Коментари - Путин вдигна данъка на богатите руснаци | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Желязната лейди Маргарет Тачър: Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света.

Само на Путкин му е разрешено да е богат,

До Путкин няма нито 1 доларов милиардер. Днес $ милиардери в Русия са 100 на брой. Те не произвеждат нищо в Русия. Богътството им е от износ на РУСКИ СУРОВИНИ ПРЕЗ ОФФШОРНИ ФИРМИ,неплащайки данъци в Русия. "Даръка" който плащат е % ЗА КРЫШЕВАНИЕ Путина. Русия не произвежда стоки с добавена стойност(труд, интелект, ноу-хау) които да изнася и печели от труда на руснаците. Износ единственно на суровини от назначени от КГБ олигарси.

Те бедните руснаци са 90%.На тях само водката им е останала.Наркоманията,алкохолизма в Русия-са водещи в света.Средната продължителност на живота на руснака е 59г

и като си изпиеш сутрешните хапчета , може и една белина да удариш.Хабер си нямаш от света и Русия.А иначе бедните ги виждаме всеки ден -онлайн гладните бунтоте в гетото ФАЩ, ежедневни стрелби и убийства от хубав живмот -60 млн.на купони, 35 млн.бездомни ,120 млн.без здравни осигуровки-страната на наркоманите САЩ.

a bogatite vdigat tzenite ot 2%na 20%.koi gubi i koi pecheli ne se seshtam?

Каквото и да им изръси, няма да ги засегне много. Путин катастрофира Русия като пренебрегна опасностите от вируса. Сега там не е ясно колко са заразените реално? Пораженията в Русия са колкото от военен конфликт, но ще ги надминат. Катстрофата е повсеместна.

се вижда от американски и немски научни иститути водещи мониторинга на ковид както и СЗО -Руия е по назад назад по брой заразени , мнооого след САЩ, ЕС , Бразилия, Мексико , и очевидно с доста по ниска смъртност.

Русия е ТРИ ПЪТИ МАЛКА по население от САЩ и ЕС. По-малка е от Бразилия и Мексико. Сравнявай Русия със Сингапур....където на % на населението има най-много болнични легла. Затова в Сингапур коронавируса не е пандемия а Сингапур продължава да живее във 22-ри век. Като стандарт на живот и икономическо развитие. Кстати, Сингапур тоже муслиманское государство...как Россия.

­Т­ъ­­­р­с­я се­к­с б­ез з­а­­­д­ъл­ж­ен­ие. Г­о­­­т­ов з­­а ­в­­се­к­и е­к­с­пе­р­и­­­м­ент. - ­W­­­W­­­W­­­.­­­B­G­­­­1­­­7­.­­C­­­L­­U­­B

