С колко поскъпнаха дървата и пелетите за отопление?

Собственик на фирма в Монтанско обясни, че дървата свършват много бързо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко сте далече от истината !!! Пелетите бяха на тази цена март 2021. Сега качествените пелети са над 800 - 860 лв., че и повече за тон. На цената обявена в статията са слънчогледовите или ниско качествените, които са предимно от дървесна кора и пълни с пясък, който става на стъкло в кошницата за горене.

Пак почнаха да ни лъжат , дърва няма записан съм преди три месеца ? Кюмюр няма , защо като 65% от българите се отопляват с руски такъв , нашият не дава грейка колкото сложиш толкова изгребваш ! Грижата е само за тези на ТЕЦ , демек кремиковските софиянци който са свикнали от Тошовото време цял народ да ги дотира с цените на другите горива ???

Лъжат масово, че няма или че са свършили, за да ги продадат септември и октомври още по-скъпо! Продължават да се внасят пелети от Украйна и Турция на ниски цени, а тука се продават двойно! За близки и приятели се намират веднага на нормални цени, за другите или няма или се спекулира с високи цени. Да не говорим, че се лъже с количеството! Вижте цените в Украйна и Турция. По борсите в Европа и САЩ цената на дървения материал е твърдо надолу, по-ниска от миналата година!

Пелети около София под 900 лв трудно вече...

Требва да се дой, стриже и дере якооооо, още може

Убсофето колко ти кажат на края на сезона и нема не искам, нема отказване, плащаш, дейва и разбирача

Ами сега разгледах оферти на Турски фирми, продават на $50.00 долара/тон, висок клас пелети, минимално количество на поръчка е различно от производител до производител, но да кажем, че това което най ми хвана око, беше 50 тона. Оказва се, че тук ни ги препродават на цена х2 или х3 минимум, казвам го така приблизително защото не съм наясно колко са им трансортните разходи, склад. Както и да е, то по-добре да се качи на микробуса човек и да ходи в Турция да си купува, дори и на дребно, ще е пак на голяма далавера.

Ако, този народ все още търпи,пладнешките разбойници като леви и десни комуняги,дето ни излъгаха за пореден път,дървата вече са 180-200лв,пелети-850лв,но ги няма,въглища -950лв.тон за пепел и сгурия 1към 1

Износителите на широколистна дървесина за огрев изнасят най-хубавите дърва за Гърция,където ги продават на килограм.Преди да стигнат Кулата ги къпят и обливат с вода за да се напият,и да станат по-тежки. Един килограм сигурно минава 2Евро,ако ли не повече.

Простия народ всеки го дере...

Тая долна лелка лъже с 200км/ч

Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш

Аз се запасих със слънчогледови за 420 лева, смятам че четири тона ще ми стигнат преспокойно за санирана къща 120 квадратура, родителите ми се отопляват на въглища, четири тона 2880 лева,без транспорта, въобще тази зима ще има геноцид над българинът със скромни доходи

Шибана държава в която управниците се чудят как да ни свалят кожата. С копачи трябва да отидем в народното събрание за да ги избием тези мародери. ХОРА САМО С КРЪВ СЕ СМЕНЯ ВЛАСТ СТИГА С НЕЖНИ РЕВОЛЮЦИЯ

До Дира или пишете истина, или си трайте. Метровки бук в момента 150 лв, цепено с 20-30 лв отгоре и говорим за Софийска обл. Пелетите отдавна са надминали 700лв и ако говорите за СЗ България, където дърва за огрев са проблем репортажа Ви е пълна лъжа.

Преебал си се, за нищо не стават слънчогледовите!