Рекордно поскъпване на храните на едро в началото на декември

На годишна база, спрямо 3 декември 2020 г., цените на хранителните продукти по стоковите тържища са нараснали с 11.83%, а от началото на годината са се повишили с 9.97 на сто

Обратно в новината

Коментари - Рекордно поскъпване на храните на едро в началото на декември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, вие сериозно ли мислите, че това повишение на цените е заради сегашното првителството и президента? Тук почти нищо не се произвежда, а това което се произвежда се изнася в голямата си част. В цял свят цените са много нагоре, но също така и това е наследството на дългогодишната политика на предходните правителства и ЕС. Никакво производство, внос, чужди вериги, ниско качество...Какво остана в по-малките градове: 5-6 фризъорски салона, някое друго квартално магазинче, което зарежда от веригите от промоции. Какво очаквате.

Венсеремус!

ВенсеремОс!

Когато цъфнат теменугите ще ходим отново на избори и ако и този последен път си изберем същите екзекутори ... (ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД)

ОБЯСНЕТЕ КАК СТАВА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ????????

EU налага политика на фирмите - борсите да повишават цените, с цел парите напечатани от ЕЦБ да се приберат обратно в "ксерокса".

щом се движат толкова много брички автомобили,дори бабите,и учениците си имат вече автомобил,значи,че всички имат достатъчно доходи,а ревът че нямали пари за храна и тя поскъпнала,ами да работят честно,а не само от пенсии,рента и наеми!

урсулке, заголи ръчичките на дечицата си в чест на фарма печалбите и поръчаай още три милиарда "ваксини", само за децата ти! .

Честита ви промяна, ганьовци. За в бъдеще ще се променяме още повече. Колкото повече, толкова повече - викаше Мечо Пух ха ха

Да не забравяме, че Ганьо е бил на три морета или бяха четири?

Впрегнали са всички останали 5-6 гербераски трола да бълват простотия в коментарите...Щом толкова вият на умрЕло,значи нещата вървят добре. Интересно какво щяха да пеят дружно ако мутропитека още "управляваше",а цените НЕМИНУЕМО щяха да са пак такива? Сигурно Корнелия,Орешарски,Станишев и Хан Крум щяха да са виновни?!

Киро лъжецо и мунчо клиторо ке ви оправат. Скоро на доматите колците ке ги облизвате

Няма страшно. Сега като дръпнат 10 милиарда и ще се оправим. Готова работа. До сега дръпнаха 1.5 милиарда и виж кво хубаво стана. Представете си с 10 как ще е.

Е най-големия бич - данък. Учат ни неправилно, че е необходима. Ако хората се замислят като математици, ще има революция.

Ще се опитам да ви дам алегория на демокрацията като имплементация в съвременна България. Представете си, че ви дават ключ от сейф на Банка пълен с пари. Никой не може да ви пипне 4 години - имате Имунитет. Никой не може да ви каже как да харчите парите, нито да ви контролира директно. Можете да си измислите каквото ви дойде на главата и да си сложите "приятели", "любовници", "роднини" и "колеги" да прибират през трети лица/фирми. Никой от "колегите" не се сърди наистина, по-скоро дигат шум та да им дадете от "баницата". Всички сте членове на "масонски ложи" и "клубчета по интереси". Знаете се интимно. Имате си Полиция, Прокуратура и Съд да ви пази. Имате си тълпи от фенки и фенове, готови на всичко да ги включите в процеса. Няма закон или сила да ви спре да си редите схемите. А отвън тече един театър за тези, които са ви избрали уж да представлявате интересите им. Осъзнавате ли, мили съграждани колко безумна е самата идея за демокрация в държава оплетена в мрежата на ДС, Масонските Ложи, КГБ, ЦРУ, Мосад? Или ставате от диваните с камъни и кирки. Или си седите, ядете отпадъците на ЕС, пийвате домашнярки и псувате в Дир.бг.

Гледам депутатите нахилени....Радев чете речи...нещо не ми се връзва....

В грешка си пич! Радев НИКОГА НЕ ЧЕТЕ! За разлика от 95% политици...

Инфлацията, заедно с ниските лихви на централните банки е най-важният способ за ограбване парите на населението. Всяко повишаване, макар и минимално на доходите, веднага бива прибрано в джоба на олигархическата бизнес мафия. Целта е да сте вечно в дълг и никога със спестени пари, тоест, да нямате disposable income - пари останали за харчене, след като сте си платили сметките...

Май че ,е време да пречум грабнала на промяната още във зародиш ..иначе жална ни майка..

Народеца мина на по-евтин вариант...Вместо пълнозърнест хляб....бял,вместо бонфиле,бутче....,вместо пресна салатка....зелце...,вместо бадеми и лешници...семки...,вместо луканка и суджук,народно саламче...,вместо празни болници....пълни болници...,вместо здрави хора....болни хора....Вместо промяна...ПОДМЯНА!

Още малко трябва от Промяната. В Канада краставидцата средно 3.20 BGN, а тук още е 3.15 BGN. Тези 5 стотинки много дразнят и се набиват на очи. Не е качествена Промяната, трябват още усилия!