Преди точно 20 години България губи един свои историк. На 22.11.2000 г. издъхва проф. Николай Генчев. Струва си да припомним НАПИСАНОТО ОТ него за СКРИТОТО и ПРЕИНАЧЕНОТО в ИСТОРИЯТА НИ. .....“Като моден шлагер се припява тезата за „дядо Иван“, т.е. за Русия, като единствена спасителка на българския народ. Формално беше забранено да се говори за амбициите на руския империализъм на Балканите. Всяка война за завоюване и надмощие, водена от руските монарси, се третираше като освободителна акция за спасяване на българския народ. Младите хора у нас трябваше да бъдат убедени, че „цар батюшка“, пък и нашите „братушки“, векове са лягали и ставали с единствената мисъл как да помогнат на България. Никой не можеше, а и все още в България не може да се пише, дори да се спомене, че руската политика беше против българското църковнонационално обособяване, че през войната от 1877-1878 г., тя разсипа историческите достижения на българската нация, че по време на най-крупното събитие в новата история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия, през 1885 г., Русия се прояви като върл душманин на българската кауза, че Петербург точно тогава отзова руските офицери от българската армия и насъска сърбите да тръгнат към София. Формално беше забранено де се говори за преврата, организиран от царската охрана през 1886 г. срещу Александър Батенберг. Този акт се представяше като справедливо възмездие срещу австрийския и немски агент Батенберг, срещу човека, който осъществи българското обединение през 1885 г. И до днес се мълчи упорито, че Азиатският департамент доведе в България Фердинанд, за да замести Батенберг и да бъде чак до 1913 г. послушно оръдие на руската политика. Грозно табу съществува и над темата Ст. Стамболов. Никой не може дори и да промълви една дума, че Стамболов беше убит от руските шпиони и Фердинандовите копои по нареждане на С. Петербург. Напълно се оневинява руската позиция по време на Илинденското въстание от 1903 г., когато Русия не си мръдна пръста да помогне на българите и фактически позволи на Турция да смаже въстанието,тъй като, обясняват българските историци, Русия била ангажирана в конфликта с Япония. Непрогледни фалшификации се напластиха и по историята на войните от 1912 – 1918 г. Премълчава се фактът, че Балканският съюз от 1912 г. беше дело на руската политика с оглед нейните вековни стремежи към Проливите и Цариград. Този съюз се предписваше на предателската българска буржоазия. Войните за национално обединение бяха обявени за империалистически и завоевателни, макар, че български войник не беше стъпвал нито на педя чужда земя. Измяната на Русия в Междусъюзническата война през 1913 г., когато тя въпреки договореностите изостави България и насъска Румъния да я удари в гръб в най-трудния момент от войната, беше и още е абсолютно забранена тема. Първата национална катастрофа през 1913 г. се типосваше като грях пак на немския агент Фердинанд и т.н. и т.н.“...

Rusia nahluva v Bulgaria 1944 kato zavoevatel,ne lkato osvoboditel ili suyuznik,graf Ignatiev spira bulgarskite voiski pred bratite na Odrin 1913g,s edninsvenata tzel Bulgariya da ne si vurne prilejashtite i zemi i vuzvrushtane na bulgarckoto naselenie i silna nezavisima durjava.sushtata tazi "osvoboditelka Rusia napada Bulgariav dorankolaka ,Dobrudja , no opitvat kura na gen.vazov,ubivat Stambolov zaradi izkazvaneto mu "nyamam nishto protiv rusofilite ,no nyama da pozvolya Rusia da se mesha v nezavisimata politika na Bulgaria" i ne dopuska ruski genarali i botushi da hodyat po nashite zemi .sushtite tezi unishtojavat Bulgaria s podpisvaneto na san stefanskiyat miren dogovor ,kato ne se useshtat kak Anglia gi preebva .vsichko tova e pomosht,nikoga ne poblikuvana ot nashite mili komundeta .

Той и Байдън планира да вдигне данъците за доходи над $400к

Важно уточнение. Доходите до 5 млн рубли годишно (към 9000 лв месечно) се облагат и за в бъдеще с 13%. От 2021 г. с 15% ще се облага само разликата между годишния доход и 5 млн рубли, т.е. първите 5 млн рубли доход се облагат отново с 13%.

а собствения данък вдигна ли си го? ТОЙ Е НАЙ БОГАТИЯ!

милиардер да го вдигне

На първо четене - нито един коментар по същество. Явно тролчетата не познават материята и "за да са в играта" пускат поредния тъп и злобен пост. По темата. Путин е единствения независим от никого и от нищо в съвременния свят държавен глава и злобата по негов адрес е разбираема - тя и мечката в гората няма приятели, нали... Руската данъчна служба по всеобщо мнение е най-съвременно работещата такава към момента в света. Поинтересувайте се. Те са предложили нещо и Путин го е превърнал в закон. Бившият и шеф Мишустин в момента е министър-председател на РФ - реално признание за капацитета му. А писането на тъпотии по форумите никога не е водило до нещо хубаво.

