17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо , и догодина Тошовите военни и милиционери ще получат увеличение , като тая есен им увеличиха пенсиите с 500 до 1 500 лв. а всички знаем , че не са внесли нито лев в системите ? Електротехника Лех Валенса им даде минимална пенсия с мотив / не опазихте строя който ви обгрижваше / а ние още ги хрантутим , но така е в демокрацията с преврат а не с революция !

Стига си писал глупости. Като си получавал заплата под масата в плик и осигурявал на минимална, сега защо ревеш?

Още не сме забравили административно политически вдигането на т.н. минимални пенсии.От 180 на 200, от 200 на 250,от 250 на 300, от 300 на 370 лв.Четири пъти подарък.Осигуряване на МРЗ , вземане на пари под масата, притежаващ няколко апартамента и беден пенсионер , хайде да му вдигнем пенсията.

На паветата с бастуните.

А дотогава бе умници мамини.Какво правим с пенсиите на българи с по 42 години стж и изравнени почти с пенсиите на българи с по 10.15 години стаж.Къде отивате бе госпада крадци!

42 години стаж, ама си с ТЕЛК нали? Туй що го премълча? Иди сега на страницата на НОИ и прочети условията за повишаване на пенсиите. Тарикати!

523 лв. минимална пенсия и 560 лв. нето минимална заплата- подигравка! Който иска да работи,я че си платим за ТЕЛК.

Ще си платиш за ТЕЛК и месец юли 2023-та ,ще ревеш че НОИ не ти повишава пенсията.

Пенсии докато аз не стана пенсионер.Тези пари ги давайте на работещите.Ходещите некролози ще пукясат скоро

Нека ти напомня, че за отиването горе на небето няма ред. Може и да изпревариш пенсиите. Нека не се бъркаме в работата на Всевишния. Той си знае работата....

Евала, Волене, сбъдна ти се мечтата

Да се преизчислят с коеф за тежест на трудовия стаж 1,2 с който се Изчисляват новите пенсии.

" Това 523 лева да го променят на 523 Евро минимална пенсия, а минималната заплата на 1000 евро ...поне !! " Eх, този комунизъм, пак ви тресе яко! Първо, пенсионният фонд е на червено, така че дори и сега пенсиите са прекалено високи. Второ, заплатите се определят от пазара. Ако ще и 5000 евро минимална заплата да сложат, никой няма да взима толкова, защото няма толкова пари в икономиката. Колко е трудно това да схванеш смисъла на "няма пари"?

Написал си големи глупости. И ти един ден ще станеш пенсионер. От небето горе с радост ще ти гледам дереджето....

Не бяха преизчислени справедливо с новия коеф на тежест, който е 1,2 Старите пенсии се преизчисли ха с коеф 1и 1,1.

Това, 523 лева да го променят на 523 Евро минимална пенсия , а минималната заплата на 1000 евро ...поне !! Както е в много западни държави !! ПОВТАРЯМ ...за МИНИМАЛНИ става дума !!!!;) Как президент ще взема 12000 лева , министър 8000 лв , депутат 7000 лв , а НАРОДА по 500-1000 лв.....ЗАЩО ??? Ония с две гърла ли са ...или с по Големи Задници !!??;)

И аз така мисля. Даже съм още по-краен, според мен разликата между минимална и максимална държавна пенсия не трябва да е повече от 2-3 пъти. Както каза, да не би ПЕНСОИНЕРИТЕ С МАКСИМСЛНА ПЕНСИЯ да са с 7-8 гърла и да не би да взимат 7-8 пъти повече лекарства. А относно президента менте социалист, само ще добавя, че освен 12 000 лева заплата взима още 3 400 лева пенсия като бивш военен льотчик.

За да вземаш висока пенсия трябва да се осигуряваш на висок доход. Има и 1-2% разни стари кадри назначени от СОЦ-а ама повечето измряха.

...

Ти на колко си се осигурявал, че казваш колко да взима президента, премиера и т.н.?

