САЩ се отказаха да наказват "Северен поток 2"

Ако го направим, ще пострадат фирми на страни, наши партньори, заяви американският държавен секретар Блинкън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

увеличават санкциите за руските участници в строителството и доставчиците на газ и премахват санкциите за западните участници и препродавачи на газта - но кранчето е в Сибир и чукчата може да им го н@чука винаги

Тръмп, който сложи санкциите на СП-2 е агент на Путин, а Байдън, който вдига санкциите, е борец против "убиеца" путин...

Цялата работа е, че руснаците имат някакви мат'риали за синчето и така ги държат за едно нежно място. Ако ги пуснат да излязат наяве, в обора ще стане лошо и напечено и миризмата на гюбре ще е най-малкото.

За това ли се дрънкаха оръжия по границата на Украина

браво

ок, другари сменяме плочата. Махнете, "Тия мръсници си правят каквото си искат!" и сложете "Тия са ебати слабаците!" Важното е музиката да не спира... :)

американските ку...ви . Ай ся малко плюнка и руско - германски ..удар !

Кой те пита? Работи за американските интереси и недей много много да умуваш, защото мрънкането ти нищо не променя. Днес Байдън е господарят на света. Явно и Путин така иска. И даже си плаща за това, допускайки го в Източна Европа. Иначе, много ми е интересно, как е полезно за щатските интереси продаването на газ от Русия на Германия? Нали щеше да им продава бутилираната газ?

САЩ не могата да се противопоставят с нищо на Русия или Китай.Факт-нито военно , нито политически нито икономически могат на направят нещо.

А бе къде се скри тиквето с малкото меко кавалче?

Дира, я дайте сега как Русия ще строи 4 реактора в Китай. После дайте как Боковата тръба е резервирана за 10 г на 85%от Газпром. Все пак статията е за газ, нали мили ми еврейски подлоги.

Разбира се, че америслямците ще клекнат. Когато не става въпрос за някоя беззащитна държава, а за Русия, се случва "Всичката пара в свирката".

Абстлютно си прав! Затова и руснаците стават все по-силни от ден на ден от тия глупави санкции, нали? :)) Вече толкова са заякнали, че скалата не ги лови. И само заради приципа, тук-там приплкват да им махат санкциите. :))) п.п. Че и 12 плюса... Давай по естествена работа с проксито, хлапе. :))

Само от прът досущ като протежето им вБанкя

Да започва СП 3.....

Служебното правителство на построи тръбата до Варна,че да свалим цената на газта,като не плащаме излишно транзит през Турция,пък и после никой няма да се сърди на служебния кабинет,като това е в полза на всички българи.

Май Байдън- младши е настъпил мотиката някъде...

Schilo

Я, имало все пак в Европа политици с топки!

И тези в сутиен вършат добра работа!

Което да направи байпас на тръбата към Варна и да започне АЕЦ Белене,щото вече станахме за смях.,че ти ще строим,ту се отказваме и цяло едно поколение остаря докато чакаме умните си политици.

За какъв чеп ни е вече и на нас и на Газпром байпас на тръбата към Варна, като газта тече от Турция ? Паша дере във Варна е природен резерват и е единствената небетонирана от мутрите местност, а наоколо са вилни зони. Абсолютен ужас е там да се строят компресорни станции.

Смяна на тактиката? Ще поживеем, ще видим ...

SirBob

Налагането на санкции "щеше да засегне отношенията на САЩ с Германия, Европейския съюз и други европейски съюзници и партньори" - сетиха се тиквите, че то не става от пози;цията на силата, особено спрямо Русия и Германия. Сетиха се, че и Германия им се води съюзник нещо.

И сега за назидание ще насочат всичките санкции към руско-турско-сръбско-балканския поток. Патока ще затвори потока.

Да се отваря Белене и да се започва, щото и тая птичка ще литне от рамото. Борисов, който спря Южен Поток, Белене и Александрополис да се вкара в затвора освен за корупция и кражби, но и като национален предател.

Скапания ЕС ще ни компенсира ли за Ю Поток и Белене?!?

