Румен Овчаров залага на китайски инвеститор за АЕЦ „Белене“

Централата ще се изплати за 20 години, после всичко е плюс за държавата, твърди бившият министър

Обратно в новината

Коментари - Румен Овчаров залага на китайски инвеститор за АЕЦ „Белене“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

парите-ваши!

тоя защо не е в затвора.

Аз залагам на корейски, но 50 стотинки. Толкова имам.

Р.Овч. какво повече да кажешза този

Досега сме платили през данъци няколко Беленета, поне два Потока, две КаТеБе-та (Първа Частна нещо я забравихме), едно саниране и няколко магистрали, дето сега ги ремонтираме, пък още не сме ги завършили. Да не споменаваме едно БеДеЖе, две НДК-та (получаваш едно на цената не две), едно застроено черноморие, дето вече морето си го взима, около 10 голф игрища, едно Банско с размерите на Слънчев бряг, един Слънчев бряг с визията на най-голямата тоалетна на Балканите, една тоалетна на Калотина ... Да продължавам ли? Мога още...Та една губеща АЕЦ повече или по-малко ... Вече сме свикнали. С тези маймуни, дето управляват, парите ни все ще изтичат някъде (изобретелни са, мамка им). И европейски стандарт на живот ще имаме, ама друг път, тати...

Защото ние сме си 2 в едно- КН и ББ. Най много ни хареса (изобретателни са, мамка им) ! Така си е, такива сме. Ако единият сбърка, то другият го поправя. Вие ще имате европейски стандарт, когато ние се разделим...,въпреки огромната ни обич един към друг...Това ще настъпи, каза нашият психиатър. Не е е ВЯРНООО, не е истина, че страдаме от шизофрения в единственото си тяло!!! Сега чакаме хапчетата. Единият мисли, че ги чака от ЗАПАД, но другият от ИЗТОК и не се разбираме. Единодушни сме, че лекарствата струват пари и ще ги платите Вие, защото ние Ви обичаме, а Вие обичате ТО, симбиозата, която Ви прави нещастно-щастливи.

За мен и двата инвеститора са азиатски? И нали бяха 4 инвеститорите? Има да чакате Русия да даде 10 милиарда евро за Белене и после да чака на свободният пазар да си продава скъпия ток.

Кой го кани този енергиен експерт със съмнителна репация в обществото,за да пръска мозък? Не може да му се има доверие защо томоже да е взел примерно китайски кинти,за да лобира по бтв в тяхна полза. Който и инвеститор да дойде в подона жалка корумпирана колония като БГ ще използва корупционни практики,и ще гледа да е на максимална печалба по всякакви начини като го набие на народа.

Никой не го кани , той сам се бута да дава "съвети" за които му плащат.

Този комуняга може сам да я плати, АЕЦ Белене де. А всъщност защо не е в затвора?

Русофилите искат да я строят, ама при от джоба си не искат да извадят за нея!! Що така?? Аз предлагам от 7 милиона българи , който иска да се строи Белене да даде по 5000 лева. Да видите веднага колко ще са за Белене и колко няма да са!! Ама искат да строят с парите на другите. Не с техните.

В Чернобил гръмна блок РБМК, а във Фукушима ВВЕР. Нашите блокове са ВВЕР руският вариант,, но поне няма как да има такова опостушително Цунами. Та всяка АЕЦ може да се надене на чеп, какъвто никой не е очаквал и тогава нещата стават много неприятни, в сравнение с което шистовият газ е детска игра. Ако почнем добив на такъв газ само за 5-6 години ще станем номер едно поне в региона. Докато с АЕЦ това няма никога да стане. Разбира се има рискове, предимства и недостатъци. АЕЦ може никога да не гръмне, проблема е само, ако това се случи, а шистовия газ си носи своите недостатъци, които няма как да не се проявят.

