Сачева потвърди пред депутатите: Минималната заплата става 650 лв.

В края на октомври ще бъде представен анализ за изработването на нов Кодекс за социална подкрепа

Обратно в новината

Коментари - Сачева потвърди пред депутатите: Минималната заплата става 650 лв. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я ги кажи в евро колко са, нали сме в чакалнята!

и ква е файдата от тая минимална заплата щом не могат да се накарат работодателите да плащат като хората за нормален труд,така само се ебават хората които се осигуряват на тия,и след години няма пенсия,няма пари

...това трябваше да е актуална новина преди 4г....гробарите мислят че ще си купят иэборите сега по тоэи начин

много ни е. ше се увъртим в пари, недейте така.

А цените на стоки и услуги , с КОЛКО % ще бъдат увеличени ?

у МААЛАТА празнуват

Имаше някаква СТАТИЯ за тази госпожа , КОЛКО МНОГО НЕ РАЗБИРАЛА , ОТ ТОВА КОЕТО ГОВОРИ !

Уви, вече са си гикупили. Бабите по селата му вярват... Нямаш представа колко му се кефят. Отделно като си купят и еди си колко цигански гласа и мандата е в кърпа вързан. Така стават нещата.

значи виждате ли как Волен Сидеров и Атака не успяха 10 години да направят минималната заплата 1000 лева, а 100 джендър-протестъри с 3 месеца протести срещу корупцията (!) успяха да вдигнат МРЗ и то съществено... Какви чудеса ставали!!! ОЩЕ МОЖЕ - ОСТАВКА!

ще ти ги сметна по курса за деня, в който това стане закон. Сега са само общи приказки и обещания.

ТЯ ТАЯ ЗАПЛАТА ДА Я ВЗИМА ТЯ БИБИ И ВСИЧ. МИНИСТРИ ТИЯ ВЪВ СЪБРАНИЕТО САМО 2 МЕС. И ЩЕ ГИ ВИДИМ НА ПАВЕТАТА. ПЕНСИИ: 365ЛВ. ПО 10%=36ЛВ УВЕЛИЧЕНИЕ ПЕНСИИ ОТ 285ЛВ ПО 4,8%=18ЛА.ТЕХНИТЕ ПЕНСИИ(365ЛВ) СТАВАТ 401ЛВ МОЯТА СТАВА 403ЛВ????.

Убавица

Влюбен съм в Сачи, някой да и има телефона?

Можеше и по-висока да е, ако не беше шибания валутен борд. А шибaния валутен борд е необходим за да не могат шибaните комунисти и ченгета да крадат банковата система, както бяха свикнали по мутренско - берово-виденово-радево време

Уж следвахме румънците, а те вече на 900 лв минимална.

Заплатата е РЕЗУЛТАТИВНА величина. А се вдига, за да се увеличи данъчната тежест върху работодателя, респективно върху дребния и среден бизнес. Леля Пена от Железарци не може да си изкара минималната заплата от селското магазинче, което притежава, но пък е длъжна да си плати осигуровките и данъците върху тази сума. Я освободете всички заплати под 1000 лева от всякакви данъци и осигуровки, а вдигнете данъчната тежест на по-големите заплати, и на тези с 200 000 лева месечно им вземете 250 000, да видим дали всичко няма да си дойде на мястото. Ама смеете ли?

Тия Дупетати май искат да си увеличават заплатите !!! Оставка !!!

Кой печели? - всички, които са на хранилката със заплати, изчислявани спрямо МРЗ. Депутати, мислистри, президент. Всъщност това, което Сачева каза на депутатите: "смятам да ви увелича заплатите". Как мислите, дали ше приемат? Кой губи? - всички, които се самоосигуряват - заработват си сами парите и не зависят от никого. За кого е все тая - за всички, които получават възнаграждения над измисления минимум. На пръв поглед им е все тая, но в действителност не е точно така. Защото се намалява разликата във възнагражденията, т.е. наградата за това, че се си се квалифицирал, че се трудиш ефективно става все по-малка. И изобщо, кой им дава право да се намесват административно в трудовия пазар?

