е С ЕФЕКТИВНОСТТА НА КЪСНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ!

10+

Да така е, но това не е непременно лошо. Просто решенията трябва да се вземат от компетентни и отговорни ръководители. А, за момента става точно обратното - решават НЕкомпетентни и БЕЗотговорни чиновници, които никой от нас даже не е избирал.

В MSN има статия за плановете на UK в това отношение. Много по либерални са от ЕС тъпанарите.

А някой знае ли къде могат да се зареждат ел.автомобили?

Шефа я зарежда в къщи.

А нещо да кажете за екологичния ефект на производството на батерии за тези електромобили?!

Производството няма да е под прозореца ти.

а Китай - кога?!

Поредната еврейска уйдурма... Преди повече от 10 години арабите изхвърлиха Ротшилд от петролния бизнес и това е отмъщението...

СЕГА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЕЛЕКТОАВТОМОБИЛИ СЕ ПОЛЗВАТ С ЦЕНОВИ ПРИВИЛЕГИИ И БЕЗПЛАТНО ЗАРЕЖДАНЕ.... НО КОГАТО ЕЛЕКТРОАВТОМОБИЛИТЕ ВЛЕЗАТ В МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМАТА БАЛТИЯ ДАНЪЦИ,ЯКО ТАКСУВАНЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТОАВТОМОБИЛИТЕ.... А НАЙ ЯКОТО Е ЧЕ ПЕТРОЛНИТЕ ГИГАНТИ ЩЕ ЛАПНАТ ДЪРВОТО....... АЕЦ Е СПАСЕНИЕТО

това, че преференциите ще отпаднат и ще има нови данъци си е така, но и влязат ли в по-масово производство ел. колите ще станат много по-евтини. днешните ел.коли са безумно скъпи ако трябва да ги купиш без субсидии, съпоставено с бензин/дизел аналог. петролните гиганти не им бери грижа, няма да лапнат дръвцето. напротив бизнеса им ще стане много по прост и лесен. тоя ток за ел.колите трябва да се вземе от някъде. горивата поевтиняват ето ти решението дизелови ел.станции. такива не са новост, по чисто икономически причини, но ако цената на петрола падне като нищо такива централи ще заменят ТЕЦовете на въглища. от еко гледна точка изгарянето на дизел е много по-чисто от изгарянето на въглища. АЕЦ е спасение ако вече сме започнали да го строим иначе кой знае кога ще стане. Ако днес започнем нов АЕЦ той може и да пусне ток след 15-20 г. Ако решим да напъваме с маса пари (които България няма), в най-добрия случай около 10 години +/- 1-2 г.

Днешните ел коли са безумно скъпи заради количеството мед, литий и редки елементи в тях, с масовото производство ще станат още по-скъпи заради цените на суровините. От както навлязоха масово литиивите батерии, Литият поскъпна 7 до 10 пъти.

Големи фантазьори са тия в ЕК. Пак ли ще го изтриете. Бъдете истинска медия.

Откъде толкова ток бе гейчета? Вие и АЕЦ закрихте.

...арабите трябва да се качат пак на камилите...

Ама космолета на Ричард Брандън на Вържин Глактик е на кюмюр бе.

За роскосмос ли баеш бе дядка?И кюмура им свърши на ватенките ако не си чул:))))

Споко, планът им не включва ти да летиш, а да си стоиш в стаичката в панелката и да генерираш статично електричество. Ако мислиш, че някой ще ти позволи да ходиш до Рим за 9.99 с включени летишни такси, лъжеш се -- свърши се тази. Щото, за да угодят на едни пазари и едни хранителни навици, едни компании изсякоха едни гори на един континент, ама за тях никой нищо не казва... Надянахме маските през 2020, и с това ще свикнем. Някои. Аз не.

Притесних се и си го преместих в другия крачол.

А кога армиите на страните членки на НАТО и Европейския Съюз ще спрат производството на танкове с дизелови двигатели? А? Кога? Например, германския танк Леопард 2, с турбодизелов двигател от 1500 конски сили, той на коя ЕВРО категория отговаря? И не само танковете, повечето от моторизираната техника на всички армии е с дизелови двигатели! Кога армиите от НАТО ще преминат на електрически танкове?

Танковете и БТР -те ли замърсяват въздуха на Орлов мост да речем

Ако прочетеш внимателно цялата статия, тук не става въпрос за ограничение например на МПС в така наречените "зелени зони" в централните части на големите градове. Тук става въпрос за нещо съвсем друго, коренно различно от това. Тук става въпрос за спиране на производството на всички двигатели с вътрешно горене за лични автомобили. Затова казвам - за армията явно няма такива планове да ги спират.

