Коментари - "Северен поток-2" официално подаде молба за несъстоятелност | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2000 евро за 1000 кубика, скоро ще е мечтана сена!

Ще го възстановят после. Това е само временно.

Иначе народът ще ги измете.. За справка - Казахстнан само преди месец: Нека да припомним, че протестите в Казахстан започнаха заради увеличените цени на газа, но после ескалираха. Стигна се до насилие, а ситуацията стана доста непроницаема.. Така че управлящи на ЕС - ясно е, че вие сте копумпирани, но ще плаща после целият народ на ЕС, а това е недопустимо! Вие не можете да водите народът на ЕС към по-добри бъднини! А това вие работата!

Кой губи -Европа !Фирмата " Северен поток 2 " не е руска,а Швейцарска !Европейците ще мрът от студ. Русия си пренасочви газа на изток. Сключиха договр с Пакистан за доставка на газ ! Кой е е...ят ?

Той и лукойл не е руски, нали? :))) Иначе на големия философски въпрос, "кой е ебаният", най-лесно можеш да намериш отговора, като провериш колко немци бачкат като доставчици в москва и колко руснаци бачкат като доставчици в Берлин.

Ми що ревеш на чужди гробища тогава. Не ги мисли Европа. Ти си гледай матушката.

Скоро време очаквайте представители на колекторска фирма от Тел Авив да почука на вратата на Кремъл!

Една добра новина!Скоро ще чукаме рускините за по една консерва копърка!

Викаш ще изместят майка ти и сестра ти...

Абе май украинки, както винаги е било. Но сега покрай страшния всеобщ вой взе да се забравя кой кой е и какво прави. Е сега вече плъзнаха, като им дадат визи. А рускините винаги са били скъпи и от класа, by the way.

Както каза един образ - рускиня се брои за 0 точки, украинка - за минус една.

Ще чукаш Мара Шепова. Рускините и украинките се котират високо и за тях чакат хора с портфейл.

Завиждам ви.Нашите не се задоволяват с копърки.

Май скоро ще се избивате за по една консерва копърка и въобще няма да ви е до чукане

Европа построи газопровода за да може САЩ и Русия да си го разделят! Честито на печелившите от първо теглене! Първите кубинци са на промоция, докато се изчистят тръбите

Сбербанк Европа е пред фалит. Нека финансовото клане започне сега........

Норвегия вдига драстично добивите на нефт.

и за колко време ще го изчерпи, или са неизщерпаеми запасите от нефт на Норвегия?!

Само руските залежи са неизчерпаеми!!! Другите имат за още ден-два до седмица!

Ха-ха, тук се подвизава господин "пффф" - ОТВАРАЧ на ядрени централи.:))) .... ВЕСЕЛО е в дира...

Козлудуй, не всички централи са съвтески от 70-те. Има едно нещо дето се нарича прогрес, но вас ви подминава. :))

А теб основните принципи на физиката са те подминали отдавна явно.

Абсолютно съм ги пропуснал. Все пак твърденията ти, че ще трябва поне година и нещо са далече от истината, да? :)) След като за студент старт трябва няколко часа, едва ли ще трябва 18 месеца. Не мислиш ли? :))) Или някаква друга физика ползва за студен стар? :)))

Искам да питам демократичните мишоци тук. Имате ли поне по 2 кила злато в дребни монети поне по 5биткойна и поне по 100к долари и Евро, а и забравих малко самолетче на разположение. Щото ако ги нямате сте си пушечно месо обречени на бърза или бавна смърт. Вие сте буферна зона на запада глупаци такива. И преди бяхте на Русия. Само че, не Русия има поговорки като "Няма вечни приятели има вечни интереси" и "Не можеш да направиш омлет без да счупиш яйцата". Глупаци немислещи. Набълбукани с кредити до живот. Жалки консуматори. БОГ да пази всички ни. Нищо хубаво не идва.

Костадинов, ти ли си? Снигна ли в Одеса

Значи първо ни питаш дали имаме кинти, а след това, като казваш, че нямаме, сме жалки консуматери. Явно са направил омлет в главата ти. :)))

Питам ви дали имате, не кинти а всичко което изброих в къщи. Щото ако нямате подкрепяте тези за които сте определени за похарпване. Господарите си за които струват по малко от тор. Една хубава война с цената на вашия живот им решава, част от финансовите проблеми. Колкото по дълга и по кървава и по далечна по хубаво. А вие ги подкрепяте и жалко че нямам блокче да ви хо нарисувам. И не не съм за Русия. Аз съм за пълен неутралитет.

