САЩ слагат кръст на данъчната революция, в ЕС са бесни

Отделни страни в Европейския съюз въведоха дигиталния данък, независимо че в глобален план ремонтът на данъчната система не е приет, в Европейския съюз като цяло също не

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данъци и мита за всичко американско.

Тези от ЕС няма да си напълнят гушите никога! Толкова алчни са, че просто не знаят на кой свят живеят! Искат да облагат дигитални услуги в държавата на потребителя, т.е да облагат собствените си граждани, ей, няма такива изроди като европейския елит никъде другаде по света! Нас ни управляват директно от ада, вероятно самият дявол им е началник! Американците може също да са идиоти в много отношения, но уважават гражданите и фирмите си и не водят такава кървава данъчна политика, като в ЕС. Тези от стария континент не могат нищо друго така добре, както да дерат, крадат и убиват! И по-голямата част от ноухау-а на европейците е или от лошите им евреи, които ограбиха и избиха, или откраднат я от китайци, я от индийци, араби турци и всякакви, европейците могат най-добре да крадат, лъжат и обвиняват жертвите си в своите собствени престъпления! Срамувам се, че принадлежа към тази култура!

И за какво си говорихме вчера?? Това,че ми пишете минуси...хич не ми дреме,възможно е и да ви плащат....А и щом това ви е " оргазмът на живота"... ...."...За много сериозен пробив в браузъра на Google Chrome, предаде Ройтерс. Специалистите по информационна сигурност от Awake Security разкриха, че повече от 70 добавки за програмата са давали информация за историята на браузването на ползващите ги, както и данни за вписване за достъп до бизнес инструменти и други ресурси..."....

"САЩ хвърлиха в смут плановете за нова глобална данъчна рамка за технологичните компании, след като обявиха, че прекъсват преговорите с европейските страни - и същевременно ги предупредиха за ответни мерки, ако продължат напред и въведат собствени си данъци." САЩ са уникални! Никой няма право да прави нещо сам, без тяхната благословия. Започват вече да изглеждат и да се държат като мафиоти.

Точно това е демокрация. Да не допуснеш корумпетата от ЕС да ти точат фирмите.

"САЩ слагат кръст на данъчната революция, в ЕС са бесни" Защо говориш в трето число бе Викторе? Ние не сме ли в ЕС бе Викторе? Или само "ТЕ" са в ЕС? Може в твоите мечти Викторе и в мечтите на останалите 38 русофилистици да сме в СССР или в eвразийския съюз, но огромна част от Българите СА В ЕС!

В къв ЕС си ве! Ти си в истински кучи гъз! Демек ЕС на английски! Ти може да си в кучи гъз, с останалите отрепки и толераски продажни боклуци, но нормалните българси сме си в майка България. И къде в новината четеш за Русия ве урунгел, че нещо никъде не пише за Русия, а само за ФАЩ и ЕС(Гъза).

Ми естественоЧ какво очакват еврогейците! Естествено че кравите от обора Америка няма да искат да облагат техните монополисти гигантите от дигиталния сектор като Гуглето, Амазона, и т.н! Става дума за милиарди долари! Обаче така не се правят приятели, особено с еврогейците след като са поели определени ангажимети! Сами си копаят гроба кравите ей!

Появи се и най-яркият идиот! Приключи темата с три реда!

изказа свойта словестна диария и то се за пореден път, козяацката подлога и туркестанска ибрикчийска пача.

Трай бе, шизофреник.

Амазон трябваше да отговаря пред френския съд за огромните си печалби във Франция специално и за това, как се облагодетелства от това, че главната му квартира не е във Франция...много компания ПЕЧЕЛЯТ, като си изнасят ...главата само, в държави, където облагането ги облагодетелства...

и колко французи си получават книгите...без такси...по Амазонъ...

всъщност те си плащат на Амазон - чрез интернета - а не на гишето, но си взимат книгите във Франция - пред вратата...