Велика Радева зима ще изкараме! Помнете другаря Радев! Дълго ще го помните още!

Продължаваме промяната!

Абе, радевата хунта за няколко месеца открадна толкова, колкото царя и Костов не успяха за 10 години. На фона на тия измамници, Боко е като бедно боливийско сираче

ела сиииии!На кой ни остави!!??

Бойко е същия Евро фашага предател като останалите. Не му пука за българите. Доказа го с отношението си към заленият сертификат, който всъщност ни превръща в роби на фон Лайен. Ако искаше да спечели, щеше просто да се изкаже против въвеждането му и против натиска за принудителна ваксинация.

Че е световна икономическа криза. А ковид идиоти още повече я усложняват.

Меркел докара кризата в Европа със грижата за здравето си за сметка на живота на всички останали. Лайен продължава политиката ѝ. Може да има световна криза, но тя не е никъде другаде освен в Европа. Криза, идваща от политици, целящи физическото унищожаване на европейците.

И какво общо има световната криза с това, че българското олио е 4,50? Да не е от Малайзия? В началото на годината беше около 2 лв. Тази година отчетоха рекорден добив на слънчоглед. Що скочи с 100%? Същото е и с житото и хляба който скочи с 50%. Що бе? И той ли е внос от Зимбабве?

Стар комунистически номер: Да даваш пари на дск десет години за автомобил, а дрогарете комунисти да краднат лихвата по влога.

Нас с Мая, МинеТков и Бабикян ни интересува да не променят цените на ковчези, бесилки, чували за трупове, яйца, домати, рибешки глави и свински уши. Сега при тия цени, няма да може Божков да издържи финансово на протеста

Алоо псохопати и дребни плъчета, защо вините новото правителство, което още го няма. Ами застанете вие начело на опоскана и бедна България да видим какво ще направите тъпунгери прости. Корупция, ресурси няма, инвестиции няма, енергетика и икономика няма, емигрантите спряха да наливат пари... Хайде да ви видим как и откъде ще вземете пари за да са доеолни хората. Чакам отговор.

Че как имаше преди осем месеца. Преди Пл. Узунов да почне да събира торбички

Колко процента годишната инфлация е достатъчна, за да "дойде промяната"?

Ами за да може групата на Капитал да плати изгодно и със лихва 50% дълговете си изчислени в левове, еврото трябва да стане 7 лева. Но мисля че няма да спрат ако не ги спрат и ще успеят всички да ни направят милионери. Хайде не гласувалите да празнуват промяната.

Рашков редовен министър, муахахаха, гербопитеци :))

Къде я видяха тая инфлация ? Цената на конопа си е същата

Малко е, малко е, иначе промяната няма как да дойде!!!!

Аз отговарям само за яйцата за мятане Определено има поскъпване Ако днеска трябваше да пазарувам яйца да мятат умрелите майки, щеше да ми опре яйцето да гъза

steltian

Няма място за тревога.Корчо и Кокорчо вдигат пенсиите с 10 лева а заплатите с 50.Всичко е под контрол.

Продължаваме промяната, а, харесва ли ви новото нормално - клепоухият чарлгар от Учиндол с поръчка да върне комунистите на власта - доволни ли сте бе, тъпанари!!!!

и сега какво ни казваш, че всичко изва от няколко дена на власт - а не не от 12 години мизерии и кражби ай у лево бре

Задръствахте ли границата с Гърция - задръствахте я, това, което беше на власт 12 години, оправяше онова, което ти оставиха в наследство Станишко и Царя, само че сле 5 месеца ще ти се иска да не си е тръгвало.

Абе, радевата хунта за няколко месеца открадна толкова, колкото царя и Костов не успяха за 10 години. На фона на тия измамници, Боко е като бедно боливийско сираче

На 11.10 военната хунта на Радев взе половин милиард лева нов дълг и само 14 дни по-късно на 25.10 взе още толкова. На 08.11 пак, на 23.11 отново. През септември червените кхмери на Фигуранта взеха още 800 милиона лева заем. Дотук три милиарда и двеста милиона накуп! Догодина още 10 милиарда. Долу крадливата клика на пРезидента Радев получаващ по 15 000 лева на месец, нищоправеца!

Ами да беше гласувал. Ама повечето дори ги мързеше да гласуват.

нито дума за това: https://19min.bg/news/8/159637.html?fbclid=IwAR3slFZAYkQjv9s95gQTYpxeeD-Q2yKr5aUaZaU2MECf3LlOePH4I0PDAmA Махнаха най-малко вредната дезинфекция на водата. Хлорирането. Хлорът се изпарява за половин час, а при кипване, нищо не остава. Ръсят яко над водоемите, а вместо хлор има белина. Тя не се изпарява и стерилизира чревната флора, оттам запек, дрисък и т.н. газове, подуване, трагичен метаболизъм. Засяга памет, кислород в кръвта, синтез на хормони, оттам и паник атаки, депресия, агресия, рев и сополи.