Виж, роб на руснаците бях. И ме валя чернобилски дъжд на манифестация, и стенвестници съм правил, и отряден председател съм бил, и знаменосец, и отговорник по какво ли не. Определно сега ми е по-интересно. Ерекцията, като основното нещо, което сте загубили носталгиците, не е фактор за мен все още. :) Ще си пробвам късмета с тия дето правят шоколадовите яйца. :)

Че според нещастници като тебе, всички групово трябва да лижем ботушите на Путин. И трябва да оправдаваме всичките убийства извършвани в името на неговата мегаломания. Путин се опитва да върне Съветския съюз по същия начин както беше създаден-с насилие и военна агресия. Не благодаря-ти ако искаш да живееш в тоталитарна държава управлявана от Москва-кеф ти Русия кеф ти Беларус.

Човекът ви казва да мислите индивидуално, а не групово да повтаряте опорки. А като се събрали 3-мата глупка, групово пак нищо не измислили.

Е. пич, ако ти се струва, че повтаряме едно и също е защото отговаряме на вашите опорки, които не са мръднали от години. :))) И как така сте милиони русофили пък по изборите я вакарате някой в парламента, я не? :))

В Новия Завет на Св. Библия е казано, че сегашните хора живеем в "края на времената - една метафора, която става реалност Мисълта ми е, че това, което има да става, то ще стане. Времето е "вертикално", т.е всички неща съществуват едновременно и т.н. Няма място за посипване на главата с пепел, а да се опитаме да живеем достойно, и да не се залъгваме, че биткойните ще ни помогнат.

и ясно казано: Хитлер капут и Путин капут.

Само мишки като тебе могат да повярват такива неща.

Ако ти кажа путинистите в какви вярват, няма да повярваш и ще кажеш, че те лъжа...

Абе мотаят ми се едини 10 000 рубли от едно посещение в Русия преди 2 години. Някой иска ли да го отвърва от доларовите му тапети? Готов съм да ги раземеня за 20 000 долара. Щото сте ми симпатинчи тука и се знаем.

Я! Парадокс! Тролетарята, можел да смята... Могат да смятат, ама не винаги. :)))

Ползвай ги за разпалки. По-на сметка ще си

Абе смешник-Русия нападна Украйна-ама Европа и запада били виновни че помагат на Украйна да отблъсне нашественика. Навремето по същия начин Сталин превзема половин Полша-ама западна бил виновен за окупацията на Полша. Именно Русия е агресора и именно в момента рускоговорящи украинци се бият рамо до рамо с украинско говорящи украинци срещу войските на Путин. Никой в Украйна не подкрепя това нашествие. И тия вашите коментари са повече от жалки.

Ало, СЕРИОЗНАТА, казваш Русия спретна МАЙДАНА; А Лавров нахрани майдановците и благославяше САЩ...

Казал съм ти моето момче карай си само на копи-пейства защото иначе веднага ти лъсва простотията и липсата на интелект. Американците били спретнали някакъв си там майдан ама украинците отиват на избори без американски войници да им пазят урните и си избират съответното правителство нали? Или може би сега ще ми покажеш че си видял някъде публикации в руската преса съответните снимки как американски войници с автомати седят до урните и обясняват как правилно трябва да гласуваш? Щото руски войници в Крим до урните ги видяхме.

Русия ли обгражда САЩ или обратното?! Аре бе ние да не сме някакви глупаци тука! Путин искаше ли гаранция за сигурността на Русия като обещаят да не приемат Украйна в НАТО? Иска! Какво му казаха САЩ и НАТО с насмешка- не става. От къде на къде аз ще се чудя с какво на храня семейството заради инфлацията заради игрите та военнолюбивите САЩ?

И кои са завзетите от американците държави дето обграждат Русия? Да не би в тия държави от НАТО да не се провеждат честни избори или може би всичките избори са задължително на избрания от американците хора? Не се ли усещаш колко си жалък? Русия като има проблем с Америка да ходи да напада Америка. Ама не смее нали?

Зарежи, не му обяснявай, на празни тикви нема за какво да се хабиш.

Абе много прости хора на този територия бе. Вие не купувате ли от Алиекспрес? За Европа има плащане само с карта. С Русия има 5-6 вида разплащания. Кефите се че Русия била изключена от суифт. Ще ви питам бензина като стане 4-5 лв какви ще ги ревете. Тогава центаджиите поругаващи 3ти Март да си припомнят че токът от комунистическит АЕЦ е най-евтин, а от собствените ни ТЕЦове Марица, купени .на безценица от американци, най-скъп.

Руски, не се напрягай да не скъаш нещо. Ще трябваш на форнта. Очертава се дълга "операция". Ще опрат и до тебе.

