Разходите на българите са нараснали със 17,8% за година

Най-много харчим за храна и безалкохолни напитки, въпреки значително намаление на потреблението на хлебни изделия, зеленчуци и плодове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заплатата е просто наркотикът, който ви дават, когато искат да се откажете от мечтите си.

ㅤ

Не е 18%! Поне тройно е!

Бах ти и техническия прогрес бах ти и измамниците от Нов Световен Ред. Вместо да забогатяваме всяка година обедняваме двойно, а заплатите не мърдат . Има грешка в системата. Май наближава времето за нова глобална революция.

То да бяха само с толкова, хоро да играем. Пак прах в очите на проЗтия народ.

Яжте черен хайвер. Цената му е с 10% надолу спрямо миналата година.

Повече от 35%. Работя за 4000 лв.. Жената не работи. Последната година харчим 4000 + ~1500 от спестяванията ни всеки месец. Промяна в начина на живот няма.

Нека и жена ти си намери работа.

И аз взимам малко над 4К чисто. Съпругата взима около 3.5К чисто. Спестявания ли? Е, такива липсват.

Е ключовият момент. Променете си го. Свалете си стандарта в разумна рамка. Исторически погледнато рецесията пътува към депресия. Тоест, повече работа, за по-малко пари, по-високи цени за по-некачествени продукти, следвай тази логика. Светът няма да се намести в старите модели, ще има нови. И цената ще я платим гоите. Фараоните няма начин да бъдат достигнати и колкото повече няма средна класа и умира малкият и средният бизнес, толкова по-богати те ще стават. Правителствата, полицията, военните са персонал обслужващ техните интереси. Така, че ключа за по-нормален начин на живот е да се свият разходите. КОВИД операцията ми фалира клиентите и затворих кепенците. Ако бях останал в София в стремеж да си запазя стандарта на живот, сега щях да съм на социални помощи. Изнесох се на село, на чист въздух и спокойствие и гледам да ям органична храна, доколкото я има. Няма кръчми, барчета, молчета и седенки. Разходите за двама души (жената я уволниха) са 1200 лева на месец. Като вкараме инцидентните разходи от тип разходка с колата на някъде до непопулярни дестинации в летният сезон и по-скъпият ток зимата - 500 пари месечно, нещата отиват средно 1500 лева за двама души. Изнасяйте се от градовете и сами предизвикайте промяната в стандарта си, не чакайте държавата и спекулантите да ви смачкат. От началото на паднемичната мазня повече от 200 000 Българи са се изнесли перманентно от градовете. Мисля, че е разумна инвестиция. Децата усложняват подобно решение, но всеки сам решава на къде да насочи живота си. През комунизма не си спомням баща ми да ме е питал какво мисля, когато имаше режим на тока и трябваше да уча на петромаксова лампа.

Ако искате да сте роби на империите на злото, не гласувайте за да гладувате или гласувайте за техните марионетки. Затова, "Не ме гледай умно, българино!" - Жорж Ганчев