Американците се уплашиха от икономическата криза след двете пандемии- Корона и Флойд и взеха да не го дават толкова ларж за милиардите от дигиталните данъци, 30 % от които щедро бяха обещали да дадат на протектората си- ЕС, но сега и тях си ги искат. Исландия и Люксембург пък са предателите от четата, защото европейската регистрация на американските дигитални мастодонти е на тяхна територия и на практика щяха да загубят и те 30% от своето парче от баницата. Европейците като са толкова яки да вземат да направят европейски социални мрежи и платформи за електронна търговия и да спрат американските на европейска територия. Ама не им стиска. Затова ще се пооблизват, ще полаят малко като гладни псета пред месарница, после ще подвият опашлета и ще отидат пак на кофите за боклук да търсят някой вмирисан кокал.

Полша, с радост и парички на ръка.

доста силно заглавие , а всъщност кръчмарска история ? кой колко да даде за сметката

Според дежурният тролетариат тука Фейсбук и Туитър нищо не произвеждат. Ама на бас, че ако им предложат работа, ще се затичат на четири крака към нищо не произвеждащите фирми.

Елементарните хора бъркат това, че те не могат да дефинират продукта, с това че няма продукт, а и мразят да мислят... А през това време някакви милиарди хора ползват продукта...

Поредната лъжа...милиарди, ха-ха-ха Потребители на фейсбук са малко над 1 милиард.. Потребителите на туитър - 330 млн Повече хора по света НЕ ИЗПОЛЗВАТ фейсбук и туитър, и правят много добре... Единственото, което призвеждат са парникови газове заради електричеството, с което захранват сървърите си...

Ъ ъ ъ един милиард малко ли са хахахаахахахах а тия , които не използват , много вероятно не ползват и електричество изобщо

Автомобилите какво произвеждат, освен парникови газове? Няма как да кажеш ей така - ФБ нищо не доставя! Явно много хора го ползват и съответно получават някаква услуга! Опитай се да мислиш малко, преди да замърсяваш пространството с простотии.

ЕС да не отстъпва! Като не искат да преговарят - бой по главата с антимонополните закони и тези за защита на потребителите. Там има мнооого място за всякакви наказателни глоби и ще съжаляват, че не са се съгласили да преговарят.

И ко ще направят, Мария Галадриел ще ни спре Фейсбука като китайска комунистка ли?

Простичко е - няма да ти спират свещения Фейсбук, но могат да му налагат големи глоби непрекъснато. Причини за това ще се намерят колкото щеш. Като започнеш от цензурата и свършиш със защитата на личните данни.

Това никога не съм го разбирал напълно, при софтуера. Едно време беше с Интернет Експлорър в Уиндоуса! Ами като не го искаш, инсталираш си друг браузер БЕЗПЛАТНО! Каква злоупотреба с монополно положение?? Глобиха ги сума пари! Като не искаш ФБ - Туитер и т.н. А и никой не те кара да ползваш? Не те храни или нещо! И не плащаш нишо!

Не прехвърляй топката - не става въпрос само за социалните мрежи, а още по-малко за Прозорците. Говорим за доставяне на цифрови услуги, съдържание, реклами, сключен сделки, продажба на данни на трети лица (партньори), облаци и т.н. За сравнение - никой не те кара да гледаш и рекламите по телевизиите. Но всички те плащат данъци върху печалбите от тях.

Но ако телевизията не е монополист, какво антимонополно законодателство? Ако имаш 10 телевизии, не можеш да ги наречеш монополисти. монополист е Лукойл, държавата им е дала данъчните складове, не плаща данъци, никой не ги гони! Седнали за ФБ да се кахарят... Какви загуби търпи потребителят?

Малко погрешно го разбираш. Не става въпрос за това каква част владее от пазара, а за това, че на своята платформа пречат на други да предлагат конкурентни услуги. Нещо като нашите вериги хипермаркети - понеже имат голям оборот изнудват производителите. Напр. някъде четох, че Гугъл правели мизерии за да се гледа добре само през Хром.

*Гугъл правели мизерии ЮТюб да се гледа добре само през Хром

Със сигурност не съм се задълбочавал в това, но ти със сигурност не знаеш, каква е дефиницията за монополист :) Защото тя е базирана точно на паразния дял....