Троле негърски, въобще не смей да ми репликираш.

Говорим, говорим и все до големи пишки извърташ разгвора... Ако скоро не признаеш нещата поне пред себе си, ще стана страшно... Погрижи се за себе си, ако не ти пука за тия дето те обичат. п.п. Ако изобщо има такива, което е съмнително предвид поведението. Най-много да има някой, който го е страх от тебе...

И 10 лв. да стане, пак не трябва да се плаща за суровини на варварите

Искам да те видя как си плащаш сметките.

Автоматично. Направил съм си месечни преводи за полвината, а другите ми ги дебитират директно. Някой път като си отвориш сметка и имаш пари по нея, като пуснат SWIFT в Русия, може да ти покажа.

ДОЙЧЕВЕЛЕ: "43% от потреблението в ЕС се покриват със суровина от Русия По данни на Евростат цели 43 процента от природния газ, потребяван в страните от общността, идва от Русия. Остатъкът се доставя от Норвегия, също както и втечнен газ от Близкия изток и САЩ, а Алжир и Либия допълват картината... ...Германия, която е най-големият потребител в целия ЕС, внася 55 на сто от необходимите ѝ количества именно от Русия."

И? Гермнаия пак си отваря Атомните централи... Изобщо путин оправиха и енегретиката на Германия.

Ха, това вече е новина от последната секунда. Германия официално затвори всичките си атомни централи. Нали се сещаш, че отварянето на атомна централа не е като да си отвориш бутилка ракия.

Мда, ЗЕЛЕНА Германия си затвори ЯДРЕНИТЕ централи и, когато задуха Севернякът, внакяше ток от френските ЯДРЕНИ централи; Че и ТЕЦ-овете си затвори. Ще кара на перки и слънце. И ще развива икономика...

Е, сега нали почва люта зима, ще помръзнем малко, пък за 6 месеца, белки ги отворят, а? Те са ги спрели, не са ги наразяла за скрап. Ама, това викам. Да е жив здрав вовата, че им наля малко здрав разум в главите. Перките са чудесно нещо, ама само с тях няма да минем за сега.

Ахахаха Аве пич, ти имаш ли идея колко време отнема да запуснеш реактор при работеща централа? А при затворена? Следващата зима ще са на ядрена енергия, да. Оппааа, и за нея гориво ще трябва да си набавят. В далечните щати започват да затварят консервни кутии с уранЙЙ и плутон :D :D

ЪЪЪ , те няма да го строят. Ще го пускат. :))) Нищо де, ти вярваш, че путин е пич. Що да не вярваш, че им трябва петилетка да пуснат една централа. :)))

има ли в Швабиландия?

Не се, пич - и аз не харесвам Путин и мисля, че прави простотии, ама е тъпо да се изказваш по теми, в които познанията ти са като на Саша Барон Коен в "Диктаторът". Запускането на реактор - САМО на реактор - отнема месеци. На цялата централа с инфраструктурата, персонала и поддръжката - още повече. Не става с натискане на копчето, колкото и да е прогресивна технологията. Лесно става с перката или фотоволтаика, ама това е малко по-сложно ;)

Добре, германците разораха земята на която бяха централите и засадиха плодови дръвчета там ли? Нали това написах. За следващата зима ще ги пуснат. До нея оставят има няма 8-9 месеца.

Е да де, до следващата зима. Ама на тях газ им трябва сега и веднага, имаш цели отрасли, които са свързани с това гориво, не говорим само за ток. Частните домове изобщо не ги коментираме ;)

Абе, газта още не им е спряна. Точно сега съм в частен дом и още се отопляваме, а в офиса си е дори жегаво.

Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле

Що бе? Тия санкции само засилват Русия, въпреки, че като цяло не й правят нищо. Не четеш ли?

Не разбирам кого санкционират. Себе си ли? Те имат нужда от газ. Не разбирам логиката нещо..

Е, ти си фен на путни. Доста неща не разбираш. Не само това.

В Европа щяло да стане лошо в Европа щяло да стане студ глад и така нататък. Ама гледам гладът И лошото вече станаха в Русия. Що така бе дечица? Що рублата падна с почти 50%? Що руснаците за три дена изтеглиха в брой над 1 трилион рубли? Защо има протести срещу тая война в над 100 града в Русия? Има над 6000 арестувани-по официални данни на самите руснаци. Нали толкова хубава тая война и толкова добре живеят руснаците?

Аз пък питам защо - Западът подклажда войната като снабдява Украйна с оръжия? - Защо НАТО отказва да се отегли от границите на Русия? - Защо украинското правителство малтретира руските граждани в Украйна, особено в районите на Донецк и Донбас? - Защо няма никаква информация в Западна Европа за геноцида над етническите руски и български общности в Украйна ?

