Росен Христов отрича за възможен прикрит внос на руски газ от Турция

Споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ" не е за доставка на газ, а за резервиране на капацитет в инфраструктура, твърди енергийният министър

Обратно в новината

Коментари - Росен Христов отрича за възможен прикрит внос на руски газ от Турция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама то ... престъпление ли е да купуваш руски газ? Щото... излиза че Германия е най-големия престъпник. ПС А Кирчо и Кокорчо са по-малки престъпници. Щото купуваха руски газ от посредници. ... ... И няма да обръщаме внимание, че руският от посредници газ е по-скъп от руския газ без поредници. На Кирчо и Кокорчо им е позволено да крадат и лъжат.

Точно руски газ купуваме, но с дебела надценка от Турция, всичко друго е неистина.....

щото сме пичове !

Ха-ха! Смешно -глупави обяснения от напълно неадекватни и елементарни хора.Не казваме, че купуваме руска газ през Турция, а казваме, че резервираме капацитети в турската газопреносна мрежа! А, Турция откъде ще запълни капацитета на газопреносната си мрежа, ако не получи газа на Черно море от Русия? На всичко отгоре и топки нямат да си кажат истината!

За такава лицемерна и алчна усмивка трябва да се обезглавява, даже преди да сме чули лъжите!

От цялата работа, турчалята ще препродават руска газ в Европа с дебела надценка! Честито на всичките тъпаци от ЕС! ДГД

усещам че братята турци ще ни ебат яко с цените....

Кви са тия глупости. Кво ме интересува къв газ ще ме топли? Крайно време е да ги разкараме тия санкции.

Като маратонките АдиБас, ребрандират ги на Адидас и с нова цена. И купувача е горд от избора си - скъпи маратонки от еди-кой си магазин.

Тия наистина много мазно са се ухилили

Щом газа е на теритирията на Турция значи е Турски.

Шило

Повярвах му. В Турция се добива газ, тя и доставя от собствените си находища! Хахахахахах

Трябва да си се гони най-евтиният, без значение дали е руски, украински, азерски, американски или марсиански. Само да не управляват идиоти по света.

интереса клати феса бе щом по ни е изгодно от турция ше копуваме не от убиеца путин !!!

Човека го обясни толкова просто и ясно,но тук злобарите виждат матрьошки.

Шило

Хубаво, ама не знаех, че турците имат собствени находища! Хахахахаха

Така и с оная заблудена ракета - щом е на полска територия, значи е НАТОвска.

Гнусни кремълски матрьошки управляват България !! Народен съд за предателите русифилистици !

Така ще е, гяури! Булгаристан пак е нашо! Учете турски и приемайте исляма!

Шило

Бе, леко с народните съдиища, че да не се обърнат срещу аватарите на янките

Бойко е велик! Аллах акбар!

Те турците им го носят от Марс със трансатлантически Звездолети тип Бидон на Извънземните.

Германците в момента не купуват руски газ.

Човека го обясни просто, но не каза цялата истина. Да Булгаргаз договоря само трасето и инфраструктурата. Но целия газ купуван от Боташ от всякакви източници става собственост на Боташ. Боташ може да транспортира от общия газ наличен в системата от всякоя държава или смес от всички държави.

Е той няма да е прикрит. Както и сега не е. Напълно видим си е, освен за мушморечета отричащи реалността.

папагалите говорят за руски или не руски газ? Като си платиш газът става твоя собственост! Аман от лицемери и подлоги! Ами по същата логика и токът, който използваме в АЕЦ също е руски! Защо не го спрем? Купена ли стоката от БГ, значи вече е българска!

До всички идиоти не сакам ази да съм добре сакам всички да са зле.

Като научим турски и станем мюсюлмани, какво ще се промени?

Не се притеснявай.Ако наистина се случи така,много бързо ще ни ударят шамар,и ще ни вкарат в правия път.

