САЩ ще предлагат втечнен газ на Балканския регион през Александруполис

Теменужка Петкова обясни, че посланиците на САЩ в България и Гърция са поздравили премиера Борисов, а договорът ще свали цените на синьото гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Енергийният министър бе категорична, че не се очакват санкции от американска страна за Балкански поток, тъй като проектът няма общо с Турски поток и Северен поток 2." айхахахахахахахах ахахахахха ахахахаххахахахаха Доообре, че няма та това си е южен поток само че платен с български пари, понеже руснаците бяха много бесни. Надявам се с т. нар. от диверсификация цената на газа за нас българите да поевтинее, както и държавата ни да печели. Дали ама надали - офшорните сметки трябва да се пълнят за 100 полоколения напред.

Така бленуваният пеоролопровод Бургас-Александрополис най-накрая ще стане, само където няма да е руски и ще е газопровод. Ако Путин направи цена по тръбата на кораби и да го продава в Америка ако иска.

Бизнеса ни ще е следния- вземаме руския газ и го препродаваме на българите

АBЕ НЯКОЙ КОИТО ПИ6ИЕ ЗНO Е ТОВА АЕ ЛИ КАК ВО Е ТОВА ЗАНИ6ТО НЕСТАВА ТОЗИ ГАЗ

"..Те нарекоха газопровода голям успех на Американската външна политика..." Е заради това е Всичко ...

значи да очакваме скоро голямо увеличение на газта и парното

Чрез диверсанти към диверсификация.,Да ядете на Радев уя!

Това руските слуги все за педалщини си мислите, няма ли необратни сред вас бе.

Айде, заработ си 50-те стинки надник за деня. Можеш да си лягаш, да топлиш леглото на Недялко висналия корем, или на пикливата ива. Зависи по какво си падаш повече - по мъжката любов, или по геронтофилията...Или и по двете :D

Не казваш няма ли необратни сред вас, пак само за нечии гениталии мислиш - това руските слуги до един ли сте все педали бе.

Виждам, че живо те интересува мъжката любов, щом за трети път задаваш все такива въпроси. Но за твое съжаление не мога да ти помогна, защото съм момиче. Но и да можех, едва ли щях да си легна с такъв промит селски цървул, който за 50 ст. на ден не спира да се излага под всяко мнение, извън начертаните насоки в защита на краварите и реднексовете. Кзах ти, мий си краката и си лягай. Колкото и да се напъваш, повече от 50 ст. никой няма да ти даде lol

Това е стар еврейски номер - нов търговец започва да предлага някаква стока уж много изгодно. Старите снабдители на същата стока постепенно се оттеглят. Когато един ден съвсем си заминат и спрат доставките, оня новия с уж изгодните условия и новата стока, удря брадвата до дръжката, понеже вече няма конкуренция и друга алтернатива. И става мяу, ама вече е късно. Защото старите търговци вече нямат интерес да продават на място, където се нарушават правилата чрез евтини трикове и откровени измами, а и новият играч вече се е окопал здраво, и е развил паяжината убиец, която бавно и неутолимо започва да смуче кръв, докато не убие, или поне зароби в дългове лековерния клиент (в случая боко шкафа срещу обещание за протекции, само че не е отчел една тънкост, наречена "руско ресто"...от която никой досега не се е спасил каквито и протекции да има, ама нали си е тъпа мутра, ще го разбере по трудния начин). Предстои интересна развръзка. За някои по-скоро тъжна, но за народа дай Боже - избавителна от 20-годишния вътрешен геноцид. Амин!

Да бе да. Ще се оттеглят руснаците щото са много далече и няма тръба която да води насам. Просто американците им слагат пореден прът в колелата и ги обезкръвяват по малко - защото могат. Пак ще продават газ в БГ но на цени по-близки до пазарните, тоя руски грабеж полека-лека ще бъде усмирен.

да ве вярвай си. американците ще карат газ с кораби от другия край на света, който после трябва да се преработва преди да ни го пуснат и ще е по-евтин от руския. който идва директно по тръбата? хаха ей наивни глупаци има колкото искаш

Ше сложат на баба си хурката. Стига смешки. Те ако можеха да бутнат руснаците, досега да са го направили. Дреме им на рашките за измислените санкции и напъни на американците като на сърдито дете пред витрина на сладкарница. Само ще се облизват, ще гледат жално, и ще тропат нервно с краче в локвата.