Щото Украйн е една платежоспособна сега... Ум да ти зайде. А да имаш идея, защо Укранй не малтретира другите си 4 милона руснаци, които не са в Донбас? И НАТО направо да предада прибалктика с България и Румъния в кмоплекта на пъвро време, за да не ядосват путин, да?

Ако НАТО и ЕС пуделите на САЩ искат мир, както широко твърдят, значи трябва да спазят писмените си декларации от 1997 година. Защо трябва да има световен тиранин САЩ. Да, България, Румъния, Полша, прибалтийските републики излизат от НАТО и се възстановява равновесието в света. Просто е. Но капитализма има нужда от войни, защото безкрайни печалби няма. Но това е сложна материя за теб, все пак прочети за икономическите закони на свободния пазар.

Ама това го казват само избрани Медии,що резнаха руските.....то и танка дето прегази колата се оказа украински,и ракетата дето удари сграда е ПВО демек пак украинска и една женица в кръв след три дена беше жива и здрава в отрядите Азов

Сега ясно ли ти е? Знаеше ли че това дето Хамериканците го пре-продават на такива Евро-гамени като тебе идва от Русия? Това знаеш ли го? Сега се надявам че си разбра/л/ла/ло.

По телевизията експерт го каза "Право куме в очи"спре ли газа Русия в Европа всичко свърши и не че цената ще скочи а няма по какво да дойде и великата компресирана газ може да покрие 30% толкова е капацитета на пристанищата.Коментира и "бързата"АЕЦ с Гърция ама това е друг смях.За съжаление реалността хич не е "розова".

Акълчо, колко процента е руския газ в ЕС? Обичам ви русофилистиците, сами си отговаряте.

Не съм специалист но човека който само с това се занимава каза 150 млрд.кубика на пристанище могат да се разтоварят 50....ти си смятай малко ли е много ли е.

Смесваш ябълки с круши. Направи сметка, колко е един кубичен метър втечнен газ! После погледни пазара преди месец, месец и нещо не кризата. Жокер ти давам.

Изчетох доста коментари колко зле са руснаците, как загубили от санкциите и колко девалвира рублата. Не нам на какво се радват пишещите "коректни" хора, когато тези дни с тъпото си поведение ЕС се отправя с бързи стъпки към страните от третия свят. Няма да коментирам, че поне 1/3 от страните в източната част на ЕС имат стандарт на живот сравним с този в Мали: без равен достъп до образование, здравеопазване и култура. Масовият българин живее с 300 евро (около 600 лв. ) месечен доход и едвам връзва от заплата до заплата за храна и топло, камо ли да даде 30-40 лв за билет за театър или концерт. Какво сме се зарадвали, че руснаците били зле, когто ние сме в тинята до носа. И това, което ни готви НАТО и Западна Европа е намеса в една широкомащабна война в Източна Европа. Това е последното, което липсваше, за да ни довършат "братята" американци и западно-европейци.

Даже Гаяна им обяви на рашките санкции :))))) Освен да се обърнат към четвъртия свят - на полярните мечки и пингвините. Само там още не ги санкционират.

Днес си много духовит, ще те питам утре.

И аз ще те питам и утре и вдругиден защо рублата продължава да пада.

Средната заплата в България е около 800евро. Но да приемем, че е 300, както казваш, макар вече да се досещам, какъв калъф си, колко руснаци имат подобен доход. Да говорим в проценти, а?

Не получавам заплата в Русия и не следя доходите им. Само знам обаче, че в Русия живеят малко над 146 000 000 души, а в България - доста под официалната бройка от 6 500 000 души. Та, не знам защо трябва да се радвам колко са зле другите, когато виждам колко сме зле ние в България. И само да те предупредя - не става въпрос за мои лични доходи и дали съм в панелка в Люлин или Обеля, както обикновено ме репликират троловете. Проблемът е кочината, наречена България, управляваща се изключително от американски платени марионетки.

Масовия руснак живее със 150 евро. Сега вече и с по-малко. Обаче видиш ли ние няма да гледаме по-богатите от руснаците ще се бутаме при руснаците. Странна работа-нито един българин включително и всичките Вие коментаторчета тука не желаете да работите учите или да живеете в Русия. Руските олигарси прекарват 90% от времето си извън Русия. Абе ей такива смешници като тебе ни обясняват колко добре било с Русия. Моето момче Европа за разлика от Русия не е продавач на ресурси. Европа има промишленост има наука и много бързо ще си намери алтернативи. Русия не може да намери алтернатива. Наистина ли ти и останалите сте толкова тъпи, за да си мислите че когато руснаците отида да се молят на Китай да им купува ресурсите-китайците ще плащат цените които искат руснаците?