А Окасио Кортез тая сладурана на , която акъла и е като на герберска калинка сега изригна, че Фейсбук закрилял "белите супермасисти " хахахахахахах

Тя всъщност е много по-незначителна фигура, отколкото медиите отразяват. Проблемът е, че и Тръмп не е много по-добре... Иначе, това за пропагандата против белите съм съгласен. Много е зле положението. Всичко лошо е дошло от белите! Все едно преди Европейците, навсякъде е било някакъв рай и хората са били супер добри. А то роби винаги е имало и де факто точно белите премахват робството.

Смешното е , че арабите са продали в пъти повече черни роби от белите .. А "демократите " си отгледаха цяла плеяда такива изкукали недоразуменя- тая , Рашида Талиб, Илахн Омар както и цялата концепция с "опресираните " чернии и световното зло наречено бял хетеро мъж

Малко не разабирам написаното във форума - проблема е, че правят пари в Европа като продават реклами, а не плащат данъци. На никой не му пука за ЦРУ, КГБ, ФБР и всякакви други съкращения - за пари иде реч

Тия там - гугъл, фейсбук, туитър, нищо не произвеждат освен социално напрежение и дават трибуна само на политкоректните откачалки.. ...без тях светът щеше да е по-спокойно място, с много по-малко раздори и противоречие, просто защото тъпаците и културните марксисти нямаше да имат трибуна.. ...трябва да ги спукат от данъци, печелят на наш гръб...

Но технологичните компании са най-големият двигател за САЩ! И направиха много повече от големите дрънканици на Тръмп! А и ФБ и Туиър реално много му помогнаха, като инструмент за полулярността му.

Ъъъъ все едно самона него са помогнали , помгнали са на всички , които са ги ползвали

Сигурно има причина да е по цял ден в Туитър и да плещи, като изперкал тинейджър! Въпросът е, че Туитър му свърши доста добра работа. Не че други не го ползват.

Явно той го позлва по-добре ;)

Тръмп ако се махне от туитър, туитър ще фалира...

интересно ми е, когато го нямаше Туитър /аз не го познавам/, как са общували...американските президенти с простолюдието наречено народ, публика...?

Нека да са бесни в ЕС, да уволняват една трета от чиновникотета и да го пращат да работи за дигиталните гиганти. Стига са яли на данъчната софра, да отиват да произвеждат блага!

Е фейсбук какви точно блага произвеждат?

Ами пресата на Гутенберг какви точно блага е произвела?

Жива да не бях! Докарахме го до сравнение на Гутенберг с люпилника на идиократи Фейсбук...

..... гугъл, туитър, фейсбук и другите подобни ебават непрекъснато и по много Тръмп, а неговата администрация ги защитава...

Това е точно така. Но трябва да се има предвид, че администрацията не е еквивалентна на Тръмп. В много случаи, Тръмп плямпа глупости, а администрацията си работи , както трябва. Сега Болтън е пуснал книга, в която се описват простотиите на Тръмп. Мислел, че Финландия е част от Русия и всякакви глупости. Помпейо му се подигравал.

Финландия е била част от Русия до 1917г., когато Ленин с указ признава суверенитета им.

Или Тръмп има информация, която ние още не знаем...

Тръмп от ден първи в Бялата колиба се обяви против дълбоката държава, която се подхранва от непосилни данъци за производителите на блага. Като не щеш да ползваш дигитални продукти, живей си в каменната ера!

ми туитър и фейсбук са в основата на дълбоката държава, бе, хич не си наясно...

Туитър е, но за Фейсбук може да поспорим. Досега не са сложили никаква цензура на Тръмп.

Кво друго може да се очаква от дебилл като Тръмпи! Тоя управлява САЩ като селска сергия! В сериозния бизнес трябва да си държиш на думата, а тоя паляк се отмята, когато му дойде цикъла! Истински срам за Републиканците е тоя оранжев клоун!

От какво точно се отметна Тръмпета? Обеща да намалява данъци, а не да ги вдига.

