Русия иска плащания за газ в рубли от 31 март и няма да го доставя безплатно

До същата дата трябва да е ясно и как вносителите ще могат да купуват руска валута от вътрешния пазар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е бартер? Танто за Кукуригу и на края на годината изравняват сметката. И Путин прост и депутатите му.

Хахахахахаахахахаахахах Някой да прати екип от 4ти километър на Жужи. Започвам да се притеснявам за психическото му състояние. Нали не искаме да натисне онова копче погрешка ? Хахахахаахахахахахаахах

Джуджето е дълбоко убеден, че е голяма работа. Просто 25 години му лижат задника Медведевци, Кадировци и тем подобни ... аз лично не виждам нещо повече от надценяване ... за 25 години създаде едно голямо нищо.

Кат Русия няма втора тъй могъща на света тя е нашата упора но ЕС не е упора

Ще плащат и с рубли и с каквото им каже иначе фалит

Гледам плюсовете ... на тотални идиоти сме с най-голямото находище в света.

Чиба бе трол...гледаш....

Голям четвъртит с гъза на евейското джудже :)))

от раша са избягали 700 000 души. Нали ви е ясно, че не бягат бедните и путинската номенклатура, а точно младите с професии и езици. МАсово руснаци живечт в Полша и Финландия и никой не ги закача. РАботят и си живечт. Всеки, който развие бизнес в раша бива рекетиран да прави отчисления за кагабистите на Путя или напуска кочината. Не трябва да се отстъпва на кагебееца. Има си договори. Плаща се както е според договора. Във всеки случай плашане в рубли само ще удължи и то с малко агонията на разпадаща се раша.

От България са избягали 2,2млн души. Какво ти е ясно? Ако въобще ти е ясно... Даже афганистанските младежи не искаха да стоят в България и продължаваха към Германия.... ха-ха...

България е дупка, защото е населена от руски подлоги. Затова и нормалните хора с възмоцност за избор гледат да си нямат вземане даване с нас. не случайно и англичаните, при гласуването за напускане на ЕС ги плашеха с нас а не с арабелите.

Колко процента от населението са това и колко хора са емигрирали от България????

че българина е в пъти по-малко склонен да живее в кочина от руснака

Така говореше и за сирийските "бежанци"

Запада не плаща в рубли а в евро. Путин спира газа и следва съд за доставчика ;"Газпром". Неустойки. Не плащат неустойки- край на международния бизнес на Русия.

Путин играе руска рулетка. Няма да спечели.

SirBob

Аха - и съдът как ще ги събере тези пари, би ли обяснил? Превид режима на санкции. Може, Путин ще им плати в рубли :))) Ще клекнат щото на студено не се стои. А и индустрията на Германия и Италия си заминава за седмица без газ.

от цените в търговията - надеждност на доставките. Особенно в международната търговия. Дори и да има някакъв краткотраен успех, след година, две или 3 Русия ще бъде изолирана като ненадежден партньор

Сега газа,а после и други суровини и стоки в рубли.

това за бартерни сделки го правят заради Сърбия и Унгария, за да могат да им доставят газ, защото така или иначе не са възможни транзакции в евро и долари.

С Путин шега не бива. Показа с войната, че има втората по сила армия в... Украйна.

Русия не иска да прегази Украйна за това все още има Украйна

Не виждаш ли, че руснаците трепят украинците както на стрелбище, избирателно и с минимални, по възможност никъкви, цивилни жертви!

Обратното броене да започне и да видим след 3-2-1 дена кой ще плати и кой ще фалира или кой ще свие опашка и ще се откаже от санкциите франсетата започнаха предварително ще видим по нататък.

Значи на враждебни страни ще продава за рубли а на приятелски в евро и долари. По-голяма глупост трудно може да се измисли.

