Рекордно поскъпване на храните на едро в началото на декември

На годишна база, спрямо 3 декември 2020 г., цените на хранителните продукти по стоковите тържища са нараснали с 11.83%, а от началото на годината са се повишили с 9.97 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекупвачите със скъпите джипове от време оно пак са тук!

Доставено до дома ви от хунтата на Радев. Честита "промяна", балъци!

Гарантирано от РАДЕВ и промЕната!!!

Да се Връща Толупа ...и от ДЖИПКАТА...да "Фърля" пари ...в чекмеджетата има ...да спасява ...Мат *ряла !!;)

Щото той Радев сади и копа плодовете и зеленчуците, нали! Тъпа работа!

Продължава

вървете по свирката на 3.14дерасите от америка и те ще ви свалят и дрехите голи ще ходите

Те прекупвачите са на ГЕРБ.

На всички с малки доходи

Да са ни честити промяната, новите дългове за милиарди всяка седмица, мракобесния терор на министър Рашков, избори с машинки (eдинствени в цяла Европа, но пък с резултати по поръчка)...хора издъхващи от липса на болнична помощо-...Да ни е честито.. Къде е разума на българите, когато гласуват?

Кви радевци, кви борисовци Това поскъпване се дължи на комбинация между световно проявена инфлация и легендарната алчност и спекулативност на българските производители и търговци

На тия с високи доходи им дават без пари в магазина?

За да вярваш в това, значи трябва да можеш да се обосновеш. 1. Как падането на Борисов е вдигнало цените. 2. Как Борисов ще намали цените, като го преизберем. Чакам.

Тази новата математика не я схващам ... Старата математика показва над 200% поскъпване на правите евро краставици!

Случайно да не би някой от поскъпванията да са свързани с многократното повишаване на цената на тока? Който ток ние си го произвеждаме и независим е от международните пазари при определянето на цената за вътрешния пазар. Ама така е на вас все някой друг ви е виновен. Дали да припомним че единият от кабинетите на Борисов го свалиха именно заради сметки за ток? Ама тогава той беше виновен ама сега тия Вашите не са?

Нямаше такива скокове на цените докато ГЕРБ беше на власт?

Нали мяткахте юмруци за промяната. Яжте Го сега. Ама това е само началото.

Така е по цял Свят, но за разлика от преди 30 години и от много страни сега, България вече сама не може да изхранва населението си, което значи, че ще купува стоките на пазарни цени от цял Свят. Прекупвачите ни са алчни, а и цените нямат да спрат да растат, понеже повечето държави по Света махнаха и тавана на цените на хранителните стоки. Ако продължава да се развива ситуацията без промени, скоро и хранителните продукти ще са лукс стока.

важното е, че изчегъртахме борисов!

Цената на хляба за последните няколко месеца от 1 лв стана на 2 лв. Олиото вече е над 4 лв. Ама иначе там 3-4-5 процента било. А да и от първи цената на тока вероятно ще стане тройна и за битовите абонати. Нищо де успокоявайте се с как му викаха мизерията последните 12 години. Щото на това което идва ще му викате просперитет.

Обаче Петков и Василев и дума не обелват за бъдещи мерки. В Сърбия преди седмица въведоха ограничение на цените до техния размер през последните две години. Тук само се дрънкат общи приказки. Ограбването няма да спре, просто бенефициентите са малко променени.

Съгласен съм дори да гладувам, само и само да ме управлява Радев!

Ти и колегите ти дето мечтаете за времето отпреди 30 години щяхте да копаете на полето и да ползвате външна тоалетна. И щяхте да ръкопляскате на поредния партия секретар дето не ви брои за хора. Но пък странно изглежда Как веднага след десети хем ни управляваха същите тия комунисти пък държавата се сгромоляса. Дали няма общо с двата фалита по времето на великото комунистическо управление или пък има общо с поредния фалит заради който всъщност свалиха Бай Тошо?