"Каква е далаверата да се осигуряваш на максимум?" Питай Мунчо Нищоправеца, за когото гласува не веднъж, а два пъти!

"В Зап.Европа ако имаш над 15г стаж, но не достигаш минималната защото са те осигурявали ниско, ти додават до нея" Aйде стига с това "додаване", соца вече не свърши ли? Колкото си внасял, толкова трябва да ти е пенсията. Стига сме хрантутили мързеливците с данъците си. Западняците ако искат да си пробият пенсионната система, да додават колкото си искат. А това "да се те осигурявали на ниско" там не съществува, защото процентите са фиксирани. Това го само в БГ, където уж работиш на мининална заплата (другата половина я взимаш под масата), плащаш минимални вноски, а като се пенсионираш на няколко стотин лева пенция започваш да врещиш срещу Борисов, ЕС, лошия капитализъм или галактиката.

"Някои животни са по-равни от другите животни. Особено при получаването на ПЕНСИЯ. " Джордж Оруел "Браво" на вас "червените", тези които са на минимална заплата и  се скъсват от работа и плащане на всичко като пенсии, здравеопазване, образувание...  След като държавата прибере осигуровки и данъци, ще им остават чисто 600 лева месечно. И с тези пари освен себе си искате да раждат и отглеждат деца. А един дърт 80-90 годишен "разузнавач", милиционер, фатмак, депутат. Държавата ще му дава 3400 лева месечно и на всичко отгоре, дъртака не отглежда деца. Даже децата му са умрели от старост, а внуците от свръхдоза или самокатастрофа.

Лъжат гадовете, такова нещо като минимална пенсия у нас няма, има 1млн бг пенсионери взимащи по 350, 400 лв. тоест под обявената минимална. В Зап.Европа ако имаш над 15г стаж но не достигаш минималната защото са те осигурявали ниско, ти додават до нея, тоест няма пенсионери под официалния минимум.

Уникални са тия! Значи, 467лв чисто е равно на 602лв брутна заплата или 85% от МРЗ, която е 710лв. В България има към 1 900 000 пенсионери с лична пенсия(1926525 по НОИ от сайта им). Според НОИ в страната има 2 129 746 заети, като това включва и самоосигуряващите се и собствениците на фирми. Т.е. работещи към пенсионери в момента е 1:1. Кой точно ще плаща пенсии по 80% от МРЗ? Да плащаме тройно осигуровки, за да не е бюджетът на НОИ на минус постоянно? Да вдигнат още повече акцизи, ДДС и цени на ток, горива и т.н.? Проблемът с многото пенсионери на ниска пенсия е, че МАСОВО СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ НА МРЗ НЕЗАВИСИМО ОТ ДОХОДА СИ и в момента ХОРАТА МАСОВО СЕ ОСИГУРЯВАТ НА МРЗ. При осигуровки на 500лв 1000 ли до получава човек? Хора, накрая с това раздаване на пари наред ще ни вкарат в дългове и при десеторни данъци да не можем да ги изплатим никога!

А за сметкс на това тези с максималните пенсии. Не са се одигурявали, защото са били на държавна работа и не са плащали осигуровки. А големите им заплати са плащали от тези с малките заплати. "Болен, здрав носи."

"Според НОИ в страната има 2 129 746 заети," И освен, че издържат 1,9 пенсионери, издържат и още 700 000 "калинки," 200 000 милиционери ...

Муахахаххаахах, едни се уредиха други го духат безтегловно

Едни 300 000 си живеят в ОХОЛСТВО, и докато са политици, кметове, червени бизнесмени , "калинки", милиционери, льотчици, фатмаци, прокурори ... и после като станат пенсионери пак живеят в охолство. Докато други 1,5 млн. пенсионери + 0,8 млн. работещи живеят в МИЗЕРИЯ и докато са работници и после като станат пенсионери.

Каква е далаверата да се осигуряваш на максимум?

