Коментари - "Росатом" започна строителството и на 4-ия реактор на египетската АЕЦ "Дабаа" | Бизнес.dir.bg
назад

"Росатом" започна строителството и на 4-ия реактор на египетската АЕЦ "Дабаа"

Президентите на Египет и Русия се включиха по видеоконферентна връзка. Москва финансира около 85% от стройността на проекта чрез заем от $25 млрд. с 3% годишна лихва

Обратно в новината
| Автор: Екатерина Антонова, специално за БТА

Коментари - "Росатом" започна строителството и на 4-ия реактор на египетската АЕЦ "Дабаа" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този перфектен мъж, Президентът на РФ, който желая безумно интимно сега и завинаги не може ли да ме смести в програмата си. Другата сфера на живота е на по-малко важна. Дори много повече са душевното и физическо състояние. Някой неща само аз мога да му ги предложа. Гарантирам! Нека се увери в този единствен реален живот. P.S. Mоля да не ми трите постинга.

_stankow

Много даже добре са си направили сметката. При сегашната цена на тока 4 реактора по 1200 MW при 8000 часа годишно произвеждат 3.84 милиарда $ годишно. Дали няма да има за лихви и главница ? Ако бяхме направили Белене, при $3.5 милиарда, както беше първоначално, при $6 милиарда, както беше поискано, при $10 милиарда дори, както мръсно лъжеше Делян Добрев - досега да се беше изплатила двойно ! Не се ли махнат американците, не почнем ли пак да търгуваме с Русия - България е загинала ! Ето, даже Германия го закъсва без Русия. А какво остава за нас !?

6 милиарда на реактор горе-долу. Запомнете я тази цифра. Че за Уестингхаус подхвърлят нещо 70 милиарда ама сме щели да реализираме икономии ако побързаме (да платим? като самолетите?). Турците вече пият ток от тяхната руска централа. Станков е прав- запътили сме се към много скъпа ел енергия за десетилетия напред и това ще убие нашата икономика със сигурност. Туризъм и проститутки да обслужват ниско качество европейци- не е нужно да съм ясновидец за да видя бъдещето ни.

Ще си позволя само един много миниатюрен коментар. Дано той не помрачи отличното впечетление което се старая да оставя. Семейството е между мъжът и жената.

Такива проекти покриват само нуждите на северна Африка и Саудитска Арабия като по-екологичен източник на енергия. Там са малко хоpа де факто и пустинята е напълно необитаема. Това за пренаселена Западна Европа е неприложимо.

Гусин Станков явно по-добре ги разбира нещата не само от нас, но и от Чехия, Полша, Финландия и др. На неговия акъл обаче са в Гана, където само Русия би се престрашила да строи АЕЦ.

Ама ти с него няма семейство да праЙш, нали?

Как само звучи - "египетската централа Даебаа" ! А още по-добре - "египетската централа Даяебаа" :)

Аз какво ще правя с него е наша (с него) работа.