И на мен ми се иска да е наистина така, както казваш "Европа има промшленост, има наука..." - дори маски не можем да си произведем в Европа, ако не са заготовките за лекарства от Китай, няма и един аспирин да си произведем. Има наука в 5-6 държави в северозападната част на континента, в останалите 20 дръжави науката е сметена под масата, защото за да има наука трябват пари от държавата (т.е. от данъците на хората). Само малкото богати държави в ЕС си позволяват този лукс все още, но това е 1/6 от ЕС и не знам колко още ше издържат. И аз искам да си сложа розовите очила, ама здравият разум и силното ми увство за независимост ме карат да ги махам.

Абе тъпанар България с мали ли сравни??????? Явно си нямаш хал хабер от икономика!!!! Да не говорим че съседа ми е на мисия в Мали като анестезиолог и се благодари, че се е родил в европа. Всички Путлерати сте лъжци!!!

Можеш да отидеш в Мали, богатата на петрол Нигерия или Мароко и да живееш на широко и топло. С тях забрана за полети няма. Не знам дали ти е известно, че цените на недвижимите имоти гонят 2000 евро и всичко се разпродава на зелено, във Варшава 4000 евро, в Прага 5000 евро на квадрат. В Загреб, Любляна или Будапеща не ми се вярва да е по-различно.

Сега Бай Дан ще купи газопровода и ще пусне руски газ към Европа. Ай честито

Руснаците ще откажат. Те не са такива хора. Мразят долари.

Айде сега тайничко един “полски поток” и всичко ще е 6.

Полша иска, когато се говори за русия, да е в минало време.

Толкова е гадно, от позицията на преживели виденовата зима да се смеем на руските мърши, ама то ми готино бе! Ся, инфо от днес, сегодня: пенсията на учител в Перм не стига за чифт обувки. Говорим за обувки, чиито еквивалент е 40лв. Путин разби русия. Трябва да се мисли вече, какво ще прави НАТО с кавказките републики

Колко цента заработи от козяк бе трол?

50 цент ще прави концерт около русия. Рекламират го, като 200 рубли. Аз лично печеля по цент на пост. Това е една рубла по официален курс за днес и 3 на реалния черен пазар в русия. Имаш ли още въпроси?

Изглежда Джоджо е доброволец, идва му отръки и безплатно пише тъпотиите си.

Те руснаците си отгладуваха американското десетилетие... и докато помнят "ножки Буша" такива като теб само ще подсмърчат отстрани и ще чакат Русия да фалира.

Как смееш? Аз съм русофил. Обичам Сталин! Той лично много трудно е преживял смъртта на около 35млн. руснаци, т.е. всякакви в русия, от неговия подпис.

Утре сутрин шут и на Митрафонова ... После демонтаж на безумната архитектура ... преди 3 март

А може ли шут в черния ти гъз

След толкова подритване на расиюшка , и България днеска изрита руското прокси Янев . Да . Това беше един добър ден за Европейска България .

Германците няма да получат газ и това е наказание срещу Русия... някой съвсем се е объркал в познанията си по икономика.

Ще получат. Но ще е както досега - през Украйна. Отделно могат да си получават и откъдето другаде искат. Все едно бензиностанцията (с ракети) да ме задължава да пълня бензин само от първа колонка. От втора и трета не може ли? По-добре да отида до другата бензинджийница, пак ако ще и там да е с 2-3 с'тинки по-скъпо.

Шило

Я, кажи сега, ог къде ще мине това "от където си искат"? И колко?

Пълни от където искаш, те само цените вдигат.

Смях, смяяях...

На вниманието на русоробите-мнението на Премиер министъра на Република България"бензиностанция с ракети".

Още ли не е подал оставка? Другия месец като излязат масово хората на улицата заради непосилно високата инфлация у нас, поради същата тази бензиностанция, ще видим какво ще каже тогава.

Тъй, зададох два въпроса, на които ще дам отговори: Само по отношение на газа, ЕС получава 40% от количеството, което използва. За три дни, цената на газа на борсата скочи от 900 на 1500 евро за 1000 куб.метра и няма изгледи да намалее. Хранилищата на страните в ЕС са пълни около 10%Необходимо е руснаците да спрат газопроводите за "профилактика" само за две седмици. По средата на втората, "партньорите" ни от ЕС ще стържат дъната на хранилищата си. И, още нещо- Русия не изнася само за ЕС. От 2014 год, приоритетите му са Азия за газа, както и Африка за храни. Няма да говоря за титана, за алуминия, за петрола.