Руските подлоги газ пикаят, България ще внася американски газ, на цена по-ниска от руски и то уж намален. Изяще си мирозливите ватенки продажници.

Единицо, как газ от майната си ще е по евтин? Дай малко обяснения, иначе няма лошо - пазарна икономика.

Елементарно тъпако! В тръбата газа не тече сам, а се нагнетява от компресорни станции. Трябва да се избута газ милиони тонове. Отделно тръбите струват пари, както и подръжката им. Изчислено е че при транспорт над 1500 км транспорта на втечнен газ е по евтин и с увеличаване на разстоянието, тази разлика нараства. А руслямска държава ни кара газа от 5000 км А и формирането на цената зависи от много други разходи

Ех, къде е сега онова изсухлено комсомолче Плевню, който се биеше в гърдите как щял да намери и изкопае нефтени и газови кладенци в морската акватория на България. Чак и за износ щяхме да предлагаме, а тук щеше да стане по-евтина от водата. Още помним палячото със смешките

Ти питай Ал Бънди президента с мозъка на тракторист от ТКЗС, него питай. Да ти разкаже как ще прави България на съветска република.

Ти си го питай, мършляк. Пък след 2 години аз ще те питам що газта стана изведнъж на двойна цена. Умник изклатен.

Pussy, Ал Бънди могат да бъдат и Боко и Каскетко, а за Барни да не говорим.

Не виждам ръководителите на протеста да коментират тази новина.

И защо? Тя тая глупост не подлежи на коментар.

Г-жо Петкова , кога най-после ще обявите ''тайната'' , на цената на газа който САЩ ни предостави , от Русия ???

Ало Путкова, що не кажеш на каква цена?

По-ниска от тая на руските ти господари - давиш се от злоба зашото го знаеш и не, няма да ти мине.

Deep Pussy, а да видим!

Предварително ЛИ ще плащаме ПАК ?

От ЕДИН СЕ ОТЪРВЕШ , ЯХВА ТЕ ДРУГ !

Енергийният министър бе категорична, че не се очакват санкции от американска страна за Балкански поток, тъй като проектът няма общо с Турски поток и Северен поток 2. Сигурно газта за балкански поток идва от банкя не от Турската тръба. Ми може и така да е те Герберите са всемогъщи те слънце си имат та една газ няма да изкарат от Банкя.

И тая е не по-малко тъпа герберастка п*а????? на входа има 10 % свободни,а на изхода 22% който могат други да ползват. А как ще вкараш 10,а ще изкараш 22%. Това го могат само герберастите с държавните поръчки-вкарват 100,вадят 80?????

Стратегически е добре да имаме девирсификация, дори и чрез втечнен газ пак стратегически е добре да имаме втори вариант при преговорите. Но тези приказки за евтината Американска газ, по-полека. Трябва да купуваме минимални количества от тази газ, само да я държим като опция. САЩ все по-нахално започват да се държат и като нищо ще поискат да санкционират предприятия, които ползват руска газ. Трябва по-внимателно с тези големите страни (особено като са ръководени от неуравновесени психопати).

диверсификация*

Щом успяват да докарат газ чак от другата страна на планетата и да конкурират руските цени с които ни източват вече с десетилетия смятай какво източване пада. И те ще продават на печалба но в крйна сметка ще принудят с цените си руснаците да ни източват малко по-полека.

Абе путко, ти много сънуваш.

Това неуравновесение ще продължи само още 3 месеца.

Абе не е лошо да има различни стоки на пазара. Дано да стане това, да ни дават газ и от Русия и от САЩ. Току виж наистина цената му намалее.

прав си , ще почнат евтината Руска газ да ни я продават на цената на скъпата американска. То това е целта , да се прибира разликата от едни хора с дълбоки чекмеджета.

Нушка Атома, откак вари ракия в Казана Белене с атоми, почнала и от ГЪС да отбира... сигурно и тя като вожда - теоретично е спец по обратен реверс... ей сега ни се обърна икономиката на... 360 градуса

_stankow

Те американците ако само "предлагат" своя газ, добре, даже много добре. Ама като кажат, че задължително трябва да го купуваме, щото иначе, нали, ще дойдат комунистите, и каква ни е ползата от "диверсификацията" ? Ще стане както с оръжието - можете да купувате всяко, което е подходящо, но само ако е американско !