243Win

Автобуси, камиони, влакове, самолети... и те ли ще минат на електромотори???

Електрически влакове (както и трамваи) вече има отдавна. Така че ги извади от общата бройка. Всичко останало е на фосилни горива и няма изгледи скоро да се промени нещо.

Глупавите Гейбюрократи си нямат на идея КАКВИ КОЛИЧЕСТВА МЕД, ЛИТИЙ И РЕДКИ ЕЛЕМЕНТИ са необходими за такъв преход! А производството им хич не е ЕКО-БИО-ЗЕЛЕНО, но това няма значение, защото ще се добиват и произвеждат извън ЕС! Само че не ми е ясно, след като ЕС си затри индустрията и вече почти нищо не изнася, как ще плаща суровините? Или ще ни набутат нови данъци за щяло и нещяло само да събират пари и да плащат на трети държави за лития, медта и редките елементи?

след като спре да използва бензин ,дизел ,газ но с сигурност Русия ше фалира и ще достигне по развитие Уганда

Русия е на първо място в Света по износ на пшеница,троле... А,без това-все още може ...

То и СССР беше най големият износител на пшеница, бе тъпак

Па да, най-накрая ще се върнем на каруците. Ще препускаме бесно по Бай Тошовите магистрали (щото тия на Боко Тиквата дотогава ще са се разпаднали). Ще плащаме еко такси, ще има и еко стикери за конете, щото и те изпускат метан (веднъж годишно ще им мерят газовете), ще плащаме тол такси, ще има винетки. И задължително катализатор на коня! Чудно бъдеще, начертано от изкукуригалите и лакоми за пари и далавера ЕУ чиновници. А колко по-полезни за всички биха били тия нещастници, ако хванат по една лопата и почнат истинска работа...

хахах я си представи, че всички хора хващаха лопатите вместо да мислят, да изобретяват, да учат и да се развиват. Щеше да живееш някъде през 17 век. Знам, че ще ти е трудно да си представиш, защото трябва да си чел книги за целта. :)

Ми не - всяка жаба трябва да си знае гьола. Ако някой не се представя особено читаво, значи си е сгрешил попрището и би бил по-полезен в друга роля и на друго място

Ще има. Когато македонски българин излети в космоса.

Ес ще изчезне много преди ДВГ ! Обещано от Урсула!

тази или е купена от елекроавто лобито, или е хипи което хвърчи във въздуха. Аз също съм за да спрем да горим газове, но тя като го казва тва има ли идея в кво състояние е влаковата система на Европа? И също като спрем с колите няма ли да спрем и със самолетите ?

Ще се возим на електрически самолети! Вече има такива, с фотоволтаични панели!

Проста сметка показва, че общата мощност на всички автомобили в БГ е поне 150 гигавата. Това означава, че би трябвало да имаме поне 15 Гигавата налична мощност от всички електроцентрали, плюс резерв. Сега реално имаме около 6-7 гигавата , като използваме около 4-5 . Още по-голям проблем е пренасянето на тази мощност до всички места за зареждане. За всеки с малко познания в областта е ясно, че това няма как да стане в близките 20-30 години, защото изисква огромни инвестиции и строителство.

Това изобщо не ме интересува важното е дизелите да не ми тракат нон-стоп зима и лете 24ч. в денонощието под балкона 5 етажа надолу и да мога да спя защото и аз ходя на работа.

Очевидно,че ходиш на работа с велосипед...

Ганчо си иска като дава газ, отзад да вижда черно в огледалото, иначе то кола ли е, как ще го видят всички селски моми, че кара 30 годишен кошляк?

А,неГанчо повръща във форума за 20 цента,за да не умре от глад...

Аз пък смятам до 2030 да го няма ЕС или поне ние Българите да им бием шута и да се спасяваме от потъващия кораб.

и си заминавай в Беларус или в родината ти Русия . Ватенка проста

След 30 години русофобско облъчване,американофилите сте само 10процента в България... За това-дисагите,парахода и (ако ти дадат виза) заминавай за Америка...!

Ще сечем горите и джунглите, ще изхвърляме тонове батерии, ще горим зимата каквото попадне, ще произвеждаме милиарди тонове отпадъци от ВЕИ-та, ще унищожаваме реки и езера... ама иначе сме еко... ЕВРОПЕЙСКИ ДЕБИЛИ!