Ами след време ще получаваш максимална пенсия, а не минимална. А ти получаваш плика със заплата под масата и се осигуряваш на минимална. После като се пенсионира ще ревеш, че пенсията те е малка. Виж колко много ревльовци има сега. Тарикати като теб.

Не, ва. Тва ша е 260 йевра. Да ви са смей и Африка.

Ти случайно да знаеш, че на някои места Африка пенсията е НУЛА евро? Случайно да знаеш, че в Русия минималната пенсия е 3-4 по-ниски отколкото в БГ. Е в Русия и цените са по-ниски, но много по малко от 3-4 пъти.

Призовавам всички Пенсионери или техните деца - прегледайте си пенсионните решения - там пише колко трудов стаж имате , колко ви е коефициента за заплата спрямо другите заплати .Няма как човек с 40 години трудов стаж да взима 500 лева пенсия , няма как .

ооо, има. 1.2 млн. взимат по малко. Тва е богаристан, неограничени възножности.

Има. Представи си 30г да са те осигурявали на МРЗ и да са ти давали в плик останалото. Като си внасял по 100лв на месец осигуровки, колко да ти дадат? 5000 на месец? И си представи, че и в момента хората продължават да плащат на минимума масово. Този проблем ще виси и след още 20-30 години.

Има има. Аз имам 43 години и 3 месеца трудов стаж. 1 категория като военен 3 години, 6 години 2 категория като шофьор на специален автомобил, 10 години като стоковед и н-к снабдяване. Изчислената ми пенсия е 457лв, но ми дават 467лв, минималната.

А до тогава?

Защо се взема данък на 3400 лева, а се плаща обезщетение за безработица ограничено до 85 и нещо???? Колкото и работни дни да има, максимално се събират 1900 лева някъде. Кога ще се изглади тази несправедливост? Нормално е, обезщетението за безработица да е 90% или поне 80% от максималния осигурителен праг.

хора, които са навършили пенсионна възраст, но не им стига стаж не могат да се пенсионират с по-ниски пенсии? Има много хора, които поради приватизации на предприятия след 2000 г остават със стаж 25-30 години. Те са се осигурявали също през тоя период, но пенсия им се полага чак като навършат 68 г., ако доживеят. И това не е честно, защото може да не им достигат години, но са внасяли повече от 15 г. и в други страни се пенсионират с по-ниски пенсии.

Проктобюджетът? Какво е това заглавие с дума която не съществува?

да се подигравате с пенсионерите? Постоянно се говори колко ще се вдига минималната и колко е средната пенсия. Ами ясно е като бял ден, че средната се вдига, като вдигнахте много максималната. Ама за максималната, че от 1500лв стана 3400лв пълно мълчание. Останалите пенсионери получават дребни левчета, които инфлацията предварително изяла и стават още по-бедни. Постоянното говорене в медиите че се вдигат пенсиите се остава с впечатление, че възрастните хора имат по-голям доход. А то е точно обратното. Максималните - двойно, минималната вдигат също, а останалите залъгват с дребни левчета. Да не говорим за инвалидните и наследствените пенсии, че почти не мърдат.

В НОИ има Формула за изчисление на Пенсия . Тази Формула е сбора на Пари и Трудов стаж . НОИ е Институция , не е Социална Организация която събира пари за Бедни .

Да ти дам Пример - имам бивши Колеги Пенсионери - на тях Вдигнаха Тавана , и сега получават по 2900 лева пенсия , и това е за работници в Частни Фирми - не за МВР или Държавни Служители .

Не се вдига максимална пенсия, а изкуствения таван, който всеки месец реже от реално изчислената пенсия. 3400 взимат около 900 човека, всики останали са отолу - на който колкото се полага.

Ами щом през годините имаше и има таван на осигуровите, има и таван на максимални пенсии. Значи ако един човек е получавал 3-4000 лв заплата, тавана на осигуровките преди години беше до 2000 лв. А сега искат пенсии 3400лв, много над това, над което са се оксигурявали. А хора с 35-40 г. стаж вземат минимални пенсии. Нещо сбъркано има в цялата система.

