Русия спира петролните доставки за Беларус

Руските петролни доставки за европейски страни западно от Беларус не са засегнати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазар. Продавача продава скъпо, купувача не купува, няма сделка. Или Продавача продава нормално, но купувача няма пари, няма сделка....

Май предстои да станем свидетели на нов … Майдан ….

Или пък на нов Крим

Братът си е брат, сиренето е с пари. и още: Брат брата не храни но тежко му който го няма. Ние сме губещи и по двата "казуса".

Стягай багажа и бегом при "брат си" …

"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето." Ото фон Бисмарк

"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе." Ото фон Бисмарк (1815 – 1898) Основното изпускате - ДА СЕ ИГРАЕ ЧЕСТНО С ТЯХ! ИНАЧЕ НИЩО НЕ СТРУВА ДОРИ ХАРТИЯТА, НА КОЯТО Е РАЗПИСНО...

Предполагам под "да се играе честно" с руснаците визираш техните разбирания за правова държава и върховенство на закона, намиращи широко отражение в днешна путинова Русия … Та в този ред на мисли, договорите с Русия дали струват хартията на която са написани …

Schilo

Лукашенко от край време се прави на лукав. Руснаците им продаваха петрол почти без пари. А тариката Лущашенко препродаваше този петрол. Печалбата от това му помагаше да поддържа социалистическата все още там система. Но, вече няма как да дотира, ако не постигне някаква договорка. Трудно ще му е да купува петрол на борсови цени. Пътищата му са два- договаряне все пак с Русия, или смяна на икономическата, респ. политическата системи в Беларус. С което и Лукашенко ще се раздели с властта.

Русия е лоша ако продава евтино. Русия е виновна ако продава скъпо. Русия е агресор ако не продава. Русия е терорист ако продава. Русия е окупатор когато има ресурси. Русия е изостанала ако няма ресурси. Русия не е виновна само , че лютеницата се прави от пиперки.

За жалост лютеницата днес се прави предимно от моркови, тиква, ябълки и царевично нишесте с оцветители.

Много сте тъпи тук.Най-вероятно има някаква скрита причина,която никой от нас няма да разбере.Русия никога няма да остави Беларус без нефт,колкото и да им се иска на някои.Успокойте се и се радвайте на новите Ф 16 ,които ни обещаха хамериканците.Все пак сме ги платили.

Schilo

Да, цената. Лукашенко иска да е все така, на практика без пари.

Ето я истинската причина. Мечтите на Путин: "Русия и Беларус ще се сътрудничат тясно. Толкова тясно, че мнозина говорят дори за анексия или поне за икономическо поглъщане на Беларус. Други съзират в това възможност да се удължи президентския мандат на Путин." "Сегашното благосъстояние на Беларус се гради основно върху субсидираните от Русия петролни и газови доставки. Напоследък обаче нещата в енергийния сектор се влошиха. Според експерти, това се дължи на новите данъчни закони в Русия, които оскъпяват значително износа на петрол за Беларус. Според съобщения в медиите, Москва няма да разхлаби хватката, докато Минск не се съгласи на по-тясна икономическа интеграция с Русия. Има слухове, че същинският план на Москва е да осигури нов президентски мандат за Владимир Путин. След двата му досегашни мандата като президент той няма право да се кандидатира за нов през 2024 година. Ако обаче се създаде политически съюз с Беларус под формата на някакво държавно образувание - например конфедерация - това може да реши и този проблем. "

"Има слухове, че ..........." Ами то има слухове, че ще Ти лично заместиш ББ и КН заедно щото си много умен............ Ако бе внимателен при прочита на фактите, щеше да си наясно, че Лукашенко досега купуваше евтин газ и петрол от Русия, и препродаваше излишъка на Полша .............. това естествено не допада на Путин, ти на негово място какво щеше да направиш?

РАСИЯ ФАЛИРА! Даже и Лукашенко не ще да им плаща вече петролния рекет.

Номерата на Бай Тошо с нефта са много популярни. Лукашенко ги е усвоил много добре. Взимаме от братска Русия на цена по братски, и продаваме на международна цена. Всичката рода на Лукашенко е в нефта. Къде ли отива разликата в цената за 24 млн. тона нефт, а ? Да ама не. Трябва да се плаща по реалната цена, и няма делавера за фамилията. И естествено Русия са нефтени "терористи" и тям подобни. Стария комунист от Беларусия явно е згазил яко нефта.