Защо ли трябва електричество на българската простотия. За някакви си 25-30 години опростачването стигна нечувани размери. Скоро неграмотниците няма да могат осветлението сами да си включват от неграмотност. Така, че никаква централа, никакви ядрени реакции не са им нужни. Правилно простотията се страхува от ядрения реактор. Страхува се така както някога на село са се страхували, когато за пръв път са чули радио. Така както са се страхували, когато са видяли за пръв път влак. На такива ядрени електроцентрали не им трябват. Те са нужни на интелигентни нации като румънската, като турската! На простаци ток не им трябва!

Ти умния защо не си я построиш сам тая централа с твои пари пък после търси балами да им продаваш скъп ток!! Аз пари да давам на крадци нямам.

тоз от къде изпълзя сега ?

Ха ха ха, тя таман да се изплати централата и ще трябва да я спираме!! Тоест за държавата няма да има нищо. Ама тия 20 години да не станат 30 и после 40 години и да не може да се изплати?? Защото то атомните централи и руските патоци печелят само тия които ги строят!! Клиента никога не печели.

Блокове 3 и 4 на нашата АЕЦ са руски, ако не знаеш. И преди Пръмовица да ги затвори, продаваха тока на НЕК по 1.4 стотинки за киловат. Толкова за "скъпия" атом. А ти, като не щеш АЕЦ, си купувай ток от американските тецове по 20 стотинки...ама докато стигне до твоя електромер, ще стане левче...

Никога не е имало особено значение дали инвеститорите ще инвестират и крадат, само ще крадат без да инвестират или ще бъдат любезни да си оставят милиардите тук. Няма значение дали са от Изток или от Запад. Има значение единствено "на кого ги оставят тук". И двата кандидата не ми се виждат почтени, поради което ми е все едно и съм "пас". Нито една стотинка или цент няма да влезе в моя джоб, както и във вашия. Оттам ще излизат, но милиарди. Да бъдем оптимисти- евроцентове, а не цели левове, та и даже евра. :) Все пак между Б.Б и Р.Овч. има разлика. Единият е по-опитен, а другият е само хитър, но недоузрял. Заложих! Може да греша и да загубя- какво толкова... И да спечеля, аз пак ще загубя. Както и Вие. Печели само "банката" и то ако е на Кайманите.

ОВЧАРОВ, ОСВЕН , ЧЕ СИ НЕКАДЪРНИК СИ И ПРОДАЖНИК. ЗА КАКВО СА ТИ КИТАЙЦИ ТУК????? ЗАЩО НИ ПОДЛАГАТЕ НА НОВО РОБСТВО.?????????ЦЕНТРАЛАТА ТРЯБВА ДА СИ Е БЪЛГАРСКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами извади 5000 лева и ги дай за тая ваша централа?? Или имаш 20 милиарда лева да я построиш сам?

Тоя колко милиона сви около Козлодуй и Белене? Май иска още да краде!!

Аз предлагам русофилите да си строят Белене от нас пари да не искат!! Да си направят една сметка и да си съберат в нея 5-6 милиарда лева!! Овчаров ще им помогне и той с парите.

Тоя как лъже, 20 години?? И тока щял да бъде по евтин от Козлодуй?? По голяма лъжа от това няма на къде!! Лъже като разпран крадеца.

мисля че първо ще свалят МОРАТОРИУМА и после Народното събрание ще одобри един убав заем за новия строеж къде 5/6 милиарда евра. После ще се окаже че трябва още един малък заем къде 8 милиарда за нещо недоизчислено. Винаги има недоизчислено. Мисля ще ще плащаме яко ако даде Господ да не гръмне руския казан, а ако гръмне освен че ще плащаме яко ще пием и по една студена радиоактивна водица

А, бе, Румба, аз само се майтапих като ти го казах, ама някой път някоя ташак работа става голяма работа!!!

нали не мислите, че тези засилки са защото политическата ни класа мисли много за народа си и за добруването. Познавайки ги, особено около Гоце,РОвч, Бойки, това си мирише на най-добрата кражба.

Айде който планира Белене да сложи в сметките и цената на противовъздушната отбрана около нея и поддръжката ѝ. Дали ще е Пейтриът, дали ще е Айрън доум, дали щe e C-400 или C-500, няма значение.

