Рекорден износ на Газпром през септември

Достигнат е максимумът за годината от 16,2 милиарда кубични метра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

миналата спрямо по-миналата. А тази?

да я пишеме вече извън ЕС.Евразийски форум и то във Верона звучи добре!?

Как бе?! Нали санкции, манкции... Как така рекорден износ? ха.ха..

Суровинен придатък

Требва европейците да се топлят, баце.

Пак има грешка в заглавието. Цифрата трябва да е 162 милиарда куб. м, а не 16.2 Гледам по-долу, че пак коментират основно тролове или хора незапознати с темата. Турция потребява годишно при нормална икономическа ситуация (2020 не е нормална) около 50 млрда куб. м природен газ, който е 100 ℅ внос. Турция няма как да си внесе този обем газ само от Азърбайджан и от внос на втечнен газ. Специално находищата на Азърбайджан нямат много голям капацитет, а освен това и самият газопровод е с ограничен капацитет и част от газа по него отива и за други държави след Турция. Така че щат, не щат засега турците зависят от Русия в немалка степен. Тази година заради пандемията потреблението падна и турците драстично намалиха доставките на руски газ, тъй като си купуваха по-евтино от другите източници. Газпром ако бяха по-гъвкави с цените, можеше да им продадат и повече, но все пак те пък трябва да си избиват инвестицията в Турски поток. Така или иначе до момента Турция е внесла около 10 - 12 млрда куб. м. руски газ. Няма как да си върже доставките без руски газ дори и при намалено потребление.Обемите на втечнения газ са ограничени, тъй като се транспортира с кораби, а за Азърбайджанския вече писах по-горе. Гръмко обявеното голямо, новооткрито находище на газ в Черно море няма как да започне да се експлоатира веднага, ще минат поне 3 до 5 години. Съвсем друга тема е дали наистина има такова находище и колко точно газ има в него. Дори да има 400 млрда куб. м, те ще стигнат да задоволят нуждите на Турция за около 6 - 7 години. Но както вече казах на Ердогановите приказки не може да се вярва. Той много лъже. Така че е много рано да се плаче на гроба на Газпром. Китайската икономика има растеж въпреки пандемията и доставките на руски газ там едва ли ще имат спад.след завършване строежа на Северен Поток 2 и Балкански поток ще има увеличен обем на доставки и за Европа. Ако някой си мисли, че САЩ ще успеят да накарат големите западноевропейски, енергийни компании, които са налели милиарди евро в СП 2 да се откажат от него много се лъже. За разлика от България, чиито правителства с лека ръка пилеят милиарди по запуснати енергийни проекти, западните компании нямат такива практики.

Няма грешка 16,2 милиарда куб.м. са. Газопроводите Син поток и Турски поток са с капацитет 35 млрд. куб. м и да ги ползваш за 10-11 млрд куб.м е под 30% от капацитета им, което е нерентабилност. През юни Турция е внесла от Руслямска държава цели 2 милиона куб. м. и на практика тръбите са празни. От близо 3 милиарда куб.м капацитет месечн до 0,002 милиарда колкото са внесли разликата е 600 пъти.

Всъщност да, наистина няма грешка. Сега го зачетох отново - числото е само за количествата през месец септември. Но статията е така написана, че леко подвежда и аз съм го разбрал, че става въпрос за периода от началото на годината до септември вкл., което няма как да бъде само 16.2 млрда куб. м.

Кучетата си лаят..., :-)))))))))))))))))))))))))))))

Газпром е рекордно зле с приходите за годината!!! Погледнете капитализацията му на борсите. Другото е "пунта мара".

Рекорден износ на Газпром през септември - но ние ще внасяме американски газ за да фалира Русия !!! ББ е велик - съсипа държавата само за 10 години !!!

Който може го прави! Останалите лаят и духат супата!

На Газпром му се спихва пазарния дял. Имат две тръби за Турция и двете не работят. Син поток от април е в профилактика. Турскиата тръба ба турския я пускат на два месеца веднъж. Азербайджан държи над 90% от вноса. Добре, че не се набъркахме с пари в Южния поток.

На Плевнелиев на малкото пръстче не можеш да се закачиш. Майкрософт няма да си остави парите в държава, в която комунистите през 4 години пробват да правят метеж.

Защо така, небелова награда ли е получил за нещо, някакви сериозни постижения ли има? Не! Просто човека се е родил в семейство на комунисти...

Малко ти е метърчето да се сравняваш с него.

Само вятър и приказки, без конкретика и отговор на въпросите, което говори, че си неособено умен трол. Иначе Плевнелиев може да се сравнява с гръцкия Мицотакис. Може да си ги премерят.

За кои става въпрос, за Плевела, който наскоро каза, че в България нямало корупция, макар и страната от десетилетия да се води най-корумпираната държава в ЕС?

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. Русия Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Русия може и бензиноколонка да е, ама това е без значение от гледна точка на България, която я заобикалят всички инвеститори.

Заобикалят я защото никой не вярва на настоящи и бивши комунисти и децата им.

Е, как така, къде са десните и демократите в България? Защо Запада подкрепя бившите комунисти и техните деца, след като не им вярват? И в крайна сметка, какво те грее теб всичко това, след като ще продължаваш да си най-бедния в ЕС?

И Амазон, подобно на Майкрософт, избра Гърция за строеж на центрове за данни. Гърция е избрана с още 6 страни в Европа за строеж на центрове за данни, за т. нар. облак. Гърция има по-малко АйТи-специалисти от България, по-високи данъци, по-скъп ток и т. н., но Майкрософст избраха нея. Седмица по-късно дойде новина, че и Амазон е избрал Гърция за такива центрове. Каква е разликата? Аналогови мозъци като Плевнелиев не разбират, че да построиш технопарк не значи да го напълниш. Там сега има само стени за катерене. Байганьовци не могат да разберат, че премиерът им да козирува, да тупа по рамото и да се прегръща с Меркел не е качество. Трябва да е завършил Харвард като Мицотакис, а не милиционерското училище. И мълчанието на медиите издава ниското общо културно равнище на държавата.