Говори в рубли! Гадните краварски долари и фенски евро...те са за слабите нации

Шило

Казвам го, за да го разберете центаджийте. А, още нещо- сега ще трябва да се плаща през други системи, т.е. купувачите ще трябва да плащат на още една система, освен СУИФТ.

Да видим, коя друга система ще се ползва, м? Идеи?

Шило

"МИР", например! Който е на зор, няма и избор.

За да започне Путин офанзивата, не разчита на моментно производство на техника и консумативи, има ги налични. Така че със сигурност е преценил, че не може да разчита на спрените пари. Освен ако не мислиш, че е станал една сутрин и си е казал - "Я да взема да нападна Украйна, с парите от продажбите ще започна да произвеждам патрони"...

в ТАСС пише вчера 27-33%... браво бе лъжльо :))) много бързо ги свършиха... 40% :))) верно ли толкова? Те тотално го спират след 2 седмици. Ама не от руска страна. Тъпичко си гагаузче. Да занесеш цветя на паметника на Генерал Колев, че сега щеше да ядеш мамалига в региона в който живееш... знаем те кой си добричлийче.

Шило

ТАСС едва ли са писали, ако трябва да съм коректен изцяло- 38%

точно че ТАСС са писали. И то вчера. ама някой не чете... някой просто реве... ех теленце гагаузко.

Шило

Е, точно пък ТАСС- не са. Колкото и да се напъваш, не вървиш.

е точно ТАСС.. точно така. Баш ТАСС.

Шило

Да те питам, освен тази агенция, за други знаеш ли? Щото, за разлика от теб, чета. Доста. ТАСС е само една от агенциите. Така че, наистина не се напъвай, че ще напълниш гащите.

страничка искаш ли теленце? а мило тъпо гагаузко? tass.ru/ekonomika/13895473

цитатче искаш ли теленце тъпо? При этом, по оценке компании, общий уровень заполненности ПХГ Европы - 29,5%. В частности, подземные хранилища газа в Германии опустошены уже на 70,6%, а Франции - на 77,1%." оценке компании оценке компании оценке компании оценке компании - нали знаеш коя е компанията и чии са данните? заполненности ПХГ Европы - 29,5%. заполненности ПХГ Европы - 29,5%. заполненности ПХГ Европы - 29,5%. заполненности ПХГ Европы - 29,5%. ермании опустошены уже на 70,6%, а Франции - на 77,1% ермании опустошены уже на 70,6%, а Франции - на 77,1% ермании опустошены уже на 70,6%, а Франции - на 77,1% ермании опустошены уже на 70,6%, а Франции - на 77,1% та 10% ли каза теле тъпо гагаузко?

как е теленце? Нещо на дълбоко го пое... работи ли ИП сменячката ? :)))) смешник.

Шило

Учи руски, че сам не знаеш, как сам си го набута.

аз го знам тъпо гагаузче, ти не го знаеш явно. де са ти 10%... ясно си пише че имат 30%. Смешкоооооооо.... тъпо теле ще си умреш бе. и това според тях... истината знаем къде е.

Стига с тази газ. и 3000 да стане европейците ще могат да я плащат но руснаците ще страдат, защото и тоалетната хартия ще им е скъпа!

Шило

Хубаво, ама да платиш нещо, трябва да го получиш от някъде, нали?

Ти сериозно ли? Вдигни тройно цената и гледай колко глави ще паднат по върховете. Това не е България, там хората имат общества...

Е, като могат... що реват, от сума ти и време, че никой не им прави подаръци под формата на газови доставки?!

Е, това обяснява защо германският министър на икномиката скочи да брани Северен поток 1, който в момента работи със 100% руска газ, а това е нагло нарушение от немска страна на Третия Европакет;)

100% руска газ, но запълнен на 22% от капацитета... т.е. едва % от газта влизаща в Германия.

Цитат от вчерашна статия в Дира: ""Е.ОН", която притежава дял от 15,5 на сто в "Северен поток-1" обяви, че проектът е напълно различен от текущите дискусии за "Северен поток-2". "Северен поток-1" е тръбопровод, който има разрешително и е напълно работещ, каза говорител на компанията пред изданието, допълвайки, че пропусквателната му способност е била използвана на 100 процента през последните две години."

Русия все още не е почнала да замразява активи, обаче може и да почне да го прави. Може също и да почне да иска рубли за газта, горивата и останалите ресурси, които т.нар. западен Свят използва. Тогава ще стане интересно. Още не е чак толкова интересно.

Доларът е вече 400 рубли на черния пазар. Държат се, защото вчера се хванах на бас на едно черно Джони, че ще е 500.

