"Шишеджам" иска да ползва вода от сондаж, а не питейна. Ще се вдигне обаче цената за бита

Управителят на местното ВиК се опасява от поскъпване, защото стъкларският завод е основният му потребител

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем нормално е да искам да съм независим доколкото е възможно. След като не ми трябва питейна вода, а мога да ползвам такава с по-лошо качество и имам налипна такава, то естестеено, че ще си направя сондаж. Дали цената за населението е политическо решение или просто съответното дружество се управявлява зле е отделен въпрос.

Да бъде незабавно уволнен от служебното правителство,за рекет над населението.Няма никаква причина да се вдига водата,точно обратното трябва да се намали,но и заплатиъе на шефовете от ВиК дружества също трябва да се намалят защото няма да имат толкова работа..

Kenn1111

Какво лошо има вода която не става за пиене и за бита да се ползва за производство ?Питейна вода да се разхищава за производство когато има алтернатива не е решение.А и не вижадам защо трябва да се дига цената за хората там?Това са тъпи аргументи

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Ревахте за капитализъм - на ви такъв в действие.Естествено , че ще си направят собствен сондаж , ако така им излиза по-евтино.Законът на капитализма и до днес е " максимум печалба - минимум разходи".

Друго си е частника, нали? Е не е както с Балкан, но все пак...

Ебах тези шибани, нагли мюсюлмани.

Ти си продай задника пък после "що така"

Никой няма да тръгне да вади вода от 1503 м това означава 150 атмосфери налягане на помпата. Означава да помпа долу, да пуснеш кабел дълъг 1,5 км. по който да тече ток и да пуснеш тръбопровод издържащ 150 атмосфери. По скоро става дума за 150 метра сондаж, което пак е много дълбок.

Ама си "знайко". Сондажите на такава дълбочина не са със помпи, а разчитат на високото налягане и водата излиза сама. И 1500 метра не е дълбок сондаж, вземи едно шише минерална вода и прочети на него че е водоизето от 700-900 метра.

Пич,не се изказвай неподготвен...1500 м.сондаж за експлоатация/ако има такъв/ е нещо ужасяващо .И къде ще търсят вода на 1500 м.Най вероятно се касае за 150 м,което пак е доста дълбоко.

Сондажа може и 5000м да е важно е статичното и динамичното ниво.иначе казано ако нивото на водата в сондажа е примерно 10м ти трябва помпа макс 3-4 бара.Не трябва да я пускаш на 5000м

някой трябва да плати сметката, няма друг начин :)