17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да се вайкат, да събират пари, да купуват терени за паркинги, ще паркират камионите там а шофьорите ще се прибират при семествата си със самолети или автобуси, или могат те да им организират транспорт от паркинга до БГ, за €100-200 са ги прибрали

Нагледен пример за кражба на разработен бизнес. Няколко десетки хиляди души ще се преместят да живеят извън България. Колониалните държави и преди и сега грабят ресурсите на зависимите държави, а България за жалост е зависима държава без собствена политика.

Ами измислете друг вид транспорт ве кавали. ТИР тук ТИР там то човек с кола на НСО не може да мине без да създаде миш маш.

Като нямате пари за хотели, как купувате Бугати за 5 милина лева на което годишното обслужване е 20 000 долара а комплект гуми струва 40 000 долара и се сменят на 4 000 км

Някой да преведе "българската икономика има нужда максимум."? Какво значи това на български?

Как тъй немските фирми плащат по високи заплати, плащат хотели, и не фалират пък вие ще фалирате ?

Щенген - греда , Завода на WV - греда , Боба с корупцията - греда , Пакет Мобилност - греда , Доходи - греда , Пенсии - греда , Пътища Лунен Пейзаж - греда , Икономика - греда , Африканска чума по свинете - греда ....ако има нещо което да не е греда това са банковите сметки , дяловете от фирми и имотите на властта - там всичко е наред! После се чудя какъв човек трябва да си за да гласуваш за Големата Тиква от Банкя....

Стига мрънка депресанти гадни. Държавата е бедна не заради политиците, а заради мрънкачите.

Държавата е бедна заради сбъркания социален модел, който ражда и мрънкачите. Те са продукт на нещо, те не се раждат от само себе си.

Една държава е бедна, когато държи гражданите си бедни. Богатите граждани правят държавата богата. В България държавата работи срещу гражадните.

Нинова като дойде на власт, всичко ще се оправи, бъди спокоен! Нали поста ти е в този дух, доколкото разбирам?..

Супер, нямам търпение това да стане !

Ъхъ... Точно тъй. Пари за гуми за тира няма, ама за самолет и болид от F1 се намират...

Така или иначе до 10 години шофьорската професия ще изчезне.

Плашат! Нищо няма да изчезне,само плашат! Така плашат и за минималната заплата,като се вдига и после никой не фалира! Феодалите се чудят,как да спестяват пари на гърба на работниците,пакета "Мобилност" е в ущърб на работещите роби!

От ТИРа та на трактора... Нема лошо?

Българския бизнес няма място в ЕС и непрекъснато ни го доказват. Всичко е с протекции за колонизаторите. Няма пазарна икономика, който и каквото да казва!

А защо ги осигурявате на минималната,какви пенсий ще вземат,а са работили при стес ,лишения от домашни условия,суха храна,без баня и легло в ламарини.Е не сте ли жестоки с тези хора.

А защо ги осигурявате на минималната,какви пенсий ще вземат,а са работили при стес ,лишения от домашни условия,суха храна,без баня и легло в ламарини.Е не сте ли жестоки с тези хора.

Българския изнов за ЕС чупи рекорди. Българския бизнес произвежда най високия БВП в Историята на България. А ти си завистлив руски трол

Тоя сега на кого се обяснява?И най-вече за кога?Играта свърши, ако някой още не е разбрал.И да се вайкате и да се тръшкате - това е.Сядайте си на гъза и мислете какво ще правите по нататък.Ако имате въпроси обърнете се към ония депутатчета дето си "проспаха" полетите, те ви го набутаха.

И преди 1944 и сега са бъл.чорбаджий изедници.Народа по царско време ,,е яден от въшките,,а сега много работа,всяка събота,за нищо пари.Тираджийте са пример.Два пъти в годината се прибират,но с командировките малко по прилични доходи и мизерни пенсий.

Шефовете на западните фирми надали имат за цел първо да си купят Q7 и по една къща на цялата фамилия и тогава да оставят пари за фирмата ....

ниското заплащане и лошите условия на труд, предлагани от мнозиноството български работодатели са вече пословични. но това не променя факта, че французите си гледат техния интерес и изобщо не ги е грижа за "правата на работника" по принцип. има ли връзка м/у двата проблема? има- и тя се нарича алчност и липса на добро трудово законодателство.