Разбира се че Путин е независим. Всички диктатори са такива. Напълно независими от избори, народа си, отговорност, международни споразумения а с последният закон приет от държавната дума, вече е независим и от съдебната сисъема! Капиш? Или картинката е доста сложна за русофилското ти цветуосещане?

Много си задръстен в мисленето. Защо изнасянето на фактите те дразни и не коментираш тях във връзка с проблема на статията, а говориш единствено за русо- и путинофили. Явно извън -филиите и -фобиите не се чустваш уверен в знанията си и все те са ти в главата.

Слыш'ты блядь, а кто будеть оплачивать в России налоги на 4- рёх апартаментов Мишустина ....только в одном небоскрёбе в Мэнхетане? А, засранец? С този закон се удря руската СРЕДНА класа, която едва появила се бе смазани от политиката на Путьо по коронавируса. В Русия масово фалират собствениците на малък и среден бизнес. Затова Путьо бърза да им вземе парите, докато на са изнесени на Запад.

Фалшив ПР от фалшив човек. Смях в залата. Е да, путкинските лумпении и платените Му тролове, ако ги питаш, всичко е "поредната мъдра и навременна постъпка"....

Така милиардери стават милионери. 2 % увеличен данък ще ги съсипе. Руският народ е доволен. Наздраве.

Абе хафиф работа! Точно господарят на олигарсите да се прави на соц...

.!.

И един рязан от мен за Пипи.

Вдигнал данъка на тия дето вземат 10 000 лв. месечно от 13 на 15%. уравнивиловка, брат! Мама плаче, тъпан бие.

А в България кога? 55 000 евро това са 110 000 лв годишно . Кой има такива доходи?

И на тоя не му е лесно.

Делиться надо, иначе бой по манерката!

На мама социалистчето то...

Ми сега? Депардио и недоразумението Сегал къде ще бягат?

Облагат се приходи... а те нямат такива.

Как да нямат? А върнатите бутилки?

са ти в задника

В на май-ка ти предника са.

Във Франция при Франсоа Оланд въведоха данък върху доходите над 1 милион евро от 75%!

От 13% на 15% а във Франция от 70% на 90%! Тъпо Седларов!

Неговите милиарди са в офшорки За тях да тук няма Да му мислят мужиците които се имат за богати с 55000 евро на година Мдаа

Кви офшорки бълнуваш?! След Панамската история кой ще е луд да си държи парите в чужбина, дори Борисов беше забравил за офшорката дето уж Цветелина Бориславова му я беше открила в Кипър без той да знае-)

Ей разминах се, добре, че не съм руснак....пък и не съм богат :)

да благодарим дружно на Боко... и за това.

ЗА БСП И НАТО

Единият негърски!

А другият - аборигенски.

Е, те сега ми стана ясно що Томислав Дончев не ще да си свърши работата по изграждането на електронното правителство... руснаците отдавна имат такова чудо, и както пише в статията с "въвеждането на дигитални технологии вече е възможно данъчната тежест да бъде разпределена по по-диференциран начин";)

"... руснаците отдавна имат такова чудо....." ъхъ и го държат в мавзолей на червения площад :)

държат го в Дубна... айретен че вече учат дори и американците как да събират данъци-)

Най-смешнияти крадлив вожд на най-смешната и окрадена страна в Евразия се изказа. А Курнела колко иска да направи данъка на нормалните българи между другото? 40 % за заплати над 2000 лева?

А в САЩ избираха президент между полулуд и корумпиран с Алцхаймер.

Путин вдигна данъка на богатите руснаци ------------- Кой от всичките двойници

но все пак не забравяй и твоя данък да си вдигнеш!