Ще плащат- как да не плащат. Ти с 1 обект от 2Х2 те скъсват от разрешения,такси,данъци,патенти,он-лайн касови апарати...А те не..Защото са свързани с ЦРУ ( говоря за тези,понеже статията е за тях). Значи, умните държави ще си вземат данъците,а нашите " герои" се правят на заспали и се дупят. Защото са двойни,тройни агенти. 1 време US делегация отишла в Турция,да иска въздушното пространство за втората война срещу Ирак. Турците им рекли- Добре де,ама това не е операция на НАТО...." Но проблем,бат" ви струва 6 милиарда. Е не е ли много...стигнали до 4 милиарда ' специална отстъпка"...Рекли делегацията-ще се върнем да помислим...и дойдоха при Агент Гоце и Агент Толуп( Да сте чули някога двамата да се карат,както с други).... " Ще ви върнем тези 2 милиарда,които Садам ви дължи"...И..." Ето ви Бургас,ето ви полигоните,ето ви летищата,пращаме и ние войска,плащаме и ние...Дупен зи хайген...А после "...Сори,опростете тези 2 милиарда" за възстановяването на Ирак"...И как се " възстанови..." болен здрав носи"-" Куче влачи-дира нема".... Друго нещо- 1 Американски математик беше изчислил преди 2-3 години,че всяка от големите 5-6 " социални медии" дължи на всеки " участник" - продавач на данни по 500- 600 USD годишно.. Някои умни държави може и да си вземат тяхното...но аре вземете си вие вашето....

Ако ФБ е на ЦРУ, защо допуснаха толкова намеса на КГБ при изборите за президент?? Плюс това, поинтересувай се, кой руснак е инвестирал във ФБ. Плямпала, сър...

Защото краварите са некадърници бе, педал! Ясно? Краварите само циврят кой откъде ги бил хакнал, то не бяха фейсбуци, ДжиПиЕси, избори, лични данни в Яху и Мариот!

Изнервено ли си нещо??

Ако дефинираш всеки, който ти рита задника, като тъп педал за теб света е изпълнен с тъпи педали, нормално е да си изнервен...

Кakъв задник, какво ритане те гонят бе, педал! На тъпите педалчета като теб само задници са ви в главата! Отде ви изравят бе!

Абе пич, чети за кой е статията,и тогава коментирай. Аз съм уточнил- много млад си,но явно недовиждаш. Когато дойде друга статия за Яндекс,за Газпром-или за Хуй-Ай-Уей...тогава ще коментираме другите теми...

Май си приел много сериозно самовнушението, че си нещо.

Стига ми да не съм тъп педал, който задава малоумни въпроси защо краварите били допуснали намеса на НЕСЪЩЕСТВУВАЩОТО ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ КГБ.

Точно така, след като ФБ е на ЦРУ, защо допусна намесата на КГБ, които в момента управляват Кремъл! И! Отдавна сме ви разбрали! Тези, които най-много пискат срещу педалите, са педали, които се опитват да се скрият!

Е няма такъв тъп педал като теб просто. Отде ви изравят бе.

Малиии, след ка Мюлер изхарчи 60 000 000 долара, а ФБ дори си измисляше доказателства, стигнаха до извода че руснаците са пуснали реклами във ФБ за 4 800 долара. Или руснаците са изключително ефективни или яко лъжеш, като всички онези които почнаха да си признават че са си измукали от пръстите руската връзка.

Обаче CSS е ЕЗИК нали ? Щото ти се дърлеше, че не било ЕЗИК, пък сега се оказа, че е език, мммммм???? Node.js, накратко JS няма нищо общо с Javascript, съответно и променливите се дефинират съобразно съответния ЕЗИК, за което ти също твърдеше, че не са езици !

От притеснения обърка поста :) :) :) Спорът беше дали е ПРОГРАМЕН език, нагъл! nodejs е JAVASCRIPT за сървър! Малоумен мишок!

Не, спора беше дали CSS е език, което аз многократно съм написал на инглиш и български, а ти ми твърдиш, че не било ПРОГРАМЕН език, което не е въпроса който се дискутира. Я се скрий бе, малоумник, ти като не можеш да програмираш, не значи, че млади и умни хора тук не знаят. Русия си има в контакте, Китай си има своя софтуери, кво ще ми разправяш, че фацебука бил незаменим ?!!

