Премиерът иска намаляване на 9% ДДС и за книги

Борисов подчерта, че Горанов и Менда Стоянова били против и очаквали 150 млн.лв. по-малко приходи

Обратно в новината

Коментари - Премиерът иска намаляване на 9% ДДС и за книги | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Разбрахме се с брашна" "Да изсветляват" "Загуби от 150 мил." ( само да кажа, че се нарича "пропусната полза", а не загуба ) Срам ме е...

гнаст от снимката как се е напънал да пръдне. Олигофренът до него сигурно е изпаднал в несвяст!

ДДС трябва да бъде намалено както на храната, така и на лекарствата!!!

И - България, както винаги - някъде изостанала! Регистрираш фирма, че имаш опция - дали да си по ДДС или не баш! Цял свят - регистрираш фирма и тя си върви с ДДС-то.

Добре, не мога да разбера какъв ви е проблема. Хем се оплаквате че управляващите крали, хем настоявате хората да си плащат данъците. Толкова ли не ви е ясно че способността на тия управляващи да ви преебават е правопропорционална на данъците които плащаме. При положение че наблюдаемо не получаваме нищо от това което даваме, мисля че е най-логично да подкрепяме тия които могат по-някакъв начин да се измъкнат от даването, и да се опитаме да намерим сходна вратичка за нас самите...

Борисов наблегна на факта, че мярката е временна и ако не даде добър резултат, може да бъде премахната, а и никой не знае колко време ще продължи кризата.

Ще продължи докато не си върнат контрола над цайтгайста.

Ако се търси някакъв реален резултат за фиска,то прагът за влизане по ДДС отдавна трябваше да е минимум 90 000 - 95 000 евро,а не 25 00 евро. %0 000 лв са страшно остарели като стойност,този праг е 15 години!!!! Ако сравним минималната заплата през 2006г. с тази от 2020г. колко трябва да е паргът по ДДС , а???!!!

ДАНО ТОВА ГО НАКАРА ДА ПРОЧЕТЕ ОЩЕ ЕДНА КНИГА! ЗЕР НЕ МУ СЕ ДАВАХА ПАРИ ЗА КНИГИ ПРЕДИ! АБЕ ЗАЩО ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА Е НАЙ-БОГАТАТА ЖЕНА В БЪЛГАРИЯ?!

В Гърция работи от миналата година: 9 процента ДДС за храни, 24 процента за алкохол... Никой няма нищо против.

А за всички нови издания на "Винету" - 0 процента ДДС!

ще ми купи колело, ама друг път

нали нямаше да пипате данъците бе тикви ???

айде за далаверджийте го разбирам ама за какво му е да намалява за книгите като знаем че той книги не чете .

Това намаление няма да е в изгода на електората на ГЕРБ ! Вероятно Режима флиртува с електората на Десните и БСП ?

или при една бивша а?

не намалят ДДС-то - плюете на поразия, като го намялят повече от два пъти - пак плюете! И какво искате в края на краищата, серсими такива? Курнелия на власт ли? Да ви съдере и гащите....Кога комунисти са носели просперитет и добруване на народа???

Забравяш, че гербаците са утайката на комунистите, та като ги плюеш се сещай и за това. Иначе си прав по принцип.

в твоята партия любима има повече комунисти от колкото в БСП

ДДС-то за книгите трябваше да бъде намалено много отдавна. Даже трябваше да бъде премахнато, но това е друг въпрос. Намаляването е добро начало. Неслучайно страната в Европа, в която се издава и чете най-много, има ДДС 0% върху книги.

Щом си ги търпим, си ги заслужаваме.

Бойко е решил да си купува втора книга и бърза да свали ДДС то....

Бибитко и гъзъ ще си даде само да запази власта

И нула процента са го направят, все ми е тая. В голям курорт те към стъпвал повече от 15 години, няма и са стъпя! Искам почивка - бръм таралясника и отивам нейде в Родопите. Чисто, спокойно, еФтинийка, няма мутри, бетон и чалга. А мутрите с хотелите ДГД, да фалират, дреме ми...

Ще си купя 10-ина бройки "Винету"!

За да поумнееш като Бибитко! Правилно!

