Рецесия в САЩ през 2023 г. може да срине акциите с 25 на сто

При покачване на цените централните банки ще работят с по-високи лихви, което ще доведе до забавяне на растежа и срив на фондовия пазар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това предсказание е като предсказанието на онова българче от мургав произход, което казвало "Утре може да вали, но може и да не вали". И абсолютно всичките му предсказания са се сбъднали!

каквото и да стане едно е сигурно - богатите ще станат по-богати, а бедните по-бедни !

Дай Боже ...

Принципът е когато "експертите" ревът на криза да дойде подем. А целта на борсата е акулите (най-често манипулиращите борсата) да гепят свободните пари на останалите ("играчи"). Ако, обаче се опитваме да търсиме в борсата и рационален елемент (Тоест тя да отразява и икономическото дередже), то няма как производството да се забави в условията на такъв военен конфликт.

Интересното е, че преди два месеца Нуриел Рубини и още сума ти видни икономисти и финансисти, говореха как борсата ще се срине с още 30-40%, след като вече беше паднала с 30-тина %, а оттогава до днес, водещите западни борси вместо да паднат, скочиха с едни 15% средно. Уж се чака рецесия, уж ще се вдигат още лихви, уж инфлация, а вместо спад, вече месец и половина борсите са нагоре. Някои казват: бичо дживение по време на мечи пазар. Аз лично очаквам тарикатите (сценаристите) сега да оберат печалбите и индексите наистина да се сурнат до нивата от преди 2 месеца.

Много ясно, нали не мислите, че като затъне Европа, то Америка ще цъфне?? Въпрос на 12-18 месеца и са отишли отново в блатото, но този път няма кой да ги вади от там... Всеки ден се трупат нови и нови дългове, а самолетни чертежи не стигат за компенсиране

Може да се сринат и на 95 %.

Трябва да приготвим парички за еФтини инвестиции. Такива моменти може да наваксат години закъснение в инвестиране...

Според мен, за да се намали инфлацията, в настоящия момент, много по-силен ефект би имало изтегляне на ликвидност от пазара, отколкото увеличаване на лихвения процент. Естсетвено, че и лихвата трябва да се вдига, но когато на пазара са наляти излишни трилиони долари и евра, колкото и висока да е лихвата, тези пари се движат в системата и си търсят място. Било то за потребление, било то за нвестиране и това само подхранва инфлацията. Много пари има. И то ей така напечатани и раздадени.

Принципно си прав, но на кого ЕЦБ ще продаде облигациите на южните държави? То ако имаше кой да ги купува, нямаше (а и не бива) да ги купува ЕЦБ с новонапечатани евра. Тук сме свидетели на грандиозни далавери! ЕЦБ директно финансира закъсалите държави, за сметка на всички от еврозоната!!!

Ти ако имаш един милиард и знаеш, че се влиза в рецесия, какво ще направиш - ще ги вкараш на депозит при новата, висока лихва или щетръгнеш да ги инвестираш? Виоката лихва не само охлажда мераците за кредитиране, но и вкарва парите по депозити, т.е. изтегля ги от обръщение..

Глупости, ЦБ се борят с инфлацията само на думи. Скоро ще спрат с повишенията на лихвите. За да се укроти инфлацията са нужни лихви от поне 7-8 %, но това веднага ще фалира южните страни в ЕС.

А дано, и с Атома им пожелавам да се срещнат.

Sm3hurk0

Голямата депресия в САЩ е била преди 100 години... - 1923г. Явно колелото на живота се върти.. :))) "Днес си горе, утре долу !"

Голямата рецесия е ПРЕДИЗВИКАНА в САЩ преди 100 г. Точно както и тези "кризи" са предизвикани сега.

1929 е годината, а преди Голямата депресия е имало друга, Пак Голяма депресия от 1873, която е помогналa донякъде и на нас, щото е докарала Османската империя до фалит.

Ми кат се сринат акциите нас кво ни пука ?? Ний акции нямаме, да се сриват колкото си искат

Те последната година се сринаха с 70-90%. Какво но плашат с тея 25%.

комунистически малоумници

Те САЩ с толкова дългове трябва да ги закриваме, ама за тях няма правила, ама ако беше друга страна...

И към кой са тези дългове, бе кретен?

НЕ е лесно да тъп. Лошото е, че при вас тъпите е като при лудите, опасни сте за себе си и за околните. Седи си във външния кенеф и вместо да пляскаш глупости хвани и прочети нещо на тоя телефон.

Напиши в търсачката "U.S. National Debt Clock : Real Time" и ще си отговориш на въпроса сам.

До прочети и провери - Не им пишете на такива кретени, няма смисъл. Като видите тъп човек не му помагайте само си губите времето. Изпитал съм го на свой гръб. Глупака трябва да се оставя да затъва и да потъва и сам да иска да се измъкне. Тези хора нито четат, нито се интересуват, ама не може да им затвориш устите като почнеш да му говориш някои неща. С една дума обществото ни трябва да отритва тези елементи и да ги оставя в периферията, а не да ги правим "звезди" или да им обръщаме внимание.

Последиците са по цялото земно кълбо. Причина за тях са неспирно печатащите принтери и доларите, необезпечени с никакви активи.