Винаги съм живял скромно и според възможностите си. Имам повече имоти отколкото ми трябват, въпреки, че не съм крал. Никаква руска газ не може да ме уплаши. Нямам панелки като цяло и мога да се топля на дърва един илки повече сезони докато Путя касапина падне от власт. Не вярвам да изкара даже до края на годината кръволока кагебейски. Никакви санкции не могат да ме уплашат. Свободата е по-силна от кагебейските кръволоци на раша. Свободата е всичко. Ще се борим за нея. Притискайте Путин с всички средства. Очаквам партиите да се изкажат коя е за и коя против плащане в рубли. 45 години комунизъм и руски ботуш, 32 години кагебейска власт - стига. Писна ми от тая раша. НАтискаме джуджака и раша ще се разпадне. Беднотията и мизерията са страшни в Русия и то преди войната с Украйна. До месеци раша се разпада. Ще издържим. Свободата е всичко.

Долу всички бедняци! Да мрът щом нямат пари!

накриво се изходи. отивай да се миеш, че и по лицето имаш. и смърди.

Както се вижда -скромни са и мозъчните ти възможности.

Австрия, Германия и други май ще го изсушават под вода?..

Притежавам европейски акции и облигации от които чакам добри дивиденти.Скъпо желязо скъп ток скъпа или никаква газ...Ха ха ама на кой му дреме,Русия да фалира ,майната им на парите.Здравее да е.щ

Поправка: Руският газ ще се плаща самио в рубли, тапети или тоалетна хартия.

Добре че в България има хиляди мурзилки и те получават заплащане в рубли от Мутрофанова!

Тва въопще не е верно! Нашти паре се преждат в шуерцайски франкуве по сметки в Жинева. Вечи ни раздадоха новити китайски карти "MIR" ха-ха... Ибиса ти дет ти фъргат центуве. ха-ха...

С въвеждане на разплащането с рубли Русия даде шах на ЕС и заобиколи елементарно хилядите санкции. Сега ЕС ще трябва да купува рубли или да изнася стоки от които има нужда Русия Срещу рубли.

Никой няма да плаща в рубли

Еми тогава никой няма да получава газ. Просто е.

просто е

Ти ме развесели

... и мат за Русия.

си мислят икономическите гении на дядя Путя. Не едно ниво са с военните му стратези. Зеленски каза, че ушанките си носили и парадните униформи

Зеленски казва много работи, но колко от тях изговаря е друг въпрос.

"Ще се юрнат да купуват рубли, че да си платят газа." Тъкмо гледах по CNN какви опашки за рубли са се извили във всички западни държави. Смях...

Ама и ти си намерил коя телевизия да гледаш :)

И по CNN ли казаха, че за държавни банки и търговски дружества такива операции се осъществяват на гише?

Русия има гладно население оскотяло от комунизъм, Ленинизъм, Сталинизъм, Путинизъм и ологархизъм. Путин играе на руска ролетка просто. Оръжията на Путя са така келяви, че предполагам доста глави ще падат след войната за безумни кражби. Идея си нямаш каква вреда е нанесла корупцията в Русия. Непоправими щети. След толкова много комунизъм Рашата днес е една миризлива кочина, от която всич1ки бягат, най-вече българските русофили обаче. Живота в Русия е толкова зле, че даже войниците им влезли в Украйна не вярват какви чудеса имат украинците. хахахахахахахаа. Имала била Русия. Има Якутия, Далекоизточната република, Тува, Коми, Уралската република, Волжка България, КАвказките републики, Карелия и т.н. Волжка България има петрол. Ама много, много много. Надявам се за нас да е с отстъпка. Хахахахахахаха. Република Кубан пък ще мине в Украйна, където е била някога. Хахахахахахахаха. РАша остава една държава малко по-голяма от Украйна , но бедна и слаба. Хахахахахахаха. СЛАВА НА УКРАЙНА.

Пич явно не ди ходил в Русия. и не си излизал от село. Кочина е в България

Иди по българските села да видиш глад и кочина. И в северозапада иди.

МОсква и Ленинград не са Русия. Живеещите около Байкал плащат за вода половината си заплата. Примерно.