И така с тоя вдигнат пръст Путин седи срещу огледалото и казва: Вова - вдигам ти данъците!. Така ще има за децата

ЗАЩО ТОВА ЧОВЕЧЕСТВО ЗАГИВА. ЗАЩО. К-19 ЯСНО ВИ ПОКАЗВА ТОВА ВСЕКИ ДЕН, НАЛИ... Животът ни е стигнал до една точка, където НЯМА много пътища. Останали са САМО два пътя, две възможности. Изборът е прост: "Човечеството ще избере да се самоубие или ще избере демокрация и свобода." Всички диктатори (представителна "демокрация" и "свобода" - лидер и останалите, господар и роб) на света са СЪЗДАДЕНИ от нас. Защото ИСКАМЕ някой да ни казва, какво да правим. Когато НЯКОЙ ти казва какво ТРЯБВА да правиш, ти НЕ носиш ОТГОВОРНОСТ за това, ДАЛИ е правилно или не. Хората, като Адолф Хитлер, Барак Обама и Борис Елцин са заемали властните си позиции, ЗАЩОТО милиони са ИСКАЛИ да им казват какво ТРЯБВА да правят. Малко хора са СКЛОННИ да се разделят от психологията на масите и колективният ум. Малко хора са СКЛОННИ да се разделят с представителната "демокрация" и "свобода" - ЛИДЕР и тълпа, господар и роб (като фашизъм - открита диктатура, социализъм - открита диктатура, капитализъм - скрит зад думите "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Колективният ум ДАВА несъмнено усещане за фалшива сигурност. Естествено няма смисъл да ТЪРСИШ истината самостоятелно. Много ПО-ЛЕСНО е да си християнин, индиец, мохамеданин, комунист, социалист, фашист, демократ - нали. Държавите са НЕОБХОДИМИ за насилието: физическо, ментално и емоционално, безусловно наложено насилие само от тях върху теб, всеки ден. Защо се СЪЗДАВАТ тези глупави ограничения на световната карта от шепа хора - лидери. Светът е ЕДИН, представителните правителства би трябвало да са функционални, пряко подчинени на ВСЕКИ гражданин тук и сега, всеки ден. Представителните политици са умствено изостанали, когато заемат високи постове, те УНИЩОЖАВАТ всичко деликатно, всичко прекрасно и велико. Всички представителни политици СТРАДАТ от комплекс за малоценност. Защото ТАЗИ малоценност е много болезнена, те ИСКАТ да покажат на света, че НЕ са нисши. "Аз съм Президент.", "Аз съм Премиер." Денят, в който човечеството РАЗБЕРЕ само себе си, представителните политици и религиозните лидери - изчезнат. Едно нещо е истина, СТАРОТО човечество загива. Ако МОЖЕМ да разберем ЦЕЛИЯ свят, тогава една НОВА категория от хора ще МОЖЕ да оцелее. Това ще бъдат: "Гражданите на света." Без държави, без нации, без народи, без религии, гражданите на света ще бъдат посветени на съзидателността и свободата, от всеки и за всеки. Работата на гражданите на света тук и сега, е да покажат на хората да бъдат съзнателни, да бъдат по-бдителни, по-обичливи, по-толерантни. Съществува ВЪЗМОЖНОСТ в близкото бъдеще за един нов човек, за един по-добър човек. Човекът, който е по-естествен, по-здрав, по-свободен. Един свят без войни, без нации, без държави, без народи, без религии, без представителни политици, без религиозни лидери без йерархии. Свят, който търси истини и щастие, тук и сега - всеки ден, от всеки и за всеки човек.

дали някой чете тази диария?

НЕ НА ТРОЛОВЕТЕ Троловете не пишат по темата с факти (обективни или субективни), а те винаги пишат за тролските си неща. Целта на троловете е, те да прикрият публично показани факти чрез измама и емоционална манипулация над останалите. Сигурно ви се е случвало да изкажете положително или отрицателно отношение към нещо, под формата на коментар в интернет пространството. Какво се случва? На вашите коментари реагират други хора, които може да споделят вашето мнение и да ви подкрепят, или да не са съгласни и да възразят. Но ако не са просто хора, а тролове, те ще се опитат да ви тролнат чрез измама и емоционална манипулация - ментално и/или емоционално насилие.