БОрисов зашо не предприе действия по отваряне на затворените блокове на АЕЦ, или защо не започна изграждане на АЕЦ Белене. Щи кажа, защото е по-лесно да козируваш в Европа, в буквалния и преносния смисъл

Защо цените скочиха драстично последните шест месеца? Най-вече цената на тока чието производство в България не зависи от външни доставки. И от който изнасяме над 40%. Дали пък няма общо със сегашните управляващи?

И като ги отвориш по-евтин ли ще ти стане тока? Ачи хлапенце над 40% от електрическия ток се изнася. Проектът АЕЦ Белене освен че абсолютно нерентабилен, освен че беше подписан от Станишев без да има осигурено финансиране нито инвеститор който да стои тая Белене, нямаше да ти намали цената на тока. Докато го изпратиш тоя строеж трябваше цената на тока де е десет пъти колкото тая от Козлодуй. Минимум Естествено в партийната централа такива неща няма да ти ги кажат.

ерго, някой или не прилага необходимите финансови и други мерки срещу прекомерното надуване на цените (от прекувпачите!), или обратното, някой доста организирано ни организира 'на видехте ли Радев' зима. и в двата случая е ГРОБ, защото те още държат местните избори. Време е, за предсрочни МЕСТНИ избори.

Едно от нещата които от отдавна ги коментирам е, че бих забранил всякакви сдружения, асоциации или каквото е на производители и услуги. Включително здравни, юридически и така нататък. Дефиниция за картел е, сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Много интересно с каква друга цел се събират? Тук и поскъпването на газа на световните пазари, дори от търсенето в Китай и масово изкупуване. Разни разпоредби на ЕС за тока, глоби и отваряне. Но икономическата криза като цяло е създадена изкуствено с ковид идиотизма и това съм го коментирал, че се очаква още предната година. Като другите ефекти с мерките, като умрели повече от средата на 2020г. 49 хиляди до по-предната седмица - дотогава са данните в НСИ. Реално сигурно надхвърлят 50 хиляди в неясно количество. Някой да не си помисли, че е от ковида.

---------абе дойдат ли комундетата си такова таковата. И не е съвпадение, НЕ Е! За последните 30 г. много съвпадения видяхме.

Мисленето и анализа не е силната ти страна, доста трябва да поработиш върху това. Къде прочете за мечти и носталгия по онова време?

пич, все повече си личи как точно Борисов си плете кошницата с тази организирана зима.

Същото и по Германия, Англия и целият ЕС.

Еееех, къде е сега Боко да свали цените на храните и газта?

къде е прочел ли? мче това си е старият рефрен, 'кой не скача е червен'. който не е на нашето мнение е комунист.

По-голяма простотия не можа ли да измислиш? Наистина ли си мислиш че бай Пешо с мотиката ще ти произвежда продукция по-евтино отколкото десетина производителя с окрупнените ниви и тракторите и комбайните? И не хлапенце, цената на тока в България няма нищо общо с Европейския съюз. Има общо единствена с това че много бързо някои хора трябва да си напълнят джобовете. Защото сега им е паднало.

Добре, нали ковид, извънредно това извънредно онова. Къде е мораториума срещу надценките? Къде е рамковата (не стриктна но рамкова) регулация на цените? Не може нещо да е 2-3-4 пъти по-скъпо в отделни региони, и не може да е с 500-600 процента надценка за крайния клиент. не 5 а 500.

боко в момента се радва, ако не е зает даже да организира тежката ни зима.

От вече повече от шест месеца твоите любимци са на власт уволниха де що можаха и поставиха навсякъде свои хора. Ама иначе ГЕРБ и виновни. А фазите на луната и слънчевия вятър?