Научи се какво е белина, толкова пък за си тъп, че чак вдлъбнат!!!

Цената на апартаментите ми се е качила с 5 процента тоя месец Инфлацията била хубаво нещо да ви кажа аз

Шефе, 100 процента е сигурно, че ако катурнем ГЕШЕВ цената на дините за НОВА ГОДИНА ще падне с 3 процента !

Ааа, не. Все още не е рекордно поскъпването. Рекордното ще е когато Кирето стане премиер, опазил Господ!

Харвардските клоуни сега ще ни доразкажат играта, досега беше тежко, но тези са най-изпечените мошеници, по-изпечени дори и от тези на царя, уж успели , богати, а пък се бутат в политиката, лошото е че народа наивен, поне този който гласува, и им се върза и сега ще ни видят сметката, гаранция в разгара на зимата хляба ще стане минимум 1.60 , олиото ще удари 5 лева, захарта 2 лева и т.н всичко ще е с още 30% нагоре, дано не съм прав, но натам отиваме !

Абе Рашков, с тая инфлация не е на добре ! Трябва да вдигнем адвокатските хонорари ! Тва 1 000 000 за нищо не стига вече- шума шума

Намаляване на покупките на изкуствено вдигнати цени се наблюдава от началото на декември

Ти не ядеш месо, а заготовки и дълбокозамразено двайсегодишно ирландско. Понякога кожи, нокти, крака, кости, мазнини и малко натриев глутамат за вкус. Ти не ядеш мляко, а сухо мляко. Ти не ядеш домати, а червени бои с аромат на домати. Ти не яеш захар, а глюкозо фруктозен сироп. Ти не ядеш олио и зехтин, а палмови калъпи мазнина. Ти не ядеш тестени изделия, а набухвател с брашно, което е фураж за животни. Ти не ядеш зарзават, а пластмаси с химии, дето приличат на зарзават. Още ли ти е скъпо? Или ти е и отровно?

явно ще караме само на рикия :)

- Ако блокираме ОРЛОВ МОСТ цената на мезето дали няма да падне ? Ген Атанасов : - Аз мога и без мезе

Аз не пазаря от стоковите тържища а от супермаркетите, засега няма кой знае какво увеличение

"пазаря" откъде си бе селтак? Такива селяндури като теб ни натресоха радеф и пп.

преди избори комунделите винаги вадят националистическа карта, след изборите цените скачат, хората обедняват ........ но за това е виновно международното положение. "Комунистите имат един проблем ........ винаги им свършват парите" Маргарет Татчър

Производители и търговци продължават да изхвърлят с тонове непродадена продукция, залежала заради надутите цени. Ся ще изхвърлят още повече, докато в един момент решат да затворят кепенците, обявят фалити и издухат работниците на улицата, които пък са теглили кредити и ще спрат да ги погасяват, което води до лоши кредити и сътресение в тези институции.

Май народът ще разбере по трудния начин, че асфалтът и фабриките носят просперитет, а единственото нещо което не се яде е левият популизъм.

Не съм чул гербаджии да построили фабрика! Обаче колко откраднаха...!

И колко откраднаха, а - или така само ала-бала - аз виждам построено метро, пътища, магистрали, обновен град, а ти - само скоростна отсечка на Струма, която е правена от Станишко, а Даниела Терзиева - министър на регионалното развиет при Орешарски вдигна скоростта от 90 на 120

При помнете си този стар комунделски номер. Чакаш десет за автомобил, правиш вноски в дск, а дрогарете краднат лихвата по влога.

10 години за здухам москвич зааааааа лада 15 години.

Браво Киро! Браво Асене! Браво Радев! Обикновенният човек изнемогва и тъне в мизерия заради вас. Това ли е промяната - да станем още по бедни, да продължите мафията на Бойко, да сме подлоги на ЕС и НАТО, да нямаме независима политика, а за всичко да се допитваме до Запада. Дано народа се усети и гладува за Костадинов от Възраждане. Те ще спрат тази лудост.

Копейката от Възраждане не му пука за вас. Той иска да открадне някой друг лев и да си построи още няколко къщи и да врътне някоя далаверка

Ааа, не така. Вие си избрахте Мунчо, Кирчо и Кокорчо, сега им сърбайте попарата. Нали ГЕРБ бяха "мутри"? Погладувайте и помизерствайте сега поне година-две да ви дойде акъла.

Говори за себе си. Аз не съм гласувал за Продължаваме Измамата, а за ИСтинксите патриоти от Възраждане. И вчера ми стана гордо че съм гласувал за тях, единствените с реч която говореше на хората

Нищо не произвеждате. 75% от храната ви е внос. И да искате , не можете да контролирате цените на стоките от първа необходимост. Ядете трето качество храна и отрови, боклуци от разчистени складове и резерви. За сметка на това - скъпо. Айде сега аусорсингът, вашата гордост, да каже коя точно част на лаптопа е ядлива.

Аде стига сте се оплаквали кат вдовица за цензурирано от Рашков В Канада на Север знаете ли колко плащат ескимосите за една маруля ?