Петролът силно поскъпна след споразумението на ОПЕК+ и петролната дипломация

Доналд Тръмп, Владимир Путин и крал Салман подкрепиха договореното рекордно намаляване на добива на черно злато

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото поиска Путин, това стана !

му остахиха на Тръмп втолата половина от енергийната индустрия да оживее.Първата половиня умря с първата ударна вълна от фалити.

Картела се разбраха, че печалбата им е по-важна от това да си мерят ....

Аз чат пат купувам и продавам петрол . Последния час петрола си падна на обичайното за последната седмица . Имаше леко мърдане нагоре ама това само в началото на сесията . Изглежда много петрол на склад и ниско потребление ще го смъкнат до най ниските позиции сравними с отпреди 2 седмици . Предполагам много производители ще произвеждат и крият добива и ще го продават на черно . Факт е че повечето американски,британски,норвежки,бразилски и мексикански фирми ще ритнат камбаната .

Докато Тръмп не вдига телефона децата не можеха да се разберат.

Ша го вдигне, я , нали беше на зор, как няма да го вдига при това цяла седмица звъня и се моли та белким го спасят-) "Много добро споразумение за всички!", заяви Тръмп в Туитър. "Това ще спаси стотици хиляди работни места в енергийния сектор на САЩ. Искам да БЛАГОДАРЯ и да поздравя руския президент Владимир Путин и саудитския крал Салман. Току-що говорих с тях от Овалния кабинет", добави американският президент.

PEYTSCH

ПЕТРОЛЪТ СИЛНО ПОЕВТИНЯ. РУСНАЦИ ГОУ ХОУМ !!!

Петролът силно поскъпна, ако не успяваш да разбираш писмен текст. До вчера малоумните соросоидчета пискахте как Русия била свършена заради евтиния петрол. Отде ви изравят бе.

Петрола все пак силно поевтиня, вземи и погледни международните пазари, недей вярва на журналята от дира.

PEYTSCH

Петролът вече е на МИНУС спямо четвъртъка! Уволнете писаря си !Актуална котировка на борсата е -0,1% !!! Путин да си изтегля салдатите от Крим, че ще види нулата...

PEYTSCH

Петролът вече е минус 1%....Ех, Крим...Порадваха му се, стига вече...

Обзалагам се 100:1, че написалият заглавието е на „хранилка“ при рафинерията Лукоил!(самото заглавие противоречи на съдържанието) И питам, защо няма написано: „Платена публикация“?

Медиите пак манипулират! Рязко бил поскъпал,ама едва с 1 долар! А тук наще търговци това гледат,веднага цените нагоре,а трябва да вървят надолу!!! В момента цената на горивата в България трябва с още много да се сринат,но те не го правят,защото няма държава,а живеем в някакъв хаос и смрад!

рязко поскъпнал ... с 1$ :)

В никакъв случай - ше се умножат!

Задача за 3-ти клас. Ха сега пресметнете приходите при новите нива на добив и новите цени. Жокер: Намаляване на добива с почти 10%, ръст на цените с около 2-3%. С колко се увеличават приходите?

Страшен скок на цените-2-3%. Чудесен повод Лукоил да ви продава бензина по 2.50лв за литър. Ниската цена на нефта се усети в Австрия, Германия и в другите държави без монопол. По-низко или колкото в България струват горивата при все, че в Германия се плаща максимален акциз и в цената са включени пътните такси. Такова стригане на матриала от руският Лукоил няма никъде по света. Но кучето скача според тоягата, а в България руснаците казват колко високо да се вдига тя.

Поздравления !!! Чудя се, коя недъгава руска ръчичка ти е натиснала минус …. Не харесват, когато им се казва истината на пyтuняpcкaтa измem ….

Дебиле, след като Вожда ти 10 години е на власт и не е предоговарял цени, кво цвилиш бе ? Ония са си намерили балъци да им плащат по-високи цени без да се пазарят, после балъците ревят как ги прецаквали. Ми предоговаряйте бе. А не само да цвилите колко са лоши руснаците. Или сме по-умни от немците ли кво ?

Що говориш щуротии, вчера заредих в гръцката ЕКО, дизел около 2.2лв. на ОМВ не е по-различно, шел същата работа какво го тикаш този лукойл

Пак вчера.... Дизел в Германия 1.05€. Цената включва: 19% ДДС, НАЙ-ВИСОКИЯТ АКЦИЗ В Европа, включва винетки и толтаки.