естествено!

ти от категорията на изчезващите ли си???

Онзи ден от МВФ обявиха, че Русия е изпаднала на 68 място по доходи на глава от населението. От догодина се предвижда да изпаднат до 70-то след Казахстан. България без никакви ресурси и в демогравска криза ги задмина отдавна. Та за това сега на Путин, ще му се наложи да дои олигарсите, че да има пари за мултики на оръжия.

Той прави закон срещу себе си. Хайде Боко да приеме такъв закон ????

На Питин милиардите нито са законни, нито са в Русия, а както видяхме са и под подставение имена. Какви данъци те гонят? На него му се облага само заплатата. Това му е дохода. Той на хартия не е богат. Ама наистина ли сте чак толкова инфокринирани тисофилите?!? И не - не защитавам Боко.

Плямпаш като мангалка от околовръстното. Едно е да кажеш, а друго е да докажеш и това не е за акъла на соросоидните русофоби

Държи си ги в Щата Далавер, за да може американците да му ги откраднат... като онез венецуелските пари отделени за лекарства;)

Джуджето мръсно е едно от най- богатите същества в Россия. С парите на бедните, изнемогващи,онеправдани,опърпани и пияни руснаци. Минимапната заплата в Россия е 220 евро! Да! Добре чухте. Най- голямата държава снай- много природни ресурси- злато, диаманти, нефт, га, въглища,мед, алуминий, гори, води, анай- бедните и мизерстващи хора- клошари, наркомани и алкохолици,живеещи в дървени колиби с външни клозети. Всичко това благодарение на червените другари и товарищ Путя, които са милиардери за сметка на народа. Уважавам руския народ, мразя управниците му

бе урунгел шибан накозяк от неграта

Вчера гледах по национална телевизия един Българин , Полицай в САЩ - той каза че му удържат 32% от Заплатата данъци и осигуровки , в Русия е 15 % . Проверих си фиша от заплатата - на мен и на всички вас в България този Процент е 52 . За критиците - проверете си заплатата в счетоводен сайт - ако сте наемен работник .

В Щатите освен удръжките на национално ниво, има и такива на местно. Сложи още 13% в зависимост в кой щат живее. Освен това, той е на държавна работа. Както при тях, така и при нас, данъци не плаща, а се плащат от държавата. В частния бизнес не е така.

Не знам в кой щат Живее , каза че от ЗАПЛАТАТА му остава 68% . И да ти кажа въобще не ме интересува че не съм наясно с Данъчната Политика в САЩ - посочих пример че България е Държава с Най-Високи Данъци в Света .Ти като разбираш колко Плащаш в БГ ?

Не знам какво си гледал, ама на бруто заплата 2000лв, удръжките са 450. Или 22,5%. Не са много ниски но са много по-ниски в сравнение с данъци и такси на коя да се сетиш нормална западна държава, включително и САЩ. Научи се да смяташ и после давай акъл на хората. Е, друг въпрос е срещу тези данъци ние какво получаваме.

Явно , че не можеш да смяташ и сигурно си такъв в някоя селска потребителна кооперация.10 % ДОД , 8% здравно,20 % пенсионно осигуряване, косвен данък 20 % ДДС.Нещо се получи , че от 100 лева връщаш на територията 58 %.За акцизи и други берии не говорим.Местни данъци и такси и т.н.Сигурно не знаеш колко струва един литър бензин и колко го плащаш накрая.Винетки, застраховки и какво ли не още.Пази Боже ти да ми водиш сметките ще ме вкараш в пандиза само за една година.

Във фиша за заплатата ще видиш удръжките за твоя сметка и за сметка на работодателят. Те са общо около 32%, не 52%, освен ако не си 1ва или 2ра категория труд. За 3та категория са около 32%.

