Ще има крайна дата за колите с ДВГ в Европа

ЕС се стреми към намаляване на емисиите парникови газове до 2050 г. с 55% спрямо равнището от 1990 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автомобили само за богатите и голЕмите началници. Плебса на на скутерчета и велосипеди.

Ще яхаме пак каруците с животинска тяга. Ово е стандарт!

Защо в текста се говори непрестанно само за бензинови автомобили, а не се споменават дизелови? Предполагам имат предвид МПС с ДВГ и е просто от неразбиране?

за леките коли - иди дойди, ама каква тяга може да има тежкотоварен камион с ел двигател?

Туй има смисъл само ако се забрани продажбата на стари автомобили в други държави. В противен случай всички баракуди ще се окажат в България. Ония в Скандинавия и Германия ще дишат чист въздух, а ние въглищен прах. Другия вариант е еднакви еко и икономически закони в селия ЕС. Така на един мечтател да се сдобие с евтина бракма от запад ще секне.

Ще повозя фон дер Лайнен на Голфа, да види как лети и не пуска пушек, отзад. хе-хе

Само с колелета и каруци да сме докато Китай и Индия замърсяват полза никаква.

Тя идеята е първо 100% при автомобилите , за камионите и автобусите могат да са хибридни. Като влизат в градовете, ще са на акумулатори извън града на ДВГ.

И на газени ламБи ще минем, вервайте ми!!!

Да се чудиш каква тяга имат локомотиви, кораби и подводници. Имаше навремето едни гигантски белази по мините, които също са с електродвигатели. Каква тяга имал електродвигателят - гигантска бе глупак.

Кравите произвеждан също толкова емисии, Тексас "свети" в огнено жълто и червено от Космоса. Значи след автомобилите следват и крави без емисии, след това и хора без емисии. Безотпадна технология.

Урсула фон дер Лаяен никой не я е избирал за да дава такива исказвания. Германия два пъти се опита да спаси света и знаем какво се получи. Без Китай,САЩ,Индия и Русия Европа е един смешник.

Като ще въвеждат крайна дата ония гейзери и педофили от Европата, да хванат, па да ми дадат 60000-70000 евра, че да си купя една електричка тесла. А, и да ни направят на всеки 150-200 км. точки за зареждане, а не една в София и следващата в Бургас. Да им го таковам у таковата на тия безполезници!

То в градовете остава само да бъка и с тирове.

Да, при превод с Гугъл-транслейт се получава така

Всичко това е нормален резултат от сакрифицирането на "зелената" идея. Това го гледахме у нас по соца, комунизма се беше превърнал в религия, комунистическата религия си имаше адепти (жреци), които проповядваха глупости дет никой не им вярваше но трябваше да изпълняваме. Накрая всичко свърши закономерно. Така ще стане и в ЕС. За щетите нанесени на природата от всички тез перки, соларки, батерии.... ще се говори след като се срине поредният фетиш.

Климатична неутралност! Тези от ЕК дали могат да ни обяснят с какво ще превозват стоки за трилиони от Азия до Европа? С галери на гребла ли? Същите от Ек с какво ще летят до форума в Давос или до конференцията за климатични промени в Ню Йорк? Може би с дирижабли? Същите от ЕК дали ще се поколебаят да използват стоките, произведени в Азия, където климатичната неутралност не е на дневен ред? Изобщо, "глобалните" решения се оказват твърде локални.

Парникови газове се генерират и от всякакви инсталации използващи за гориво различни видове газ вкл. природен. Тях кога ще забранят?

Приятелю, а замислял ли си се колко вредни вещества се отделят и колко природни ресурси се използват за направата на нов автомобил, който според политиката на загрижените за екологията трябва да смениш след 5 години, щото, видиш ли излязъл нов с 0.005 % по-екологичен двигател. Не се учудвай, като ги изчислиш и се окаже, че този, който кара 15 годишна кола е спестил сумарно повече вредни емисии от този, който междувременно е сменил три коли.

Какво предлагаш?

имам идея ... не е ли също така добре да се засеят милиарди дървета - държавна политика да стане - място бол ... и друга идея .... да се инвестира в намирането на ефективни акумулатори - електробилите не са абсолютно нищо !! без тях .... и защо България не помисли за включване в този тренд ???

В момента амонякът се разглежда като корабно гориво за бъдещето. Четете малко новини и от чужди издания.

Аз искам и за къща, ако ще дават.

Чек те въпроснем пЪк тебе: - Като защо спряха използването на Амонячни охладители при хладилните инсталации, М?