SirBob

Идиот - въобще бил ли си в Русия? И не, не са само залежите от петрол и газ, ама де ще ги знаеш ти тия работи - това никел, диаманти, алуминий. И да те светна - само със земеделие и скотовъдство Русия спокойно може да изхрани между 800 млн и 1 млрд души, още Горбачов го пише това. Така че Русия откъм продоволствена гледна точка са си САМОДОСТАТЪЧНИ. Все си мисля, че ще преживеят липсата на Айфон и Старбъкс.

И затова ли внасят даже картошката от Египет, който има само една ивица плодородна земя покрай Нил

А ти вуйче защо я купуваш от Египет и Полша картошката, като в България е благодатен климатът и с добри условия за отглеждане?

Когато не обърнеш внимание на малкия проблем, 30 години по-късно ти идва големия проблем. Путин не разреши проблема Чечения преди 30 години и днес му дойде големия проблем Украйна. Опитва се да го разреши по същия начин - разрушения убийства и заплахи - "Не ми говорете имам ядрени бомби". Следващ шанс няма да има, защото природата не търпи подобно волунтаристично отношение. Има си природни закони и след няколко предупреждения, ако човек не се усети следва неизбежното.

САЩ иска да скапе ЕС,а ЕС се кланя на САЩ.Що за шизофренна история

Плешивото жуже Путин само ще си колабира икономиката с тези рубли. То бива простотия, ама чак пък толкова...

Сега става интересно.Ще се юрнат да купуват рубли, че да си платят газа. А зелената сделка ще почака, тъй като мозъците, които са я замислили в този вид явно игнорират природните закони!

простите кратуни. Никой няма и да разбере, че плаща в рубли. Ще си правят някакви вътрешни мушенгии.

Ако Българите ядем само боб и леща, ще станем веднага независими от руския газ!

МА как бе, Фикрете?! Как? Бобът от Казахтан... лещата от Канада... отгде пари за тях? ха-ха... Ругайте свинско братя! Само 6лв контрафилето! Фикрете и ти ръгай свинско, аз на ходжата нищо няма да кажа! ха-ха... То той ходжата и то си купува свинско. ха-ха...

Каквито и санкции да наложат на Русия, не могат да се сравнят с тези, които Путин налага на руснаците.

Путин е велик! Пак ги изцака. В Русия нищо не се е променило, ядат си, пият си купуват си всичко вдигат заплати, пенсии и социални напук на всички и се кефят че са руснаци за разлика от нас.

Ами и ние ядем и пием на корем. Фризерът е пълен с добичета, които не мукат.

вокзал и Москва, и да гребеш с пълни шепи. Само що руснаците са тръгнали в обратна посока?

Докато не е свършил. Ха ха

Да се замислите, дали този който си върна Крим без да пукне пушка не е предвидил всичко това което му сервират като санкции от безсилие. Аз на негово място на такива гъзомииници като нас бих спрял и газ и атомно гориво. После пак вейте украински флагове. А моята икономика надали ще закъса заради вашите 2 реактоеа.

Путин иска да падне ембаргото в/у централната им банка и възстановяване на междубанковите плащания.

Защо не в тоалетна хартия?

Руснаците не ги разборат тия икономически игри и ще бъдат измамени жестоко. Неслучайно се намеква вече за бартери. Натуралната размяна е характерна за феодализма, нещо към което се стреми русия напоследък. Очевидно е. Ще си им набутат обратно рублите, които са останали. Нали никой не мисли, че ще се купуват рубли от централната банка на руснаците? Е - някои спекуланти ще се понагушат от волатилността на курса на рублата, после тя потегля към хиперинфлация. Но дори и да не се стигне дотам, руснаците нищо хубаво не ги чака. Те са си просто бензиностанция с атомно оръжие повярвала си че е нещо повече.

Ако руснаците с тази ограмна територия и природни богатства, не само петрол и газ, там се намира например най-големия запас на сладководна вода - Байкал, та ако те са нищо според вмирината ти чутура, то тогава какво е България с 1,2млн индобългари и 2млн пенсионера?! Какво? Помисли си, преди да изсе.еш тук някой кафяво лай.о!

zero, кръгла нула.

Някога налагало ли ти се е да ползваш вода от Байкал ? Не ми отговаряй, знам отговора.