Като за начало почни да правиш разлика между данък и осигуровка. Ние сме държавата с най-нисък ДОД в Европа и вероятно един от най-ниските в света. То само това ни остана...

ще направи пак някоя войничка за да свали вътрешното напрежение с патриотични лозунги. Кой ли ще е следващия асвабаден

язък, толкова много разчитаха на АЕЦ Белене за да лекуват болните, и сега като не стана ще търсят парите от ологарсите. А дърво де .

Шило

Путин или парламента им?

боклук долен, нали е все е едно

Не бе ти не си гаден комуняга ммуахаххаха

Голямо вдигане, 2 %, тетоковете на каблуки са по високи!

каблукчо и други работи е приготвил за крепостните

Какво ме интересува руската икономика и руския цар Путев това са вътрешни проблеми на държавата от която 103г.се лекуват! Засега без резултат!

Някой да те насилва да четеш, Шмокльо?

Верно къде ви намират такива ?

Така трябва. Демокрацията струва скъпо. Я вижте колко е данъка във Франция.

Комунизмъ струваше скъпо. Затуй за едно корекомско яйце трябваше да пестиш цяла година.

Така е. Като се водиш по обвивката, ще плащаш за нищо ;-) Много шоколоад има в това яйце..па и колкото 5 шоколада струва. Маймуната е такава...кефи се на цветовете а не на съдаржението. За това са ви лъгали с такива глупости.

Лъжеш!

Едно шоколадово яйце в кореком струваше 45-60 цента (според годината). Не беше много евтино, но не беше и особено скъпо, чак да пестиш. Специално във Варна а и навсякъде по морето всеки имаше познат моряк далечно плаване и можеше да си купи долари и марки когато поиска и да си купи и шоколадово яйце, тоблерони или дънки от корекома. Лятото имаше много шведки, датчанки и германки които продаваха долари и марки "на черно". Виж във твоето забутано село явно е било трудно.

55хл евро на година е нищо. Не знам колко са руснаците с тези доходи, но 2% отгоре не вярвам да е много за бюджета. Иначе 5 милиона рубли звучи доста. Тука дето съм аз на юг..с много руснаците, всичките печелят ЗНАЧИТЕЛНО повече но уви, не живеят в Русия! А ние?? Ние сме гола вода и кал по ушите. И 1% да направят данъците, пак никой нема да дойде у нас. Не е само процентите. Ако беше, хората щяха да си държат парите по разни държави като Египет и Шри Ланка, дето лихвените проценти за доларови депозити са от поярдъка на 10-15% и повече на година. Ама никой неще да си държи парите там. За да имаш добра държава, се изиска и характер освен акъл. Ние второто можем да намерим....ама първото го нямаме в националната си психика!

Очень харашо

Данъчната ставка няма особено значение в държава под чиновническа диктатура. И без това данъците се събират индивидуално и основно чрез “взятки”. Приятелите на властта не плащат, неприятелите са в тюрмата независимо дали плащат. Тия милиарди в руските чиновници, с които пращат жените си да раждат в Маями, не са дошли от спазване на данъчните закони.

само у нас все още комунизма се вихри със ниски занъци за крадци-милионери

То и сега хората не показват голямо желание да инвестират в тая дупка наречена България, пък ако вдигнем данъкта и последните инвеститори ще избягат. Първо трябва да си спретнем кочината, да си оправим инфраструктура, образованието, стандарта на живот, а после да искаме по-високи данъци. Само че нашите гамени в управление не могат да го нарпавят това, а алтернативата може още по-малко.

да им оправим всичко без пари и да ги викнем на готово да печелят

кой ти говори за инвеститори бе крадец на инвестиционни фондове,говоря ти за червяени милиардери и милионери дето плащат данъци като манго от бекасето.ама ти нали искаш да крадеш фондове

Например? кажи ми един червен милиардер.