Коментари - Само за седмица: Коронавирусът донесе загуби от 444 млрд. долара на най-богатите в света | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз спекулирах след спада в Сребро(златото е високо),заради среброто в торпеда и военна индустрия Нефт заради войните(Сирия,Турция,Иран...) и слабото Слънце Етериум заради големите и стабилни очаквания че хората напускат банковата система. Тюсен Круп ,предполагам германското правителство ще им даде поръчка за да ги спаси . Сиско системс ,заради желанието на САЩ да се откъснат от китайците .

При нас е перманентно...

А,че те не са били толкова богати!Ами то само Ахмет Доган,Иван Костов,Бойко Борисов,Царя Симеон,Нинова,Станишев,Цветан Цветанов,Сидеров,Симеонов,агент Гоце бившият Първанов,сега и Радев са много по богати от изброените американски бизнесмени!

Като се има в предвид, че 2/3 от Списъка 100 на Форбс са руски елементи.....дела плохие, товарищи. Нефть упал, китаяни не разширяют "Сила Сибири", чуть-чуть Ердоган перекроить "Турецкий поток". Путин дал без возврата в заем $0,5 млд. Сирии, $2,00 млд. Ирана, турки никогда не платят за С-400. Как же покупать яхты и недвижимостью на Западе, Товарищи?

щяха да са ги загубили ако са си продали акциите. Точно след месец ще си ги върнат обратно тези "Загуби"

На баба ви хвърчилото :D Най-богатите си държат позициите и не продават. Продават будалите и тези, на които парите им трябват да живеят. След 6-12 месеца най-богатите ще са си "върнали" тези пари и доста отгоре.

над "името" на този вирус... ами то в него е казано всичко, което се цели: коронавирус, т.е. вирус върху короната, т.е. капут на короната, т.е. капут "на върха" ... което се и случи! бернард барух: "" покажете ми графиката на Цената, и ще ви кажа какви са новините!""

Някой казват,че коронавирусът не бил толкова опасен,умирали главно стари хора със странични заболявания,както и медици,които са изложени постоянно на заразата. Аджеба,това не са ли хора,за тях не е ли опасен този вирус? Медиците и старите болни хора явно ги нямат за нищо?! Като цяло е много опасен вируса за нашите болни родители,които трябва да пазим,опасна е за медиците ни,за аптекарите ни... Не е шега работа тоя вирус,3% смъртност не са много,но не са и малко,въпреки,че основно възрастни болни загиват и медици,като те вдигат процента на смъртност,но все пак и те са хора и трябва да се борим да ги опазим!

Странно как не скачаха тези медии когато еболата се бе развихрила в Африка...при нея смъртността е над 60%...може би защото бе в Африка? От грип умират всяка година сигурно милион души .... да не говорим от туберкулоза... Здрав ли си и имаш ли здравословен начин на живот тоя вирус ще ти мине като настинка...какъвто си е....но ако си си съсипал здравето на младини жална ти майка...особено ако имаш заболяване и си на възраст...както показват и смъртните случаи...повечето са възрастни хора с влошено здраве...

Африка е доставчик на .... роби? А робство няма от 200г.

Имало и хубави новини...

Яка снимка, показва един много добър ден за борсите. В Япония ако нещо е положително се оцветява в червено, а ако е лошо в зелено. Точно обратното на нас. Дори в тази снимка ако се вгледа човек ще види, че зелените са минус, т.е. надолу.

Оправете си съседната рекламна статия с медицински неграмотното и подвеждащо заглавие "Как най-добре да се подготвим за потенциалната грипна епидемия от новия коронавирус?" Разбираме, че живеете от реклами, обаче научете се веднъж за винаги ЯСНО да обозначавате рекламните статии, щото СЕМ много обича такива като вас.

за да "загубиш" нещо, то ти трябва преди това да си го "спечелил". да "загубиш" в това, че е паднала имагинерната, моментна , ситуационна оценка на очакванията на тълпата, изразена в "цена на акция", не е никаква загуба! даже не е и "пропусната печалба", защото на тази цена никога не можеш "да затварош", защото в момента в който започнеш да продаваш, цената вече ще започне да пада... изобщо цялата тая работа с "печалби" и "загуби", "бедни и богати" и толкова имагинерна и условна, че ако се замисли, човек, ще види, че "Всичко е Нищо"

Де факто тези хора не са обеднели с нищо, освен ако не са разпродавали кациите си и другите инвестиции. Ако не са, то те притежават абсолютно същите дялове като преди кризата и трябва само да изчакат отново да поскъпнат. За да обеднеят трябва да са продали и цената да се вдигне преди да купят. Тогава вече ще са на минус. Но едва ли ще го допуснат. Ако имате достатъчно средства за инвестиция и поне малко ум няма как да загубите. ГУбят дребните спекукланти - тяхното си е чист хазарт.

браво,браво,браво. Идиотчета, това с короната беше есксперимент на мозъчниа тръст на Тръмп. Искаше да види кво ше сатне ако веригата от доставки в китай СПРЕ. И Я СПРЯ! МЕДИЙНА ВОЙНА И БЕЗОБИДЕН ГРИП ЕБАХА МАМАТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО В КИТАЙ. Кво се очакваше да стане? Ми тръмполината си вика - ше се почне производство на америчките стоки във виетнам, азиес, източна европа ама пак ше папкаме. В краен случай: фирмичките почват производство у самите САЩ. ОБАЧЕ! НЕ СТАНА ТАКА! Оказа се, че като самонавитите работницзи у китай нема никаде по светът. Финансовия сектор усащ ДАУН, ИНВЕСТОРИТЕ - У МИШИ ДУПКИ, ЕКОНОМИКСА У СВОБОДНО ПАДАНЕ. Ексдперимента е ного успешен, доказа, че китай е незаменим, ако се иска растеж у америка. Е, може и по друг на„ин. финансова репресия, лека диктатура и ПРОПАГАНДА КАТ У СОЦЪТ. Тръмпи, провали се кака, ами сега?