Ми питай ГЕРБ защо няма газова връзка с Гърция 12 години вече, за да не сме под диктата на Газпром. Питай ги защо Лукойл са на загуба, или защо не се разследва картела на цените на гориво, за който всеки дръзнал да си направи бензиностанция може да ти потвърди, че съществува. Питай го защо над 1 гигават ВЕЦове са във вечен ремонт. Питай го защо Доган купи ВЕЦ за джобни пари. Питай го защо не се направи нищо за БГ енергетиката 10 години. Ше има Белене, няма да има Белене, ше има Белене, няма да има Белене. А като за финал подписаха смъртните присъди на ТЕЦовете без ясен план какво ще ги замени. Изнасянето на ток явно е по договори. Не изнасяш нещо без договор. Това е все едно Газпром утре неоснователно да ни спре газа. Какво ще стане? Ми ще ги съдим! Каквото ще стане с нас, ако спрем да изнасяме тока. Кой ги е правил тия договори? ГЕРБ. Кой либерализира цената на тока по толкова нескопосан начин, че от години правим рекорди на цената на тока в Европа? Ми ГЕРБ! 12 години некадърство, липса на визия и мафия в енергетиката.

човек ако ставаше за 6 месеца... след толкова години вкореняване. а местната власт не е сменяна. нито за ден. и си личи...

Нищо удивително. Поскъпва енергията. Тъпата политика на ЕС в областа на енергетиката води до това че скоро токът и топлото ще са лукс. В храната има вложена много енергия. Това са машини, това са торове, химикали, транспорт, енергия за оранжериите, за да приготвяне на храните (меляне, печене, пресоване....). Енергия, енергия, енергия... тя е основата. И ако ще бодем още соларки и перки (както е по план) ще поскъпва всичко до безкрай. Аз се надявам само да се не срине енергетиката тотално щото тогава ще изпукаме просто. А с зелените калинки дето "оправят" енергетиката, аз добър сценарии не виждам. Защото няма как, слабоумни неграмотници да изграждат такова сложно нещо, те могат само да рушат.

кой има изгода от провал и нестабилност в момента?

Хахахахахаха

Наистина ли си мислиш че бай Пешо с мотиката ще ти произвежда продукция по-евтино отколкото десетина производителя с окрупнените ниви и тракторите и комбайните? БАй Пешо, Баба Руска, техните внуци произвеждат зеленчуци. Както е да речем в Турция и Гърция - малки семейни фирми. А в България 10-тина латифундии (чувал ли си тази дума?) решавт, че утре ще произвеждат само зърно или рапица, за която получават идиотски субсидии и толкоз. И ти ми ядеш... сещаш се какво. Накратко с няколко думи - ти си поредното панелно говедо, което не си спочня какво е яло вчера, какво остана да вдигне поглед и да погледне отвъд жедневното си оцеляване...

само една забележка: нищо не може да оправдае 5..10 пъти поскъпване на крайния продукт. сякаш го дялат от енергия тоя слънчоглед, при това купена на цени от 2200-тната.

Този Борисов е велик ум, вундеркинд. Как ги изчислява нещата този еднокнижник, а? Толкова е умен, че дори от Харвард не могат да му противодействат..... Еййй тъп си като антична брадва.... Който и да те управлява, все ще си на дъното, моето момче.

Нали това ви беше мантрата бе пропагандатор нещастен. Махаме Борисов и всичко тръгва по мед и масло? Я ми кажи защо държавната АЕЦ Козлодуй тупа милиарди приходи, пък ние се мъчим е с високите цени? Пак ли Борисов ти е виновен бе нещастник? Утре като пак ти бъркат в джоба с вдигане на данъците пак ли Борисов ще ти е виновен?

тези 'сдружения' не произвеждат заедно. явно не си в час за какво иде реч.

Хаххахахахха.... Нали сте от Харвард, как не можете да се оправите с Едно книжния? Големи сте охлюви. Само оправдания....негодници.

нима нислиш, че ББ е махнат? все едно да твърдиш, че няма ДПС...