За Боко единственото, което има значение е да е на власт и да бъде преизбран отново. Какви ще са приходите, какви ще са разходите, колко нов дълг ще вземем е маловажно. На власт ли е , той разпределя бюджет от десетки милиарда евро , а знаем каква част отива лично за него и ГЕРБ от бюджета и еврофондовете.

Обещаното не е като даденото. Герберската лопата се върти 3 пъти дневно поне. ДДС - свещеното 20 процента ДДС на Маргинал Горанов падна. Как се кълняха гробарите, че няма да го бутат. Сполай ти Бойо. Добре изпълнявате програмата на БСП. Само така. А сега да видим плоския данък. Я да преизчислим и пенсиите. Я малко помощ за младите. Пък то и ДДС на лекарствата може. А така. Направо изпълнихте на БСП и Корнелия програмата, а постоянно плюете по тях. Пук им изпълнявате идеите. Пък ги плюете. Ама ги слушате. Но пък ги плюете. Тиквииииии. Прости сте като галоши. А бе Маргинал Горанов - ще има ли оставка или кокала е по-важен. Кръстника иска ли ти наем бе маргинале у кризата или ти го опрости, че те е много страх от земетръс пък държава искаш да водиш Хахахахахахахаха. Герб пропада като хипопотам в блато. хахахахахахахаха. Ми не може ли Винету даже да е без ДДС, щото кой го прочете премиерин ставал. хахахахахахахаха.

Този човек дето си сменя мнението и становището по два пъти на ден, сега говори за нещо в началото на следващата година. Охоооо...

БОЙКО ЩЕ СЕ купи книга, само ако ДДС за книгите падне на 9 %, СЕГА СА МУ МНОГО СКЪПИ...…..

Очевадно грижата е за хотелиерските босове, за да си купят поредното лукаоно возило! Ако грижата беше за хората, щяха да намалят данъка за основните храни, лекарствата, учебниците - неща без които обикновения човек не може!

Да не е решил да си дочете "Винету"?

Че ще има ново издание на Винету.И понеже няма пари ще трябва да си я купи по тънко.За сведение опозицията настояваше за тези мерки преди доста време , но тогава на тиквоча не му беше вкаран чепа в задника.Сега девиза е -дупе давам , власт не давам.

И за лекарства трябва. а за хазарта 50%

отива за дебелите гуши на мастити хотелиери- доста депутати и министри са такива и не само, нито ще има поевтиняване на цените за хората, нито пък ще излязат на светло като си плащат всички данъци и осигуровки!

Доктор Догански: "Аз ти говоря за сегашна България, за нова България, за освободена България... Сега всички викове, борби, стремления, крясъци на патриоти и партии се превождат на прост, груб български език така: п а р и! Сиреч - джобът вика, джобът гладен, джобът иска да се напълни и реве отчаяно джобът, зинал, като ламя несита... Прочее, драги приятелю, и моят господин джоб участвува във всеобщия концерт." Думи на Вазовия герой доктор Догански от романа "Нова Земя", изд. 1896 г.

Намалете данъка на книгите ,щото съм решил да прочети още една.

Вдигнете данък печалба и намалете ДДС-то, бе, олигофрени. Стига аванти за олигахията!!!

Какво по, цени ли ще намалят??? Прюерсоналът ли ще почнат да осигуряват???? ! Смяяяхх Всичко ще отиде в нечии гушииии

Гласуваш за ГЕРБ ,получаваш Тиква !

даже само дръжката

Не разбирам с какво намаляването на ДДС в кръчмите ще им помогне. Нали не очаквате надценката на алкохола от 500+ процента да се намали или пък че някой ще свали цените на всичко останало.

PEYTSCH

После им вдигнете ДДСто на 30% за даим дойде акъла.

Учители се обаждат в министерството да уговорят среща с министъра: - Положението е трудно, нямаме пари! - Няма страшно, и така ще ви приема.