Koga shte stignem España, na socialista Sánchez, sas 1050€ minimalna

в Румъния никога не е управлявал Герб. Затова им дишаме прахта. Както те ни дишаха прахта, някога преди Герб.

Румънците не лягат на Русия, глупак

Двно ти и твоите деца, внуци, все с 650 лева на месец да съществуват!!!!

Рапорт даден, рапорт НЕ ПРИЕТ! Маа йй ната ви болшевишка! Пак на калпак!

сачева, твойто име от сач ли излиза? Демек черно ... неприятно нещо или грешно асоциирам :) Ей, туй властта сте много га-дно нещо! От вас е по-гаден само Дявола!

Да се чете - вдигаме осигуровките на 90% от самоосигуряващите се. Трябват пари за Чекмeджетo!

заложено е в програмата на ГЕРБ . Знаеше се , че ще е 650 от 2021 още от преди 3 години.

С заемите ви купуват да гласувате за. Тях.минимална заплата 650 лева .Ок ще ги плащат децата ви 3-4 поколения

абе новина си е, защото ББ един ден е на един акъл, а по пладне на друг. Предизборните обещания не се изпълняват, че да има и за следващите избори, да не се морат да мислят други (това важи за всички, не само за ГЕРБ)

народът, който ги е облекал във власт.

тъй де преди валутният борд хората вземаха стотици хиляди левове заплата. Тук там и по милион и нагоре.

Мдааа и на свирка са готови вече. Да продължаваме протестите и още ще пуснат. Само властта ще си я държат.

Чудо голямо, тя отдавна трябва да е 1000 лв.! Никой не работи за 650 лв. бруто...или за 610 лв. бруто, а ако все пак има такива, си заслужават да го правят!Колко трябва да си прост та при тези цени в страната, да се съгласиш да работиш за 600-800 лв. бруто в момента?!

Всички печелят, защото с вдигането на МРЗ се вдига и средната такава! Иначе никой не може да накара частника да увеличи заплатата на служителя си, защото той разсъждава по начина, "защо да му давам "n+200 лв.", като той е съгладсен да работи и на "n"-лева!

Ако не беше борда, долара отдавна да е поне 100 лева и заплатите ни пак щяха да са в хиляди, но нямаше да струват нищо!

Това увеличение не топли никого. Това е рекламен трик, който само ще увеличи осигурителните вноски и ще утежни още положението на роботодателите.

Минималните заплати на държавната администрация бяха увеличени миналия месец и те са от порядъка на 1500лв (минималната). Това се казва купуване на гласове за герп за наша сметка.

когато не увеличат заплатите - защо не ги увеличавате, когато ги увеличат - било предизборен трик, няма угодия - тези които могат само да плюят, няма да почнат да работят

Когато ние сме падали под турско робство Испания е завладявала света и е владеела половината земно кълбо в продължеие на векове. /Да не казваме къде е било пренесено златото на Южна и Централна Америка/.

На всичко отгоре финна и красива-така де,майтап да става!

преди 12 години колко беше минималната?

много си прост, ма!

вмсто да натискат минуса, както натискат майките си, да кажат колко е била минималната работна заплата преди 12 години, или преди 23?

Тролчетата герберастки недоклатени на минималната заплата ли ви държат, че толкова се интересувате от нея? И тя ви е много, духайте му на Баце си безплатно!

Сачевааа, нали обещахте преди месеци, че през септември най-късно ще дадете още една възможност на родените след 1960 г. да си преместят осигуровките към НОИ?! Къде ви е спазеното обещание? Сега какво - който доживее ще взема с 200 лв. по-малко от и без това оскъдната пенсийка, така ли?

Бря, бря, бря, много пара много нещо. С'я Германци ,Англичани, Французи ще хугнат да работят в Боколандия гастербайтери, че то мн'оо пара ве.

Кажи бе Задников