Не, няма! Ние знаем, че ЮП и Белене за вас бяха много важни и изгодни проекти, но вие сами не се разбрахте за тях. Половината от вас бяхте застанали с голи гърди на амбразурата да пазите България от тези проекти. Вие бяхте на кантар, ние само бяхме пеперудката, която кацна върху едното блюдо на везната. Половината от вас казваха "ще има средства за бизнес в България", другата половина казваха "ще защитаваме интересите на едно Посолство", то ще ни позлати". Твърде много сте онези, които чакат да бъдат позлатени, заради въртне на опашка! В Германия (освен няколко продажни политици, има ги и там) всички други разбират, че лишаването от руски газ, ще разори Дойчланд.

Очакван край на поредното безумие. Ние пак сме на страната на губещите. Браво баце, ще останеш в историята като премиер - българоубиец.

Той вече е в историята като с 11 г свободно падане по всички параграфи, първи места във всички отрицателни класации, пълен външнополитически погром и колониален статут! След 30 г младите българи ще се чудят как сме оцелели изобщо, наистина дано оцелеем първо демографски... Българоубиец е слаба дума....

SirBob

Точно казано.

Краварите разбраха, че срещу ръжен не се рита

Нашите медии не съобщават, но газовите хранилища в Европа са празни. Всичкия втечнен газ се кара в Азия, щото там икономиката е на 6 и газта е с по голям цена. Единственият източник на газ за Европа остана Русия, та и Европа усилено се диверсифицира с ударно увеличаване на доставките на руски газ. Известявам ви, че Русия спечели газовата война за Европа. Да им е честита на германците тръбата а ние българите останахме с турски... отзад.

Ами сега каква ще я къдрят укрите? Сигурно ще се разсърдят силно на близкия им Бай Данский. Горките, сигурно още не са наясно, че янките ВИНАГИ са си гледали интереса. Иначе как може да се обясни обрата в мераците им?

Немците неможаха да пречупят, но нас ни смачкаха! Нито Белене, нито Южен поток! Те затова немците са най - богатите, а ние сме дрипльовците на Европа!

Нека да си спомним Тиквата как угаждаше на американците: Правим всичко за САЩ, обяви Борисов пред американския бизнес 12.10.2015 14:16:10 "Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов. Затова вечно ще сме в калта

Само това изказване е достатъчно Тиквата да влезе в затвора за предаване на националната сигурност срещу лична изгода.

Победа за Германия/ЕС и разгром за украинските изнудвачи.

Ами тръбите са готови на 95%, остават още 3-4 месеца... Т. е. опитите да бъде спрян се провали ха. Те разчитаха най вече на това Швеция и Дания да забранят тръбите да минават през техните водни територии, но и те не клекнаха. Германия беше ясно, че няма да ги послуша, тръбата е от жизнено значение за нея.. Тъй че е време да дадат заден йод и да мъкнат по темата

То и за нас Южен поток и Белене бяха от жизнено важно значение, ама на кого му пука?

Щели да наказват Русия, ама не.

Аааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха ! Има една много МЪДРА Българска поговорка , която казва така : " Лисицата като не можела да стигне гроздете и викала КИСЕЛО " След като се пробваха да направят всичко възможно И НЕВЪЗМОЖНО за да провалят СП2 , в крайна сметка ЦЕЛИЯТ СВЯТ видя , че САЩ НЕ МОГАТ и няма как да спрат Руският проект ! И това разбира се , няма нищо общо с факта , че военните кораби на Американците изпълниха командата "Кръгом МАРШ" , дадена лично от Путин , малко преди да стигнат до босфора ... Ха сега ЧЕСТИТО на Украинците и най-вече на младата им демокрация !

Така е, когато твърдо си отстояваш интересите, нещата се получават. С мекушавите и корумпирани роднини политици, които вероятно биват държани изкъсо с компромати, нещата при нас няма как да се случват.

Глътка въздух за алкохолиците

Че пък британците какво общо имат със СП II, че ги намесваш?

Ха добър ден. Американците се усетиха,че не могат да доставят ресурс на издъхващата и все по скъпа европейска икономика и дадоха заден. Сега русофобите разбрахте ли защо е по добре нормални взаимоотношения с Русия.

СЕВЕРЕН ПОТОК- до Германия-може. Северен поток-2 -пак до Германия-може. Южен поток-до България-не може. Руска газ директно до Германия-може. Руска газ, директно до България-не може.-

издърпаха ни килимчето изпод краката, да си спомним Тиквата как угаждаше на американците: Правим всичко за САЩ, обяви Борисов пред американския бизнес 12.10.2015 14:16:10 "Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов.