тъпа работа... една страна зад океана която си има газ насъсква всички да не купуват от Русия и определя кой е дикратор кой не и в крайна сметка глупците се вързват и печели 3ти като препродава газ-а който няма откъде другаде да дойде. и ся кой има интетес тук Европа и околните на България страни къде им е защитен интереса къде им е сметката що за глупци са що за зависимости

педи, защо не изключим и АЕЦ-а, защото такива, като теб са готови да се върнат в първобитния строй? Като не ти харесва, не го ползвай и живей като скот, но отнемай правото на хората да живеят удобно и евтино!

Газът си е газ, Руски, Турски, Азърбеджански няма значение. Важното е да е на приемлива цена и да може да върви нашата икономика. Това е просто суровина, но твърде ценна. Затова 5 пъти мери - веднъж режи, особено клончето на което си седнал.

плащаш си двойно и вече газът е НЕРуски

Газта е от Нубия, а в замяна ние ще им изпратим няколко НПО-та барабар с ръководителите им, за подпомагане процеса на демократизирането им, посланникът им току що го заяви!

Изобщо не ме интересува руски ли е френски ли е .Важното е цената.Днес сме се събрали много хоро на Йорданов ден и слушам хората как тревожно говорят .Питат се "Видя ли си фактурата за газта. Не се питат от къде е .Аз мога да ви доставя и от Каспичан ,важна е цената. Ние плащаме цената на тая война.Каква ни е Украйна ,та с голият си задник ще и помагаме.Искам МИР ,за мен за децата ми и за целият български народ.

Вносът на руски (или какъвто и да е друг) газ не трябва да е прикрит, а явен. След събиране на оферти - се купува от там, от цена/качество е най-изгодно. Дали ще е САЩ, Русия, Турция или който и да е друг - не би трябвало да има никакво значение.

кой ти каза? Даже и Украйна си купува руска газ...

"Син поток" и "Турски поток" доставят природен газ на MAX от Русия за Турция. После турците го препродават със съответната надценка. И двата потока трябваше да преминат през България. Син поток го спря Костов. Южен поток го спря Борисов. И двамата са за разстрел.

Ще ви пощадим, и ще останеш жив!

Азърбеджански Тоя къде си го писал е най убавия

ПОЛОВИНАТА ГАЗ ,който ползваме ще е от турските терминали за втечнен газ. Преведено СУПЕР СКЪП ВТЕЧНЕН Хамверикански газ. Те на това му викат ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. Айде ЧЕСТИТО!!

Руските мекерета русофилите си легнаха след тази новина,завити през глава циврят

Важното е , че го лапате. Руски, турски , краваристански. Така сте си свикнали. Политиците ви го осигуряват, вие овчедушно го поемате...

Тя всичката ви работа прикрита, само газа да е проблема. А на прикриването му се вика измама лъжа и тн

Аха ще доставят мушмули

Как върви, евроатлантически зомбирани овчички, борите ли Путин?? В същото времеСАЩ ядат дебели сочни пържоли от продажбата на оръжия в Украйна и Европа за много милиарди, А сега повече от половината газ ,който ползваме ще е от турските терминали за втечнен СКЪП краварски газ.Така се наядоха и от ваксините. Общата им инфлация е най-ниската цифра 6-7% от декември 2021 г. - още преди началото на украинската криза. А ние от клуба на богатите - сиренето гони 20 лв., кашкавала 30, олиото 5... демек повече от 100%. Какво пък важното е, че мирише на рози - евроатлантически. Аа да, и да борим ПУТИН. НАПРЕД към евроатланическото бъдеще и краварския просперитет!! Още лапайте сороската патка и след някоя година ни помен от Бг ще да е останал…. Дано си платите за греховете!

Катя

Така е. Но на някои индивиди отвъд океана /и не само/ им е по-изгодно да не се купува газ от Русия, а от техния. Войната и санкциите са само параван за икономическите интереси, които не са в наша полза.

И поради що пък да е така? Кой се интересува кой точно ти цепи анала?

И кучатта на село ва знаят че сте руски кавали Сичкити до един

Русия не иска да ни продава газ , дори и за рубли.Казаха го . Сега вече ще купуваме каквото ди дадат. Сами си го направихме с нашето бездействие.