Супер ще е ,вие сте просто т.пи бок..ци ,които с нищо не се съобразяват.Как започнахте?Забравихте,защото това само в абсурдистан е позволено,затова България ще изчезне .Отвратителни бан..ти.

Няма такова падение, да протестираш срещу собствените си права. Очевидно единствената роля на българските училища да произвежда убедени роби. Не знам защо не ги закрият , иначе за двете български професии- шофьорче и курвичка не е нужно да си ходил на училище . Това българин е диагноза, иска се патологично безгръбначие , тъпота и робска образованост и дресировка , че за търсена и платена професия , вместо да искаш повече и по-добри условия , да подскачаш като маймуна срещу собствения си интерес в полза на този , който те гаври.

Голям рев, големи сълзи. Друго е да си джиткаш из ЕС, да правиш кинти на воля, а и нас да плащаш минимални осигуровки. Ами фалирайте. Ще останат читавите, другите в канала.

а реципрочни деиствия ще има ли ...примерно данон да си кара машините за мляко всеки 4 седмици до франция ...или че за да влезе французин в бг последните 2 седмици трябва да е спал в китойски хотел

+++

ами това беши ..честито на новите 50 тина хиляди европеци ...и семеиствата им ...сега ще си отспивате по хотелите ..а сутрин и някой като макрон може да ..лъзнете .. а за нашите пенсионери и ония нещастници дето трябва да плащат милиардите за щатски самолетчета ...умираите ...умираите за да не се мъчите

15-20 млн. месечно става дума, които ще трябва да се внасят в НАП, НОИ и НЗОК, а сега отиваха за коврета, яхтета, колета и бело…..

какво искате?!нали сме в ЕС, и споделяме европейските ценности !! нещо друго,знае ли някой собственниците на големите транспортвите фирми,не тези с по един,два камиона ?!

Не е много сигурно, че ще стане по-зле както за превозвачите, така и за самите шофьори! Иначе ще го приемат.

Ще го приемат. Ние не сме в ЕС да им се мотаем в краката, а да имаме Кауфланд. За краварите пък сме пушечно месо. Какво искате? Колония.

Тъпако, като не ти харесва, бягай в пРосийката, там ще си доволен. Аман от некадърни плужеци и дърти комундета.

Аре спрете се с този елементарен, глупав припев!

мозъка ти е колкото на един дрон - стиг асамо за да пазиш равновесие

руски троло промива мозъците всши

Тъй, тъй, друго си беше под крилото на СССР, кеф ти Москвич, кеф ти Лада, кеф ти Жигула- имаш я, лесно и бързо, внасяш 1000 лв депозит и до 10г идва!! Истнска свобода! И тогава си ходиш и си живееш както искаш, никой не ти се бъркаше, ни партия, ни тайни служби, ако ти се живее в чужбина- моооже, ей я къде е границата, пресичай, и то на собствен риск. Хубав живот беше тогава, а другарю?

А бре тиквиии. Каква икономика е това да возиш чужди стоки в чужда страна??? Взеха ви 4 блока на на Козлодуй, взеха ви Южен поток, спряха ви Белене,нарязаха ви ракетите, танковете самолетите и заводите... СТАНАХТЕ техен пазар голи и боси... Сега ревете за някакви си камиони...

Камионите трябват да извозваме нашествениците към тях. Пълен към запада, празен обратно за почивка.

Егати тъпия трол! Не се пъни, вече и децата знаят, че никой не ни взе проектите, просто отказахме да приемем ги изпълним по начина, по който бяха зададени от Русия, само тя и червената върхушка у нас печелеха от така зададените проекти

Мутро бизнесмените у нас искат да "ловят маймуни с трици", да плащат малко на шоферите, да печелят много за сметка на техния дискомфорт, да спят и да се хранят в камионите и да работят с месеци, без да почиват...и е жалко, че държавата ги подкрепя...

Държавата печели от това, а шофьорите никой не ги кара на сила. Да разнасят минерална вода до магазина за 500 лв. заплата.

Нека, този "уплашеният шеф" на камарата на превозвачите да ми обясни: Защо, шофьор на ТИР в Германия получава около 2600 евро бруто заплата... плюс командировки и надбавки, и почива в мотели които немската фирма плаща ,... а в България 1000 евро бруто ???? В Германия, нафтата е по скъпа , данъците са по големи , ремонтите, обслужването е по скъпо и.т.н , при положение,че плащането за превоз на тон километър е еднакво ???? Да ми обясни Ганювската врътка, ....за да му "Cъчувствам 3A.. Уплахата"!!!;))

Защо германеца прави заводи в България? За евтина работна ръка. Не е ли същото? Българските шофьори не живеят тук по-лошо от колегите си на запад.