Добре, че спечелиха Демократите, те са приятели на Европа

Америка няма приятели, Америка има интереси.

хаха кво стана? краварите разбраха, че вече никой не ги бръсне за нищо и нищо не могат да направят и затова - "е айде от нас да мине, няма санкции", хаха жалка история

Като гледам краварите се репчат само на Палестина. Дадоха заден в Сирия, в Севрна Корея,в Афганистан, в Турция а сега и СП2. Абе нещо много заден дават бре...

Значи ВВП им показа известното руско сексуално-географско направление и САЩ мирно и кротко поеха натам. Абе да го извадиш голям и мек си е кофти работа!

Добра новина. Още една добра новина - в новопостроения завод в САЩ докараха гуми за наште самальотчета. И ламарина. хе-хе

ама ние самалиотчета сьс завода ли купихме,

" Няма да наказват".....само как звучи. Носим Демокрация и Свобода с нас. Да се отнесем добре с туземното население

Това след разговорът, в който Байдън се "скара" на Путин ли се случва?

Клекнахте ли ? Най-после гринговците май ? разбраха , че тяхната НЯМА да стане ! Аман от ТЪПИ политически мотивирани решения . Оставете света да си се движи от обикновена алчност -тата както е от пантивека . Направили били изключение ? Сигурно ! Така и за накълцания журналист Кашоги от партньорите саудитци в тяхното посолство в Турция : “изключение” и за приятелите в Израел : “изключение” и т.н.т. Изключения :бол ! Принципи : няма ! Има САМО ИНТЕРЕСИ ! И да не ни говорят повече за техните възвишени хамерикански идеали . Не им вярвам !

Краварите да си седят в краварника да им се забрани да излизат.

Очаквайте утре Щерев, Майора, Киро, Павел и други от гей дружинката, на протест срещу СП2 пред градската баня в София. Ха ха ха

Адаша и майорка кибичат на пл.Македония с Амгълчо Джамказки.

Ми те се опитваха 3-4 години и като видяха,че кучетата си лаят,пък керванът върви,легнаха в калта !

Не са легнали. Пропагандната машина на Сорос си върви. В Германия Меркел беше принудена да се откаже от политиката. А ХДС за пръв път са по-назад, за сметка на Зелените които трупат преднина защото Сорпс им е ударил яко едно рамо.

Най ми е смешно как някой по загубени хорица в България в близката година си мислеха че правят революция. А всъщност просто Сорос беше решил да смени Бойко, БСП и цялата политическа класа защото бяхме непослушни. И за турски поток, и за АЕЦ Белене и за македонският въпрос. Да ви е честито новото управление на Чалгаджи, Галевата и Ристо Македонисто.

Няма си друга работа Сорос, с Бойко ще се занимава... От къде ви копаят не знам :D

Зоран е личен кадър на Сорос. Двамата не само се познават, но са лични приятели както самият Зоран е споменавал много пъти. Просто напиши в Гугъл "Сорос и Заев" за да водиш една от много снимки на които двамата са се прегърнали по приятелски. Те говорят достатъчно. А наивността си да си мислиш че Сорос няма влияние по македонският въпрос е просто трафична.

Gugnelid

С конкурс ги избират - ако са по-умни от Борисов, значи не стават. Затова и цедката е толкова тежка при тях!

Schilo

Били непослушни гейберите? Нима? Не знам дали има по-сругинажна политика към САЩ от тази на Тиквата. Плати рушвет на стойност над 2 млрд.лева, гонеше дипломати за щяло и нещяло...

Докато Бойко лятото на 2020г. се биеше в гърдите какви пари е договорил за България (всъщност увеличението от за предният период от 7 години по-малко от инфлацията), излезе на сайта на ЕС, че е договорено затваряне на АЕЦ Козлодуй, заедно с още 2 централи из Източна Европа, за които да получим компенсация от 50-60 милиона и други условия. Това с нов реактор за АЕЦ Козлодуй, може да бе само медийни изяви с цел одобрение.

Да бе, нали е Бойко страшен патриот, наследник на Ботев и Левски с кръв и пот проби на България топ задните места във всички класации. КОЛЕГА герб беше съсипал икономика до такава степен, че пари за България искарваха само с близане, слугинаж и историческо предателство към Русия.