Айде пак дънъци - нема да работим, само данъци ще събираме и разпределяме ... накрая като не остани индустрия, кой ще работи, че да плаща данъци?

Европейските политици най-обичат данъци да налагат. Нали трябва да има кинти за усвояване по малоумните евро проекти. Усвояването на обществени средства е масов спорт за европейските бюрократи. Ако могат и на въздуха, който дишаме ще наложат данък.

tonk11

Ти въобще разбра ли за какво става въпрос?

за разлика от тебе. ЕС е затънал до ушите в корупция. Данъците не са само за дигиталните компании.Всеки, който работи и създава в Европа е подложен на данъчен тероризъм, за да може да се хрантутят гостите на Меркел и Макрон и да има за крадене от корумпираната европейска бюрокрация.

ебе Европа в гъза. Свиквайте и се нагъзвайте.

Той Тръмп така спечели изборите - Европа е.. САЩ! Се тая...

Данъците одавна се превърнаха във финансов инструмент за богатеене на частно- политически и административни шайки в държавите от ЕС. Не се използват като социално приемливо за обществото преразпределение на финансовия ресурс, какъвто е смисълът им по начало.

Ами просто САЩ пак бяха по-умни, да не облагат с мнного данъци бизнеса около компютрите и спечелиха МНОГО от това. Европа все гледа да слага данъци и после некадърниците из министерствата да ги разпределят. Видя се, кой е бил прав. Ся, говорете, каквото искате, фактите са си факти.

Много е просто, пълен бан на гугъл фацебука и т.н, като в Китай и създаването на европейски аналози. Тва са просто сайтове бе, Европа ще ги направи за нула време !

За глупаците винаги всичко е било просто...

лелее къв си прост, сайта е малко джаваскрипт, php, HTML, CSS, mySQL и всеки студент може да ти направи фацебука !!

Оле мале всеки студен можел да направи фейсбук ... затова в България сме последни по ИТ и иновиации. Като е толкова лесно предлагам да седнеш да го напишеш за ден два ей така докато си почиваш.

Никой студент сам не може да направи Фейсбук, в сегашното му състояние! И може и ФБ в началото да е започнахт на PHP, но сега от доста време не е точно PHP! Плюс това, бекенда и админа е на С++. Това са глупости на хора, които нищо не разбират! Ако е толкова лесно, защо не могат да го направят? Не е направено, без да има забрана! Много лесно е това със забраните! Решения на простаци!

Не се прави от други, защото правителството налива милиарди във фацебука, за да краде данните на хората по цял свят !!! Същевременно подлага на сериозен натиск конкурентите. Обаче да ми разправяте глупости, че кода на фацебука бил уникален, ТВА Е ВЪРХОВНА ГЛУПОСТ !!! Кво има фацебука, което другите сайтове не предлагат ?? Нищо !! Даже е много по бавен ! И имало код на С++, ами има що да няма ????? Има толкова програмни езици които могат да се ползват, аз съм дал само най популярните !!

И освен това, ти четеш ли какво съм написал ???? Написал съм ЕВРОПА, не само БЪлгария. В Европа има програмисти повече от световно ниво !!! Днешния интернет е измислен в Европа, не в щатите !!!

Ти си дал мнение на глупак. От това, което си изброил, нито едно не се води стиктно програмен език. JS и PHP са езици за скриптиране, а другите изобщо нищо общо нямат. MySql било език за програмиране?! Или CSS?! Абе просто... забранете всичко!

Ти наистина си бил страшно тъп !!! Всеки от изброените ЕЗИЦИ, има своето специфично приложение в изграждането на сайта !! Ако ти си нямаш ПОНЯТИЕ кой ЕЗИК какво изпълнява, има студенти, които са много запознати с тези и други програмни ЕЗИЦИ ! Ясен ли съм ???? И НЕ е JS, a JAVASCRIPT, който няма нищо общо с JS !!! Програмирането ти е пълна мъгла, не ставаш !!!

CSS е език за програмиране? JS не е JavaScript? Пумпал малоумен, вземи се скрий някъде!