Така наречените номера на бай Тошо са пълна измислица на комунистическите пропагандатори. В предаването "Документите" по т-я Европа Антон Тодоров показа разсекретени документи на комунистическия режим,от които се вижда че Съветският съюз ни е продавал нефта на по-висока цена от международната и е забранявал страната ни да купува от Алжир,който ни го е предлагал значително по-евтино. Дърдорещите за реекспорта на нефта защо не извадят документални доказателства? По същия начин комунистите лъжеха и за Българене - уж французите прекратили договора,защото България извършвала реекспорт за арабските страни. А истината е че СССР накара нашите управници да се откажат от производството на френските коли за да пласират съветските таралясници. За които се чакаше по10-15 г. да ти дойде реда за покупка. Не можаха обаче да изнудят румънците,които още тогава си правеха Дачия(леко модифицирано Рено 12) и масово ги купуваха без ред.

Имам предвид Булгаррено.

щом слушаш и гледаш тончо освидетелстваното не си за мях, за медицинска помощ си. Само ментален изклесък може да му се върже на тоя психопат.

Мръсна игра на русия започва

Просто му врътнаха кранчето на Лукавия, досега играеше играта на Бай Тошо. Докато не дойде Горбачов и му врътна кранчето професионално. Останалото го знаеш.

Мръсната игра на Русия опровергава нашите зомбирани путинофили. Те твърдят че Русия ни продавал скъп газ,защото сме ги предали и сме се съюзили със Запда. А Беларус като е най-верният им сателит(двете държави официално се наричат "союзное государство") защо не му продават нефт и газ на вътрешноруските цени,както настоява Лукашенко? БЕЛТА(Беларуската телеграфна агенция) цитира беларуския президент: "Они накланяют нас,варварски относится к нам".

Както казват всички светли умове от средновековието до днес: Русия да го духа :)

Сега ,след поскъпването на петрола с 3 долара на варел/което /поскъпване/ може и да продължи/,за Белорусия ще има богат избор -скъпо,по-скъпо,много скъпо и т.н.!Интересно е какво ще стане след 3-4 седмици!?

"Беларус временно е спряла износа на петролни продукти, уточниха от компанията за ТАСС" И тия май с чужда пита помен правят. Щом ще "изнасят" да си плащат като попове за вноса.

Петролен тероризъм.

Русия вече не раздава бонуси. Байтошовото време отмина. И времето на бай Лукашенко отминава

Иска по-евтино и повече, за да изнася, ами да купува от Норвегия.

Норвежкият нефт не е лош.

че е рано за лизачите на американски г... да се радват толкова. Онези просто се пазарят.

Драги ми русофилчета! Вашия бащица Путин сам се грижи да го мразят украинци, молдовци,арменци, сега и белоруси! За останалия свят въобще не е нужно да пиша! А вие........вие си го обичайте!?

Опааа!!!! Още една "БРАТСКА" страна на Великата Расия ще опита "Братската и любов"! А инак нашите руски подлоги ще обясняват как Беларусите са готови като тях да плащат два пъти по високи цени на газта и петрола щото е от "БРАТСКА" Русия!!!!

Т`ва е стар номер на "братушките" и cпрямo БЪЛГAРИЯ, още от 80 години на ХХ век, но комунягите не му даваха тогава гласност. Спираха ни газа на 1 Януари с аргумента, че трябва нов договор за новата година ...Тогава ползвахме няколко дни газ от Чиренското газохранилище докато течеше пазарлъка в Москва...

Беларус купуваше нефт от Русия на много под пазарната стойност, а го изнасяше на пазарна стойност. Нормално е срещу това да дава нещо.

Лукашенко иска цени като за васал, а пък да води политика на независим.

0

Цял живот на гърба на Майката Земя ще се върнат тъпкано. Единствената финансова инжекция, която поддържа Тайгата жива са природните ресурси - нещо, което за съжаление не е постижение нито на великия руски народ, нито на другаря Путин :(

Нещо ЕнтИлЕгентно си се опитал кажеш, май. А?

0

Не, опитах да кажа, че обществото им е в алкохолно-наркотичен колапс заради мизерията и безизходицата, че едрите предприятия са собственост на общо 10 човека, че няма свобода на словото, полит. убежденията, сексуалната ориентация, че милиционери бият деца с палките през зъбите всеки ден, само защото не харесват Путин, че имат един от най-високите проценти самоубийства на глава от населението в света, че индустрията им се състои от два завода за оръжие, че интернетът им е цензуриран, че медиите им са изтривалки, които публикуват само теории на конспирацията и успехи на партията, че производството и научният им прогрес са мъртви от началото на 70-те насам, че се преследва всеки, който въобще вдигне глава, че никой нормален човек не отива да живее там, а всички млади бягат.. Ами, няма да продължавам, но май схвана идеята.

Те да му мислят, ний нали цафтим и върджим. Даже Тръм ни обеща самолети. Като совалки. Толкова яки. На цени.