Петродоларът става петрорубла. Американците са туш

А да видим дали точно така ще стане :)))

Само "неприятелските" страни с рубли, за приятелите с долари. Та по-скоро кенефпапир рубла.

Не знам за Европа, ама България може много лесно да се диверсифицира. Като българин, мен лично това ме интересува, а не добруването да Русия, или друг, за разлика от троловете тук. Потребяваме 3 млрд, 1 имаме вече от Азербайджан, още един са готови да продадат. За останалия 1 млрд. да се надцакват Русия, Гърция, Турция, Израел, Египет и т.н.

Имаш мъдури

Някои май тук не разбрахте че освен Газ Русия има и метали, без които авиоиндустрията примерно ще го закъса здраво. И Жито има... А вие нямате НИЩО, затова си стойте в страни и ако можете щипнете нещо и от двамата които имат.

Проблема на Русия е ,че не само тя ги има.

Да бе, има...И въглища има....А нещо, произведено с ръчички и акъл, има ли ? Като има метали, Аерофлот защо лети на еърбъси и боинги ?Що не вземат тези калпави пияндурници да си правят самолети, коли, компютри...

Русия има гладно население оскотяло от комунизъм, Ленинизъм, Сталинизъм, Путинизъм и ологархизъм. Путин играе на руска ролетка просто. Оръжията на Путя са така келяви, че предполагам доста глави ще падат след войната за безумни кражби. Идея си нямаш каква вреда е нанесла корупцията в Русия. Непоправими щети. След толкова много комунизъм Рашата днес е една миризлива кочина, от която всич1ки бягат, най-вече българските русофили обаче. Живота в Русия е толкова зле, че даже войниците им влезли в Украйна не вярват какви чудеса имат украинците. хахахахахахахаа. Имала била Русия. Има Якутия, Далекоизточната република, Тува, Коми, Уралската република, Волжка България, КАвказките републики, Карелия и т.н. Волжка България има петрол. Ама много, много много. Надявам се за нас да е с отстъпка. Хахахахахахаха. Република Кубан пък ще мине в Украйна, където е била някога. Хахахахахахахаха. РАша остава една държава малко по-голяма от Украйна , но бедна и слаба. Хахахахахахаха.

СССР се разпадна за един ден без санкции и при положение, че всичко си произвеждаше или поне крадеше професионално. Русия вече не може и крадено да произведе, а санкциите са толкова жестоки, че касапина дед Путе играе на руска рулетка с бъдещето на държавата си. То бъдещето на раша е разпад. Той върви отдавна. Всеки милиардер е ограбил една република и сега те ще си търсят ползата от ресурсите като ги налегне още глад.Санкциите ускориха разпада на комунистическата кочина на Путя касапина.

Мислехте, че вече Пипи ще раздава ордени... Засега виждаме само готови ордени на фашистката хунта от Киив, при това на руски!??? "за взятия Крыму" ха-ха... http://www.therussianamerica.com/russiannewscenter/sites/default/files/styles/articleimagefullnode/public/field/image/medal.jpg?itok=Zk-wEKN0

Ето този линк работи https://t.me/politjoystic/25457

Тая снимка на Путин е много яка. С марковото яке на "вражеските страни", дето неговата велика губерния никога не може да произведе - защото тъпите им управници инвестират само в оръжия, а народът да яде картошки.

Картошките са си деликатес.

Предлагам неограничен брой копейки на изгоден курс една копейка равна на един евроцент

ако копейките са емисия 1909

А защо у нас имототе са в ЕВРО след като това не са наши пари??? Или пак Путин е виновен :)

Идиотът путин ще ускори зеления преход на западните цивилизовани държави, които и без това намаляват горенето на въглеводороди. Идиотът путин се самозастреля в двата крака едновременно. Идиотът путин иска да ни върне в средновековието и имперските времена на крепостните селяни, а целият останал свят гледа напред и се развива.