Пита ме след година. Ако джуджето е още жив може и да нямат стойност. Ако е 10000000руб. за долар спрямо днес няма стойност.

Шило ли си троло ли си ходи да си вземеш малко рубли от саита на тавекс. На промоция са днес..... 100000рубли за 0лв. Оп и 200000000000000рубли пак са 0лв. Нещо рублите вече на вървят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Недей толкова пряко, ще го засегнеш. Кажи: според мен, не съм сигурен, но смятам че...пих, че може би и т.н. рублата е ударила дъното. Но това ще е лъжа. Колко ли ще е след година???

Под всяка статия има данни за курса на рублата час по час. Затова чета козяшките коментари с огромен интерес, няма нужда да ходя да се ровя из сайтовете на борсите. Обаче, защо никой не ни информира какво става с украинската гривна? Тя се вдига и вече е 2 долара за 1 гривна ли????

Тази страна е нападната бе нещастник. Путлер я срина. Как ще сравняваш разрушена страна с такава която няма военни действия. И само да си знаеш.... Когато и да свърши това, ще помогнат Украйна да стане една хубава страна, докато кочината ще е кочина много дълго.

Прощай, немытая Россия, Страна рабов, страна господ, И вы, мундиры голубые, И ты, им преданный народ.

49% от СП2 е налят с пари на Европа. Руснаците го избиха с новите цени на газа още преди да почнат Зеленски. Според вас кой е валат...?

Що оценяваш инезависимостта си с доставки на газ или по-евтини сметки. Значи си прав.

Защото за да съществуваш ще трбябва с нещо да се храниш, с нещо да се отопляваш, с нещо да се придвижваш до работното си място - все едни такива прозаични неща от живота А след това ще можеш да си надграждаш идеалите, включително за независимост За да си независим, би трябвало да намериш поне два източника и да можеш да балансираш между тях Успех!

Явно трябва да се учи финансова грамотност. от кога да загубиш 10 милиарарда долара е добре, независимо от къде са дошли????????

Не е въпроса САМО на икономика а и на независимост. Аз предпочитам да плащам малко по-скъпо и да съм независим от руснаците.

Скоро в еврогейска европа ще има и длуги фалити.

на руски компании. А единствения еврей е Шаломов и Милер... дето са шефовете на таз компания смешко.

Този путлер ако спре и газта, руските пиянки са станали канибали до седмица.

Шило

Трудна работа. Щото сега се строи "Силата на Сибир" 2, който е с дебит, колкото СП 2.

той го строи от 5 години. А 1 не е запълнен на 20 %... нещо пемфроста изигра лоша шега....

Има обаче един мъничък проблем - "Денег нет." И още един - тръбата завършва в една точка и една държава. Каквото цена каже чичо Си, такава и ще бъде. 30% по-ниска от пазарната... примерно, щото чичи Си няма и никога не е имал намерение да прави чичо Пу богат. Напротив. И той си иска Приморския край и по-голямата част от Сибир. Освен това Китай е на 5000 години, Русия на 300, а САЩ на 200 така, че...

Дреме и на Русия…Те подписаха сделка за години напред с Китай да им купува горивата. Ние да му мислим, щото нашата енергия ще скочи сега, от там и храните и всичко, а заплатите все същите….

Тея с минусите първо да се замислят как ще си изхранваме семействата и родителите, че страшни времена идват!

Те тези с минусите не виждат по-далеч от носа си, щом днес има какво да ядат, значи майната им на рашите... Ефектът на пеперудата ще ни удари със страшна сила, да видим тогава кой ще им е виновен...

goose

Само дето Китай от вчера не купува петрол и газ от Русиуя, щото не е ясно кой кога и как ще ги плаща :) Официално изявление от тях.

Китайчугите ще си построят азиатски поток 1,2,3,4 за 1 месец! Само трябва да им каже коминтерна да действат и седи гледай мача!

Америка победи отново Германия. Сега Германия е зависима от скъпата американска газ и съществуването й зависи от подчинение на САЩ.

Цяла Европа е сега напълно зависима от американците.

Ще познаеш ли американската газ откъде ще дойде? ;)

Милите те... в Швейцария. Сега като наизкачат едни инвеститори.. Путин, къде са наркоманите? Кремъл? Лондонград? ЗАЩО БОМБИШ БЕ ТЪПАНАР? СПРИ СЕ! ВЕДНАГА, ИдиоТ!

Счильо, кажи нещо за "великата" ви русия, че много ме кефиш.

Кво да ти кажа...ЕС и САЩ си изгърмяха "патроните". Шоуто тепърва започва.

Ти си най-великия от всички руски роби. Намбар уан. Медал старая планьина за теб.