В последно време герберите като обявят, че цените ще падат, сметките ми литват нагоре.

Тя каза, че посланиците на САЩ в България и Гърция са поздравили лично премиера Бойко Борисов за стратегическото решение. От тия поздрави разбирам "Поздравления ,че защитихте американските интереси.Сега ние ще ви защитим гн Борисов"

Г-жо с влажен поглед знаете ли какво означава да притежавате 20% от нещо общо ? Няма да ви задавам допълнителни въпроси за цена на акциите и т.н.

Дотук добре - ще предлагат. Кому ще е полезно да купува, обаче ?

На продавача ?

"Те обявили проекта за успех и на американската външна регионална политика." Откога успехът на американската политика е и български успех? И защо като при случаят с американският реактор никой не говори за цени, а само за търговия и за характеристики. Да не би и газът да е двойно по-скъп от тръбния газ, както реакторът на Уестингхаус бе на цената на два руски? в такъв случай - да наистина това българско участие е успех само за американската политика. Е и някое шкафче най-много да се напълни отново.

Теменужке, пак пускаш парата у свирката – още не сме видели изгодно ли е това, от което се възтрогваш. То е вярно, че 2022 г. вече няма да си министър, но народа все още ще живее на тази територия и ще се наложи да плаща докарания от някъде втечнен газ. Доста налудничава работа според мене, но очевидно трябва да се угоди на някого – типично в Борисов стил.

WTF! Цената на краварския газ на каква цена ше влиза в този ""гигантски"" входен капацитет? Да не е идентично със сделката за ефките? К...ра в г.за до края , и ше имаш да чекаш рая.

Къде са 52 МИЛИОНА дадени на Доган "студен резерв" БЕЗ ДА Е ИМАЛ ГОТОВНОСТ ДА ГО ПРОИЗВЕДЕ?

защо руския газ поевтиня 2 пъти?

Принудени са и отново е най скъпият газ в Европа!

Бравос момчето! Просълзи ме! Тебе специално с 300!

Отнася се за ГЕРБ-евронадеждата

Предлагат или задължават?!

Руската газ е лоша, американската хубава! Това е цялата картинка! Тулупа е пародия на истински премиер! А кой ще плаща скъпата газ - българина! Той ще може, има пълни чекмеджета с евро и долари, а ние? Отвратителен слугинаж от тиквата! Това ще ни излезе през носа! А и защо да внасяме газ, нали щяхме да изнасяме от залежите Хан Аспарух! Отвратително гробарско управление, отвратителен слугинаж! ОСТАВКА!

Не днам дали американската е хубава, но ще ни излезе през носа за векове. Стига само с нея да захранят ТЕЦ Марица-Изток по конверсията за Зелената сделка.

Бойко Борисов е най-големият държавник в цялата история на България, с чиито заслуги е съизмерим единствено подвигът на Апостола на свободата Васил Левски! ГЕРБ означава благоденствие и просперитет за България!

_stankow

Ирония ? :)

А някой знае ли дали се водят преговори за доставната цена на газа от Щатите? Много ми е интересно като при тях в един момент беше с отрицателна (производителите плащаха, за да се отърват от него!) цена, на колко ще ни го доставят?!

Цената на втечнения газ е пазарна, можеш да купиш от където искаш.

Проссията не харесва това. На жуженцето му бият шамари отвсякъде.

истинската причина е предстоящият колпс и фалити в БГ енергртиката. Та да попитам Тенемужената, как така стана че ТЕЦ М-2 сами се отказаха да получават пари за студен резерв ? като принципал, Къде беше МИНИстерката на енергетиката да се намеси в полза на държавата и бществото а не в полза на един рафиниран мошеник?

какво е пипнато от Гербовите калинки и не е фалирало с крах? :) Енергетиката е само едно от нещата. Останалите се крепят с 30млрд натрупани заеми до момента.

Longines

като ще предлагат,да си пострият инфраструктурата!защо бедна България да дава милиарди,за да могат краварите да си продават стоката?Аз примерно,ако искам да продавам баничките,си строя баничарница,нали?

Ти и за баничар не ставаш с този акъл.