Искам да ти сложа минус но не се получава.Що така? )))))

''Тогава ние решихме, че няма да вложим 60 млн. евро в обновяване на завод на газ, защото сметнахме, че това ще са пари, хвърлени на вятъра. И сега сме на амоняк. Естествено, ще има моменти, когато цената на газа ще пада по-бързо, поне така мислехме, от тази на амоняка, но тези моменти са много по-малко. Имаме повече гъвкавост. В единия случай имаш един доставчик на газ, а в другия - 10 на амоняк.'' Шефът на Агрополохим.....Така правят европейците, добре, че ги има и в България.... Аз плешивото джудже с високите токове си мисли, че ще изнудва Европа....Абе, льольо, ако европейците не са по умни от ватнците, Расия щеше да има магистрали,а в Европа да газят кал....Ама е баш обратното....То това не е случайно....

И Топлофикация ли ще мине на амоняк ?

Както си беше на времето. Какъв е проблема?

А мазут откъде? И на каква цена?

Умен си ни ти, ама не четеш. Ето това са съобщили от Агрополхим в края на миналата година: ..."Агрополихим" за есенната кампания тази година цените на азотните им торове са със 120% по-високи, отколкото миналата, като най-значително е покачването през последните 2-3 седмици. По-умерен е ръстът при фосфорните торове - те са поскъпнали около 40-50% през пролетта, след което са се задържали без промяна до края на активния сезон през септември. В опит да минимизира влиянието на природния газ върху разходите си още преди две години "Агрополихим" си изгради терминал за втечнен амоняк, с който замести газа като основна суровина за производството, а след като си построи и пароцентрала на биомаса консумацията на синьото гориво падна с близо 90%. От компанията обаче казаха, че амонякът също е поскъпнал драстично - над 150% от пролетта и над 250% от миналата есен, а цената му продължава да се покачва." Да не говорим за регулациите на ЕС, които ограничават все повече използването на биомасата...

Русия не притиска и не изнудва търговските си партньори а им предлага варианти. Може с рубли може бартер. Честно е.

ама под вода, че да не вдига прах

Руският мечок приклещи старата блудница Европа и клеца яко. Терпи красавица ...

"Какво толкова ако се плаща в рубли?" Ако се плаща в рубли спира търсенето на долара като световна валута и става невъзможно всяка година да си допечатват колкото си поискат. Половината им мощ изчезва. И ако печатат безумно мнаго ще ги удари инфацията - както всяка друга страна на планетата. А като световна валута инлацията им се разпределя по цял свят. Защото държавите работят за долари, а САЩ си ги печата. И после глупаците питат "Ама защо те живеят по-добре от нас?"

Прав си, но... Не се опитвай на тролове да обясняваш, що е то "дедоларизация" и как и на какво ще се отрази. Те са на принципа "Я че си запалим кащата та да изгори на Вуте плевникот". Тях ЕС като цяло и България в частност не ги интересуват.

ха ха

Не се ли съгласи,Европа ще потъне,раздра на от протестите на собственото и обедняло население.Население разглезено и свикнало на висок стандарт

Украйна ви ПОБЪРКА, руски К-пути, а е пъти по-малка държава! Мислехте, че вече Пипи ще раздава ордени, а ребятата ви мрът като мухи, че и генералите ви даже. Непобедимата ви армия е пасмина, лъснаха ви голите жопи. Срещу САЩ нямате шанс. Втори Афганистан вече чука на вратата ви. Икономически скоро сте трупове. Ето някои от опорките на копейкаджийският РосТролПутМаш: Опорка 1: Пипи е непогрешим, дори когато греши, той е подведен. Ми не, Пипи е идиот! Всичко оплеска. До колко е бил подведен е друг въпрос. Опорка 2: САЩ и Европа са страхливи гейове и ще се направят на луди Ми очевидно не. НАТО никога не е било по смислено и будно. Опорка 3: руската армия е непобедима. Ми не, да го коментирам ли изобщо.... Опорка 4: украинците са нацисти. Ми не, от вас по-нацисти няма. Опорка 5: украинците само чакат да ги освободим и ни постещат с цветя, хляб и сол…. Ми не, да го коментирам ли изобщо…. Опорка 6: той Пипи само ги гъделичка, белким се опомнят, до сега ако е искал да ги е смачкал сто пъти. Ми айде де, да ги смачка, ама нещо май няма да стане без ядрено оръжие, а тогава Пипи да внимава едни други, презокеански пипита да не решат, че… И да стане една… Опорка 7: Украйна е виновна, те нас нападнаха, виновна е, че не се предава. Ние само искаме да я освободим. Да коментирам ли изобщо? Само празен, промит руски мозък може да разсъждава така. Демек, аз съм прав, като те нападам за да те убия, а ти си виновен, че не умираш.