Имаш предвид ядрения арсенал на Русия ли? Това е последния коз на Путин, а последния коз се използва, когато нещата не вървят добре. Не случайно се говори, че Путин губи войната икономически и стратегически, независимо от дребните победи.

goose

Така е, сега ще видят какво значи опашки по банкоматите и заплата от 3 долара :)

Русия успя за няколко дена да направи немислимото -да изтрие комлекса за вина пред света на германците. Сега вече няма да се свивате. Силна и мощна въоръжена до зъби армия. Край на глупостите на зеленните ( руските проксита) и връщане към ядрената енергия. Никаква зависимост от Русия. Е малко юе бъде трудни в началото но свободат е по важна.

началото, колко години ще е? 10? 20?

А за да има ядрена енергия уранът в двора си ли ще го копаеш? Или от Козяк не са те информирали, че и уранът идва от Русия. Не са ти казали, че не всеки атом има ядрено превръщане и става за ядрената енергия.

Украйна разби мита за руската армия. Германия да си прави Мерцедес и Адидас. Това е по-силното оръжие. Иначе вестниците са на валенки, даже и галоши не произвеждат.

Даже не вдяваш колко се напъват руснаците. Да ти подшушна - хич. Целта им не е да смажат Украйна. Ако гледаш сателитни снимки, ще видиш, че цялата им наземна техника се движи по шосетата - това би трябвало да ти подскаже колко искат да рушат...

Мерцедес се прави и в Русия ливадо,а Адидас предимно във Виетнам и Китай! Та не е лошо малко да се поограмотиш преди да ръсиш мозък...Друг въпрос е,че прехваления Боинг вече изпище,че отива към закриване без доставки на титан от Русия за двигатели...Нещо по въпроса отворко?

Шило

Може ли още един въпрос, който вълнува един прЕател?На колко процента са запълнени хранилищата у Европата??

Нашите са пълни - имаме цееели 20%! КСНС са блестящи, толкова правилни решения взеха...

Има един документален филм за С.Корея на руснака Лядов , там има един момент в който говори с корейци които вярват че още има държави / които са комунистически / Чехословакия , Югославия , ГДР . Нашите комуноиди са още по зле , даже виждайки потъването на Раша продължават да си повтарят че Русия процъфтява и благоденства . Пълна шизофрения .

Заредих го филма. Тенк ю и спасиба! Ще го гледам с интерес. Русия не е нерешим проблем. По-трудно е путинофилите извън москалия да бъдат укротени. Това е наша задача!

Невъзможна ви е задачата.

в петък Руската федерация ще се разпадне...

Ще ти напомним в петък.

Русия до месец е банкрут. Жужето е обесен от своите олигарси и руснака яде трева, а рускинята пуска пълна програма за 1 евро.

цял месец какво ще ядат? до седмица са тотал щета и туристите в Украйна ще махат на автостоп

Е и какво е станало?И по богати фирми от потока са фалирали.Лошото става когато държава фалира и вече се виждат 2-3 готови да потънат за 10-30 години.Борчовете трябва да се плащат нали?

когато една держава като русия или беларус фалира, плаща в роби

Само да питам, днес какви бяха котировките на борсата на цената на газа?

Явно не знаеш колко метан потребява Р.България.Под 12% е енергийната консумация на метан у нас.Само някои локални и домашни системи не могат на мазут.

Шило

А на теб не ти ли минвава през ума, че яко си вързан с редица страни от ЕС, на които път газа от Русия им е около 40%?

goose

А колко е рублата днес? :)

С един удар два тлъсти заека - Русия и Европа. Досега опъваха нервите на руснаците , сега почват на европейците.

Шило

По-скоро само на европата. Няма как да спреш нещо, което не работи и без това.Ама за три-четири дни, "храбрият" европеец получава газ със скок от 600 евро.

600 евро досега. Санкциите са от няколко дни. Другата седмица колко ще станат тези 600 евро? Германците (обикновени и предприемачи) как ще реагират? И да не е само газа, Русия и Украйна изнасят и други продукти, които рязко ще заизчезнат... То това не е към теб, ти си наясно, то е към тези, които не искат да се замислят, че колкото и да е говняна Рашата, има козове.

е в летално състяние

Шило

Сериозно?

Не е сериозно , критично е ! Банкрот му викат !

Русия бе върната в 19 век .

Палячо,утре като осъмнеш с газ 2000 евро за кубичен метър и бензин за 8-10лв за литър,да знаеш,че си отишъл в 23 век благодарение на говедарите и еврогейците....

Да ама ще си я платиш, а те няма да могат да се сдобият с елементарни неща!