ЧЕТИ : CSS is a language that describes the style of an HTML document. JS е различен език от Javascript !! Прочете ли го, или не разбираш инглиш, мммммм? 4-ти клас имаш ли завършен ?

Не е лошо, че си започнал да четеш, ама трябваше да започнеш, преди да запчнеш да ръсиш глупости и да изпадаш в хистерия :) :) :) CSS не е програмен език! JS е абревиатура на JavaScript! Не се преструвай, че разбираш, за какво става въпрос!

Айде бе, ти ще кажеш. За всеки който може да борави поне малко с компютър, може да прочете, че JS и Javascript са два съвсем различни езика, които за тебе разбира се са еднакви, щото си т-п г-л-ш. CSS си е език, и ако вкараш написаното на инглиш в гугул веднага ще ти изкочат източниците, в които си пише ясно, че CSS си е програмен език. Можеш ли да направиш това, което всеки второкласник прави съвсем свободно, или ти е проблем, щото не знаеш къде са буквите на клавиатурата ?

Аре ловим бас за хилядарка, за JS, Javascript и CSS. Навитак ли си ?

ХАХАХА Ти си бил дори по-глупав, отколкото ми се струваше в началото! Вземи прочети нещо по въпроса и не се излагай. CSS било програмен език :) :) :) Тъпотията на тъпаците, истинските, не е възможно да бъде победена! Как се денинира променлива в JS и как в JavaScript??

CSS is a language that describes the style of an HTML document. CSS describes how HTML elements should be displayed. This tutorial will teach you CSS from basic to advanced. CSS (Cascading Style Sheets) е език за описание на стилове (език за стилови листове, style sheet language) – използва се основно за описване на представянето на документ, написан на език за маркиране. Най-често се използва заедно с HTML, но може да се приложи върху произволен XML документ. Официално спецификацията на CSS се поддържа от W3C.

денинира ????? Квой тва бе, да денинираш ???

CSS не е ПРОГРАМЕН език, к'во се правиш на неразбрал?? Каква е разликата при дефинирането на променлива при JS и JavaScript?? Що не отговаряш, а копи-пейст?? Егати наглите идиоти са се навъдили!

Значи CSS си е език, а ти спореше, че не било език, мммммм ? Що така ?

ей, дръпнахте му цяла лекция... ^^^ не виждаш ли, че хи хи СЕ ЗАЯЖДА ...иска просто да си чеше неговия език...а ти говори за програмиран такъв...всъщност се надява неговия да е ...такъв...хаха

а нашият дигитален койот Габриел,какво предлага

САЩ не дават техните онлайн гиганти да бъдат облагани с данъци извън САЩ...? Който поиска данък върху печалбата на САЩ фирмите...извън САЩ...Санкции ! Същото е с Русия и Китай в момента . САЩ са умираща империя по всички исторически стандарти.

Вярно, вярно, САЩ са загниващ капитализъм. Ама нали знаеш, като мушмули. Ако не щеш САЩ е много просто. Махаш всичко дето е на САЩ и използваш компютъра и телефона. Махаш Андроид, iOS na Apple, Windows, Google, Bing, WhatsApp, Skype, YouTube, и Internet. И си работиш с компютъра и телефона както искаш. Защо мислиш че трябва да може да използваш техните работи и да им искаш данъци за това? Ако не щеш -- направи си сам. Все едно да влезе някой на гости в къщата ти и да ти иска да му плащаш.

Идват избори, вожда трябва да си осигури финансиране на кампанията.

А ние защо не въведем?

И да таксуваме нашите евро-атлантически паши??? ааам извинявам се, нашите партньори!!!

САЩ не разрешават на ГЕРБ ,затова.

Евразия ши потопи ФАЩ. Наркоманцити усещат края. Вижти ги кви са!! Слон на глинени крака!! 50 мильона гладни! Разбиват са магазини от глад. Вий Ко си купейти наркоманско от магазина??? Нищо! Тия нищо не произвеждат, затуй от кашлицата те пострадаха най много.

"Отделни страни в Европейския съюз се заканиха да въведат дигиталния данък, независимо че глобален план ремонтът на данъчната система не е приет, в Европейския съюз като цяло също не" Ко каза, ко?!?!??!