получава фирмата за тонкилометър е едно и също с това в Германия или малко по-малко, елементарното обяснение е, че чистата печалба на собствениците на транспортните фирми е по-голяма. Явно затова толкова ги боли!

Това се нарича "протекционизъм". Двуличниците от ЕС до ден днешен ви баламосват с четирите основни свободи на ЕС: - на движението на стоки - на движението на капитали - на движението на хора - на движението на услуги Що ли? Щото когато холандската, немската или белгийската свръхпродукция се вози в БГ и се продава тук и парите се връщат в съответната страна, това е в тяхна изгода. Когато прясно завършилият БГ студент замине да работи там, пак е в тяхна изгода, получават специалист, който е отгледан и изучен на чужд гръб. Когато БГ превозвачите започват да правят вътрешноевропейски курсове, това вече не е в тяхна изгода, техните транспортни фирми пищят на умряло. И тогава под предлог че ги е грижа за нашенския шофьор, съчиняват пакета мобилност и го зачукват на един цял бранш, който е един от малкото работещи в БГ. Не ме е грижа за чорбаджиите, но ако някой още не е разбрал: ЕС е направен да обслужва интересите на развитите централноевропейски страни, а периферията да си носи вазелин...

Почти не си разбрал нищо! Никой не те кара да купиш немски стоки от немски магазин! За БГ студентите не говори, че си личи, че не знаеш какви са на изхода на университетите! И накрая, нашите като се научат да играят по правилата и да спрат да крият данъци, тогава ще са добре дошли на Запад! Само българин би протестирал срещу по-добро заплащане и условия! Ей до това ни докара скапаното образование в БГ!

77 - ти пък съвсем нищо не си разбрал

има много правота в приказките за протекционизма. но още на подигравките ти със "движението на стоки, услуги и хора" почва да смърди. нещо много бързо си забравил желязната завеса, визите, преводните рубли, опашките за телевизори и ладите по списък от 20 години... но се опитвам да си представя, че сме извън ес, на две крачки от ориента, от подивялата рашка, оставени на собствената си пост-"социалистическа" немарлива и мързелива носталгия. представям си го и ми се изправят косите!

Какви празни курсове, какво чудо! Трябва да се направи по-добро планиране. Просто родните превозвачи ги е яд, че няма да могат да експлоатират шофьорите си, да подменят ленти на тахографите или да ги манипулират, което ще рече, че ще се наложи да плащат повече, което ще намали малко печалбата им и нивото БМВ трябва да почака, затова ги е яд и надават вой с апокалиптичен сценарий. Точно като хотелиерите, които реват преди сезона, а после се бият в гърдите, че бил най-добрият сезон. Така беше и с тахографите, ама не фалираха, нали? Ай да се скрият - шофьорите са хора, имат нужда от почивка и да се видят със семействата си.

Да фалират превозвачите! Прекалено много тежкари и гъзари се навъдиха за прекалено малка държава като нашата!

Този "шеф" на Камарата е прав : ще изчезнат 80% от фирмите превозвачи , НО... ще им изчезнат първо шофьорите които третираха като роби ! Защото, работа за шофьори на Тирове в Европа , особено в Германия колкото щеш , а и в Испания , Франция , Белгия, Холандия и.т.н !! В Германия например , ако отвориш сайта meinestadt.de.. или Agentur für arbeit.de.. и напишеш града, в които искаш да работиш примерно Хамбург, или Мюнхен или Берлин и.т.н ..който и да е ,... ще прочетеш , че търсят поне 10-20 шофьори на тирове, само в този регион ,... ами,.. в цяла Германия ????...хиляди се търсят.. като предлагат всички законови плащания на заплати, осигуровки , командировъчни и.т. н !! Заплатите са от 40-60% по високи от тези които предлагат в България със нормално работно време около 40-45 часа СЕДМИЧНО ...ПЛЮС командировъчни , надбавки и.т.н !! А камионите са, в повечето случай почти НОВИ а не "кашлици" по на 15 години !!;) Така, че да му мислят "Cелските-пръчки.. Ганювски Тарикати" , потънали в кредити за СТАРИ камиони... Kой,... ще им кара камионите ?? Шофьорите, ще си намерят работа... ВЕДНАГА !! Малко немски е необходимо да научат и кураж да се разделят с Бг-то и "измислените" шефове и фирми !! Да го духат самозабравилите, алчни Селяци!!;)) хаха ..;)