Някакъв смешко по-долу твърди, че петрола щял да свърши. Може, но само този от евтините находища. В земята има огромни количества въглеводороди сред които и петрол, които са се появили не защото са измрели динозаврите, а защото въглеводородите в земната кора излизат на повърността тук-там. И ще си ги има още хилядолетия. Що се отнася до електрификацията и глупостите с емисиите - те са само и единствено за да Ви поробят. При следващото глобално застудяване след 50-100 години, на децата им внуците Ви ще кажат - "Или приемаш печат на ръката или челото или отиваш в гората". Е, ще има и такива които ще отидат в гората. Както е писано в Евангелието "Не бой се малко стадо".

Европейското лицемерие няма край! Наложиха "икономични" лампи, ограничиха мощността на прахосммукачките, а не се сетиха да намалят мощността итеглото на автомобилите. Кратък поглед в миналото показва, че 50 к.с са достатъчни за всичко.

15 години виеха, че бъдещето е в дизела, после се оказа, че не е. Сега ще вият 15 години, че електричките са бъдещето, уви после ще вият за нещо друго. Електричките се изравняват по замърсяване след 100 000++ км, а преди това щетите от тях са по-големи от колите с двг. Единственния шанс за намаляване на вредните емисии от автомобилите, е намаляването на автомобилите, чрез развиване на инфраструктурата и обществения транспорт. Уви, само в централните части на големите градове в Европа е по-бързо са обществен транспорт от колкото с кола. Проблема е много по-дълбоко и е в това че хората са принудени да имат автомобил и да го използват. Въпреки цялото ми желание да не използвам автомобила си, не виждаи как да се откажа от него за сега, нито в града, нито извън. И така са още стотици милиони. Но да се решат тези проблеми е сложно, а да се навлече нова мантра - електрички - лесно и модерно, а реално е ад.

Това дето го приказваш, вече 20г го говорят за перките и соларките. Как само да се инвестирало в тях и като тръгне ттехнологията, като прецакаме закона на Ом и тока ще стане без пари. Само малко пари нали на едни хора да дадем и те утре ше измислят нови закони на физиката. Ама не съм забелязал тока да поевтинява, и никъде в ЕС не се наблюдава такова чудо. Тока и топлото само поскъпват, щото балъците лесно се лъжат, ама законите на физиката не можеш да излъжеш.

Колеги не се палете толкова. Няма да останем без превозни средства. На тях се крепи икономиката. Тези закони ги правят от сега, за да ускорят иновациите при автомобилните производители и да имаме приемлива технология след 10 години. Гарантирам ви, че и в момента вече съществуват батерии с добър капацитет и живот. Проблема е, че в момента са много скъпи за производство. Докато не започнат да произвеждат електрически коли масово, няма да има нито зарядни станции, нито разработки на по-добри батерии и начини за тяхното зареждане. В момента ускоряват прогреса и това е хубаво нещо. Вчера за първи път ползвах Спарк в София, за да изпробвам услугата - ами супер е. Колата ускорява бързо, комфортна, автоматик, не шуми. Ще станат по-евтини и ще заменят петрола!

Ако само с вяра в чудеса можеха да се менят законтие на физиката... досега да сме посторили комунизма.

Прочетохте го от някой това със законите на физиката и вече на всички това ви е в устата. Винаги прогреса остава неразбран от хората, преди да се осъществи. Преди 100 години файтонджиите са говорили същите глупости. Не е въпрос на вяра, а поглеждане назад в историята. Прогреса ни е довел до тук и той ще ни отведе в бъдещето. Първо няма, как да го спрете и второ, тези които се опитват няма да прокопсат в бъдеще :)

Ми като гледам, нещо като с експерименталните ваксини срещу коронавирус на Пфайзер, Астра и другите. В света няма толкова пари да платят на няколко милиарда души за експериментите с тях, затова ги ваксинират без да им плащат. В най-лошия случай им раздават бира и кебапчета.

Липсва връзка с реалността. Комунизмът е страшно упорита болест - тъкмо си мислиш, че е на изчезване и пак се появява плановата икономика и петилетките.

Ще има и крайна дата за съществуването на ЕС и безумната чиновническа клика....

ЕС да си гледа арабите и да търси тапи да запушва вулканите :)

Какви коли в 2050 бе, тогава ще се транспортираме като в "Седморката на Блейк' - влизаш си в един момент в зайчарника в Банкя, а в следващия вече си в хасиендата в Барселона, примерно.

Апцалютно!!! Така ще бъде!!!