Това се случи когато имаше война в Югославия и когато бяхме врагове на НАТО/летище Габровница/ сега вече не сме врагове а и технологията е Руска финансирани от Китай.Бай Ганьо е хитър:)))

а няма ли по-добър начин да вложим ( да изхарчим ) тия няколко милиарда. Щото стана ясно че ще се тегли заем и заема трябва да се усвои от едни хора. Не е ли по-добре тия пари да се вложат в тунела под Шипка, в пътища в Северна България, в още един мост на Дунава, в пенсии в училища в София. Днес по радиото родителите казаха че няма място за децата им в софийските училища. Училището няма опасност да гръмне и да изхвърли радиация и стронции 90. По -добре за училища, а? Да ги инвестираме в школото, а? Като братята Евлогиеви???

като Евлоги и Христо Георгиеви???

На Р. Овч . текат лигите..... и на много други. Едно не ми е ясно: Защо такива заможни хора(със съмнителни доходи) като Овчаров не направят едно акционерно дружество и да строят Белене? Все гледат държавата да строи и те само да крадат с фирмите .....Т.е . от нас да крадат.

Защото те само това могат-да крадат и да лъжат, а ти си чакай да построят нещо :)))

Овчаров е лесен. Като гръмне сигурният руски АЕЦ Овчаров вика таксито отива на летището и след 2 часа е в Лондон при родата. Останалите 7 милиона дали ще могат да направят същото???

Тази технология /ВВЕР-1000/ дори и калинки да назначат няма да гръмне,спи спокойно !!!

нито за момент не се съмнявам, а и Вие не бива да се съмнявате, че на даден етап от живота на реактора и хранилището за ядрени отпадъци ще има назначени калинки.

Ами то и сега ги има/калинките/ но въпреки това АЕЦа си работи ОК.

Само Очилата Му са около 10 минимални заплати, ако не и повече, ако е решил че "рамките" ще трябва да бъдат "по-така"...за стъклата ясно...по 1000 на око...

Слънцето напече и пепелянките излизат:))) Да Овчаров беше инженер в АЕЦ Козлодуй,но от тези партийно назначени.Наистина България има полза от развиване на Атомната Енергетика но тези сенки от миналото/яко корумпирани/да се разкарат.Руските АЕЦ са едни от най сигурните и най евтини /ВВЕР–1000/такива като този само пречат и дразнят.

"БоклукЪТ" си личи по Ехидната, Подигравателна Полу- Усмивка ... това му е "Визитната Му картичка в Живота" ...

Помня го от 1982г./като дежурен инженер на 2и3 бл. в АЕЦ Козлодуй/ и тогава си беше такъв,защото беше партийно назначен.ДС и БКП активист.

Айде нема нужда ментаци да правят атомн централа.

"Залагал бил" ... Залагай в Еврофутбол бе Как ще си залагаш РОДИНАТА , е това не мога да разбера в Родните Български..

По добре китайци, крайно време е да разберем, че руснаците са добре с оръжието но зле, много зле с парите.... инвестициите по руски...това е подкуп за няколко важни хора в една държава и после гепи без пари.

Не само с оръжието пич, и Ядрената енергетика са едни от най добрите.САЩ и Запада го знаят много добре,това с ,,Украинската АЕЦ Чернобил,, е друга тема и друга технология.В Козлодуй и Белене са ВВЕР-1000, а в Чернобил РБМК...

Има "Ерудирани Работари", дето са си дали ЗДРАВЕТО за тази Пуста Енергетика, дето ни трови живота вече повече от Половин Век. Поне половината са Живи. Какви ги плющи този компроментиран " Мензис - ни Червено, ни Ръжда, ни ... Нищо ... едно Течение само "...че и МИРИШЕ ..

Румен Овчаров - Рядко Гадна "Личност" , наред с Цветан Цветанов. Моята Родина БЪЛГАРИЯ, няма нужда от такива "Съкрушително Опроституирани неща" ... това са Влюбени в себе си Нищожества ...

Абе, да даваме АЕЦ Белене на Гинчето,тя е експерт и наше момиче