Прави впечатление ( на мен поне) , че никой не споменава и дума за т.н. празни курсове и/ или връщане на шофьорите и/ или камионите ? по родните им места като чисто екологичен ефект : на практика всяко ПРАЗНО разкарване на шофьор и / камион ще ГЕНЕРИРА при този т.р. пакет въглеродни и азотни емисии при така предложената схема с 30-40% спрямо сегашната схема на превоз: пълно( отиване)/ пълно( връщане) . Разбира се това значи и загуба на конкурентно-способност . Изхода за нашия бранш е формална ( пре)регистрация в държава НЕзасегната от този пакет , но с достатъчно либерално търговско законодателство . Или в държава НЕчлен на съюза : например Швейцария ?

Абе, кви... Въглеродни и Азотни емисии бе човек ...ами, самолетите не изхвърлят ли емисии , ами танкерите,корабите , влаковете , ами Тецовете на въглища , а те са стотици хиляди???? Cамо,... бля, бля приказки за увеличаване на данъците и дране за пари !?? Планетата Земя е една прашинка в Огромната вселена,.. тъй ли.... Cамо, тя замърсява въздуха , ами другите планети ??? Кой, е сигурен че там няма живот , а ??? Тези хора които измислиха тези Озонови дупки и газове , климатични промени и.т.н , ако имат възможност ще затворят слънцето да не изгрява и изригва ЗА ПАРИ !!;)) Пунта Мара е всичко , осъзнай се , отвори си очите , чети и мисли , докато алчните хиени ти вземат парите с лъжи!!!;))

а колко процента от сивата икономика държите с измамни осигуовки на шофьорите за да карате джипове и строите палати , защо спи държавата??? ето за това ще ядете хуя сега

Всяка жаба да си знае гьола! Ганьо няма работа в Европа да хитрува и крие данъци. Фирмите могад да фалират. Най-добре! Тия шофьорчета да се прибират и да започват да бачкат в БГ.

Абе, "жабо"... къф да го дирят в БГ-то , ква работа ще бачкат , като тебе за 560 лв ли бре, дебил ??? Знаеш ли , как се живее с 2000 евро НЕТО.... и 560 лв БРУТО ???? Жена ми взема 1300 евро НЕТО , плащаме 950 евро наем за жилище 82 кв.м 180 евро за ток на ГОДИНА , 500 евро на за храна на месеца са предостатъчни ....две коли си имаме , от там нататък ТИ ГИ СМЯТАЙ ...колко остават дори да спестяваме !!!!;)) Да се върнели в БГ-то ....???? ;)) НИКОГА !!;)

Що не напишеш ти колко получаваш? Или сте две жени вкъщи?

Написал съм бе, дебиле ...чети ...и изпрати ми и твоята жена,.. за да имам ДВЕ !!! Ще я обгрижвам, всекидневно и парите пак ще ми стигат!!!;))

Стой си там и не ни занимавай със себе си и великите успехи на жена си!

всъщмост се има предвид, че всички тираджии ще имат осигурени човешки условия за работа и живот по време на командировките си и няма да водят бекярския си живот. Ще имат паркинги, хотели, и храна, като ще могат да се прибират у дома по- често. А нашите чорбджии искат да продължава мизерното съществуване. Това е същността на нещата. Ако някой е пропуснал самолета си и гласуването не е минало в наша полза, сори- тираджиите са извадили късмет.

Един тъп шофьор е със заплата по-голяма от на лекар!!! Уникална държава сме. Нямам думи.

Моряците също , че даже ги взимат на куп за месеци - когато се приберат . Впрочем миналата седмица пишеше за ,,лекар" с 55 000 месечно .

А ще ходи да кара камион и той

Беше Ви хубаво да се гаврите с хората - ''Като не ти харесва отвън чакат ....'' - НАЛИ ТЪПАЦИ МРЪСНИ ?! Е намерихте ли си майстора да ви го подаде в големите устички ?! Няма да Ви чакам да ми се правите на хитреци и ''баровци '' - Сега аз съм добре , а Вие ще си дъвчете лозунгите за вечеря !!!!!!!