Страхотна идея. Само ти си се сетил. От тази сутрин или от по-рано ти е идеята? Виж какво се прави в Скандинавските държави, в университетите и развойните центрове в Западна Европа. После ще си отговориш сам на въпроса “България не може ли да се включи някъде?” Може, шофьори да транспортират стоката или нископлатени да сглобяват чаркове.

до 2035-а ЕС ще е в историята, както се получава с всички големи и изкуствено измислени 'съюзи' като СССР, Югославия и т.н.

Лек път към Русия и Китай. За САЩ едва ли имаш капацитет.

До тогава, в ЕС мюсюлманите и негрите ще са мнозинство. Ще си имат мюсюлмански правителства а те могат да решат друго.

Пълни глупости. Никой не говори за нови и стари коли. А за ДВГ и електро.

Термина КПД изобщо говори ли ти нещо? А сега попрочети за него при ДВГ на бенДзин и на дизел.

След няколко десетилетия ще се случи абсолютно същото, както с преминаването от използване на хартия и стъкло при опаковките към пластмаса... Потънахме в пластмаса и сега ще я забраняват! Ще потънем в "акумулатори" и киселини...

Да, с такива умници като Унгария, Полша, България.. някои ще отпаднат от клуба. Други като Германия, Франция и Севера ще се гледат кефа и ще прогресират. Тук ще ручаме кюфтета с лютеница и ракия и ще си мбем живота за пореден път.

Какво предлагаш?

Германия и Франция ще са Африкански колонии бе, прост.

Еми нали са Били ти прави заводи за изкуствено месо бе. Ти кво искаш повече?

Използване на Водород.

Тия тъпанари не разбират че има много време до евентуална смяна на енергииния източник. Всички тия дати до 2030-2050 са пълна глупост.

Волски талиги. Ще е забранено на воловете да пърдят в населените места - само по магистралите

Има белази на ток, ама те са с генератори че да са по леки. А един камион батерите си ли ще вози или товар.

Сега всички производители на автомобили ще излязат от ЕС и ще се преориентират към производство извън ЕС - САЩ, Русия, Южна Корея, Япония, Виетам, Канада ... и ще продават каквото ЕС си е поръчал на тройни цени. Другите ще си карат евтините двг-та и ще пишат подигравателни статии

Ако ДЕЙСТВИТЕЛНО има проблем с СО2, няма нищо по-лесно СО2 да се събира и извежда от обръщение. Растенията чудесно и МАКСИМАЛНО ефективно събират СО2 и благодарение на него растат всъщност. Наместо да горим люспи, слама и дървета под форма на пелети примерно и да наричаме това "зелена" енергия, може пелетите просто да се заравят в земята (в стари въглищни мини примерно) и така СО2 е изваден от обръщение практически завинаги. Енергия могат да дават АЕЦ. За автомобилите и самолетите може би може да се мисли за водород, произвеждан от АЕЦ, но този водорд ще е скъпичък. При цените на перките и соларктие и мизерния кпд на електролизата да се прави водорд с ток от перки и соларки е безмислено от гледна точка на екологията (безмислено даже е много меко казано). Що се отнася до електормобили... без хубави батерии тези коли нямат смисъл. А хубави батерии няма, и вероятно няма да има, защото има чисто физически ограничения тази технология. Но всичко това пак казвам има смисъл, само ако вярно СО2 е проблем - което не е много сигурно. Но е сигурно че който определя квотите за СО2, и за това кой колко да работи и диша получава голяма власт. И те това май е проблема.

Ще забраним пластмасата и ще сечем гора за да я заместим. А след години, когато намалее кислорода в атмосферата ще обвиним глобалното затопляне.

SirBob

Абсолютно вярно.

В статията - да, но колегата към чийто пост е написан отговора говори точно за стари и нови

В редица градове вече 350 киловатовите зверове отиват от точка А до точка Б по-бавно, отколкото го правеха волските талиги.

Тягата зависи от тока, така че може и да е много голяма и много малка. Също както при ДВГ :)

Отделно от всичко останало, в условията на криза най-евтиният източник на енергия си остават изкопаемите въглеводороди. Т.н. "Зелена" енергетика е просто инструмент, чрез който да се пречи на развитието и да се държи в подчинено положение периферията.

всички тези действия ще доведат само до превръщнето на нови декари в пустинен застроен пейзаш със сметища.. глобалистите не се заниамват с обратного, да превърнат пустините в гори!

Аз по-скоро си мисля, че Европа има крайна дата и тя ще е далеч преди 2050г.

Брюкселските бюрократи съвсем са се шашанали. Хитрите янгличани пак се изхлузиха.