Почни да пипеш фантастика. Но слагай надписа "всяка прилика с действителни лица и събития е случайна". Президента никак не е доволен от епидемията, защото тя удря гордостта му - рекордите на фондовата борса. Трябва да запази хладнокръвие и да изчака новите ръстове. Спада е неизбежен. По-добре да е сега, отколкото на есен.

2% смъртност е последното нещо, което можеш да наречеш "безоибидно". За 50 години ще хванеш по 2 настинки годишно - 100 настинки. Ако всеки път има 2% вероятност да се гътнеш, то най-вероятно няма да изкараш до 50 и съвсем скоро това ще се окаже основният убиец на земята.

БАСИ СМЕШКАТА! Доста повече хора са убити от бубонна чума, военни дейсдтвия, спин, рак, туберкулоза, радиациа, безводие и глад. ГРИП, БЕ,ГРИП, ОТ ТЕЗИ, ДЕТО ГИ ИМА СЕКА ЗИМА, ШЕ ТИ ШЕСТВА ПО МЕДИИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2 СЕДМИЦИ? Това не става без манупулация от кукловодите на светъ. Поне да бееш смъртност 70%, да кажеш, верно е важно. БЪЗИКАТ РАДИОТО И ФАЩАТ СВАРЕНИ ЖАБИ В ТЕНДЖЕРА.

Продължаваш да правиш една и съща грешка и даже се "възмущаваш" нещо. Първо чумата е била катастрофално събитие с потенциала да ликвидира цели цивилизации. Второ заразата е обхванала много повече хора отколкото сега. Трябваше в четвърти клас да научиш дробите, ама нейсе. Сега цял живот ще си прост.

кой ти говори за миналото бе! У сека военна опарация се залага 10% смъртност при атака. колкото по-успешно настъпление, толкова повече % смъртност. ТОВА Е ВОЙНА! НА КУКЛОВОДИТЕ вЪРСЪС КИТАЙ. Начи викаш, тез безстрастни хора с манталитет на богове, не им мига окото да обрекът 10% от състава на смърт при всека атака, а ше ти раздухват 2% безобидност 2 седмици по всички медии? Друго обеснение, освен като част от паенирана атака срещу врагът - немам. Че и поддаде. Карантина, изолация, спиране. се едно ги навреха у кучи гъз без дори да атакеват. само медийна истериа и КРАЙ.

Карантината трябва да е поне за месец,да не е 14 дни,защото все повече заразени пациенти се разболяват едва след двайсет и няколко дни ,след като са се заразили! Във всички новини по света се разпространява,че карантината трябва да се удължи на 1 месец,защото инкубационния период на заболяването е доста по дълъг от първоначално смятаното,а това е лошо,защото мхого хора са пуснати след 14 дни карантина и вече може да заразяват наред! Увеличете карантината на 1 месец,няма друг шанс просто,трябва да се ограничи карантината!

Охлаждането на фондовата борса дори е полезно, стига да не се задълбочат загубите. Инвеститорите ще реагират положително не на отричането на проблема с еподемията, а на решителни адекватни мерки, които да гарантират органиочаване на заболеваемостта. При консолидация през март може да очакваме нов период на ръст лято - есен 20-а. Има само едно притеснително нещо - инвеститорите бягат панически от всичко. Не се наблюдават убежища. По-добре да надуят цената на някои активи, отколкото да се отдръпнат от търговията по дефиниция.

Де да бяха най-богатите само :) Финансова криза идва :) Нормално, на всеки 12-15 години. :)

Кондратиев смята, че има 3 вида цикли - големи, малки, средни. Според мен е прав само за големия цикъл. Другото са колебания с различен интензитет, които не могат да променят неумолимата тенденция, която кристализира на всеки 1-2 поколения.

Мъчно ми е за тези хора. Знам какво е да нямаш 444 милиарда. От тази новина затъпях още повече.

Ние ще го усетим най добре :)

Какво иска да каже статията, че вирусът способства за намаляване на социалното неравенство? :)))

idio

мозъчното неравенство води до социално такова (на добър соц. български ли ти обясних?)

ги ухапала

И аз не продадох колата за 10 000 а за 2000 .... ужас на загуба съм 7000 !!!! Тя и банката е на загуба от 300 милиона .... щото очакваха 700 милиона а спечелиха само 400 милиона . Горките хорица !

А всички останали сега ще трябва да им възстановят загубите.

А така, ша ги еба и богатите.

За ТЯХ "печалба" е: Ако имат нещо дето да могат да продадат за 100 милиона и изведнъж да могат да го продадат само за 80 милиона. Но продължават да го имат... Според нашите стандарти: Печалбата е разликата между приходите и разходите. Приход има КОГАТО СЕ ПРОДАДЕ стоката. Разход е - на колко ти е струвало да го купиш+текуши разходи.

Ти си ебати тапанарина.

Поинтересувай се за Счетоводните Стандарти. Международните СС и Националните (Блгарските) Счетоводни Стандарти

idio

колко собственици на фабрики за МАСКИ станаха богати обаче а?

Сега и тях трябва да ги мислим горките.

Добрата новина..