Ми оплачи се на Брюксел бе? Нали сме ебахти голямото мощно и обичливо европейско семейство? Или май се оказва, че няма никаква полза от ЕС ?

За 85% от народонаселението полза от ЕС няма. За хора без инициатива и идеи за бизнес, чакащи всичко някой да им даде или да ги оправи, ЕС е безсмислен.

Само за тези които има идеи как да крадат има смисъл от ЕС... като почнеш от кривите краставици и свършиш с асфалта всичко е далавера, а 85% от населението все още смята че кражбата е неморално деяние-)

Дългосрочните договори с Китай, за доставка на нефт и газ, са в полза на Русия. Китай вече възстановява икономиката и потреблението расте. А Европа не може без руски нефт и газ.

Айде бе?

Недейте да лъжете! Петролът съвсем леко мръдна нагоре като вномента барел брент е 31,84$ в сравнение с малко над 33$ миналата седмица.

Няма как. Нали Русия трябва да се изкара победител. Путин се бил обадил, Путин бил договорил.... барабар Петко с мъжете. Нека държат тази цена още една година, па нека пак Рассия да победи.

Русия отново спечели. Цените благоприярстват руския добив. А САЩ получават глътка въздух, преди добивът им на въглеводороди да издъхне съвсем .... СА също си ближе раните

Ха сега предметни приходите приновите нива на добив и новите цени. Жокер: Намаляване на добива с почти 10%, ръст на цените с около 2-3%. С колко се увеличават приходите? Задачата е за учиници от 3-ти клас.

И какво спечели московията? Намаляване на собственния добив с 25% при 25% по-ниски цени....Смях!

то хубаво поскъпнал, ама като гледам трендовете - преди месец беше 2 пъти по-скъп.. това е намаление с 50%. Сега се е увеличил, ама има още път обратно до спасителните 40+ долара за барел. Все пак - изкуствената манипулация на пазара в исторически план погледнато винаги е била нещо лошо. Същият тоя Тръмп дето сега се радва преди месеци бумтеше, че цената е прекалено висока. Ако не беше Тед Круз да ореве целият Тексас, че и държавата щеше да си трае до последно (Ноември).

"Силно поскъпна" ?!?!? 4% ... Вие журналята не спирате да ме удивлявате всеки един ден ... 4% си е стандартна дневна флуктуация, миналата седмица имаше няколко дни с 4%... Ама друго си е да напишеш "шок", "ужас", "драма" ...

журналята не са виновни. Всичко е набъкано с еФтин петрол и потреблението е снижено. Гледай какво ще се случи само след два три месеца. А иначе в момента 4% си е много. :) Спомням си едно предаванеСпорт и музика по БНР. Играе се поредния футболен кръг и навсякъде репортерите обявяват 0:0. И така цяло първо полувреме и началото от второто. В един момент включват Пловдив и оттам въодушевения глас на един известен навремето репортер - В Пловдив, дъжд от голове, резултата е вече 1:1. Така че зависи как ги мериш тия 4%. Това си е направо дъжд от увеличение. :№

..."повишила се цената" ....НО, ...КОЙ ще го Kупува..... след като целият свят е под "Домашен Арест" заради пандемията ??? Производителите от ОПЕК ще го продават на себе си??;)... или помежду си !!??;)) Кьор фишек е НОВИНАТА!!;))

че пандемията е по-големия кьорфишек и от петрола. Защото след това ще има много неща, но някои направо ще ги гледат като братчетта на Гаврош.

Нищо, НЯМА да се "ОКАЖЕ" ....НОВ, СВЕТОВЕН РЕД ....Tова е....БУШ-старши им го каза още преди 20 години!!!;))

САЩ избегнаха фалита, засега, добре, че Путин и Салман се смилиха над Тръмп и се съгласиха

PEYTSCH

Ега си демагога ?! Точно обратното е. Путин пак сбърка и прати руска армейчета в Крим. С това дръпна лъва за опашката или за онова между краката му...

PEYTSCH

Щенка ви се...Ядец, повишението е само 2,1%.

Абревиатурата на Ройтерс е REU. ...а НЕ RT.

Журналята съвсем започнаха наизуст да пишат, къде видяха това повишение, то се опитва да пробие дъното