Ходи се лекувай

Сега остава руската банка да обяви курс изкупуване 100 долара за 1 рубла и ще настане голяма веселба.

Това ще е после, не сега. Сега ще се купува злато първо срещу рубли с които да си купиш газ.

Времето се стопля, имам дърва и печка, в мазата лежат 200 кила първокачествен гроздов дезинфектант, имам 200 кила ориз, 200 кила бобови и 100 кила картофи. Фризерът е зареден с добичета. Имам фотоволтайк. Пърдутин да спира крана, американците ще помогнат.

Да ще ти помогнат с бомба на волтайците и мазето. Тъпак

Времето се стопля, имам дърва и печка, в мазата лежат 200 кила първокачествен гроздов дезинфектант, имам 200 кила ориз, 200 кила бобови и 100 кила картофи. МАшаалах Фикрет! Ашкоолсун! Аферим! Само не знам кат ти спре точеца защото няма гориво за АЕЦ Козлодух какво ще стане с фризерът ти? Не залагай на фризера, Фикрет! Тургай агнешкото и телекото в буркани! ха-ха...

Не Русия, а Европа се задъхва. Защото няма изход - ако не се съобрази с Русия, ще трябва да плаща скъпо и прескъпо на САЩ; ако се съгласи да плаща с рубли, ще подпомогне Путин. И все пак, по-добре е да плаща с рубли, за да не умре напълно. Така е, след като Западът съвсем оглупя в своята алчност. Крайно време е да разбере, че без Русия не може - там са богатствата на света.

Тц. Не е точно така. Вчера Джейк Съливан съобщи, че споразумението между САЩ и ЕК за доставка на 15 млрд.куб.м. газ от САЩ и последващи доставки от по 50 млрд.куб.м. от САЩ ежегодно, е всъщност само меморандум за намерения. Сега щели да търсят доставчици, да договарят цени, срокове и т.н. А междувременно, на 31 март има среща на ОПЕК+, където (някой да не се изненада!) е Русия. За връзката ноф-природен газ мисля, че няма какво да споменавам.

Моля за извиненине - печатна грешка. За ценовата "връзка петрол - природен газ" става дума.

И все пак, по-добре е да плаща с рубли, за да не умре напълно. Принципно те разбирам. Все пак и двамата сме европейци. Обаче.... По добре ужасен край, отколкото ужас без край! Време е на тази брюкселска педобюрокрация да и се сложи край! ЕС в този си вид е едно отвратилено джендърско либерастко чудовище с уклон към тоталитаризъм и див комунизъм, какъвто не е имало дори при хунвейбините в Китай! Смърт на ЕС, за да я има и да живее Европа на нациите!

Иран има газ колкото раша, а петролът на раша е 10 процента отр световния износ. Просто в света на свободната търговия комунистическата кагебейска кочина на Путя касапа умря. Няма спасение за раша. Целият свят знае кой е виновен за войната в Украйна и ужасните последици за целия свят от нея. Раша не само е капут, но и е в разпад. 1991ва никой не знаеше и не предполагаше, ще СССР ще се разпадне за дни, въпреки, че си произвеждаше сам почти всичко. Днес раша нищо не прави сама. Танкове и огнестрелно оръжие не могат да сиу направят даже заради санкциите, а ракетите им средно 40 процента не уцелват от руските технологии в тях. Хахахахахахахаха. Раша е капут като тебе.

Е, нека не забравяме, че Иран и Венецуела са под същите санкции по отношение на природния газ и петрола, каквито е и Русия.

тоя си е@а майката с тия рубли

мисля че капутин е синът на майка ти спермояд