Поредната Бокова простотия в стил Аз казах. Явно очаква много постъпления от заведения (перачници на пари и продаващи наркотици с негова благословия) в своя джоб. Отдавна показа, че не му пука въобще за народа. Колко пъти отказа да намали ДДС за лекарствата.. Последните два месеца уж всичка прави за да спаси хората и по-специално възрастните, а всъщност ги обрича на смърт от глад и мизерия за сметка на кожодерите ресторантьори. На всичкото отгоре допусна в страната да се върнат без никакви ограничения и реална карантина стотици хиляди цигани, които се лекуват и получават социални помощи на наш гръб, а те пребиват и крадат от самотните възрастни хора. Цялата тази акция е опит да си набави още избиратели, явно смята, че само с циганорите няма да стане. Самозабравил се цървул, който смята че държавата и народът са нищо.

Абе, тоя човек бил много добър, а ние не го разбрахме.

защо не намали ДДС на лекарствата??????

Ташак новина!!! Той и книги?!

Главната Мутра ръководещ Хунтата на ГЕРБ говори поредните лъжи и небивалици, а истината е че тези простите не знаят на къде да хванат! До кога да ви търпим бе ГРОБАРИ некадърни, от вас нищо не става само кражбата ви интересува! Нещо за цени доходи да споменете или вие от ГРОБ си имате пари! Боко няма ли да внесеш боклук от някъде ей така да дишаме чист въздух и да пием чиста вода?

Облекчения и пари само за мутренския бизнес, а народа да ..... супата !!! Да живее ГЕРБ и Великия вожд ББ !!!!

Аргументите, че ресторантьорите са в рисков бизнес и сега губят повече от други сектори заради кризата , взет самостоятелно може и да има някаква логика. Тогава желанието да бъде подпомогнат от държавата придобива смисъл. Но логиката изчезва в момента, в който стане дума за помощ чрез намаляване на ДДС, защото това е косвен данък и се плаща от крайния клиент. Логиката съвсем се губи когато видиш днешната картина, а тя е - забрана за посещения на ресторанти. Тоест - с едната ръка стимулираш ресторантите да оправят оборот а с другата забраняваш на клиентите им да ходят по ресторанти.

Забрана за ходене по ресторанти вече дефакто няма. Не разбирам обаче защо точно този бизнес се подпомага, а не се сваля ДДС на основните храни и на лекарствата. Да не говорим, че за лекарствата имаме една от най-високите ставки. А ние сме беден и болен народ. Май загрижеността за възрастните и болните е само популизъм, нали на тях им трябват евтини лекарства и основни храни? Тогава изниква въпросът, щом не му пука на боко за хората, защо съсипа държавата...явно европарите за отклоняване покрай кризата хич не са малко. Това е положеншето...цялата ни политическа класа е от издънките на БКП, само ни залъгват..

От както е на корицата на книга, виждам видима промяна в него :)

Уау! Чакай, че ми стана интересно какво точно има предвид под други доставящи "духовната храна дейности"? Да не би да е решил, че е крайно време църквата, джамиите и пр най-накрая да почнат да плащат ДДС, пък било то 9% , вместо само да тъпчат по джобовете, че и субсидии да искат?

Тоя чукундур колко книги е прочел? Май беше една.... То и затова чсак след 10 години управление се сети да намаля ДДС за книгите/ е може и хич да не се стигне до там де..... кактто обикновено/. Нека да видят тези които гласуваха за него какъв катил са си избрали. И не ми говорете: АМИ НЯМА КОЙ ДРУГ, защото поне да гхо бяхме набили един път- тогава щеше да го е страх да се подиграва с всички и навсякъде, макар че той и всички около него са за разстрел као питате мен- за 10 години затриха толков амного животи и съдби, че няма в историята друг владетел с подобно грозно постижение в морно време!!!

Като се има предвид, че е доктор на науките, със сигурност е прочел повече от теб ;)

За доктор на науките трябва първо да положиш изпит по 2 (два) чужди езика. А ТОЙ не знае и две думи на чужд език, камо ли два езика. Така че ГМР е доктор на нЕуките, а не на нАуките.

Боко клекна на чеченеца Алибегов а не алибеков . Това е началото на края на управлението на Боко.

Е, наркобизнеса трябва да върви...

И сега заведенията ще намалят ли цените?

Колко книги ще "прочетем" това лято...

Май има нужда от обяснение - имаше един виц, където вместо пиене е казваше четене. Очаквам магазините за алкохол да продават много книги.