Максимална пенсия не са вдигали. Вдигнаха тавана на максималната пенсия и започнаха да дават на хората парите, които са си заработили. Много професионалисти и тежки категории труд имат справедливо заработена пенсия около 2200-2400 и сега просто започнаха да им я дават, а не да ги крадат в полза на невнасялите.

Не е много ясно защо максималния осигурителен доход остава 3400?! Това отдавна не е някаква особено голяма заплата, а по принцип заплатите в частния сектор дръпнаха с едни 15-20% през последната година. Уж им трябват приходи, а не ги търсят там където е редно..

щото максималната пенсия е вдигнаха с цели 1900лв, докато другите получихме увеличение 40-50 лв. Айде малко и за средните пенсии, наследсттвени, инвалидни да се помисли.

А могат ли да се ебът в гъза! И да си напъхат та един кашкавал за 30лв и едно сирене за 15!! Мръшляци - един таратор за 3ч. вече е пет лв! Що не си намалите министерските заплати на 710 лв! Радев - ти как я караш с пезидентска заплата от 710лв?! Тоя тъп и заспал народ що не ви изрине всичките!

знам докога ще издържи държавата с тази безумна политика? Пред фалит сме!

Минималната пенсия така ще бъде равна на минималната работна заплата; при настоящата мин. работна заплата, чистата сума, която получават работещите е около 540 - 550 лв.

А пари от къде?

Днес ми излезе решението от НОИ - 2360 лева - Цял Живот Работя - Металургия , всичката Заплата е била с плащане на Данъци и Осигуровки .

Затова ли слагаш главни букви на думите? Трол-лъжец.

Какви са тия простотии, като минимална пенсия? Колкото си вснасял като си се осигурявал, толкова ще получаваш. Дигаме минималната пенсия и хората безделничили цял живот се облагодетелстват, а тези внасяли осигуровки духат супата. Кога ще погне държавата целия сив сектор? Цял живот в сивия сектор, удари пандемията и уреваха света, че получавали по 9лв на ден от държавата. Ако всеки започне да си плаща реалните данъци, няма да се налага да теглим заеми от милиарди!

И после се чудят защо се осигуряват на минималната работна заплата и сивият сектор процъфтява! Пенсия - процент от това каквото си внесъл ро време на трудовият ти стаж! Другото е пълна демотивация за работещите!

Пенсионерите в България не са много . По данни на НОИ са 1 400 000 човека за Осигурителен Стаж и Възраст. Тук идва една Изненада - с Фалшивите Инвалидни и Социални Пенсия стават 2 050 000 човека . НАД Половин Милион Пенсионери са Фалшиви .

Понятие "минимална пенсия" не трябва изобщо да съществува! Всеки, навършил пенсионна възраст, трябва да получава по една и съща схема част от това, което е внасял за осигуровки като работещ! Ако някой счита, че това не му достига, да плаче за социални помощи да спи в приюти, да се храни от кухни за бедни, да проси... Фондовете за пенсионно осигуряване трябва да се ползват само по предназначение - за тези, които са се осигурявали!

а в някои държави изобщо няма пенсии

Но няма и фондове, които да се пълнят от заплатите на работещите.

Ха-ха-ха досега всички ревяха че сме с най-ниските пенсии, сега ги вдигат и същите пак реват че купували гласове. Да драги гепраджии тиквата беше замразил пенсиите и сега се намериха хора които да ги оправят и това не ви се нрави,че губите гласове нали?

основните храни скочиха 50-70% бе, брусТ!

Че то остана ли, кой да ги плаща тези пенсии?

Проктобюджетът ... Идва от проктолог.

Кой ще ги плаща тези пенсии ако не е тайна? Пак работещите за чужди компании, защото българските работодатели и подчовеците, които работят за тях нито ги осигуряват, нито плащат данъци.

в България се мисли - само за НеРаботещите - това са и най-верните Избиратели, които трябва да бъдат Купени за Идните Избори с Парите на Народа!