Ей сега ще видите колко сте горди Европейци - Ганьовци смотани !!!! Дадоха Ви хората възможности , пари , помагаха Ви , да се оправите и да станете като нормалните страни в Европа - НЕ Ганъо си знае неговото , хитрее , лъже , маже , опоскахте всичко и се мислехте за най- хитрите на света - Еее дойде време да ви го на....т !!!! Сега НИЩО - нито стопанство , нито образование , нито здраве , нито фирми , нито икономика - ГОЛ Х.Й и празни приказки от батко и патко !!!!!!!

Българинът и българския чорбаджия са страшно тъпо, нагло и примитивно племе. Цялата държава е така яко осрана, че в близките сто години няма да има оправия. Да поясня, българин съм, но ми се повръща от българите- страшно мизерна и подла нация!

Донякъде имаш право Пенчо , но ми е омръзнало да обяснявам на дебелите Ганьовски глави !!!! Все пак ще ти кажа в резюме - Добър ''Чорбаджия '' , или добър Работодател - Първо се става с мислене , второ с уважение към хората които ти изкарват парите ,и трето със съвест и умения !!! Такива хора след 45г. Соц. в БГ НЯМА !!! Имало е преди 44-та г. , но полсе нишката се прекъсва , а повечето от сегашните ''чорбаджии'' са бифши прости партийни секретари , без грам мозък и съвест , ламтящи само за лесни пари - НЯМАТЕ НИКАКЪВ ШАНС , да се конкурирате с БИЗНЕС второ и трето поколение , каквито са повечето на запад !!! Освен това НОРМАЛНА бизнес среда има там където има силно присъствие на ДЪРЖАВАТА с всички регулации и закони - България съвсем НЕ е такава държава !!!!

Новината си е прекрасна !!! Бойко , ви е направил толкова много заводи - Европейски , хубави , светли , модерни - и сега като истински Европейци най- после ще се хванете да работите !!!! Стига вече сте си играли на ''бизнесмени'' , защото 30г. бяха предостатъчни за да се разбере , че от Вас освен овце НИЩО друго не става !!!!! НАПРЕД и запретвайте ръкави , защото сега идва истинската ДЕМОКРАЦИЯ , а на нея и трябват РОБИ , а не ''равноправни членове ''!!!

За бюджета няма да има загуби защото превозвачите не плащат и крият данъци ,осигуряват шофьорите си на МРЗ 560 лв. ,останалите пари дават като командировъчни и под масата и ги обричат на минимална пенсия ,зареждат без акцизно и крадено гориво от "ведомствени"бензиностанции ,карат хората да спят в камионите на един квадратен метър и зимата за да отидат до баня или тоалетна да ходят на сто -двеста метра в студа по паркингите докато колегите им на запад взимат по 4-5 хиляди евро и са осигурени на тези пари ,спят в хотели и мотели като бели хора и работят по график без извънареден труд.

Как не можаха да разберат, че като искат да работят в Европата, трябва да се научат и да спазват европейските правила. Не може със стари возила, евтин труд и нисък данък ... да си мислиш, че някой в Европа ще те допусне, ей така - да му подбиваш пазара. А шофьорите ... да не ги мислим ... ако карат за чужди фирми - най-вероятно ще са по добре.

Щом разчитате само на спестени на гърба на шофьорите средства, аз проблем, дори и да фалирате, не виждам...? Те ще работят за европейски компании.

Пък и ако започнете да плащате осигуровки върху целия доход на шофьорите, направо ще се изпарите. Демагози мръсни.

Изчезвайте да ви еба майкатаисторик

Няма страшно за българската икономика, защото Бойко всеки ден открива нов завод.

Без психози. Едно време на земята са спали, по 9 деца раждали, а вие виете на умряло. Кво дойде. Осман

Крайно време е да излезем от т. нар. Европейски "съюз". Какъв "съюз" може да е това? Подхвърлят трохи, а ти режат главата. Постъпват някакви пари, от които реално се усвояват / сигурно по-малко от половината, останалите потъват някъде/, за сметка на това обаче валят всякакви санкции и ред други простотии, като този пакет мобилност, които на практика ни унищожават

Глупав си, но не го осъзнаваш, което пък потвърждава първото.

Защо трябва да се прибират камионите, не може ли да се прибират само шофьорите ? Друг е въпроса, защо трябва бг шофьорите да вземат 1500 евра? Тия шофьори български като не се прибират с по 6 месеца, защо не работят директно в европа ?